- 20 Kasım 2018
- 13.903
- 52.481
- 598
- 35
Çok fazla seksüel var, beynim dönüyor. Skolyoseksüeli de mesela okumuşum ama terim aklımda kalmamış. Milyonlarca insan, birçok farklı zevk demek oluyor haliyle.Çok farklı farklı şeyler var evet hepsini takip etmek de mümkün olmayabiliyor. Ben bir de kendimde olmayan özellikleri anlamakta zorlanırım. Elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum. Gördüğüm örnekler biraz kolaylaştırıyor anlamayı. Skolyoseksüel’i hiç duymamıştım mesela.
Böyle faydalı yorumlasmaların hastasıyız. Ben de naçizane bilgilerimi düşüncelerimi paylaştım.Trans kadın ya da trans erkek demek ofansif bir şey değil bildiğim kadarıyla. Yani buna kırılan ya da söylemekten kaçınan arkadaşlarım olmadı hiç. Aksine onlar yeni kimlikleriyle gurur duydukları için belirtiyorlar. Sizin üzerinizden biraz fazla yazmış oldum evet, ama konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu görüp dayanamadım açıkçası. Benim de yanlış bildiğim kısımları olabilir, kendi bildiğim kadarıyla bazı karışıklıkları açıklamaya çalıştım sadece
Olayın market kasiyere olması ile ilgisi Yok hanımefendi siz sadece oarayı cımlamıssnz ama:) onların her daim ağızlarında vardır o jiletler...Trans sevdası ne ya? Kendilerine özel bir sevda beslememize gerek yok, ötekileştirmesek, başka tür bir canlı muamelesi yapmasak, insan olduklarını unutmasak yeter. Bahsettiğiniz kavgacı, alıngan, tehlikeli insanların trans olmayanları da mevcut. Siz bir çocuğa tecavüz eden, genç bir kızı kalbinden bıçaklayan trans haberi gördünüz mü hiç? Ha alınganlar diyorsunuz, düşünmek lazım niye alınganlar diye. Yeryüzündeki herhangi bir canlıya sürekli eziyet ederseniz, ya korkuyla bir kenara pusar ya da dişlerini çıkarır, sürekli savunmada olur. Ağızlarında taşıdıkları jileti, gelip de market kasiyerini jiletlemek için taşıdıklarını mı düşünüyorsunuz mesela? Ha öylesi varsa da bunun trans olmasıyla değil, akli dengesinin yerinde olmamasıyla alakası vardır.
Ben ayrım yapmıyorum sadece gece çalıştığım için birebir muhatap olduğum için konuştum gerçi o zaman 17 Yaşında idim.. birebir yanımdaki çalışanın yüzünü kestiler dışarda sohbet ediyordu gülerek bunlaeın geldiğini görmedi..valla ona bakarsanız bu ülke erkekler tarafından işlenen kadın cinayetleriyle çalkalanıyor. her insanın iyi ve kötü olanı vardır. belalı olmak sadece travestilere özgü bir durum değil. ben şimdi desem ki, ya bu erkekler, erkek cinsiyeti insan canlısı değiller, kavgaları fena, ellerinde bıçakla geziyorlar, onlara bakmasanız bile üstlerine alınıyorlar desem katılır mısınız mesela? hayır erkek, kadın, travesti, trans, eşcinsel diye ayrım yapacaksak ben her şeyden önce erkekleri suçlarım davranışları yüzünden. empati yapıp okursanız anlarsınız belki.
Çok fazla seksüel var, beynim dönüyor. Skolyoseksüeli de mesela okumuşum ama terim aklımda kalmamış. Milyonlarca insan, birçok farklı zevk demek oluyor haliyle.
