- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Insallah canim tsh 1 e iner zaten spora da basladim, birazda olsa hafifledigimi hissediyorum...
1,5 senedir evligim fazla korunmadim zaten 5, 6 ay kadar korundum... Esim cocuk cok istedigi icin birakttim,10 aydir korunmuyoruz... Bi kuzenim hapi birakir birakmaz, hemen hamile kaldi...Demek hormonlarim calismadigi icin yumurta uretmiyo
Aslinda bende cocugum olmasini cok istiyorum da, bu konuda sanirim kendime guvenemiyorum bilmiyorum cocuga bakmak cok buyuk bi sorumluluk aceba o sorumlulugu yerine getirebilecekmiyim diye dusunmeden edemiyorum....Cevremde hep göruyorum cocuklarina nasil davraniyorlar, kiziyorlar ben buna cok uzuluyorumcocuklarin bi aglmasina bile dayanamiyourm Malesef dogurmakla anne olunmuyor Bu sözum bazi anneler icin, sakin bu sözume alinma
Ama haklisin korundukca rahim tembellige alisiyor, Anneanneniz cok dogru söylemis ellerinden öpuyorum onun
Cok guzel bilgiler veriyorsunuz, Allah razi olsun sizden... Bu önerilerinizi dikkate alacagim
Aslinda dusunmeden edemiyorum yarin, ne gibi bi hastalik cikacak diye her gecen gun sagligimdan endise ediyorum...
Ben saglikli olabileyim ki, anne babama bakabileyim, annemde bel fitigi var, hic bi isini yapamiyor....
Haklisin yarinin bizlere neler getirecegini bilemeyi, zaten hergun dua ediyorum... Allahim herkese saglik ve guc versin insallah...
Beyaz ekmekle pek aram yok, kahvaltida hep cavdar ekmegi yerim cunku cok seviyorum cavdar ekmegini...
Pilavi da cok sevmeme ragmen birakttim, zaten tatlilarla aram pek yok, tuzlulari severim...
Uzuldum canim ya ic kanaman varmis, insallah azalirda biter iyi olursun yanliz doktorunu ihmal etme... Peki bu ic kanama neyden kaynaklaniyor, doktor ne diyor?
Bebegin cinsiyeti bu dönemde belli oluyor, demissiniz sanki icimden kiz gibi geciyor
belki yanilabilirim de, bilmiyorum ama öyle bi his var icimde...
Cok iyisin canim vermis oldugun, guzel bilgiler icin tekrar tsk ederim, hepsini dikkate alacagim... Aynen insan yasayinca, ögreniyor herseyi, benim basima gelmez diye bisey yok... Allahim beterinden korusun, ben her zaman derim beterin beteri de, var diye... Buna da cok sukur, kötu bi hastaligim yok, sagligim yerinde sukurler olsun rabbime...
Allahim hepimizi korusun kötu hastalikttan...
Suan aklima soracak biseyler gelmiyor, ama olursa mutlaka danisirim sizinle... :13:
Allaha emanetsiniz....
Kalin saglicakla....
İnşallah bırakırsın canım, türk kahvesi mi içiyorsun, nescafe mi?
Türk kahvesine günde 1 fincan olmak üzre doktorlar izin veriyor.
Hatta benim kuzenim hamile, türk kahvesi bağımlısı, doktoruna sormuş...
1 fincana kadar yararlı bile demiş...
Ama nescafeye izin vermemiş...
Sen de o kadar sıkma kendini, oluruna bırak...
İçmemeye çalış...
