Tü-ke-ni-yo-rum...

zeynebimsilam

HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
546
50
298
Diğer
Merhabalar değerli kk hatunları...
Uzun zamandır aktif olarak takip ediyorum siteyi,şimdi giriş yapıp konu açma gereği duydum zira kendimi hiç iyi hissetmiyorum!
Konu çok dallı budaklı olsa da aslında kısaca yetişemediğim sorumluluklarımın bana çok ağır gelmeye başlaması..
Çalışan bir kadın değilim 33 yaşında ve 4 çocuk annesi ev kadınıyım. Gurbette yaşıyorum ailem bana çok uzak burda sadece eşimin ailesi var!
Kızım henüz 9 aylıkken yeniden hamile olduğumu öğrendim ve aslında planlı bir gebelik değildi.. (bu konu çok ayrı lütfen beni suçlamayın neden hamile kaldın diyerek zira kaldırabilecek gücüm yok)
Derken doğum gerçekleşti ve inanılmaz ağlayan hiç susmayan bir oğlum oldu kolik belası beni tüketti.. Oğlum şuan 5 aylık kolik bitti fakat izleri devam ediyor kucakta olmadığı her saniye çığlık çığlığa ağlıyor maalesef ve ben artık çıldırmak üzereyim
Bebeklerimi tek başıma yetiştiriyorum kimseden yardım görmüyorum,dolayısyla hiç bir işime yetişimiyorum..
Bıktım usandım artık bazen kapıyı çekip evi terkedesim geliyor
Kirlenmiş evim dağ gibi çamaşırlarım aç eşim ve çocuklarım ve her şeye yetişmeye çalışan ben kıvranıyorum artık imdat diye çığlık atasım geliyor...
Eşim çocuk bakımından anlamıyor sadece kucakta tutuyor ağladığı zaman geri bana veriyor.. iki küçüklerim sürekli hastalanıyorlar doktorlar ilaçlar ateşler tıkalı burunlar SÜREKLİ ağlayan bir bebek lütfen bana akıl verin ben ne yapayım nasl yetişeyim bütün bu işlere??? Tükendim artık inanın yaşamayn bilmez her gün ağlıyorum çaresiz hissediyorum elimden tutan yok
Gurbet çok büyük detmiş anadan uzak olmak insanı mahvedermiş bunu çok iyi anladım ama yapabileceğim bir şey yok...
sizlerden pozitif yorumlar bekliyorum Allah rızası için bu çaresiz kardeşnize kötü yorum yapmayın psikolojim bitik durumda!

Ev işleri için bi yardımcı alsanız. Haftada 2gün bile idare eder gibi. Bi de çocuklar büyüyene kadar eşiniz için buzdolabında saklanacak yiyecekleri tercih edin. Önceden hazırlayın. Dondurucuya koyun. Biraz da olsa hafifletir sizi. Örneğin biz börek falan yapıyoruz bol bol yemeğimiz olmadığı günler dondurucudan çıkarıp hazır hazır pişiriyoruz. Çok zor ya eşiniz yardımcı olsa keşke biraz.

1-2 haftalığına çocuklarla ailenize gitseniz, biraz moral toplayıp dönseniz iyi olmaz mı?

Allah yardıncınız olsun, iki küçük çocuğu olan bir anneyim bende sizin yükünüz benden 2 kat fazla ne kadar zor olabileceğini yahmin edebiliyorum..

Çocuklarınız büyüyene kadar ev islerini ve yemeği asgari düzeyde yapabilirsiniz, eviniz çok temiz ve düzenli olmak zorunda değil,

Aç olan eşiniz kendisi de yemek yapabilir, temizliğe yardım edebilir, çocuk bakımından anlamıyorsa evdeki diğer islere yardım etsin. Bu konuda talepkar olun ve 4 çocuğun yanında birde onun gönlünü yapmaya çalışmayın gerçekten..
Gurbet zordur muhakkak ama şuan ki hayatınız bu, anneniz yilin belli dönemleri yaniniza gelse mesela 2-3 ay size bir nefes olur..

