Trizomi 13(Patau Sendromu) nedeniyle bebeğini kaybedenler ve sonrası...

Saol canim teşekkür ederim
Saol canim bebeğim kaç gündür hareket etmiyordu bugün gittiğimde biraz boynunu oynatıyodu ve hemşiresi bakım yaparken kolunu bir kere hareket ettirdiğini söyledi sevinsemmi uzulsemmi bilemedim her şekilde acı çekiyo yavrum yüz ifadeside daha netti ağrısı vardı belliydi doktora dedimki lutfen çok ağrı kesici verin tamam dedi öyle iste çok karışık duygularım.

Kuzum Peki hiç ameliyat oldu mu? Yarık dudak yarık damak var mı?

Kuzum Peki hiç ameliyat oldu mu? Yarık dudak yarık damak var mı?
Yarık damak veya yarık dudak öyle bişey yoktu gözleri gormuyo bide fazla parmak değilde et beni gibi fazlalık vardı küçük parmaklarıyla birleşik iple alınabicek gibi bişeydi 17 günlükken sol kasığından ameliyat oldu bide katater taktilar 2 kere beslenemediği icin

Yanı 2 kere narkoz yedi yavrum küçücük caniyla

Benim bebeğimde varmış yarık dudak yarık damak fazla parmak yumru parmaklar bağırsakları dışardaymış beyinde holoprosensafali varmış ayak parmakları da yumruymuş. Kalbinde de sorunlar varmış. Böbreklerine de bir şeyler yazmışlar.

Çok fazla anomalisi varmış seninkinin benimkinin testisleride yok

Çok fazla anomalisi varmış seninkinin benimkinin testisleride yok
Testisleri varmış canım. Ama işte kız bebek demişlerdi erkek çıktı sadece o konuda yanılma var. Ya kendi proflarını haklı çıkarmak için yazmamışlardır değil mi o raporu. Ben vicdanen hiç iyi değilim. Hiç güvenim yok. Amnisentezin ilk sonucunda da trizomi 13 diye belirtmişler ama ne bileyim kalbim hiç rahat değil.

Bence trizomi 13 dür doğrudur yani fazla parmak trizomi 13 ve 18 de oluyomuş vicdanen rahat ol doğsaydı belki hiç yasamicakti belkide makinalara bağlı yasiycakti sen dogru kararı verdin emin ol benim yaşadığım bu durum en kötüsü ben o zamanlar amniyosentez yaptırmadım diğer oglumdada problemler vardı ama bişey çıkmamıştı bundada biraz o beni yaniltti

yok doğru olan senin yaptığın arkadaşım bana düşen bu çocuğu doğurup yaşadığı yere kadar yaşamasıydı ben kendimi düşündüm öldürdüm onu. Kendimi affedemiyorum. Kimseye bir şey diyemiyorum bak ilk defa itiraf ediyorum. Yapmamam gereken bir şey yaptım ama tek başıma karar veremedim işte. Çok kötü bir psikolojdi. O kadar ağrı çektim ki o doğumu yaparken bir de üstüne hiç uyuştrmadan genel anestezi filan verilmeden kürtaj yaptılar neler çektim bayılıp gitmişim. Hiç sesimi çıkartmadım biliyor musun.. çünkü ben hak ettim bunları dedim bebeğimi öldürdüm doktorlar bile şaşırdı hiç sesin çıkmadı çok güçlü kadınsın dediler ben kendimi suçladığım için sustum hiç bağırmadım acıdan bayılmışım kürtajda yine de sustum..

Ben her gün o yoğun bakıma girdiğimde kendime o kadar çok kiziyorumki anlatılcak gibi degil neden aldırmadım ben nolursa olsun hayatıma devam ediyorum öyle yada böyle ama o 5.5 aydır öylece yatiyo kımıldamadan bilmiyorum çok kotuyum öyle yada böyle anneyiz acısını çekiyoruz rabbim kimseye böyle bir dert verip de derman aratmasin.bugun bebegimin hemşiresi bile sordu hamileyken böyle olduğunu biliyomuydun diye belkide neden aldırmadın demek istedi çünkü bu soruyu çok soruyorlar bana

Aklında kalmasın dersen yaptır canım rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın benim de hep dualarimdasiniz bizim de sağlıklı hayırli evlatlarimız olsun inşallah

Benim bebeğim de de fazladan parmakları vardı canım belki aynı şeyler vardır hemen hemen sorunları

Ya işte iki türlüsü de kötü.. yani öyle bir şey ki hangisi Doğru bilmiyorsun.

