troid yüksekliği,yaşayanlar tecribeli olanlar bir fikir

canım dahiliyeciler pek anlamıyo sen endokrine gitsene bi bakalım onlar ne diyo Rabbim bebişini korusun şeker

merhabalar bende 4 aylık hamileyim bugün rutin kan sonucu değerlerimi aldım

tsh sonuç: 4,791 referans aralığı: 0,27-4,2

sonucum yüksekmi bebeğime zararı olmamıştır değilmi :18:

madem rutin, 1 ay önce yaptırmışsındır önceki tahlili daha öncesi normaldir ve henüz çok aşmamış sınırı. yine de gebelikte 2 ve aşağısında olması tercih edilir. endokrinolojiden randevu al, şu aşamada bir şey yapmaz ama ilerlerse iyi olmaz.

Son düzenleme:
kızlar dün endokrine gittim.tahliller tekrarlandı sonuç: yine yüksek 5.73 doktor,hemen ilaca başlamalısın dedi.
bugün euthyrox adında ilaca başladım.3 gün boyunca sabahları aç karnına yarım tablet alacağım.3 günden sonra tam tablet olarak devam edeceğim.
gebeliğim boyunca her ay kontrole gidecekmişim olsun bebeğim sağlıklı olsunda..
kızlar içim acıyor,ya bebeme bişi olduysa bu doktorların yüzünden ?
2 doktorda 5 küsür olan sonucumu görüpte,bir ay sonra testi tekrarlayalım diyerek,nasıl olurda bu ilacın hiçbir zararı yokken bebeğimi tehlikeye atabilir ?allah'a emanet yavrum ne diyeyim..

merak etme canım aynı sorun bendede var 7 haftalıkken troid sorunu oldugunu öğrendik 6.6 çıkmıştı bende panik halinde bebeğime birşey olmuşmudur diye çok endişelenmiştim bu hormon hem bebek hemde bizim için çok önemli doktorun sana verdiği aynı ilacı kullanıyorum 75 mlg la başladım teleşlanma gebelik ilerledikce bu hormon ihtiyacı dahada artıyor şu anda 34 haftalık hamileyim 125 mlg kullanıyorum tahlillerini ihmal etme inşallah bir sorun yaşamadan bebişlerimizi kucağımıza alırız. Sen içini ferah tut

birde iyotlu tuzun yanı sıra himalaya tuzu troide iyi geliyormuş ayrıca yemek yaparken tuzu yemek piştikten sonra koymalısın.

eğer ilerleseydi kötü olurdutatlım,içini ferah tut, ben hep kontrol altındayken bile 5 küsüre çıkıverdi, endokrinoloğuma çok güvenirim, o teskin etti bir şey olmaz diye.ilerlemeden başladın hapa. ben günde 2.5 tane içiyorum artık,günde 250 mg yani. o yüzden sen ilk etapta 2 hafta aralıklarla tsh t3 t4 ölçtür,ilaç dozun ayarlanana dek. ayarlanınca 3-4 haftada bir gidersin. bebeciğin iyidir merak etme sen. allaha emanet onlar.
tuz konusunda da, gebe olmasak iyotsuz kullanmalıydık ama gebelikte mutlaka iyotlu tuz. mutlaka yemek pişince eklenecek ki iyotu uçmasın.günde 2 ceviz yersen de çok faydalı.

canım bende doktordan 1 saat önce geldim banada senin kullandığın ilaçdan yazdı tekrar kan verdim sonucum 4,7 iken birde burda kan sonucuna bakalım dedi yanıltıcı sonuçlar almayalım dedi ve sonuç 9 çıktı bende korktum doktor kesinlikle bebeğine zararı değil faydası olacak kafana bile takma dedi sende korkma 10 gün sonra tekrar kan vericem ona göre devam edicez geçmiş olsun canım

sana da geçmiş olsun canım.sen kaç haftalık hamilesin ?
ben üç aylık hamileyim ve doktorlar 5 küsürlük sonuçlarımı gördükleri halde ilaça başlatma gereği duymamışlardı,bu doktorum ilaç kullanmam için acele etti.hakkımızda hayırlısı olsun canım..

canım şuan 17 haftalık benim doktorumda yarın kan veriyosun ve yanıma geliyosun ama yarın dedi bende bugün gittim işte geçtiğimiz cuma 4.7 çıkmıştı ona güvenmedi kendi hastanesinde tekrar yaptırdım tsh sonucum 9 çıkmış aradaki farkı görüyomusun ilk söylediğim şey bebeğime zararı olurmu doktorum kesinlikle hayır aksine yararı olacak dedi bende senin gibi internetten okuyarak paniklemiştim her ay kontrol altında olucaz sanırım kötü bişey yok canım bebişin sağlıkla gelsin inşallah tekrar geçmiş olsun

arkadaşlar en doğru hormon sonuçları sabah 8-9 arası ve en az sekiz saatlik açlıkla(su hariç hiçbir şey tüketmeden) çıkar. onun dışındaki sonuçlar yanıltıcıdır. hormonlar gün içinde değişik şeylerden etkilenip iner çıkar.

