troid yüksekliği,yaşayanlar tecribeli olanlar bir fikir

merhaba arkadaşlar 6. ayına giridik hamileliğin bende bugun troide bakıldı serbest t4 normalin altına düşmüş acaba sorun olurmu doktor bi dahiliyeye göster dedi tedavi filan olurmu bence bişe olmaz dedi ama bende endişeliyim acaba düşük olması bebeğe zararmı şimdi bide onun içinmi ilaç kullanıcam

selaammmmmm kızlarrrrr bendee de var troid ve bende 1.5 yıllık korunmasız ilişkiyle hamile kalamayanlardanımm bebek istiyorum ama yokk esimde de sorun yok skur tsh yuksek cıkıo yuksek dedıgımde 5.58 normal deger 4. olmasılazım... doktorum levotiron verdı ama bunu yarım yarım hergun al dedı. kadfın dogum doktorum dedı bunu dahılıyı fılan gıtmedımm sımdı bu yazdıklarınızzı okuyunca uzuldumm bu hormonda mı engel gebelıgee ne etcezzz nıye doktorum bana bunu soylemedı engel degıl sadece gebe kalırsan dusurmesı zor olur dedıı:siz ne dusunuosunuz bu endokrın bolumu dedıgınız neye bakıyo onamı gıtsemm ne yapsam yardım lutfennn

ben de normal yolla gebe kalamadığım için doktora gittiğimde 5,30 çıkmıştı ve beni dahiliyeye göndermişti doktorum.
benim hormonlar biraz dengesiz olduğu için ilaç tedavisine başlamam gerekmedi,yani bir günü bir gününü tutmuyordu sonuçlarımın.
senin kadın doğumcun bu ilaçlara başlattıktan sonra hormonlarına bakmadı mı,ilaç işe yaramış mı diye ??
bakmadıysa muhakak bakacaktır.gerekirse dozunu yükseltir.
eğer tsh sürekli yüksek çıkıyorsa,kullandığın ilaçlara rağmen normale dönmediyse endokrolojiye git derim.

Son düzenleme:

merhaba bende bu sorunu yaşıyorum ama benimki de çok çalışıyomuş aşırı doktor dedi sen uçmuşsun bende 8 haftalıktım ilk yapıldığında şimdi 10 haftalık hamişim ilaç verdi banada ilaç kullanman lazım düşük tehlikesi olabilir demişti kadın doğumcu hemen başal dedi.. dahiliye ise erken dedi ama tabi yazdı ilacı tabi dozu düşük benim sonuçlar şöyle TSH:0,007/SERBEST T3:7,3/SERBEST T4:29,1 normladen çok farklı

kimsecim nasılsın balım tatlım seni merak ettim o günden beri ne yaptın bi daha baktırdınmı hormonlarına inş. güzel çıkmıştır herşey bebeğin Allaha emanet olsun canım

üzülme canım bende seninle aynı sorunu yaşıyorum benimkide yüksek çıkıyo hiç çalışmıyo dedi dr kontrol altında olduğu sürece bi zararı yokmuş gebeliği zorlaştırdığı doğru ama engel değil bu sorunu yaşayıp hamiş kalan bir sürü arkadaşımız var bende senin gibi umutsuzdum onları görünce umudum yeşerdi yine inş. bizlerde beblerimize kavuşuruz canım

kimsecim nasılsın balım tatlım seni merak ettim o günden beri ne yaptın bi daha baktırdınmı hormonlarına inş. güzel çıkmıştır herşey bebeğin Allaha emanet olsun canım

iyiyim çok şükür canım..sen nasılsın ??

son durum yukarda yazdığı gibi..iki doktorda bebeğe zarar verecek boyutta değil diyince içim rahatladı doğrusu.

benim troidler çok dengesiz,çok şükür bu şekilde gebe kalanlardanım..umudunuzu yitirmeyin..

iyiyim çok şükür canım..sen nasılsın ??

son durum yukarda yazdığı gibi..iki doktorda bebeğe zarar verecek boyutta değil diyince içim rahatladı doğrusu.

çok sevindim canım Rabbim mercimeğini korusun inş. sen yinede her ay kontrollere devam et canım bende iyiyim şükür tatlım

kızlar bugün hiç uğramamışsınız topik ıssız kalmış

evet gelemedim 2 gündür.
nasılsın canım?

ben sağlık ocağında test yaptırmıştım ya,onun sonucunu ben görmemiştim doktor bilgisiyardan bakarak troid biraz yüksek ama sorun teşkil etmiyor demişti.o gün yazıcı olmadığı için sonucumu daha sonra aldım.birde baktımki tsh 5,73 olmuş.
benim 5,5 çıktığında doktor endokrolojiye göndermişti beni,acilen ilaca başlaman gerek demişti.şimdi ise 5,73 olduğu halde sorun yok deniyor.ben anlamıyorum bu doktorları !
ilki 5,5
sonraki 3,30
en son 5,73
10unda tekrar gideceğim.umarım ciddi bir sorun değildir.

bence ilaca başlaman gerek, gebelik ilerledikçe tsh yükselecek çünkü. ben gebeliğin başında 1,25 içerken şimdi günde 2.5 table içiyorum düşün ki çeyrek tablet bile yetecek durumda şu an sana. ilerlemeden başlamalısın.

eğer tsh anormal değilse ve t3 normalse t4 sonucu önemsizdir. gebelik için tsh alt sınırda tutulmaya çalışılır. 0,40-4,20 arası normaldir ama gebelik tsh 2'nin altındaysa daha sorunsuz elde edilir. benim dr.um 0,40'a dek çekmişti tedavi sırasında ve buna rağmen gebe kalınca hemen yükselmişti.iki haftada bir tsh kontrolüm yapılıyor, ona göre ilaç dozum artıyor sürekli.

haklısın fakat ben kafama göre ilaç kullanamam ki.2 doktorda ilaç vermedi,bu durumda ben ne yapabilirim ki ??

haklısın fakat ben kafama göre ilaç kullanamam ki.2 doktorda ilaç vermedi,bu durumda ben ne yapabilirim ki ??

Bence sen ayın 10 unu beklemeden git hastaneye dicem ama araya haftasonu giriyor. Bende hipotiroidi hastasıyım ve 4 haftalık hamileyim. Gebelikten önce 0,49 lara kadar inmişti ama gebelikten sonra 1,89 a çıktı hemen. Ben şuan eutrox kullanıyorum 1,5 tablet. Ve benim gördüğüm en yüksek değer 7,89 du. Doktorum 5 e çıkarsa ilaç başlarız demişti. Ve şuan yine dengede durması için kullanıyorum ilacı.

Arkadaşlar burada yuksek ths dan bahsedilmiş ama duşuğu hakkında da bılgınız vardur dıye sorayım dedim bende 11 haftalık hamıleyım 9.haftada yaptırdığım ılk kan testlerımde ths 0.03 t3 de 4.76 çıktı bı dahılıye doktoruna gıttım takıp edelim ılaca gerek yok dedı başka bı doktora gıttım ultrason çekılcek yarın bakalım o ne dıyecek sız ne dersınız bu değerlere

kimsecim bence ilaca başlamalısın ben hamile olmadığım halde dr um 4 ü geçince dozajı artırıyo heleki sen bide hamilesin o nasıl dr muşki gerek görmüyo ilaca sen üstüne düş gerekirse başka bi dr a git canım bebeğin Allaha emanet olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…