Canım bemim dün gene kanamam oldu apar topar hastaneye gittim ben plesanta rahimi kapatıyormuş kanamalarım bundanmıs yuları çıkarsa kesilirmiş . Gene yürüyüş falan yasak her şey yasak uzanıp günlerin geçmesini bekliyorumÇok sağol canım. Anca rahatlayabildim.Derdimiz bitmiyor sen nasılsın iyisin ins
Çok geçmiş olsun canım. Sonunda nedenini anladilar yani. Hep kanama olmaz çünkü. Büyüdükçe yukarı çıkıyor sanırım. Plasentanin aşağıda olma nedeni doktordan kaynaklı mi acaba. Transfer ederken embriyoyu koyduğu yeri iyi ayarlayamazsa bebek aşağıda tutunuyor. Belkide alakasi yoktur tabi böyle bişey duymuştum ben. Zamanla geçecek demekkiCanım bemim dün gene kanamam oldu apar topar hastaneye gittim ben plesanta rahimi kapatıyormuş kanamalarım bundanmıs yuları çıkarsa kesilirmiş . Gene yürüyüş falan yasak her şey yasak uzanıp günlerin geçmesini bekliyorumneyse sağlığı yerinde olsun da napalım idare edecez artık
Canım bilemiyorum aslında tüp bebek yapmayan arkadaşımda da aynı sorun oldu dr kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Ama sabah sabah kanamayla uyanmak da çok korkutucu inşallah geçerÇok geçmiş olsun canım. Sonunda nedenini anladilar yani. Hep kanama olmaz çünkü. Büyüdükçe yukarı çıkıyor sanırım. Plasentanin aşağıda olma nedeni doktordan kaynaklı mi acaba. Transfer ederken embriyoyu koyduğu yeri iyi ayarlayamazsa bebek aşağıda tutunuyor. Belkide alakasi yoktur tabi böyle bişey duymuştum ben. Zamanla geçecek demekkiÖyle gerçekten aminn
Çok garip ama aynı sağlık sorunlarını hamileyken yaşayan birini görünce mutlu oluyorum ; ikimizde aynı sorunu yaşıyoruz diye değil tabi ki de ikimizde farklı doktorlara gidiyor ve farklı doktorların aynı yolu izlediğini ve ikimizede benzer tanılar ve testlerle geliyor olmalarındanGeçmiş olsun. Benimkiyle çok benzermis durumunuz benimde ikizlerden birinin kalbi durdu. Diğer bebeğin ense kalınlığı 2.5 mm çıktı. Çoğu doktor normal desede Bazıları riskli görüyor. Amniyosentez yaptirildim bende ön sonuç temiz çıktı4 aydir bı rahat edemedim ve hergun kustum.Amniyosentez yüzde yüz sonuç verdiği için doktorlar genelde onu öneriyor tek tanı testi o. Hayırlısı olsun ins
Ben de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama bulantilarim yeni geçti hala evde et tavuk tencerede pişmiyor kokudan kaynaklı ya da eşim yapıyor dışarıdan ızgara tarzı yiyebiliyorum.Canım bir sey çekerse acikca kola vs. Kaçırdığım oluyor.Asiri derecede dikkat etmiyorum sigara,cig et,cig yumurta gibi zararlı şeyleri tuketmedikten sonra cok da pimpirikli olamıyorum ilk gebeligimde de böyle beslendim.Bol balık tüketmistim ve ceviz de hic sevmesem de yiyorum.Siz de rahat olun asiri sağlıksız gıdalar dışında canınız çekince kaçamak yapın.Hamilelik güzel zamanlar tadını çıkarın.Ya bu arada bugün sinirsel oburluğumdan mı yoksa hamilelik hormonlarından mı bilmiyorum... ilk defa kaçamak yaptım ve