Arkadaşlar burada yuksek ths dan bahsedilmiş ama duşuğu hakkında da bılgınız vardur dıye sorayım dedim bende 11 haftalık hamıleyım 9.haftada yaptırdığım ılk kan testlerımde ths 0.03 t3 de 4.76 çıktı bı dahılıye doktoruna gıttım takıp edelim ılaca gerek yok dedı başka bı doktora gıttım ultrason çekılcek yarın bakalım o ne dıyecek sız ne dersınız bu değerlere
kızlar dün endokrine gittim.tahliller tekrarlandı sonuç: yine yüksek 5.73 doktor,hemen ilaca başlamalısın dedi.
bugün euthyrox adında ilaca başladım.3 gün boyunca sabahları aç karnına yarım tablet alacağım.3 günden sonra tam tablet olarak devam edeceğim.
gebeliğim boyunca her ay kontrole gidecekmişimolsun bebeğim sağlıklı olsunda..
kızlar içim acıyor,ya bebeme bişi olduysa bu doktorların yüzünden ?
2 doktorda 5 küsür olan sonucumu görüpte,bir ay sonra testi tekrarlayalım diyerek,nasıl olurda bu ilacın hiçbir zararı yokken bebeğimi tehlikeye atabilir ?allah'a emanet yavrum ne diyeyim..
kızlar dün endokrine gittim.tahliller tekrarlandı sonuç: yine yüksek 5.73 doktor,hemen ilaca başlamalısın dedi.
bugün euthyrox adında ilaca başladım.3 gün boyunca sabahları aç karnına yarım tablet alacağım.3 günden sonra tam tablet olarak devam edeceğim.
2 doktorda 5 küsür olan sonucumu görüpte,bir ay sonra testi tekrarlayalım diyerek,nasıl olurda bu ilacın hiçbir zararı yokken bebeğimi tehlikeye atabilir ?allah'a emanet yavrum ne diyeyim..
canım bende doktordan 1 saat önce geldim banada senin kullandığın ilaçdan yazdı tekrar kan verdim sonucum 4,7 iken birde burda kan sonucuna bakalım dedi yanıltıcı sonuçlar almayalım dedi ve sonuç 9 çıktı bende korktum doktor kesinlikle bebeğine zararı değil faydası olacak kafana bile takma dedi sende korkma 10 gün sonra tekrar kan vericem ona göre devam edicez geçmiş olsun canım
sana da geçmiş olsun canım.sen kaç haftalık hamilesin ?
ben üç aylık hamileyim ve doktorlar 5 küsürlük sonuçlarımı gördükleri halde ilaça başlatma gereği duymamışlardı,bu doktorum ilaç kullanmam için acele etti.hakkımızda hayırlısı olsun canım..
canım şuan 17 haftalık benim doktorumda yarın kan veriyosun ve yanıma geliyosun ama yarın dedi bende bugün gittim işte geçtiğimiz cuma 4.7 çıkmıştı ona güvenmedi kendi hastanesinde tekrar yaptırdım tsh sonucum 9 çıkmış aradaki farkı görüyomusun ilk söylediğim şey bebeğime zararı olurmu doktorum kesinlikle hayır aksine yararı olacak dedi bende senin gibi internetten okuyarak paniklemiştim her ay kontrol altında olucaz sanırım kötü bişey yok canım bebişin sağlıkla gelsin inşallah tekrar geçmiş olsun
arkadaşlar en doğru hormon sonuçları sabah 8-9 arası ve en az sekiz saatlik açlıkla(su hariç hiçbir şey tüketmeden) çıkar. onun dışındaki sonuçlar yanıltıcıdır. hormonlar gün içinde değişik şeylerden etkilenip iner çıkar.
çok saol canım sayenizde sakinleştim doğrusu..canım şuan 17 haftalık benim doktorumda yarın kan veriyosun ve yanıma geliyosun ama yarın dedi bende bugün gittim işte geçtiğimiz cuma 4.7 çıkmıştı ona güvenmedi kendi hastanesinde tekrar yaptırdım tsh sonucum 9 çıkmış aradaki farkı görüyomusun ilk söylediğim şey bebeğime zararı olurmu doktorum kesinlikle hayır aksine yararı olacak dedi bende senin gibi internetten okuyarak paniklemiştim her ay kontrol altında olucaz sanırım kötü bişey yok canım bebişin sağlıkla gelsin inşallah tekrar geçmiş olsun
sağlık ocağında verdiğimde değin gibi,8 saatlik aç karnına,saat 8-9 arası verniştim kan örneğini.fakat ben devlet hastanesine gidiyorum.doktorlar saat 9-10 gibi başlıyor mesaiye,sıra bana gelene kadar zaten dediğin saati geçmiş oluyor.arkadaşlar en doğru hormon sonuçları sabah 8-9 arası ve en az sekiz saatlik açlıkla(su hariç hiçbir şey tüketmeden) çıkar. onun dışındaki sonuçlar yanıltıcıdır. hormonlar gün içinde değişik şeylerden etkilenip iner çıkar.
