selaammmmmm kızlarrrrr bendee de var troid ve bende 1.5 yıllık korunmasız ilişkiyle hamile kalamayanlardanımm bebek istiyorum ama yokk esimde de sorun yok skur tsh yuksek cıkıo yuksek dedıgımde 5.58 normal deger 4. olmasılazım... doktorum levotiron verdı ama bunu yarım yarım hergun al dedı. kadfın dogum doktorum dedı bunu dahılıyı fılan gıtmedımm sımdı bu yazdıklarınızzı okuyunca uzuldumm bu hormonda mı engel gebelıgee ne etcezzz nıye doktorum bana bunu soylemedı engel degıl sadece gebe kalırsan dusurmesı zor olur dedıı :siz ne dusunuosunuz bu endokrın bolumu dedıgınız neye bakıyo onamı gıtsemm ne yapsam yardım lutfennn
gebelikten önce yaptırmış olduğum troid sonuçlarım yüksek çıkmıştı.
doktorum dahiliyeye yönlendirdi,ertesi gün doktora gittim de hormonlarımın normale döndüğünü gördük.
bu doktor ''oluyor arada böyle değişimler,önemli bir durum değil '' demişti.
aradan bir yıl geçti.bu geçen bir yıl arasında yine bu testi yaptırdım normal çıkmıştı sonuçlarım.
hamileliğimin 8. haftasında troidim yüksek çıktı,ertesi gün yine başka bir bölüme gittim.
bu testi yapalım çünkü acilen ilaç tedavisine başlamamız gerekiyor.
test yapıldı ve değerlerim normale dönmüş,ama bu doktor bu duruma şaşırdı !
ve dedi ki ''1 ay sonra tekrar yapacağız bu testi''
vermiş olduğu tarihe daha 14 gün var.
ben çok endişeliyim çünkü troid hiçte basite alınacak bir durum değilmiş gebelikte.
troid yetmezliği belirtilerine bakıyorum internetten bütün belirtiler ben de var.
eşimde pazartesi git salık ocağında baktır bakalım normal mi,yükselmiş mi...siz ne diyorsunuz bu durumda testi yaptırmalımıyım yoksa doktorumu dinleyip 14 gün daha mı beklemeliyim ???lütfen yazın :S
şimdi hamileliğimin 9+4 günündeyim.
ben de normal yolla gebe kalamadığım için doktora gittiğimde 5,30 çıkmıştı ve beni dahiliyeye göndermişti doktorum.
benim hormonlar biraz dengesiz olduğu için ilaç tedavisine başlamam gerekmedi,yani bir günü bir gününü tutmuyordu sonuçlarımın.
senin kadın doğumcun bu ilaçlara başlattıktan sonra hormonlarına bakmadı mı,ilaç işe yaramış mı diye ??
bakmadıysa muhakak bakacaktır.gerekirse dozunu yükseltir.
eğer tsh sürekli yüksek çıkıyorsa,kullandığın ilaçlara rağmen normale dönmediyse endokrolojiye git derim.
selaammmmmm kızlarrrrr bendee de var troid ve bende 1.5 yıllık korunmasız ilişkiyle hamile kalamayanlardanımm bebek istiyorum ama yokk esimde de sorun yok skur tsh yuksek cıkıo yuksek dedıgımde 5.58 normal deger 4. olmasılazım... doktorum levotiron verdı ama bunu yarım yarım hergun al dedı. kadfın dogum doktorum dedı bunu dahılıyı fılan gıtmedımm sımdı bu yazdıklarınızzı okuyunca uzuldumm bu hormonda mı engel gebelıgee ne etcezzz nıye doktorum bana bunu soylemedı engel degıl sadece gebe kalırsan dusurmesı zor olur dedıı :siz ne dusunuosunuz bu endokrın bolumu dedıgınız neye bakıyo onamı gıtsemm ne yapsam yardım lutfennn
sağlık ocağında gebelik kartı çıkartmam gerekçesiyle hemşire çağırdı.gittim.tahlillerimi kendileri yapmaları gerektiği için yeniden tüm tahlillerim yapıldı.tsh yine biraz yüksek çıktı fakat bu doktorda,ciddi boyutta değil,bir ay sonra tahlili yineleyelim dedi.bebeğe bir zarar vercek boyutta değil dedi.ben 14 gün sonra ki randevuma giderken bu sonuçlarıda götüreceğim.bakalım hayırlısı.