İnşallah zamanla aza indirgeyebilirsin :)
cnm merhaba,
troid hormonlarının olması gerekenden az çalışması bebek sahibi olmak için büyük bir engel maalesef, inşallah senin de kan değerlerin en kısa normale girer, ayrıca çevrendeki olumsuzluklara fazla takılma, sen kendine iyi ebeveynleri örnek al, kötüler için ise onların eleştirdiğin yanlarını evladına yaşatmazsın =)
allah sizden de razı olsun ben ne yaptım ki sadece deneyimlerimi paylaştım faydalı olabildiysem ne mutlu bana =)
sizin yeme alışkanlığınız çok güzel böyle giderse çok kısa bir sürede çok fit bir görünüm kazanacağınıza inanıyorum =)
benim iç kanamam cinsel ilişki kaynaklı oldu 11.haftaya kadar ara verdik düşük riskim de yoktu ama maalesef yanlış bir hareketmiş geç anladım umarım bir an evvel kanamam biter, doktorum tam olarak sebebini bilemeyiz kendini çok yorma ağır kaldırma dedi bakalım inşallah allah hakkımda hayırlı olanı verir
cinsiyeti 2 hafta sonra meydana çıkacak inşallah, bakalım tahmininiz doğru tutucak mı =) benim de içime erkek doğuyor inşallah sağlıklı olsun da ikisi de bizim kabulumuz =)
herhangi bir sorun olursa her zaman sorabilirsin
kendine çok iyi bak, allaha emanet ol =)
kızlar hepinize geçmiş olsun... genelde hipotroididen bahsetmişsiniz bende hipertiroidi var yani zehirli guatr tam tersi geçen sene evlilikle beraber çok kilo aldığım için diyetisyene gittim 9 kilo fazlam vardı evlilik hayatı ve haptan sandım ama değilmiş o zaman pek bişey yoktu nodül filan çıktı 6 ay sonra kontrol dediler ben sonra bir ay içinde sürpriz hamile kaldım ilacı yen bırakmıştım. hamile kalınca bir iki ay sonra tekrar gittim hamilelikte önemli olduğunu duymuştum bişey çıkmadı hormonlar normaldi 3,5 ay önce doğum yaptım bi kontrole gideyim dedim kadın doğuma, tsh 0.01 çıktı alt limitin de altı!! hiç hormon yok, öyle olunca t3-t4 sapıtmış referans değerlerinin çok çok üstü biri 14 diğeri 34. doktor ilaca başlıycaz dedi uykularım kaçtı ya emziremezsem diye düşük doz dedi ama ben henüz başlamadım birkaç doktora daha gidicem bir de dereotu kürü var ona başlıycam size de öneririm tiroidi dengelermiş, bu arada zehirli guatrın sinir dışında hiçbir belirtisi bende yok umarım doğum sonrası hormon dengesizliğinden ibaret kalır çünkü annemin bir arkadaşı öyleydi veremli, kanserli gibi olmuştum ameliyat olmadan geçmedi demişti:44:
Öncelikle gecmis olsun, Allah acil sifalar versin... bebeginizde hayirli olsun...
Insallah sag salim alirsiniz bebisinizi kucaginiza :) hic takmayin kafaniza iyi olacaksiniz, ben buna inaniyourum, tip cok gelistti benimde tsh 9,8 ve ayrica iki gögusumde de kist var, icim rahat cok sukur... doktor ilac verdi 3 haftayi geckindir kullaniyorum...
tekrar cook gecmis olsun...
saglicakla kalin....
kızlar hepinize geçmiş olsun... genelde hipotroididen bahsetmişsiniz bende hipertiroidi var yani zehirli guatr tam tersi geçen sene evlilikle beraber çok kilo aldığım için diyetisyene gittim 9 kilo fazlam vardı evlilik hayatı ve haptan sandım ama değilmiş o zaman pek bişey yoktu nodül filan çıktı 6 ay sonra kontrol dediler ben sonra bir ay içinde sürpriz hamile kaldım ilacı yen bırakmıştım. hamile kalınca bir iki ay sonra tekrar gittim hamilelikte önemli olduğunu duymuştum bişey çıkmadı hormonlar normaldi 3,5 ay önce doğum yaptım bi kontrole gideyim dedim kadın doğuma, tsh 0.01 çıktı alt limitin de altı!! hiç hormon yok, öyle olunca t3-t4 sapıtmış referans değerlerinin çok çok üstü biri 14 diğeri 34. doktor ilaca başlıycaz dedi uykularım kaçtı ya emziremezsem diye düşük doz dedi ama ben henüz başlamadım birkaç doktora daha gidicem bir de dereotu kürü var ona başlıycam size de öneririm tiroidi dengelermiş, bu arada zehirli guatrın sinir dışında hiçbir belirtisi bende yok umarım doğum sonrası hormon dengesizliğinden ibaret kalır çünkü annemin bir arkadaşı öyleydi veremli, kanserli gibi olmuştum ameliyat olmadan geçmedi demişti:44:
canım bendede kist vardı dr a gittim kisti tedavi etti ama tüylenme kelliğe varan saç dökülmesilekelenme hepsi var banada diane diye bişey verdi ama bana çok ağır geldi kullanamadım tekrar gitcem bakalımArkadaşlar merhaba.
Ben bugün kadın hastalıkları'na çıktım.
Geçen ay gitmiştim, bu ay yine kontrole çağırmıştı.
Kan tahlili yaptı.
Tsh hormonum 8.77 çıktı.
Normal değerler 0.57 ila 5.6 arası.
Doktorum, dengelerin bozuk, tsh yüksek çıktı dedi.
