Gebeliğe Hazırlık Tsh yüksekliği ve hamile kalanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Smnrl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Smnrl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
128
46
28
31
Kızlar 2 yıllık evliyim ve yaklaşık olarak 1buçuk senedir bebek düşünüyoruz bildiğimiz bir hastalığımız yok çok şükür ama geçen hafta sağlık ocağında yaptırmış olduğum kan tahlilinde tsh değerim 5.40 çıktı doktorum gebelik için çok yüksek olduğunu 2.50 nin altına düşürmemiz gerektiğini söyledi. Şimdi sorum şu ki bu şekilde bilmeden tsh I yüksek olup ilacı başladığı gibi hamile kalanlar var mı yani hamile kalmakta gerçekten tsh ın etkisi çok mu yardımcı olursanız çok sevinirim..

Evet gebeliğe engel olduğu söyleniyor. Gebelikte de takibi sıkı yapılıyor. sürekli doz ayarlanması gerekiyor.

Gebelige engel mi bilmiyorum ama hamilelikte çok tehlikeli bebekte problemlere sebep olabiliyor ilaç kullanılması gerekir benim hamilelik başlayınca yüksek çıktı ilaç kullanıp her ay düzenli degerlerime baktırıyorum ilacı 1 gün unutsan bebegi etkiliyor o gün hiç hareket etmiyor ben çok dikkat ediyorum sizde ilaç kullanmaya başlayın bence etkisi vardır hamile kalmaya bebegi bu kadar etkiliyorsa onu da etkiler gibi geliyor bana

Benimde tsh ım 3,1 gibi bi değer çıkmıstı yanlıs hatırlamıyosamm
Doktor buna bile çok yüksek dedi gebelik için 2,5 altı olması gerekliymiş
Bebeğin gelişimi açısından
Ben ilaç içiyorum bi haftadır ilaca basladık
En düşük dozlu tiroit ilacı
Muhtemelen sizede baslar doktorunuz
Geçmiş olsun

Senin ne kadar çıkmıştı canım değerin

Evet canım banada bugün ilaca başladı euthyrox 25mg bunu kullanıyorum inşallah etkisini görürüm kısa sürede sen hamile misin canım

Benimde yüksekti 5 küsürdü. Euthyrox'la düşürdük. Gebeliğe engel olduğunu söyledi doktor. Şuan 1'in altına düştü. Değerin kaç olması gerekir?

Evet TSH yuksekligi gebeliğe engel olabilen bir durum. Ayrıca gebelikte de TSH dusurulmezse bebekte gelişim ve zeka geriligine sebep olabiliyor. Bu sebeple doktorunuz ilaç başlayacaktır aksatmadan kullanmak gerekiyor. Benim TSH yüksek olduğu için zaten ilaç kullanıyordum, hamilelikte biraz yükseldiğini icin ilacin dozu yükseltildi ve çok şükür şuan normal seviyelerde.

Hamile kalmadan önce de ilaç kullanıyordun anladığım kadarıyla hemen hamile kalabildin mi peki

Normal seviye kaç olmalı?

Peki sen hamile misin yada düşünüyor musun
Ben düşünüyorum ama eşim aralıkta yanıma gelecek şehir dışında bazı sebeplerden. Aralıkta denemeye başlamak istiyoruz tekrardan. Daha önce 1-2 kez denedik olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…