Gebeliğe Hazırlık Tsh yüksekliği ve hamile kalanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Smnrl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
TV
Evet canım banada bugün ilaca başladı euthyrox 25mg bunu kullanıyorum inşallah etkisini görürüm kısa sürede sen hamile misin canım
Aynen bende aynısını kullanıyorum ve aynı doz
Zaten bu en düşük dozuymus çok şükür yüksek ama aşırı yüksek değil bizimkiler
Hamile değilim bi senedir istiyoruz işte bi gelişme olmadı testlere vs baktık
Bi bunda yükseklik çıktı diğer hersey normal
İlaca basladık işte bunun içinde

Aynı durumdayız canım bende de tek sıkıntı bu Allah başka dert vermesin inşallah bu ay güzel sonuçlar alırız

Hamile kalmadan önce de ilaç kullanıyordun anladığım kadarıyla hemen hamile kalabildin mi peki
evet hamile kalmadan önce de kullanıyorum zaten ama benimki uzun bir surec. 7 yıl içinde ikinci kez hamile kalabilirim aşılama ile. Önceki gebeliğim ikizdi ama gelisimleri durdu kaybettim.
Normal seviye kaç olmalı?
Gebelikte 2,5 altı olması gerekiyor.

Merhaba kızlar . Çocuk düşündüğümde kadın doğuma gidip horman testi yaptırınca öğrendim tsh yüksekliğini 4.20 çıktı aslında çocuk düşünmeyen birine göre normal düşünen birine göre 2.50nin altında olması gerekiyor dedi ve dahileyeye gitmem gerektiğini söyledi bende gittim ve sonuçlarımı alacağım zaman covid 19 süreci başlamıştı korkup gidemedik açıkcası bebek fikrini de erteledik bi süre sonra yasaklar kalkınca dahileyeye gidip baktırdım 4.84 olmuştu hemen euthyrox başladı 25 mglık ama günde yarısını içiyordum 12.5 mg yani 1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi gittim pek fazla etkisi olmamıştı daha sonra 25 mg tam içmem gerektiğini söyledi ama hafta sonları cumartesi pazar 2 tane alıp 50ye tamamla dedi kullanıp 1 ay sonra yine gittiğimde 4,09 olmuştu normal olduğunu ancak çocuk isteyen birine göre normal olmadığını 2.50 altı olması gerektiğini yineledi ve bu sefer 50 mga başladı günde ama kontrol süresini uzattı 2 ayda bir gelmemi söyledi şimdi tekrar gideceğim ama tabi bu sürede açıkcası korunmadım zaten gebelikte olmadı gerçekten tsh yüksek olup hamile kalanlar varmı inanamıyorum şimdide prolaktin den şüpheleniyorum sanırım çocuk düşününce herşeyde şüphe arıyoruz kendi kendimize

Canım ben doktora adetime bir kaç gün kala tiroitime baktırmıştım 2.94 çıkmıştı, adet olunca 3.gün gel demişti 3.25 çıkmıştı. Sıkıntı yok demişti. 4ay sonra adetim bittikten 1 hafta sonra tekrar tiroitime baktırdığımda 2.10du. İlaç falan kullanmadım. Sanırım adete yakın ve adetliyken artıyor yanlış bilgilendirmek istemem yine de. Siz ne zaman vermiştiniz kanı.

Canım ben doktora adetime bir kaç gün kala tiroitime baktırmıştım 2.94 çıkmıştı, adet olunca 3.gün gel demişti 3.25 çıkmıştı. Sıkıntı yok demişti. 4ay sonra adetim bittikten 1 hafta sonra tekrar tiroitime baktırdığımda 2.10du. İlaç falan kullanmadım. Sanırım adete yakın ve adetliyken artıyor yanlış bilgilendirmek istemem yine de. Siz ne zaman vermiştiniz kanı.

Hamilelikle birlikte tsh yüksekliği yaşadım ve tavan seviyeye kadar çıktı düşük doz ilaç ve anlaşılamayan yükseklikten dolayı gelişim olamadı kesede kanama oldu ve kürtaj olmak zorunda kaldım tsh tam 75 e kadar çıktı tıpta buna troid krizi deniyormuş şu an troidim 0.23 ilaç kullanıyorum en düşük seviyede olması için İnşaallah bu gebeliğim sağlıklı olur

Bende adetliyken hormon testi yaptırdığım da çıkmıştı, sonra dahileyeye normal adet olmadığım bi zamanda gidince yine öyle çıktı değerim şuan ilaç kullanıyorum inşallah düşmüştür cuma günü doktora gideceğim

İnşallah düşmüştür.

