tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

Sosyal medya çok kullanmıyorum, o yüzden denk gelmedim ben demek ki. Görmediğim de iyi olmuş, hala diken dikenim yanaklarıma kadar konuyu da takip etmeyeceğim, çıksın gitsin aklımdan :)
Ciksin tabi,biz baska seyler konusalim sizinle
Insanlar olarak kendimizi zorla hasta etmeyelim

bu bende de var galiba ama senin kadar abartmalı değil içim bir tuhaf oluyor görünce hepsi bu ama bir doktora gitmen şart

Bende de var aynından.Midem bulanıyor,o delikleri görünce ve daha saçma sapan hisler.

Sosyal medya çok kullanmıyorum, o yüzden denk gelmedim ben demek ki. Görmediğim de iyi olmuş, hala diken dikenim yanaklarıma kadar konuyu da takip etmeyeceğim, çıksın gitsin aklımdan :)

Unutursun merak etme, bu ara moda oldu zaten son birkaç yıldır herkes deli, herkes fobik, herkesin psikolojisi bozuk

Bu görüntülerin iç kaldırıcı olması normal. Hemen herkesi rahatsız edebilirler.

En ufak korkusu olan insanlar kendini fobik olarak tanımlıyorlar, deli olarak tanımlıyorlar ona yanıyorum.

Korkmak, tiksinmek, rahatsız olmak normaldir.

Fobi olabilmesi için çok daha farklı tanı kriterlerine ihtiyaç var.

Arkadaşa da "psikolok" u empati yapsın ne diyelim

dalga konusu yapıp basite aldığınız şeyler insanların hayatını olumsuz etkileyen şeyler olabiliyo. bu derceye gelmeseydim burdan konu açıp benim gibisi varmı dsormazdım.. siz eksik olun. inşallah sizinde birinin empati kurmasına ihtiyaç duycak sorunlarınız olmazz

naptin bacim yaaa
geçtimiiki
ama her bakanda olmuyor bence ya
ben aratysurmak için yazdim çikan sayfadan etkilenmedim pek

bayada kiside avrmis
merak ettim ya biraz fazla incelemek istiyorum ama korkuyorum bendede olur diye:)))

Dalga konusu değil de kendinizi deli olarak görmeniz lüzumsuz bence

Zaten kimse de o gözle bakmaz, merak etmeyin

Aynisi bende de var gercektrn kucuklugumden beri hep vardi.Ozelliklr sungerlere vs yakindan bakinca cok koyu oluyorum.Aglamiyorum ama cok farkli bir his yasiyorum cok korkunc

Bu konunun aynısı daha önce açılmış mıydı yoksa deja vu mu yaşıyorum :)

Öncelikle şunu söyleyeyim, hepimizin bir şeyler görünce, bakınca içimizin garip olduğu şeyler olabilir, bu illa fobiniz olduğu anlamına gelmez. Fobi diyebilmemiz için hayatınızı sürdürmekte zorlanmanız, ciddi işlevsizlik yaşamanız gerekmektedir. Böcekten çoğu kadın hoşlanmaz ama herkesin böcek fobisi yoktur mesela. Bu fotoğrafa bakınca her içi garip olan kişiye de aynı şekilde "tripofobi"si var denemez. Fobisi olan insanların hayatı ciddi düzeyde etkilenmektedir. O yüzden kendinize tanı koymaktan vazgeçin önce, çoğu psikologun belki "tripofobi" diye bir şeyden haberi bile yoktur. Sürekli delik görmenizi gerektiren bir hayatınız yoksa dert edilecek bir durum değil, Google Görseller'den açıp bakarak sıkıntım var demeyin, buradaki insanları da etkileyip yanlış düşünmelerine sebep olmayın derim.

bayada kiside avrmis
merak ettim ya biraz fazla incelemek istiyorum ama korkuyorum bendede olur diye:)))
bakmakla olunmuyo ki varsa eger oldugunu farkedıyorsun
bende de var bırgun o ıgrenc resımlerı esıme gosterdım ne hıssedıyosun dıye gayet normal karsıladı hıc etkılenmedı sadece olanlar etkılenıyo

Googledan bu korkuyu bilenler tarafından yapılmış photoshoplara, görsellere bakıp kendinize bu tanıyı kafanıza göre koyamazsınız arkadaşlar.
Size basitçe şöyle açıklayayım. Kağıda çizdiğim deliklere baktığınızda size pek bi korku ifade etmez değil mi. Etmez.

Googleda araştırınca aklınızı kaçırırsınız. Çünkü neden? Beden bütünlüğü, vucudu parazitler sarmış, çürüme görüntüsü. Hastalık hissi veriyor. Şimdi siz googledan kafa derisinde, elde, göğüste, ayak tabanında delikli parazitli görüntülere bakarsanız elbette korkarsınız. Bu kötü bi görüntü çünkü korkmayan anormaldir.

Yani bu dozdaysa korkunuz, basit herkesin korkacağı bir görsele aynı tepkiyi veriyorsunuz. Normalsiniz merak etmeyin kimse içinden larvalar kurtlar çıkan deliklerden hoşlanmaz.

Yeni yeni ortaya çıkan, çocuğumuzun kendine zorla görsel baka baka aşıladığı bir korku. Ve bu fotoşokçularla da besleniyor. Her şeye kendinize tanı koymayın yani

Eklentiler

• IMG_3965.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 165
baskasi açti
yorumlara bakliirsa dunya nufusunun dortde biri delik fobisine sahipp

baskasi açti
yorumlara bakliirsa dunya nufusunun dortde biri delik fobisine sahipp

Dediğim gibi her bakınca garip olan insan fobik değildir. İşlevsizlik yaşaması gerekir, hayatını ciddi düzeyde etkilemesi gerekir. Sırf resme bakıyorum kötü oluyorum diye fobik denemez bir kişiye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…