Arkadaşım kendini suçlama kimse olacak olanın önüne geçemiyor o an öyle bi karar verdin doğumu beklesen de belki bebek kuvezden cikmayacakti ne biliyim ya suan sadece çok yeni olduğu için böyle dusunuyosun bugünlerde geçecek sen keyfine yaptırmadin ya sonuçta.. millet sevgilisinden bebek yapıp onu aldırıyor sen hasta olduğu için yine bebeği düşündün kendine kızma sakin herseyin hayırlısı diğer bebeğine sarıl onun yerine..

Ya işte iki türlüsü de kötü.. yani öyle bir şey ki hangisi Doğru bilmiyorsun.
Ben de Urazuraz gibi doğum yaptım bebeğimin ömrü 1 ay sürdü. O 1 ay nasıl geçti bir ben bir Allah bilir, sanki 1 asır gibiydi. O yüzden onu çok iyi anlıyorum ve her daim dualarımda.
Rabbim herkesi imtihanlarıyla sınıyor Y Ysmnzgr . Ve emin ol kimseye kaldıramayacağı dert vermiyor, bana doğum ve sonrasındaki 1 ay kadar, Urazuraz ’a hala devam eden bir sınav, sana da o kadarını nasip etmiş, sakın kendini suçlama. İnsan lohusalık psikolojisiyle kendini suçlayacak çok neden arıyor ama sakin olmaya çalış. Çünkü doğmuş olsaydı inan sonrası çok daha zor ve çok daha yıpratıcı. Bu dönem bizim için geldi geçti, Rabbim inşAllah bundan sonrası için mutlu aydınlık günler versin bizlere. Hem @Bitter cikolataa çok doğru söylemiş. Millet sapasağlam doğurup çöp kenarına bırakıyor yavrusunu, sen doğduktan sonra acı çekmesini önledin belki de... insan her gördüğünden içi acıo, psikolojik olarak çöküntüye uğruyor... benim Keremimin de son ana kadar cinsiyetini söyleyememişlerdi meğer testisleri inmemiş ondan kız mı erkek mi anlayamamışlar, fazla parmak, yarık damak dudak, ayak anomalisi, böbrek kalp rahatsızlıkları ve kimbilir daha ne sıkıntıları vardı... senin ki de doğsaydı her geçen gün yeni bir olumsuzlukla karşılaşacaktın ve günden güne sen de kötü olacaktın. Etrafta söylenen hiçbirşeye kulak asma, kimseye de gereğinden fazla açıklama yapma, bizim acımız kimsenin merak giderme konusu olmamalı çünkü, nacizane tavsiyem... Bizler Rabbimin nasipli kullarıyız deyip tevekkül etmekten başka birşey gelmiyor elden. Dualarda birbirimizi unutmayalım. Rabbim imtihanını geçen kullarından eylesim bizleri inşAllah...

Allah razı olsun arkadaşım desteğin için. Haklısın herkes diyor öyle sakat diyorlar ama sağlıklı doğuyor ben biraz fazla açıklama yaptım sanırım. İnşallah hepimiz atlatırız.

Benim oğlumun adı da Ali kerem ben kerem adını çok seviyorum Allah sana hayırlısıyla bi kerem nasip etsin ins ve tüm isteyen herkese

Mrb canim biraz önce trizomi 13 ile ilgili bi yazi okurken aklima sen geldin kisi tasiyici bile olsa bir daha bu hastaligin tekrarlama riski %2 dir yaziyodu bi an cok sevindim senin icin ins seninde saglikli bi evladin olur her zaman dualarımdasin

Merhaba canım nasıl sevindim var ya inşallah öyledir ya bi daha aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.. çok teskkur ederim dualarına beni de katman beni mutlu etti inşallah en kisa zamanda benim de sağlıklı bi şekilde bebeğim olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…