travesti komşun olsa

Herkesin özeli günahı sevabı kendine biz güzel insaň olup örnek olabiliyormuyuz o önemli zaten
Ben de imali baksam birine işaret yapsam banada yaparlardı ki kim olsa kızar normal davrandım sakalı çıkmış mesela sakalına bakisimi diksem birşey der ayrıca Beyoğlu iş merkezinde sen kendini güzel mi sanıyorsun dedi biri bana yok cnm ne güzeli sende endam var boy var sen çok güzelsin şekerim dedim biz doğuştan kadınız diye kiskananlar oluyor dediğimiz gibi bize zarar vermedikçe otekikestirmem bakışlarımla rahatsız etmem yanında ki kimin yanında ona bakılıp fısır fısır konusulursa rahatsız olur rahatsız etmem.
Niye sevdalanalim çok yanlış bir düşünce

Travesti değil trans kadın demek daha doğru.

Benim ilk erkek arkadaşımın kız kardeşi bir kadınla evlenmiş sanırım hormon tedavisi de görüyor görüntüsü daha erkegimsi şu an oda Amerika'da ben onlardan ayrildigimda 19 yaşındaydı ailesi üzerine titredi 5 yıl onlarlaydim o ilk 13-14 yaşlarındaydı benden 4 yaş küçük ben daha susluydum o pek değildi sadece öyle iki abisi vardı ikiside kucumserlerdi lgbt li bireyleri hiç unutmam bir komşu oğlunun öyle tavırları olmuş dalga geçip aglatmislardi .
şimdi kendilerinde olunca bagirlarina basmışlar.
Düğünler vsler
Ben o ailede olsaydım o kız çocuklarımın halası olacaktı ne diyeyim

baskalarinin çocuklarını küçümsemek hattım değil herkesin Allah ile kendi arasında bir durum banada zarar vermediği sürece yaşasın mutlu olsun varsın.

Allam ya ne gereksiz insanlar var .

Gebelikte kullanılan hangi ilaçlar tam olarak? Ben de bazı takviyeler kullanıyorum da merak ettim.

Gebelikte kullanılan hangi ilaçlar tam olarak? Ben de bazı takviyeler kullanıyorum da merak ettim.
Şu an hatırlamıyorum inanın.
Bana ilk gittiğim doktor takviye diye bir poşet ilaç verince hemen dr değiştirdim.
O doktora ilaçları gösterdiğimde şok olmuştu. Tahlillere göre değerlerin normalken nasıl bunları verir? Karaciğerin, böbreklerin, bağırsakların mahvolur demişti. 3 gebeliği de decavit vitamin ve protein ağırlıklı beslenme ile 9 kilo alarak tamamladım.

Ben demir takviyesi ve magnezyum da alıyorum umarım bir zararı olmaz

Ben demir takviyesi ve magnezyum da alıyorum umarım bir zararı olmaz
Demir vermedi değerler normal diye.
Magnezyumu son ay verdi, kramplar olursa diye. Olmadı. O yüzden kullanmadım.
Tavsiye ettiği gibi et, süt, yoğurt, balık, peynir vb ağırlıklı beslendim. Sanırım o yüzden.

Nasıl değil? Yanlış mı biliyorum been?

Travesti kelimesi vest yani kıyafetten gelir. Karşı cins gibi giyinen insan demektir. Yani fizyolojik olarak tamamıyla erkektir ama kadın gibi giyinir ya da tam tersi. Kendini kadın olarak hissetmek zorunda değildir bir travesti. Giyim dışında diğer herşeyiyle kendini erkek olarak tanımlayıp kadınlarla da birlikte olabilir.

Transseksüel ise cinsiyet değiştirmiş bireydir. Kendini doğduğu cinsiyete ait hissetmeyebilir bu yüzden de hormon tedavileri ve operasyonlarla cinsiyet değiştirerek kendini ait hissettiği vücuda ulaşırlar.