hamburger kola patates menüsü yedimbenim gibi hiç yiyen içen var mı ? Normalde gebeliğimin ilk anından beri çok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum örneğin ; şeker yok haftada iki bir tatlı kaşığı bal , çay kahve yok ( kokluyorum ) , buzluktan et balık vs yemiyorum , her gün ceviz yiyorum ( bebeğin zekası için çok önemli) , süt ve yoğurt ürünü her gün yiyorum, mevsim meyveleri genelde yiyorum (çilek aş ermesi dışında) ,uyku ve yürüyüş( min 10 mak 20 dak ) dikkat ediyorum, ayrıca sigara içmiyorum şimdi bunları neden yazdım ; bazen kaçamak istiyorum isteyipte yapmayan ve buna çözüm bulabilen var mı ? Bu ara kola isteği arttı... soda gebeliğin son zamanlarda yüksek tansiyonu tetikliyormuş ama mineralli su çok sağlıklıymış tavsiyemdir ( fanta gibi oluyor yarım çay bardağı portakal ve mineralli su)
Benzer durumlar görmek iyi geliyor insanaÇok garip ama aynı sağlık sorunlarını hamileyken yaşayan birini görünce mutlu oluyorum ; ikimizde aynı sorunu yaşıyoruz diye değil tabi ki de ikimizde farklı doktorlara gidiyor ve farklı doktorların aynı yolu izlediğini ve ikimizede benzer tanılar ve testlerle geliyor olmalarındanYarın testim var karından iğneyle alıyorlarmış peki acı oldu mu ? Uyuşturma yapıyorlar mı ? Kafamda deli sorular ... çitlembiğim çok hareketli iğne anında hareket ederse ne olur ???? Kaygılı bir gün geçiriyorum ...
Ben hep kustugumdan balık falan midemi bulandiriyor. Doktor OMEGA 3 verdi. D3 ve diğer vitaminlerde içiyorum.Her balıktan OMEGA 3 alamiyormusuz. Yediğimiz çoğu şey organik olmadığından vitamin kullanımini gerekli görüyorlarmis. Aslında anne yiyemese bile bebek bı şekilde onu alıyormuş. Tabi olan anneye oluyor. SömürüluyoruzYa bu arada bugün sinirsel oburluğumdan mı yoksa hamilelik hormonlarından mı bilmiyorum... ilk defa kaçamak yaptım ve hamburger kola patates menüsü yedimbenim gibi hiç yiyen içen var mı ? Normalde gebeliğimin ilk anından beri çok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum örneğin ; şeker yok haftada iki bir tatlı kaşığı bal , çay kahve yok ( kokluyorum ) , buzluktan et balık vs yemiyorum , her gün ceviz yiyorum ( bebeğin zekası için çok önemli) , süt ve yoğurt ürünü her gün yiyorum, mevsim meyveleri genelde yiyorum (çilek aş ermesi dışında) ,uyku ve yürüyüş( min 10 mak 20 dak ) dikkat ediyorum, ayrıca sigara içmiyorum şimdi bunları neden yazdım ; bazen kaçamak istiyorum isteyipte yapmayan ve buna çözüm bulabilen var mı ? Bu ara kola isteği arttı... soda gebeliğin son zamanlarda yüksek tansiyonu tetikliyormuş ama mineralli su çok sağlıklıymış tavsiyemdir ( fanta gibi oluyor yarım çay bardağı portakal ve mineralli su)
