- 8 Mayıs 2018
- 387
- 506
- 103
- 38
Ben detaylı ultrason için prof. A gitmemiştim ama çapadakiler bu işin ehli kişiler. Yine de Rabbim bilir tabi hastalıklı denilen ve sapasağlam doğanlar da var ama fiziksel olarak da sıkıntılar göründüyse olma ihtimali yüksek, Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallahÇok teşekkür ederim arkadaşım sağol. Ya benim sonucum çıkmadan cvs yani çıkmadan sonlandırmak istiyorlar ya trizomi 13 değilse ya sağlıklıysa ya ultrasonda yanlış görünüyorsa diye endişelerim o kadar yoğun ki.. yani ben hiç iyi değilim.Açıkcası bu durumu bana Çanakkale’de söylemediler orda görmediler ben perinatologa gitmiştim bir prof. O gördü ilk sonra çapaya gittim işte. Karman çorman bir şey oldum.. çok teşekkür ederim ama arkadaşım sağol.
Evet ümraniye şerifali tarafındayım. Ben de tanımayı çok isterim. İnşallah müsait bir zamanda görüşürüz. Rabbim hakkınızda en hayırlısını en kısa zamanda göstersin inşAllah.Anadolu yakasındami oturuyosun merak ettimde senin gibi iyi niyetli birisini tanımak isterdim açıkçası ben gebzede oturuyorum
amin arkadaşım inşallah bugün bir doktora daha gittim alınması lazım dedi.. çok üzgünüm.. tarifi yok..Ben detaylı ultrason için prof. A gitmemiştim ama çapadakiler bu işin ehli kişiler. Yine de Rabbim bilir tabi hastalıklı denilen ve sapasağlam doğanlar da var ama fiziksel olarak da sıkıntılar göründüyse olma ihtimali yüksek, Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah
Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum bizimde sınavımız bu dünyada evlatlarimizlaymis kendini üzme desemde üzüleceksin bu bizim elimizde olan bişey değil keşke bende aldırsaydım yavrum bu kadar acı çekmeseydi böylesi daha zor inanamin arkadaşım inşallah bugün bir doktora daha gittim alınması lazım dedi.. çok üzgünüm.. tarifi yok..
Durumu nasıl arkadaşım bebeğinin?Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum bizimde sınavımız bu dünyada evlatlarimizlaymis kendini üzme desemde üzüleceksin bu bizim elimizde olan bişey değil keşke bende aldırsaydım yavrum bu kadar acı çekmeseydi böylesi daha zor inan
Durumu nasıl arkadaşım bebeğinin?
Ben ne diyeceğimi bilmiyorum bu da bizim imtihanımız.Bebeğim artık bitkisel hayatta hiç bi şekilde tepki vermiyo bütün değerleride düşmüş içim yaniyo cok
Rabbim yardımcın olsun ama emin ol o acı hissetmiyor için rahat olsun, biz daha büyük acı çekiyoruz o ayrı. Bu da bizim imtihanımız dediğin gibi. Rabbim tez zamanda hakkınızda en hayırlısını nasip etsin inşAllah, dualarımdasınBebeğim artık bitkisel hayatta hiç bi şekilde tepki vermiyo bütün değerleride düşmüş içim yaniyo cok
Çok geçmiş olsun arkadaşım ben aldırıcam yani Doğumdan sonra onu öyle görmeye dayanamam aldırmaya da dayanamıyorum allahım diyorum yardım et hatta doktorlar bile halimi görünce orda dediler inşalllah kalbi durur kendiliğinden siz daha fazla üzülmezsiniz.
Yazdıklarını okurken çok ağladım.. allah oğlunu sana bağışlasın.. evet karından iğne yapıyorlarmış bana da söylediler en acısı da o zaten.. beni yıpratan düşündüren.. Peki amniyosentez sonucunu beklemeden hemen konseyde mi karar verildi alınmasına..Çok geçmiş olsun, benim oğlum trzomi 18di.
26.haftada 2 gün suni sancı alarak normal doğum yaptım ..