Heteroseksüel, homoseksüel, biseksüel, aseksüel, transseksüel temel -seksüel paketi bence, bunları bilmek çoğunlukla yeterli oluyor. Bir de sapyoseksüel, çok işime geliyor
Panseksüel tam bir ne olursan ol yine gel mantığı. Yani karşındaki kişinin doğum cinsiyeti, kendi tanımladığı cinsiyeti veya cinsiyetsizliği, yönelimleri vs fark etmiyor.Ben kendimi biseksüel sanıyordum ama düşüncem panseksüelliği tanımlıyormuş Sex Education dizisinden öğrendimÇok hakimmiş gibi paragraflar yazdım ama öğrenmek bitmiyor
Özellikle son parağraf çok açıklayıcı olmuş. :)Travesti kelimesi vest yani kıyafetten gelir. Karşı cins gibi giyinen insan demektir. Yani fizyolojik olarak tamamıyla erkektir ama kadın gibi giyinir ya da tam tersi. Kendini kadın olarak hissetmek zorunda değildir bir travesti. Giyim dışında diğer herşeyiyle kendini erkek olarak tanımlayıp kadınlarla da birlikte olabilir.
Transseksüel ise cinsiyet değiştirmiş bireydir. Kendini doğduğu cinsiyete ait hissetmeyebilir bu yüzden de hormon tedavileri ve operasyonlarla cinsiyet değiştirerek kendini ait hissettiği vücuda ulaşırlar.
O kadar farklı farklı yönelim, kimlik ve tercihler olabiliyor ki. Bizim kaybımız erkek ve kadın cinsiyetine indirgemek herşeyi. Bir insan erkek olarak doğup kendisini kadın olarak hissettiğinde hemen erkeklerden hoşlandığını varsayıyoruz. Fakat erkek doğup kendini lezbiyen bir kadın olarak tanımlayanlar olabiliyor mesela.
Tercih kelimesine öcü gibi bakılması da hoşuma gitmiyor bu konuda. Sadece cinsel kimlik, tercih ve yönelim kelimelerinin farkını anlamalıyız. Cinsel tercih diye birşey de yok değil. Bu tıpkı “sakallı erkeklerle olmak istememek” gibi.
Şöyle bir örnek vereyim. Dayımların erkek olarak doğmuş bir arkadaşı vardı. Kendini kadın olarak hissediyor, bu onun cinsel kimliği. Hormon tedavileri gördü, ameliyat oldu ve hayalindeki bedene kavuştu. Ancak sanılan gibi erkeklere değil kadınlara ilgi duyuyordu, yani lezbiyendi, bu onun cinsel yönelimi. Ancak “normal” kadınlara yani kadın olarak doğmuş kadınlara değil kendisi gibi erkek doğmuş cinsiyet değiştirmiş diğer kadınlara ilgi duyuyordu, bu da onun cinsel tercihi.
Banlanmışsın ama cevap vereyim, nasılsa sonra okursun. Tabiki duygularına ket vurabilirsin bu herkes için geçerli birinden hoşlanırsın ama doğru kişi değildir bi ilişki yaşamazsın ne bileyim zamanla da unutursun. Ama o kişiden hoşlandığın, etkilendiğin gerçeğini değiştirir mi hayır.ben o soyledigine de inanmiyorum mesela.
elbette aile yapisina, karakter olarak uyup uymamasina falan bakip nasil ask a ket vurulabiliyorsa bu durumda da vurulabilir.
yeter ki insan istesin.
eksik okudunuz sanırım her insanın iyisi ve kötüsü vardır derken, anlaşılır olabilmesi adına erkekler üzerinden örnek verdim. bakın tekrar ediyorum anlaşılır olabilmesi adına. yeterince anlaşılır söylediğimi düşünüyorum. basit, düz bir örnek sadece. yazmış olduğunuz ilk mesajı yeniden okursunuz umarım.Ben ayrım yapmıyorum sadece gece çalıştığım için birebir muhatap olduğum için konuştum gerçi o zaman 17 Yaşında idim.. birebir yanımdaki çalışanın yüzünü kestiler dışarda sohbet ediyordu gülerek bunlaeın geldiğini görmedi..
Bakıp bakıp kendilerine alınmışlar..
Birden saldırdılar üzerine ne olduğunu anlamadık o kişide bi bayandı ..saçlarından tutup indirdiler şoklar içinde bakakaldık İnan’ın
Ben sevmek zorunda değilim ama saygı duymak zorundayım Tezini her zaman savunan birisiyimdir...
