Faaliyette olan merkezlerin uyumu
GEÇıCı MADDE 2 – (1) Yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmış veya açılma izni verilmiş olan merkezler, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;
a) Bu Yönetmeliğin 11 ve 12 nci maddeleri dışındaki hükümlerinden doğan sorumluluklarını üç ay içinde yerine getirmek,
Arkadaşlar, bu yönetmeliğin ne zaman uygulamaya gireceğine bakmak istedim. Çoğumuzun tedavisi devam ediyor. Tedavisi devam eden hastaların durumlarının ne olacağını anlamaya çalıştım.
Anladığım kadarıyla yeni yönetmelik mevcut merkezleri ikiye ayırmış.
1)hastane ve tıp merkezleri (Tıp fakültelerinin ve özel ya da devlet hastanelerinin Tüp Bebek Klinikleri)
2)hastane ya da tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmamış müstakil merkezler (yanlış anlamadıysam örneğin Umut Tüp Bebek Merkezi Genart, Fertijin, Bahçeci Kliniği vb.)
Sperm ve embriyo dondurma konusundaki maddeler hariç tüm maddelerin uygulamaya sokulmasında bu yukarıdaki merkezlerden ilki için 3 ay ikincileri için de 6 ay süre verilmiş. Yine bu ikinci kategori merkezler için bir tüp bebek merkezinde bulunması gereken fiziki koşulları sağlamaları amacıyla 4 yıl süre verilmiş.
Benim bu maddeden çıkardığım kadarıyla tedavi gördüğünüz merkeze göre 3 veya 6 ay süreyle daha birden fazla embriyo transferi yapılabilir. Ben kanuni metinlere aşinayım ama hukukçu değilim. Aramızda hukukçular varsa ya da hukukçu yakınınız varsa bu yönetmeliği yorumlayabilir mi?