Trizomi 13(Patau Sendromu) nedeniyle bebeğini kaybedenler ve sonrası...

Sende şu an çok büyük sınavdan geçiyorsun öyle düşün.
Hiç doğmayacak gibi düşün, bende aklımı kaybedecektim yoksa, hep öyle düşündüm hiç doğmadı ben ölünce o doğacak ahirette buluşucaz inşallah ..
Oğlun var seninde ne güzel elin boş değil, kendini 2 kat hızlı toparlaman lazım oğlun için.
Çok acı beklemek ..
Allah sabır güç versin şimdiden ..

Amin inşallah bizimde elimiz boş olmayız rabbim bize de nasip etsin sana nasip ettiği gibi peki bi araştırma yaptırdin mi kendine esine

Yok canım ısrarla yapmadılar proflar bile yani sordum gerek yok hiç uğraşma dediler %90 bişey çıkmaz desiler ama keşke yaptırsaydık o zaman kafamız rahat olurdu ..
Çok çok az pıhtılaşma çıktı ben oğlumda aspirin kullandım 7aya kadar .. şimdi 2 düşünüyorum, 4 ay önce plamsız oldu (dr bana plansız gebelik olmasın 2 ay önceden aspirin folik iç dedi) ama maalasef oldu ..10.haftada kalbi durdu nedeni bu da çok farklı hipertiroid çıktı bu defa da ..
Kürtaj oldum 2 ay oldu, tedavi oluyorum hipertiroid nornale döndü inşallah nasip ederse 2.evlat için denicem olmazsa sağlık olsun ..
5.gebeliğim olacak 3 tane kayıp oldu hepsi farklı dr lar bütün şanssızlıklar seni buldu diyorlar
1.trizomi 18
2.dış gebelik
3.sağlıklı doğdu
4.tiroide bağlı kalp durması
5.de inşallah olursa sağlıkla gelsin ..

Doktorlar daha iyi bilir ama canım 10. Hafta da ki ni keşke genetige yollasaydiniz oxaman bişey var mı yok mu anlardiniz bence.. Benimde ilk gebeligim trizomi 14 çıktı bana hemen kromozon analizi yaptılar meğersem benden geçmiş bende dengeli trasnlokasyon çıktı eğer doğal denersem sanada ne gelirse dediler boş gebelki erken hafta kalp durması yada ileri hafta anomali olmasi oluyomus genelde şimdi ikinci defa gebelik düşünüyorum çok korkuyorum.. bebeğine sağlık sıhhat versin sende kötü şeyler yasamissin Allah yine versin sağlıklı bi şekilde inşallah beni de dualarına kat lütfen..

Amin canım ah keşke önce güzel Allahım h olamayana versin bizim yinede ellerimiz dolu, sonra bize versin 2.evlat inşallah.
Valla canım işte ben çok sıkıldım artık dr dr gezmekten hepsi gereksiz diyip duruyo deneme yanılma yöntemi gebelik gibi 3 te 3 yapar doğurur kimi böyle sorunlu geçer 3 te 1 5 te 1 sağlıklı doğum yapar Allahın takdiri diyip geçiyorum .. işte benim hafif pıhtılaşma var ya bu kalp duran bebeğimde ben 6.haftada öğrendim hiç beklemediğim için, 6 hafta içmedim folik ve aspirin dr dedi zaten ya 3.aya kadar yaşar devam eder yada düşük olabilir .. kendimi hazırlamıştım aslında .. benim en az 2 ay önceden kesinlkle aspirin ve folik içmem lazım oğlumda içtim 2 3 ay öyle aldım kucağıma çok sağlıklı doğdu ..
Dr lar diyorki genetik olsaydı oğlun böyle sağlıklı doğmazdı, aspirin ve folik benim için çok önemli ..
Şimdiden başkadım içiyorum, bu son denemem sanırım daha fazla kayıbı kaldıramam ama umutluyum :) 5.gebelikte olursa gelecek bize inş ..
Gelmezse oğlumun canı sağolsun

Amin inşallah canım ama zaten oğlumda genetik bi sıkıntı yok sağlıklı onu yakalamissin.. belki senin kan pıhtılaşmasi ndan olmuştur ya bişey diyemem doktorlar daha iyi bilir tabiki.. hayırlısı olsun inşallah 5. Gebeliğin güzel sonuçlanır Allah oğluna kardes verir en yakın zamanda

Eşimin kromozom analizi çıkmış yarın gidip alicak korkuyorum bişey çıkmaz ins.ama bişey olsaydı oğlumuz sağlıklı olmazdi diye düşünüyorum çok fazla bi bilgim yok Siz ne diyosunuz bayanlar çok fazla bi bilgim yok bu konuyla ilgili ?