Eşiniz çocuk bakmaktan anlar hale gelebilir. Biraz daha yardımcı olmasını rica edin güzellikle. En azından uyutma konusunda, yemek yedirmek konusunda vs. Ya da ev temizliğinde size yardımcı olabilir.

Uyku duzeninize göz atın. Daha erken kalkabiliyorsaniz ya da daha geç yatabiliyorsaniz mesela , bu sürede evdeki bazı işleri ve kendi bakımınızi yapabilirsiniz.

Haftalık planlama yapabilirsiniz. Hangi gün hangi yemeğin yapılacağını , çamaşır yıkama gününü , temizlik gününü önceden tayin ederseniz zihninizde sakinler. Bunca iş arasinda neyi ne zaman yapacaginizi en azından bilirsiniz.

Evet çok çok iyi olurdu ama en fazla sandwich tarzı şeyler yapabiliyor ne yemekten ne de temizlikten asla anlamıyor hatta mutfaktaki çoğu şeyin yerini bile bana sorar!!! Ha dışarıdan alır gelir o ayrı fakat ne kadar dışardan yiyebiliriz ki? Çocukların sağlıklı şeyler yemesi lazım bi yandan da..

Yapmak isterse yapabilir, süpürge yapmak , viledayla evi silmek için üstün yetenekli olmasına falan gerek yok

Çok zor bir durum bende de iki tane var yetişmeye çalışırken kendimi kaybediyorum bazen, telefon çalıyor ben Alo demeye başladığım anda birbirleriyle kavga ediyorlar bir ses bir görüntü değil kendime zaman ayırmak, telefonla dahi konuşamıyorum. Benim oğlum kolikti ve 6 ay boyunca hiç susmadan ağladı o kadar zor günler de ki sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşup eve bir yardımcı almayı denerseniz Eğer bu sizi çok rahatlatır Eğer maddi durumunuzda müsaitse gündüz size yardımcı olacak bir bakıcı ayarlayın.

Son düzenleme:
Senin 4 değil 5 çocuğun var maalesef iş başa düşünce paşa dağa çıkarmış derler eşinize boykot uygulayın çocuk yapmayı biliyorsa bakımındanda anlayacak ev temizliğinden yemek yapmaktanda.

Taviz tavizi doğurur iş yükünü paylaşın sakın eşiniz ben disarda çalışıyorum demesin bir annenin mesai saati yok 24 saat aktif çalışıyoruz erkekler bunu anlamıyorum kimisi diyeyim yani.

Bir de korunun lütfen ruh sağlığınız için kalıcı bir çözüm arayın ya eşiniz ya siz.

Yapmak isterse yapabilir, süpürge yapmak , viledayla evi silmek için üstün yetenekli olmasına falan gerek yok

Evet çok haklısınız zaten bu konuda eşime kırgınım ben çıldırmak üzereyken benim bu durumumu göremeyip çok yoğun çalıştığı halde kendi zevklerinden ödün vermemesi beni dibe sürüklüyor!

Ne kadar doğru söylediniz! Evet resmen 5 çocuğum var yüküm çok fazla ve maalesef aynen dediğiniz gibi eşim ben dışarda yeterince koşturuyorum zaten diyor ama asla hakkını yemek istemem evle alakalı hiç bir şey yapmasa da çocuklarla ilgileniyor. Yani şöyle yedirme içirme banyo alt açmak gibi değil de gittiği yere götürmek gibi mesela. Bunun dışında konuda saydıklarımın hepsi bende.. çok anlattım ama bişeylerin değişeceğini hiç sanmıyorum umudumu yitirdim...
ayrıca doktorumun yüzde yüz dediği bir yöntemle korunuyorum hamilelik olmasın diye eşime bile yanaşmıyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…