Ayrıca sadece translar eşcinselller diye ayrım yapıyorsunuz erkekler daha kötü işte kadın cinayetlerine bakmıyoruz diyorsunuz.. ama biz şu anda travesti arkaslarımınızı konuşuyoruz...
Sonra bir başlıkta kadın cinayetlri vede erkekleri konuşuruz zaten..
sana ne ? sana mı sorması gerekiyor insanın bunu ? belki olamıyor ya da olmak istemiyor sana garip onlara değil ? herkes niye bu kadar herkesin hayatına karışma gereği duyuyor yahu anlamıyorum .Konu sahibi banlanmis belliki bilerek açmış konuyu,herkeste tarvesileri öyle ballandıra ballandıra anlatmis ki yok şöyle iyiler yok böyle mükemmeler falan bir de daha önce hiç duymadığımız garip cinsel terimleri de öğrendik sayenizde, kimsenin travestilerle derdi yok asıl onların kendileriyle dertleri var hadi kadin hissediyorsun git Bülent Ersoy gibi,selin ciğerci gibi cinsiyet degistir asıl kimliğine dön,ama yok hem erkeklerle birlikte olurum kadın gibi,hem de kadınlarla birlikte olurum erkek gibi,bunda bir gariplik yok mu cidden,hayır ben kinamiyorum ama haz almak uğruna farklı farklı cinsel yönelimler psikoloji kitaplarında bile sapıklık olarak geçer
Travesti kelimesi vest yani kıyafetten gelir. Karşı cins gibi giyinen insan demektir. Yani fizyolojik olarak tamamıyla erkektir ama kadın gibi giyinir ya da tam tersi. Kendini kadın olarak hissetmek zorunda değildir bir travesti. Giyim dışında diğer herşeyiyle kendini erkek olarak tanımlayıp kadınlarla da birlikte olabilir.
Transseksüel ise cinsiyet değiştirmiş bireydir. Kendini doğduğu cinsiyete ait hissetmeyebilir bu yüzden de hormon tedavileri ve operasyonlarla cinsiyet değiştirerek kendini ait hissettiği vücuda ulaşırlar.
O kadar farklı farklı yönelim, kimlik ve tercihler olabiliyor ki. Bizim kaybımız erkek ve kadın cinsiyetine indirgemek herşeyi. Bir insan erkek olarak doğup kendisini kadın olarak hissettiğinde hemen erkeklerden hoşlandığını varsayıyoruz. Fakat erkek doğup kendini lezbiyen bir kadın olarak tanımlayanlar olabiliyor mesela.
Tercih kelimesine öcü gibi bakılması da hoşuma gitmiyor bu konuda. Sadece cinsel kimlik, tercih ve yönelim kelimelerinin farkını anlamalıyız. Cinsel tercih diye birşey de yok değil. Bu tıpkı “sakallı erkeklerle olmak istememek” gibi.
Şöyle bir örnek vereyim. Dayımların erkek olarak doğmuş bir arkadaşı vardı. Kendini kadın olarak hissediyor, bu onun cinsel kimliği. Hormon tedavileri gördü, ameliyat oldu ve hayalindeki bedene kavuştu. Ancak sanılan gibi erkeklere değil kadınlara ilgi duyuyordu, yani lezbiyendi, bu onun cinsel yönelimi. Ancak “normal” kadınlara yani kadın olarak doğmuş kadınlara değil kendisi gibi erkek doğmuş cinsiyet değiştirmiş diğer kadınlara ilgi duyuyordu, bu da onun cinsel tercihi.
So who’s gay? kısmına çok güldümVay be. Konuyla ilgili bilgi düzeyim şu aşamadaymış meğer:
So who’s gay? kısmına çok güldümBöylesine komik bir video ile beni tanıştırdığınız içinteşekkür ederim. Dayımın eşi heteroseksüel olmasına rağmen yaşadığımız şehrin lgbti topluluğunda çok aktif bir üyedir, ona atacağım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?