Kaymaklım benim doktorum 3 gün dinlen dedi sadece. Öyle sadece tuvalete kalkmak filan gibi bir şey istemedi. Sadece transferden hemen sonra 2,5 saat kıpırdamadan yattım, öyle ki transferi yaptıkları sedyeyi bile değiştirmediler, doktorum ne oluyorsa bu 2-3 saatte oluyor dedi, üç gün yatmayı da sordum, "gerekseydi transferden sonra biz sizi hastaneden çıkarır mıydık hiç" dedi. Transferden sonra eve gittim, uzandım, ertesi gün işe gitmedim ama evden bilgisayardan çalıştım, öyle bütün gün yatmadım, üçüncü gün işe gittim ama yine kendimi yormamaya çalıştım, zaten masa başı çalışıyorum. Dördüncü gün pazardı, geç kalktım ama kahvaltıya misafirim vardı, onu ağırladım. Sonra da işe tekrar başladım. Henüz sonucumu almadım ama yatmamış olmaktan pişmanlık da duymuyorum. Çünkü öyle uzun uzadıya günlerce yatmak hem stresi artırdığı için hem de rahmin kanlanmasını azalttığı için bir faydası yok. Embriyo dediğimiz şey mikroskobik birşey ve rahme gelir gelmez kan hücrelerinin arasında kendine yer yapmaya başlıyor. Yaptıktan sonra da o kadar zayıf ve güçsüz birşey değil öyle düşsün tutmasın, hiç merak etme. tutunamamasının nedeni ya düzgün yere yerleşmemesi, ya kendisindeki bir bozukluk ya da yerleştikten sonra bir nedenle beslenememesi oluyor. Sen kalkıp oturduğun veya dolaştığın için değil. Rahat ol, stres hormonları salgılama, kendini zorlayacak işler de yapma, yeter.