O kadar farklı farklı yönelim, kimlik ve tercihler olabiliyor ki. Bizim kaybımız erkek ve kadın cinsiyetine indirgemek herşeyi. Bir insan erkek olarak doğup kendisini kadın olarak hissettiğinde hemen erkeklerden hoşlandığını varsayıyoruz. Fakat erkek doğup kendini lezbiyen bir kadın olarak tanımlayanlar olabiliyor mesela.

Tercih kelimesine öcü gibi bakılması da hoşuma gitmiyor bu konuda. Sadece cinsel kimlik, tercih ve yönelim kelimelerinin farkını anlamalıyız. Cinsel tercih diye birşey de yok değil. Bu tıpkı “sakallı erkeklerle olmak istememek” gibi.

Şöyle bir örnek vereyim. Dayımların erkek olarak doğmuş bir arkadaşı vardı. Kendini kadın olarak hissediyor, bu onun cinsel kimliği. Hormon tedavileri gördü, ameliyat oldu ve hayalindeki bedene kavuştu. Ancak sanılan gibi erkeklere değil kadınlara ilgi duyuyordu, yani lezbiyendi, bu onun cinsel yönelimi. Ancak “normal” kadınlara yani kadın olarak doğmuş kadınlara değil kendisi gibi erkek doğmuş cinsiyet değiştirmiş diğer kadınlara ilgi duyuyordu, bu da onun cinsel tercihi.

Trans kadın değil de trans birey daha doğru.
Evet bu söylediğim şekil dönüşümün gerçeklestiği cinsiyeti belirtmek gerektiğinde kullanılıyor diye biliyorum. Yani bir belgeselde bir kadin kendini böyle tanıtmıştı. Ki ben direkt kadın ya da erkek demeyi tercih ediyorum. Netice onemlidir her şeyde.

Bu ayrimların çoğunu biliyorum tercih ve yönelim farkını vs. Ben bahsedilen kişinin cinsiyet değiştirme ameliyatı olan biri ama travesti diye yanlış adlandırma yapıldığını düşündüğüm için düzeltme yaptım bilgim dahilinde. Uzun uzun yazmanız da çok hoşuma gitti gerçekten hassas konular çünkü. Insallah okuyup öğrenenler de olur bunu. Ben diger arkadaşa da bahsettiğim gibi eğer cinsiyet belirtmem şartsa zaten kadın ya da erkek diyorum.

Trans kadın ya da trans erkek demek ofansif bir şey değil bildiğim kadarıyla. Yani buna kırılan ya da söylemekten kaçınan arkadaşlarım olmadı hiç. Aksine onlar yeni kimlikleriyle gurur duydukları için belirtiyorlar. Sizin üzerinizden biraz fazla yazmış oldum evet, ama konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu görüp dayanamadım açıkçası. Benim de yanlış bildiğim kısımları olabilir, kendi bildiğim kadarıyla bazı karışıklıkları açıklamaya çalıştım sadece

Zaten artık cinsiyet bazında tercihten ziyade yönelim kelimesi kullanılıyor. Bu bir tercih değil, hangimiz özel olarak tercih ederek heteroseksüel olduk ki? LGBTler de bir sabah kalkıp "hmm bu ay da gay olayım bakayım, hoşuma giderse onu tercih ederim" demiyor. Aynen dediğin gibi, ben nasıl ki uzun boylu bir erkeği tercih ediyorsam ama heteroseksüel bir yönelimdeysem, onların tercih-yönelim farkı da öyle.

Bu arada şu anlattığın dayının trans kadın arkadaşının yine trans kadınlara ilgi duymasının, yani transseksüellerle ilgilenmenin bir terimi vardı, hatırlayamadım, bulana kadar uğraştım ama buldum sonunda. Skolyoseksüel deniyor onlara.

Çok farklı farklı şeyler var evet hepsini takip etmek de mümkün olmayabiliyor. Ben bir de kendimde olmayan özellikleri anlamakta zorlanırım. Elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum. Gördüğüm örnekler biraz kolaylaştırıyor anlamayı. Skolyoseksüel’i hiç duymamıştım mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…