kimsecim nasılsın balımtatlım seni merak ettim o günden beri ne yaptın bi daha baktırdınmı hormonlarına inş. güzel çıkmıştır herşey bebeğin Allaha emanet olsun canım
üzülme canım bende seninle aynı sorunu yaşıyorum benimkide yüksek çıkıyo hiç çalışmıyo dedi dr kontrol altında olduğu sürece bi zararı yokmuş gebeliği zorlaştırdığı doğru ama engel değil bu sorunu yaşayıp hamiş kalan bir sürü arkadaşımız var bende senin gibi umutsuzdum onları görünce umudum yeşerdi yine inş. bizlerde beblerimize kavuşuruz canım
iyiyim çok şükür canım..sen nasılsın ??
son durum yukarda yazdığı gibi..iki doktorda bebeğe zarar verecek boyutta değil diyince içim rahatladı doğrusu.
benim troidler çok dengesiz,çok şükür bu şekilde gebe kalanlardanım..umudunuzu yitirmeyin..
çok sevindim canım Rabbim mercimeğini korusun inş.sen yinede her ay kontrollere devam et canım bende iyiyim şükür tatlım
kimsecim canım benimmmmmmmmmm
kızlar bugün hiç uğramamışsınız topik ıssız kalmış
bence ilaca başlaman gerek, gebelik ilerledikçe tsh yükselecek çünkü. ben gebeliğin başında 1,25 içerken şimdi günde 2.5 table içiyorum düşün ki çeyrek tablet bile yetecek durumda şu an sana. ilerlemeden başlamalısın.evet gelemedim 2 gündür.
nasılsın canım?
ben sağlık ocağında test yaptırmıştım ya,onun sonucunu ben görmemiştim doktor bilgisiyardan bakarak troid biraz yüksek ama sorun teşkil etmiyor demişti.o gün yazıcı olmadığı için sonucumu daha sonra aldım.birde baktımki tsh 5,73 olmuş.
benim 5,5 çıktığında doktor endokrolojiye göndermişti beni,acilen ilaca başlaman gerek demişti.şimdi ise 5,73 olduğu halde sorun yok deniyor.ben anlamıyorum bu doktorları !
ilki 5,5
sonraki 3,30
en son 5,73
10unda tekrar gideceğim.umarım ciddi bir sorun değildir.
merhaba arkadaşlar 6. ayına giridik hamileliğin bende bugun troide bakıldı serbest t4 normalin altına düşmüş acaba sorun olurmu doktor bi dahiliyeye göster dedi tedavi filan olurmu bence bişe olmaz dedi ama bende endişeliyim acaba düşük olması bebeğe zararmı şimdi bide onun içinmi ilaç kullanıcam
bence ilaca başlaman gerek, gebelik ilerledikçe tsh yükselecek çünkü. ben gebeliğin başında 1,25 içerken şimdi günde 2.5 table içiyorum düşün ki çeyrek tablet bile yetecek durumda şu an sana. ilerlemeden başlamalısın.
haklısın fakat ben kafama göre ilaç kullanamam ki.2 doktorda ilaç vermedi,bu durumda ben ne yapabilirim ki ??
evet gelemedim 2 gündür.
nasılsın canım?
ben sağlık ocağında test yaptırmıştım ya,onun sonucunu ben görmemiştim doktor bilgisiyardan bakarak troid biraz yüksek ama sorun teşkil etmiyor demişti.o gün yazıcı olmadığı için sonucumu daha sonra aldım.birde baktımki tsh 5,73 olmuş.
benim 5,5 çıktığında doktor endokrolojiye göndermişti beni,acilen ilaca başlaman gerek demişti.şimdi ise 5,73 olduğu halde sorun yok deniyor.ben anlamıyorum bu doktorları !
ilki 5,5
sonraki 3,30
en son 5,73
10unda tekrar gideceğim.umarım ciddi bir sorun değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?