AMİN..çok teşekkür ederim bu sakinleştirici sözleriniz için..cnm ben testi ilk yaptırdığımdda 52 çıktı doktor gözlerine inanamadı, düzenli olarak ilaca başladım çok kısa bir sürede normale girdi
troid hormonunun yetersizliğini bir ilaçla kapatabiliyorsun, ve troid hastası olan ama ilacını düzenli alan bir kadının gebelikte asla bir sorun yaşamayacağını unutma, 7 enediir troid hastasıyım ve bir çok doktorla görüştüm, ama gebelik süresince ilacını hiç aksatmaman gerekiyor
sakinliğini koru ve doktoruna muayeneyi aksatma, harfiyen uy doktora, rabbim hayırlısyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah
çok saol canım sayenizde sakinleştim doğrusu..
sağlık ocağında verdiğimde değin gibi,8 saatlik aç karnına,saat 8-9 arası verniştim kan örneğini.fakat ben devlet hastanesine gidiyorum.doktorlar saat 9-10 gibi başlıyor mesaiye,sıra bana gelene kadar zaten dediğin saati geçmiş oluyor.
açta duramıyorum,midem çok bulanıyor ozaman
AMİN..çok teşekkür ederim bu sakinleştirici sözleriniz için..
kadın doğumcum bana özellikle bir isim verdi,bu doktora git dedi..gittiğimde kendisi yoktu,yardımcısı ilgilendi benimle.
ultrasonla baktı sonuç;normal.,talillerimi tekrarlattı 5.53 den 3.33e düştüğünü görünce,ilaca başlamaya gerek yok,bir ay sonra kontrol.dedi.sağlık ocağındaki doktora bu konu hakkında hiçbirşey söylemedim.gebelik kartı çıkartmak için tahliller yaptı.tsh biraz yüksek (5.73)ama ilaca başlamaya gerek yok,bir ay sonra kontrol dedi.demek istediğim iki ayrı doktorun birbirlrinden habersiz aynı karara varmalları beni rahatlatmıştı,demek ciddi bir durum yoktu..ama kontrole gittiğimde kadın doğumcumun gönderdiği doktorla görüştüm,tahlilleri yaptı sonucu gördüğü gibi 'neden ilaca başlamadın sen ?' dedi.hemen ilaç yazdı.ben 'önceki sonuçlar ..'lafımı kesti 'onlar beni ilgilendirmiyor ,hemen ilaca başlaman lazım dedi.şimdiye kadarki sürede bebeğine bir zararı olmamıştır,merak etme ama bu ilaca başlamalısın.gebeliğin boyunca her ay görüşeceğiz dedi.ilaca başlayalı bugün ikinci günüm.
canım sıra bekleme. devlet hastanelerinde gebelerin önceliği var. numaran kaç olursa olsun gir içeri ilk sırada.
canım sırayı protokol gereği veriyorlar. sıra numaran kaç olursa olsun dr muayeneye başladığı an giriyorsun ve gebe olduğunu belirtiyorsun. ben geçen sefer 30 numara idim ama 1. sırada girdim. kan verirken de gittiğim hastanede gebe, yaşlı ve kanser hastaları için ayrı bir oda yapmışlar direkt oraya gittim.evet.aslında öyle ama ben gebe olduğumu söylediğim halde sıra veriyorlar !!
canım sırayı protokol gereği veriyorlar. sıra numaran kaç olursa olsun dr muayeneye başladığı an giriyorsun ve gebe olduğunu belirtiyorsun. ben geçen sefer 30 numara idim ama 1. sırada girdim. kan verirken de gittiğim hastanede gebe, yaşlı ve kanser hastaları için ayrı bir oda yapmışlar direkt oraya gittim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?