Ben hamile kaldigimda5.30 gibi biseydi kalmadan birkaç ay önce TSH 84 tü . Guatir ilacini bir dönem kullanmamistim birakinca 84e çıktı .ilaç tedavisi oldum 100 mg içiyorum 5.30 a düşünce hamile kaldim

4.75 ile hamile kaldım. 7.94ten düşürdüm. Kalınabiliyor

Ne kadar zamanda degerim 1 e düştü canım bu arada kaç haftaliksin
Her ay düzenli kan veriyorum kullanmaya başladım kan verdigim de hemen düşmüştü deger 1 ay içinde yani şimdi 38 haftalıgız dogurmam an meselesi hamileligin sonuna dogru dozu yükseltmek gerekebiliyor son tahlilde degerim 2 çıktı mesela aynı doz kullandığım halde 1 den 2 ye yükselme olmuş

Merhaba ben 6 aydır guatr ilacı kullanıyorum 25 mgdan başladı doktor şu an 75 mg kullanıyorum çocuk düşünüyoruz hamilelik döneminde de zaten kullanacakmışım geçen ay 3.5 Du bu ay 4.95 e yükseldi nefret ettim tsh değerinden. İlaçla düşer dedikçe maksimum 3 e düştü 6 ayda. Artık ne yapacağımı şaşırdım hayatımda düzenli kullandığım tek ilaç ama etkisi olmuyor doz yükselse bile düşmüyor değer. Bi önerisi olan var mı?

Merhaba kızlar benimde tsh sorunum var.. Tsh 3.8 çıktı.. Ocakta da tüp bebek tedavim başlıycak.. Bana ilaç olarak levitron 25 mg verdiler.. Günde 1 tane sabah aç karnına.. Acaba 1 ayda düşer mi bu hormon ya..

Merhaba kızlar benimde tsh sorunum var.. Tsh 3.8 çıktı.. Ocakta da tüp bebek tedavim başlıycak.. Bana ilaç olarak levitron 25 mg verdiler.. Günde 1 tane sabah aç karnına.. Acaba 1 ayda düşer mi bu hormon ya..
4.75 ile 3 haftalik 12.5 mg kullanım sonucum 3.83tu sizinki 2.50 altini görür 1 ayda

4.75 ile 3 haftalik 12.5 mg kullanım sonucum 3.83tu sizinki 2.50 altini görür 1 ayda
Ayyy inş ya.. Bu sorun bende 5 yıldır varmıs ve bana hiçbir doktor demedi.. Gayet iyi dediler şimdi de bu sekilde tüp bebek yapılacak.. Düşmezse tutmaz dimi.. Çogu kişi olumsuz diyor

Ayyy inş ya.. Bu sorun bende 5 yıldır varmıs ve bana hiçbir doktor demedi.. Gayet iyi dediler şimdi de bu sekilde tüp bebek yapılacak.. Düşmezse tutmaz dimi.. Çogu kişi olumsuz diyor
Bendede varmış hamile kalamiyordum ilac basladigim ay kaldim cok şükür hic bi doktor hormon testi yaptırmak istemedi özelde de devlettede inatla yaptirinca ogrendim şimdi ilaca devam ediyorum. İnşallah sizinde güzel haberiniz olur

Evet etkisi oluyor. Tsh gebeliği engelemiyor ama hamile kalma süresini uzatıyor demişti bir doktor bana. Ben ilaç kullanyrm her teste her şeye bakıldı ama 2 yılda hamile kalamadım. Tek bildiğimz ben de tsh idi. O da sürekli zaten kontrol ettiryordum hep normal denildi.

Evet öyle tuhaf seyleri var doktorların.. Bana da hormon testi yaptırmamı istemiyor doktor her ay yapılmazmıs.. Ama benim hormonlar her ay değişiyor neden zor ki yapmak.. Çok sevindim adına rabbim hayırlı eyler inş bilmiyorum kucagına aldın mı ama saglıkla nasip olur inş tesekkür ederim inş bende o güzel haberi alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…