travesti komşun olsa

utanırmısınız çocuklarınız her gün görse komşuluk yaparmısınız.

Bundan 28 yıl önce Taksim Tarlabaşında otururken komşularımız vardı,travestiydiler. Balkonda küçük tüpte ağda yapar çat çat çeker kahkahalarla gülerlerdi. Ben de balkondan onları izlerdim. Annem de camdan cama hal hatır sorar selam verirdi,birbirimize hiç gidip gelmedik ama o şekilde çok konuştuk,bi kere barbie bi bebek atmışlardı bizim balkona,el sallarlardı dışarda karşılaşınca görmezden gelirlerdi,sevimli kadınlardı,annem “çok güzeller valla teyzemler çok güzel “ der dururdu ben o yüzden korkmam travestilerden.. severim de hatta

kimseye etrafta dolaşma demeye hakkımız yok. ama şahsen çocuklarımın etraflarında olmalarını istemezdim.

sırf canı istiyor diye trans olmayı tercih eden biri bana normal gelmiyor.

doktor kararıyla olsa; yani zorunluluk(hermafrodit) sebebiyle ameliyat olmuşsa başımızın üstüne... onlar zaten ya tamamen erkek ya tamamen kadın oluyor ameliyatla...

yoksa;

memeleri olan bir erkek yada penisi olan bir kadın, toplumda sorun oluşturur.

mesela ben 14 yaşında kızımın penisi olan bir kadınla aynı umumi tuvaleti yada duşu kullanmasını istemem.

veya 14 yaşındaki oğlumun, memeleri olan bir erkekle aynı duşu veya tuvaleti kullanmasını da istemem.

tıpkı alkol veya uyuşturucu kullanmayı yada kumar oynamayı tercih eden birisiyle aynı ortamı paylaşmasını istemediğim gibi...

Herkese saygılı olmalıyız çocuklarımıza saygılı olmayı öğretmeliyiz. Hiçkimseyi ve hiçbirseyi kınamamalıyız unutmayalim ki; kınadığımız başimiza gelmeden ölmeyiz

Onun tercihi beni ilgilendirmez ve beni utandırmaz. İnsan olduktan sonra gerisi bahane.

Neden utanacakmışım herkesin hayatı kendine. İnsanları etiketleyerek bir yere varamayız.

Bir hayvan sever grubunda face de bir kadinin yazdigi birsey dikkatimi cekmisti profiline baktim trans barizde belli.Kadinin resmine off yavrum diye yorum yapanlarin profiline tikladim kimisi dua paylaşmış sakalli hacı amca, kimisi karisiyla fotosunu paylaşmış mutlu mutlu poz vermiş aile babası.Gerçekten toplumun iki yüzlülüğü igrencligi söyleyecek birsey bulamiyorum

Kimsenin yönelimi beni/toplumun geri kalanını ilgilendirmez
Ahlaki olarak kötü örnek teşkil etmediği müddetçe herkes istediği şekilde yaşayabilir.

Kınamam nihayetinde o da bi insan, seçimini o yönde kullanmış, onun seçimi onun kararı bana bisey demek düşmez. Benimle muhabbetleri olur mu bilmem ama laflarim gördüğüm yerde apartmana biseyler dağıtıyorsam (aşure,sütlaç vb) ona da ikram ederim. Çocuklarımın da merhaba
demelerini isterim.
Nihayetinde trans bir birey olduğu için insanlar ona hep öcü gibi bakıyor bir küçük çocuğun ona merhaba demesi belki onu gülümsetecek..

Konuyu görünce çocukluğum aklıma geldi. Ben çocukken anneannemin yazlığındaki yan balkon komşumuz travestiydi ama ahlaksız bir işle meşgul değildi kendi halinde şarkıcılık yapıyordu. (Çocukken duyduklarım bunlar. Hiç eve adam getirmez kapısında birini göremezsin namusuyla şarkı söyler gelir gündüz uygunsuz giyinmez. Ailesinin yanına gideceği zaman erkek kıyafetleri giyer derlerdi.) Biz çocuk aklımızla merak ederdik aynı asansörde denk gelince bakardık falan ama ailem asla arkasından kötü konuşmadı, anneannemle kapıda sohbet bile ederlerdi. (Anneannem kış boyu kalırdı o yazlıkta) Ailemi bu konuda takdir ediyorum. Farklı insanları da benimsememi, onların da bizden biri olduğunu duyguları olduğunu bana anlattılar. Hatta annem üzülürdü kendi ailesi kötü davranıp dışlamışlar ama zamanla alışmaya başlamışlar ve yanlarına erkek gibi görünerek gitmesini istemişlerdi.

Velhasıl, uzun oldu, böyle bir komşum olsa ve normal bir hayat yaşıyor olsa utanmam çekinmem, çocuklarıma durumu izah ederim. Bana göre doğru olmadığını ama başka insanlara saygı göstermemiz gerektiğini, bunun zaman zaman hastalık zaman zaman kişisel tercih olduğunu izah eder anlamalarını sağlamaya çalışırım.

utanırmısınız çocuklarınız her gün görse komşuluk yaparmısınız.
Kimsenin utanacagı bir durum yok Allah Lut kavmini yasaklayıp helak etmiştir o şahısta kendi durumunun farkındadır. Bana yanlış geliyor burda oy almak için çok normal falan demeyeceğim. Çocuklarımızın böyle olmasını kimse istemez eğer ki normal bişey olsa zaten eyvallah derim. Utanmak değil ama örnek olması açısından sıkıntılı elbette oda bir insan ama yaptıgı tercihler onu yanlışa sürüklemiş kimse bana bunun Dogru oldugunu söylemesin. Ama asla dışlamak hor görmek haddime değil Allahın kuludur Allah sorumludur. Çocugunla muhatap olmazsa çocugun için iyi olur.

Böyle yazınca banlanmistim ıns senide banlamazlar

Gelip salonunun ortasına pislemedigi surece kimsenin hayatina karışamazsınız. Hetero olsun olmasin ister trans olur isterse fil kılığında gezer banane.

Onlar pislik iki yüzlü evet bunlara ailelik yapıp eşcinsellere tu kaka diyenler 1500 yüzlü.. Yoksa bunları yapan adamlar neden hala evli

ne iş yapıyorlar ki?
Bunu espri olsun diye soylemistim, alinganliga sebep olmus olabilir belki hassas bir konu. Burada tanidiklarim genelde gece yol kenarlarindalar. Peslerine takilan cok oluyor, bela olan cok oluyor, gecen gun duydum, birini belalilarindan biri evinin onunde vurmaya kalkmis, surekli kapisina dayaniyormus. Bu acidan soylemistim eve is getirmezse sorun yok diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…