sedase bende ilk verdiğimde sabah 9 du bugünde sabah 9 da verdim 8 saat açlıkla verdim canım aynen sonuçlar yanıltıcı çıktı

cnm ben testi ilk yaptırdığımdda 52 çıktı doktor gözlerine inanamadı, düzenli olarak ilaca başladım çok kısa bir sürede normale girdi

troid hormonunun yetersizliğini bir ilaçla kapatabiliyorsun, ve troid hastası olan ama ilacını düzenli alan bir kadının gebelikte asla bir sorun yaşamayacağını unutma, 7 enediir troid hastasıyım ve bir çok doktorla görüştüm, ama gebelik süresince ilacını hiç aksatmaman gerekiyor

sakinliğini koru ve doktoruna muayeneyi aksatma, harfiyen uy doktora, rabbim hayırlısyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

çok saol canım sayenizde sakinleştim doğrusu..
sağlık ocağında verdiğimde değin gibi,8 saatlik aç karnına,saat 8-9 arası verniştim kan örneğini.fakat ben devlet hastanesine gidiyorum.doktorlar saat 9-10 gibi başlıyor mesaiye,sıra bana gelene kadar zaten dediğin saati geçmiş oluyor.
açta duramıyorum,midem çok bulanıyor ozaman
AMİN..çok teşekkür ederim bu sakinleştirici sözleriniz için..
kadın doğumcum bana özellikle bir isim verdi,bu doktora git dedi..gittiğimde kendisi yoktu,yardımcısı ilgilendi benimle.
ultrasonla baktı sonuç;normal.,talillerimi tekrarlattı 5.53 den 3.33e düştüğünü görünce,ilaca başlamaya gerek yok,bir ay sonra kontrol.dedi.sağlık ocağındaki doktora bu konu hakkında hiçbirşey söylemedim.gebelik kartı çıkartmak için tahliller yaptı.tsh biraz yüksek (5.73)ama ilaca başlamaya gerek yok,bir ay sonra kontrol dedi.demek istediğim iki ayrı doktorun birbirlrinden habersiz aynı karara varmalları beni rahatlatmıştı,demek ciddi bir durum yoktu..ama kontrole gittiğimde kadın doğumcumun gönderdiği doktorla görüştüm,tahlilleri yaptı sonucu gördüğü gibi 'neden ilaca başlamadın sen ?' dedi.hemen ilaç yazdı.ben 'önceki sonuçlar ..'lafımı kesti 'onlar beni ilgilendirmiyor ,hemen ilaca başlaman lazım dedi.şimdiye kadarki sürede bebeğine bir zararı olmamıştır,merak etme ama bu ilaca başlamalısın.gebeliğin boyunca her ay görüşeceğiz dedi.ilaca başlayalı bugün ikinci günüm.

canım sıra bekleme. devlet hastanelerinde gebelerin önceliği var. numaran kaç olursa olsun gir içeri ilk sırada.

evet.aslında öyle ama ben gebe olduğumu söylediğim halde sıra veriyorlar !!
canım sırayı protokol gereği veriyorlar. sıra numaran kaç olursa olsun dr muayeneye başladığı an giriyorsun ve gebe olduğunu belirtiyorsun. ben geçen sefer 30 numara idim ama 1. sırada girdim. kan verirken de gittiğim hastanede gebe, yaşlı ve kanser hastaları için ayrı bir oda yapmışlar direkt oraya gittim.

canım haklısında hastaneler farklı işliyor herhalde.burada barkodlu sıra veriyorlar(bu sıra geçersiz).birde muayene olacağın doktor için sıra veriyorlar.biraz karışık ben anlamadım (
aslında ben yine soruştururdum ama karnı burnunda kadında bekliyordu.o beklerken ben konuşmaya çekindim.

uzun yıllar hipertiroidi ile boğuştum.sonunda 6 ay arayla 2 kez atom tedavisi gördüm ve hipertiroidi hipotiroidiye dönüştü.öncelikli tavsiyem anne adayı olun veya olmayın doktorunuzun sabit olması.her seferinde farklı doktorlar ile işiniz çok zorlaşır.37 haftalık hamileyim ve gebeliğimin başından beri 2 ayda bir kontrol etti doktorum.testlerime göre ilaç dozunu ayarladı.aynı şekilde doğumdan sonrada bi süre kısa aralıklarla takip edip yavaş yavaş eski düzene yani 6 ayda bire çıkartıcak muayeneleri.doktorum prof. dr. ilhami uslu.alanında bir numaradır.ve bu hastalık özellikle gebelikte asla şakaya gelmez.sakın ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…