Valla bende yedim, yediğim içinde çok mutlu oldum. Bence bizim iyi hissetmemizin bebeğe pozitif etkisi, hamburgerin vereceği negatif etkiden çok çok fazla. Keskin yasaklar koymak bana iyi gelmiyor. Zaten hepimiz zor bir süreçle ilerliyoruz. 15.haftaya kadar kanamam oldu. Artık iyi hissetmeye ihtiyacım var. Kahvaltımı iyi yapıyorum, kahve, asitli içecekler zaten içmiyordum. Hamburgeri de yine canım isterse yine yerimYa bu arada bugün sinirsel oburluğumdan mı yoksa hamilelik hormonlarından mı bilmiyorum... ilk defa kaçamak yaptım ve hamburger kola patates menüsü yedimbenim gibi hiç yiyen içen var mı ? Normalde gebeliğimin ilk anından beri çok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum örneğin ; şeker yok haftada iki bir tatlı kaşığı bal , çay kahve yok ( kokluyorum ) , buzluktan et balık vs yemiyorum , her gün ceviz yiyorum ( bebeğin zekası için çok önemli) , süt ve yoğurt ürünü her gün yiyorum, mevsim meyveleri genelde yiyorum (çilek aş ermesi dışında) ,uyku ve yürüyüş( min 10 mak 20 dak ) dikkat ediyorum, ayrıca sigara içmiyorum şimdi bunları neden yazdım ; bazen kaçamak istiyorum isteyipte yapmayan ve buna çözüm bulabilen var mı ? Bu ara kola isteği arttı... soda gebeliğin son zamanlarda yüksek tansiyonu tetikliyormuş ama mineralli su çok sağlıklıymış tavsiyemdir ( fanta gibi oluyor yarım çay bardağı portakal ve mineralli su)
Azcık ağrılı olduBenzer durumlar görmek iyi geliyor insanaYok canım acı olmuyor iğne batması gibi sadece hatta o bile yok. Sadece iğneyi geri çıkarırken hafif bı ağrı oluyor sanki. Çok basit. Doktor ultrasonla biraz bastirip bebeği kenara alıyor ben öyle anladım. Kocaman bı boşluk oluşuyor. Hiç bebekle ilgisi olmayan yerden alıyorlar suyu. Bende iğne bebeğe gelir diye korktum hatta doktora dedim güldü. Bak dedi bebek iyi kalbi atiyor Zaten sende ultrasonda görürsün nerden aldığını bebekle ilgisi olmadığından insan rahat ediyor. İğneyi bı kerede batırıp suyu çekiyorlar sonrada dinlenme bile yok hemen kaldırıyorlar. İlk üç gün dikkat ettim ama uzandım genelde iş yapmadım egilmedim. Anestezi yok bu arada acı olmadığından... Hayırlısı olsun ins
Ohh yarasın dimiValla bende yedim, yediğim içinde çok mutlu oldum. Bence bizim iyi hissetmemizin bebeğe pozitif etkisi, hamburgerin vereceği negatif etkiden çok çok fazla. Keskin yasaklar koymak bana iyi gelmiyor. Zaten hepimiz zor bir süreçle ilerliyoruz. 15.haftaya kadar kanamam oldu. Artık iyi hissetmeye ihtiyacım var. Kahvaltımı iyi yapıyorum, kahve, asitli içecekler zaten içmiyordum. Hamburgeri de yine canım isterse yine yerimSana da afiyet olsun, bence istediysen yemelisin ohh yarasın
Yürüyüş yasaktı şimdileri başlıyorumBen hep kustugumdan balık falan midemi bulandiriyor. Doktor OMEGA 3 verdi. D3 ve diğer vitaminlerde içiyorum.Her balıktan OMEGA 3 alamiyormusuz. Yediğimiz çoğu şey organik olmadığından vitamin kullanımini gerekli görüyorlarmis. Aslında anne yiyemese bile bebek bı şekilde onu alıyormuş. Tabi olan anneye oluyor. SömürüluyoruzBı kereden bişey olmaz canım. Normal ev yemeği yiyorsan sigara yokmuş zaten yürüyuste yapıyorsun tamam bence gayet iyi.