Yaşamla bağdaşmıyordu, ağır kalp sorunu çoğu organı oluşmamıştı. Yani doğuma kadar bile gidemeyecektim 1 ay içinde kalbi dayanmaz dediler heyet de zaten hemen alma raporu verdi anneyi tehlikeyi sokuypr diye ..
Hastaneye yattım ilk gebelikti hiçbişey bilmiyordum 2 gün sancı aldım bu tür sorunlu gebeliklere açılma çabuk olsun diye karından bebeğin kesesine bi ilaç verilirmiş iğneyle, doüum hızlanırmıi cahillik o an üzüntüden ağlamaktan hiçbişey anlamıyorum bilmiyorum napıcam ne istiyolar dedim eşime, daha fazla acı çekmesin o da sende diye kalbini durdurucaklar galiba dedi ..
Kabul etmedim ısrar ettiler baskı yaptılar tamam dedim, masaya yattım yarım saat uğraştılar çok hareketliydi istemiyordu bırakın dedim .. neyin içindeyim ben 6 aydır taşıdığım yavruma napıyolar ..
Sancıyla bekledim kendi zamanı var demekki zaten eğer doğumda yaşarsa küvöz hazırdı küvöze alıcaklardı .. ertesi güne kadar sancım arttı hareketleri arttı arttı birden durdu ...
12 saat sonra da doğum oldu zaten
.. ters geldi çok zordu ölü doğum olduğu için ..
O 2 gün yaşadıklarım, düşüncelerim, kendimi suçlama öldürme isteklerim, suçluluk hissi ..
Sonra oğlum oldu sağlıkla aldım kucağıma çok şükür ..
O süreç çok zor Allahım boş sabır versin sizlere ..
Aklımı kaybettim heralde ben dedim bitti herşey ..
Sonra yavaş yavaş toparlandım eşim ailem çok destek oldu. Herşey düzeldi yarım kalan ilk oğlum hariç. O hep benimle içimde.bir gün kavuşucaz ben büyük bir heycanla o günü bekliyorum. Oğluma sarılıp koklarken 2.kez bi daha kokladım kokluyorum abisinden bir koku vardır belki diye ..
Hiç doğmayan bir bebeğim var öldüğüm zaman doğacak ..
Tesellim böyle işte :)
Kokusunu içime çekicem sarılıcam hiç ayrilmicaz ..
O gün en mutlu anne biz olucaz ..
Rabbim kimseye göstermesin gerçekten çok zor bir süreç... Ama inancımız bizim en büyük destekçimiz...Çok geçmiş olsun, benim oğlum trzomi 18di.
26.haftada 2 gün suni sancı alarak normal doğum yaptım ..
Yaşamla bağdaşmıyordu, ağır kalp sorunu çoğu organı oluşmamıştı. Yani doğuma kadar bile gidemeyecektim 1 ay içinde kalbi dayanmaz dediler heyet de zaten hemen alma raporu verdi anneyi tehlikeyi sokuypr diye ..
Hastaneye yattım ilk gebelikti hiçbişey bilmiyordum 2 gün sancı aldım bu tür sorunlu gebeliklere açılma çabuk olsun diye karından bebeğin kesesine bi ilaç verilirmiş iğneyle, doüum hızlanırmıi cahillik o an üzüntüden ağlamaktan hiçbişey anlamıyorum bilmiyorum napıcam ne istiyolar dedim eşime, daha fazla acı çekmesin o da sende diye kalbini durdurucaklar galiba dedi ..
Kabul etmedim ısrar ettiler baskı yaptılar tamam dedim, masaya yattım yarım saat uğraştılar çok hareketliydi istemiyordu bırakın dedim .. neyin içindeyim ben 6 aydır taşıdığım yavruma napıyolar ..
Sancıyla bekledim kendi zamanı var demekki zaten eğer doğumda yaşarsa küvöz hazırdı küvöze alıcaklardı .. ertesi güne kadar sancım arttı hareketleri arttı arttı birden durdu ...