Bu hormon, tüylenme, akne ve saç dökülmesini beraberinde getiriyormuş.
Ben de hepsi mevcut.
Bir hap vereceğim; 1 yıl kullanacaksın, ama zayıflayacaksın dedi.
Hiçbir şey anlayamadım
Çok korkuyorum açıkçası.
Pek açıklama da yapmadı, devlete çıkıyorum.
Yarın ultrasonda bakacak.
Yarın net bir şey söylerim dedi, ama benim içim içimi kemiriyor.
Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..
canım bendede kist vardı dr a gittim kisti tedavi etti ama tüylenme kelliğe varan saç dökülmesilekelenme hepsi var banada diane diye bişey verdi ama bana çok ağır geldi kullanamadım tekrar gitcem bakalım
Canım, çok geçmiş olsun.
Doktorun verdiği o ilaç doğum kontrol hapı yanılmıyorsam..
Sakıncalı diye biliyorum ben.
sağol canım sanada çok geçmiş olsun ben bilmiyodum neolduğunu kullandım yüzümde leke arttı ve inanılmaz kalp çarpıntısı yaptı sol kolumu hiç kaldıramadığım oldubıraktım zaten yapayalnızım tüylensem neolcak dedim herşeyi bıraktım((((((((((
Deme öyle canım...
İlk önce kendi sağlığımız için kendimize bakmalıyız.
Aynaya baktığımızda kendimizi güzel görmemiz, iyi hissetmemiz için.
Doktoruna sordun mu hiç?
İlaç sana yaramamış anlaşılan..
Her bünye aynı değil gerçi, o faktör de var..
Doktorunu değiştirmeyi düşündün mü?
bıraktım hiç gitmedim canım baktım her ilaç farklı bi hasar bırakıyo dahada moralim bozuluyo ama fırsat bulursam yakın zamanda gitmeyi düşünüyoru inşallah. sana ilaç vermedimi canım dr tüylenme saç dökülmesi şikayetin için? troid varsa oda saç döküyo kansızlık yaptığı için canım ama korkma tedavisi basit çok geçmiş olsun
Sağol canım, Allah razı olsun.
Bana duphaston adında bir ilaç verdi.
1 yıl boyunca kullanacağım, halen kullanıyorum.
Tiroidim de çıktı, 12sinde kontrolüm var.
Onun için de bir ilaç alıyorum.
İlk zamanlar çok moralimi bozmuştu bu hastalık ama alıştım sanırım...
Kanıksadım artık...
Cuma günü biraz olsun bir gelişme gözlenir umuyorum ki...
Benim de içim rahatlar en azından...
İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum, inşallah sen de sağlığına bir an önce kavuşursun tatlım...
inşallah düzelme görünür tahlillerinde allah acil şifa versin moralini bozma düzenli tedavi görünce normale dönüyo o allah dermansız dert vermesin kontrole gidinceyazarsın canımgelişmeleri ama bak gör mutlaka iyileşme görceksin:))) sende sağol canım acil şifalar diliyorum........
Çok geçmiş olsun arkadaşım, ben senin mesajını görmemişim, bu konu benim olduğu halde, ilginç...
İnşallah düzene girer şu tiroidlerimiz, her gün dualarım Allah'a...
Kendini korkutma...
Verem, kanser vb düşünceleri at kafandan...
Bu hastalığın tedavisi var, eminim ki iyi olacaksın...
İyiliklerle kal, haberlerini bekliyoruz...
çok teşekkür ederim canım eksik olma Allah sana da şifa versin en kısa zamanda... iki gündür ilaç içiyorum inşallah iyi olur. valla canım ben benden geçtim tek derdim bebeğim,aman ilaç süte geçmesin, 3 hafta sonra dozu arttırır emziremezsin derlerse ne yaparım, ikinci çocuk düşününce sıkıntı yaratıyormuş kızım kardeşsiz mi kalacak gibi şeyler var kafamda ama niyetsizlik etmemek lazım Allah dermansız dert vermesin...
Sen de kontrolde ne çıktı haberdar et çok geçmiş olsun canım...
Arkadaşım, doktorlara güvenmeliyiz...
Hem henüz bebişin 3buçuk aylık...
Bence ikinci çocuk için çok erken daha, tabii haddime değil ama ben kendini üzmemen için diyorum...
İkinci çocuk için üzüleceğine doktorun verdiği ilaca başla bence vakit kaybetmeden.
İnşallah bebeğin de sağ salim büyüyecek, dert etme kendine...
Elde değil çok iyi biliyorum ama kendimizi telkin etmezsek bu işin içinden çıkamayız.
Sağlıcakla kal.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?