Hayırlı olsun canım. Doktor yavaş sokmuştur iğneyi ondandir. Benimkini çok hızlı bastı. Neyse tek seferde yapması yeterliAzcık ağrılı oldudoktorumda ilk iğne batması gibi olacak dedi ama iğnenin santim santim tüm hareketini hissettim kasıklarıma kadar gelişini Kaçıcak kadar veya kasıcak kadar bir ağrı değildi dayanılır birşey ama ne kadar daha sürecek belirsizliği beni biraz kaygılandırdı çok şükür oldu bitti bekleme zamanı ... şimdilerde ağrım var mı evet var çok canım yanmıyor ama hissediyorum halen iğne yerini Bu son olsun artık iyi mutlu çıkmak istiyorum doktorun yanından
Tabi canim kesinlikle al. Doktor bana Marincap 500 mg verdi. Günde bı tane içiyorum. İki üç gün yürüme bence ne olur ne olmaz.Tabi doktorun izin veriyorsa sıkıntı yok.Yürüyüş yasaktı şimdileri başlıyorumbalığı çok severim ama bende tiksiniyorum bu ara vitamin desteği aslında olabilir
Bloom kanamaların bitti mi çok şükür ya benim dr um 16. Haftadan sonra genelde kanama görmüyoruz dedi benim 18. Haftada hala şırıl şırıl kanıyorum sabah da bayağı büyük bir pıhtı düştü. Plesanta aşagıda olduğu için kanama yapıyormuş . Dilerim yukarı çıkar da benim de kanamalarım durur her gün kan görmekten yoruldumValla bende yedim, yediğim içinde çok mutlu oldum. Bence bizim iyi hissetmemizin bebeğe pozitif etkisi, hamburgerin vereceği negatif etkiden çok çok fazla. Keskin yasaklar koymak bana iyi gelmiyor. Zaten hepimiz zor bir süreçle ilerliyoruz. 15.haftaya kadar kanamam oldu. Artık iyi hissetmeye ihtiyacım var. Kahvaltımı iyi yapıyorum, kahve, asitli içecekler zaten içmiyordum. Hamburgeri de yine canım isterse yine yerimSana da afiyet olsun, bence istediysen yemelisin ohh yarasın
Bitti valla kanamasız 3.haftamdayım. 2 haftadır yürüyüş iznim var ama hala tedirginliği atamadım üstümden.Bloom kanamaların bitti mi çok şükür ya benim dr um 16. Haftadan sonra genelde kanama görmüyoruz dedi benim 18. Haftada hala şırıl şırıl kanıyorum sabah da bayağı büyük bir pıhtı düştü. Plesanta aşagıda olduğu için kanama yapıyormuş . Dilerim yukarı çıkar da benim de kanamalarım durur her gün kan görmekten yoruldum
Sagol canım inşallah yukarı çıkar da kurtulurum dün gece kana kıpkırmızı kanadım ya. Aslında dr tam olarak plasenta previe değilsin sadece biraz aşagıda dedi bakalım bekliyorum umarım yukarı çıkarBitti valla kanamasız 3.haftamdayım. 2 haftadır yürüyüş iznim var ama hala tedirginliği atamadım üstümden.
Plasenta previa denen bi durum sanırım duymuştum, genelde yukarı çıkar zamanla deniyor. İnşallah en kısa zamanda yukarı çıkar. Çok iyi anlıyorum seni çok zor bi psikoloji. İnşallah en kısa zamanda rahata erersin
Ya belki suyu. Değildir idrar olmasın acaba? Ya dr nasıl yat uzan dedi seni görmesi gerekmiyor muSelam kızlardün gece aminosentezden sonra boğazıma bir şey kaçınca çok öksürdüm o öksürme ile az suyum geldi halen azar azar geliyo doktorum olabilir normal yat dinlen dedi cuma günüde gel göreyim ama 3 gün yat dedi başına gelen var mı ?
Azcık araştırdım ( bir kaç doktora sordum) ilk günler olabilirmiş hızlı bir şekilde kendini kapaması için dinlenmem gerekiyormuş ilk 3 gün çok şükür ki şimdilik bir sorun yokYa belki suyu. Değildir idrar olmasın acaba? Ya dr nasıl yat uzan dedi seni görmesi gerekmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?