12 saat sonra da doğum oldu zaten
.. ters geldi çok zordu ölü doğum olduğu için ..
O 2 gün yaşadıklarım, düşüncelerim, kendimi suçlama öldürme isteklerim, suçluluk hissi ..
Sonra oğlum oldu sağlıkla aldım kucağıma çok şükür ..
O süreç çok zor Allahım boş sabır versin sizlere ..
Aklımı kaybettim heralde ben dedim bitti herşey ..
Sonra yavaş yavaş toparlandım eşim ailem çok destek oldu. Herşey düzeldi yarım kalan ilk oğlum hariç. O hep benimle içimde.bir gün kavuşucaz ben büyük bir heycanla o günü bekliyorum. Oğluma sarılıp koklarken 2.kez bi daha kokladım kokluyorum abisinden bir koku vardır belki diye ..
Hiç doğmayan bir bebeğim var öldüğüm zaman doğacak ..
Tesellim böyle işte :)
Kokusunu içime çekicem sarılıcam hiç ayrilmicaz ..
O gün en mutlu anne biz olucaz ..
Rabbim kimseye göstermesin gerçekten çok zor bir süreç... Ama inancımız bizim en büyük destekçimiz...
Peki ne kadar süre sonra hamile kaldınız peki? Ben sezeryan doğum yaptığım için 8 ay bekleme süresi olmalı dediler ama psikolojik olarak atlatmak kolay değil, yaşayan biri olarak size sormak istedim.
Yazdıklarını okurken çok ağladım.. allah oğlunu sana bağışlasın.. evet karından iğne yapıyorlarmış bana da söylediler en acısı da o zaten.. beni yıpratan düşündüren.. Peki amniyosentez sonucunu beklemeden hemen konseyde mi karar verildi alınmasına..
Anladım canım. Beni perşembe günü konseye çağırdılar yani amnisentez sonucu beklenir mi beklenmez mi bilmiyorum o yüzden sordum. Ben çok büyümesini istemiyorum artık çok fazla anomalisi var çünkü yani zaten sonuç ne çıkarsa çıksın alınması gerekiyor dediler. Sonucu beklerler mi beklemezler mi bilmiyorum.Yok canım biz 5.ayda ayrıntılı da öğrendil trizomi 18 olduğunu, gelişimi 2 3 hafta geirydi hep kaç dr a gittim hepsi herşey normal doğunca toparlar dediler!
Ayrıntılıda hem kız olan bebeğe erkek dediler hemde böyle ağır anomaliyle karşılaştık aslında hemen alalım dediler ben kabul etmedim bari amniyosentez olsun dedim o yapıldı ve 1 ay sonra çıktı sonuç, 1 ay bekledik yani maalesef .. gittikçe kötüleşti benimde rahatsızlıklarım başlamıştı kansızlık tansiyon düşüklüğü vs sonrası malum ..
Beni güzel Allahım önce üzdü ama sonra yüzümü öyle bir güldürdü ki sizler de böyle umudunuzu kaybetmeyin, aldığını geri verecek inşallah Rabbim ellerimizi boş bırakmasın ..
Yazdıklarını okurken çok ağladım.. allah oğlunu sana bağışlasın.. evet karından iğne yapıyorlarmış bana da söylediler en acısı da o zaten.. beni yıpratan düşündüren.. Peki amniyosentez sonucunu beklemeden hemen konseyde mi karar verildi alınmasına..
Sana sorarlar büyük ihtimal, bana sormuşlardı ben ya bişey çıkmazsa ya iyileşirse düşğnceleriyle beklemiştim ama hastanede benle aynı olan çok insan vardı doğurup küvözde ölmesini bekleyen vs .. bizim sınavımız büyük ..Anladım canım. Beni perşembe günü konseye çağırdılar yani amnisentez sonucu beklenir mi beklenmez mi bilmiyorum o yüzden sordum. Ben çok büyümesini istemiyorum artık çok fazla anomalisi var çünkü yani zaten sonuç ne çıkarsa çıksın alınması gerekiyor dediler. Sonucu beklerler mi beklemezler mi bilmiyorum.