Bişey çıksa gelin görüşelim bişeyler var derlerdi öyle bişey dediler mi size? İnşallah bi sıkıntı çıkmaz

Insallah n eden bilmiyorum ama içimde bi korku var çok gerginim ben aradım hastaneyi sonuçlar ciktimi diye çıkmış tekrar genetiğe randevu alıp gelin dediler zaten eğitim araştırma hastanesi cokda ilgili değiller

Hiçbi bilgi vermemişler araştırma hastanesi de bilgilendirmeleri gerektiği icin ısrarla onlar arayip çağırırdi heralde biz özel de yaptım ışık kromozon analizini oda araştırma hastanesi ne yollamis sonucu biz bişeyler gördük gelin görüşelim diye aramış ti araştırma hastanesi.. her hastane farklıdır tabiki de bi sorun yoktur ya içini rahat Tut.. Senin kromozon analizin temiz dimi

Benimki temiz bi sorun yoktu ama benim 2 hamileligimdede tek umblikal arter çıktı göbek kordonundaki damarlar eksik bi tanesi var o öyle oluncada trizomi 13 ve 18 Olabiliyomus genetikçi bana ilgisi yoktur dedi ama araştırdığımda çoğu yerde tek umblikal arterde trizomi 13 veya 18 eşlik edebilir bu duruma diyo bazen kendimi suçluyorum annelik iste

2 gebeligin de de öyle bişey çıksa da canım 1 tane sağlıklı oğlun var sanırım bence de ilgisi yoktur yoksa 2 gebeligin de sağlıksız olurdu.. şükür sende bi sıkıntı cikmamis inşallah eşinde de bişey çıkmaz.. bebeğin durumu nasıl oldu

Bebeğim 12 gündür tepki vermiyo beyni ödem toplamış her tarafı çok şiş özellikle karnı çok aşırı şişiyo her gün karnından su bosaltiyorlar,Rabbim ona çok çektirmesin tez zamanda hayırlısını versin Ins sen naptın ne yapmayı düşünüyosun bundan sonrası için?

İnşallah canım hayırlısıni versin Allah çok çektirmesin.. ben pgt tup bebek yaptım 1 tane sağlıklı embriyo bulundu pda tutmadı şimdi doğal yoldan denicem 2 ay daha olmazsa tekrar tup bebek yapacam sanırım sürekli Beklemek le geçiyo

Allah senide sevindirsin canim kucağını boş bırakmasın tez zamanda inşallah bende 3 senedir uğraşıyorum bir düşük bide şimdi böyle rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

Allah senide sevindirsin canim kucağını boş bırakmasın tez zamanda inşallah bende 3 senedir uğraşıyorum bir düşük bide şimdi böyle rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Amin inşallah canım rabbim kimseyi evlat acısı vermesin gerçekten zor böyle şeylerle ugrasmak yipratiyor insanı yeterince kimsenin Kucağı boş kalmasın inşallah.. seninde durumun zor

Merhaba hanımlar hepiniz adına ayrı ayrı çok üzgünüm bende trizomi 13 ve 22 kromozomları hatalı ve tasıyıcıyım benim 7 hamileliğimde 2 tane çok şükür sağlıklı evlâdım var ilk kızım tüp bebek ile oldu oğlum ise tam bir mucize Allahıma çok şükür hamileliğim çok stresli geçti ama sağlıklı doğdu oğlum hiç bir zaman umudumuzu yitirmeyin oğlumdan sonra 2 kez yine hamile kaldım ama ikisininde kalbi durdu malesef doktor yüzde elli şans veriyor zaten bizim durumumuzda olan hastalara Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah

Merhabalar bende sizin gibi tasiyiciyim 12 13 kromozonlarinda sorun var benim de.. sizin adınıza çok sevindim rabbim sağlık sıhhat güzel şans versin yavrularınıza.. Benimde ilk gebeligim sorunluydu pgt tup bebek yaptım oda tutmadı normal de denemeye korkuyorum rabbim yardım etsin bizim gibi olanlara.. Senin yazdığın yazıyı okuyunca insan biraz olsun umut dolu oluyo sağolun..

Insallah canım hep dua ediyorum Allahım hepinizin yardımcısı olsun ben asla umudumu kaybetmedim çok kaybım oldu ama yinede sonunda 2 evlâdım oldu darısı sizlerin başına olsun inşallah Rabbim ol dediğinde herşey olur benimde kızımdan sonra yaptırdık bi daha tutmadı denemekten asla vazgeçme

Kaç defa tup bebek denediniz acaba? Çok güzel ya inşallah benimde öyle olur benim de dualarım bu yolda uğraşanlara herkese inşallah en güzel zamanda bize de nasip olur..hep düşük olmus ama sizin galiba peki diğer çocuğunuza aminosentez falan yaptırdiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…