Beklemek istemiyorum arkadaşım çok fazla anomalisi var sonuç be çıkarsa çıksın alınacak. Ben çanakkaleden İstanbul’a gidiyorum. Bir tane daha bebeğim var onu meme kanseri anneme bırakıp gidiyorum. Git gel yapmak benim için çok zor oluyor. Kendimi bugünlerde çok ama çok kötü hissediyorum. Kollarım uyuşuk resmen kımıldayamıyorum yerimden dışarı çıkınca bayılacak gibi oluyorum. Oğlumu kucağıma alamıyorum. Bir kaç gündür çok kötüyüm. Çok üzgünüm yaşayacaklarımı düşününce daha kötü oluyorum. Oğluma sarıldıkça karnımdakini düşünüyorum seni de çok seviyorum diyorum kıyamam sana diye hep elim karnımda.. sürekli kendimi düşünürken buluyorum. Onu da kucağıma alıp koklayamayacak olmak beni deli ediyor. Yaşamak istemiyorum ama oğlum için yaşamak istiyorum bir taraftan. Yani çok kötüyüm..Sana sorarlar büyük ihtimal, bana sormuşlardı ben ya bişey çıkmazsa ya iyileşirse düşğnceleriyle beklemiştim ama hastanede benle aynı olan çok insan vardı doğurup küvözde ölmesini bekleyen vs .. bizim sınavımız büyük ..
Bekleme bencede .. ona da acı çektirme acı çekmiyorlar ama işte biz sanıyoruzki acı çekiyor.
Yalnız olmadığınızı bilin diye yazıyorum.
Zor süreç seni bekliyor ama sabredersen geçecek hepsi ..
Amin inşallah bizimde elimiz boş olmayız rabbim bize de nasip etsin sana nasip ettiği gibi peki bi araştırma yaptırdin mi kendine esineYok canım biz 5.ayda ayrıntılı da öğrendil trizomi 18 olduğunu, gelişimi 2 3 hafta geirydi hep kaç dr a gittim hepsi herşey normal doğunca toparlar dediler!
Ayrıntılıda hem kız olan bebeğe erkek dediler hemde böyle ağır anomaliyle karşılaştık aslında hemen alalım dediler ben kabul etmedim bari amniyosentez olsun dedim o yapıldı ve 1 ay sonra çıktı sonuç, 1 ay bekledik yani maalesef .. gittikçe kötüleşti benimde rahatsızlıklarım başlamıştı kansızlık tansiyon düşüklüğü vs sonrası malum ..
Beni güzel Allahım önce üzdü ama sonra yüzümü öyle bir güldürdü ki sizler de böyle umudunuzu kaybetmeyin, aldığını geri verecek inşallah Rabbim ellerimizi boş bırakmasın ..
İçim gitti üzülme canım benim hiç değilse diğer bebeğine sarıl onun yerine böyle olmasi gerekiyomus demekki herseyin hayırlısı..Beklemek istemiyorum arkadaşım çok fazla anomalisi var sonuç be çıkarsa çıksın alınacak. Ben çanakkaleden İstanbul’a gidiyorum. Bir tane daha bebeğim var onu meme kanseri anneme bırakıp gidiyorum. Git gel yapmak benim için çok zor oluyor. Kendimi bugünlerde çok ama çok kötü hissediyorum. Kollarım uyuşuk resmen kımıldayamıyorum yerimden dışarı çıkınca bayılacak gibi oluyorum. Oğlumu kucağıma alamıyorum. Bir kaç gündür çok kötüyüm. Çok üzgünüm yaşayacaklarımı düşününce daha kötü oluyorum. Oğluma sarıldıkça karnımdakini düşünüyorum seni de çok seviyorum diyorum kıyamam sana diye hep elim karnımda.. sürekli kendimi düşünürken buluyorum. Onu da kucağıma alıp koklayamayacak olmak beni deli ediyor. Yaşamak istemiyorum ama oğlum için yaşamak istiyorum bir taraftan. Yani çok kötüyüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?