- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
Peki neden 4 çocuk?Merhabalar değerli kk hatunları...
Uzun zamandır aktif olarak takip ediyorum siteyi,şimdi giriş yapıp konu açma gereği duydum zira kendimi hiç iyi hissetmiyorum!
Konu çok dallı budaklı olsa da aslında kısaca yetişemediğim sorumluluklarımın bana çok ağır gelmeye başlaması..
Çalışan bir kadın değilim 33 yaşında ve 4 çocuk annesi ev kadınıyım. Gurbette yaşıyorum ailem bana çok uzak burda sadece eşimin ailesi var!
Kızım henüz 9 aylıkken yeniden hamile olduğumu öğrendim ve aslında planlı bir gebelik değildi.. (bu konu çok ayrı lütfen beni suçlamayın neden hamile kaldın diyerek zira kaldırabilecek gücüm yok)
Derken doğum gerçekleşti ve inanılmaz ağlayan hiç susmayan bir oğlum oldu kolik belası beni tüketti.. Oğlum şuan 5 aylık kolik bitti fakat izleri devam ediyor kucakta olmadığı her saniye çığlık çığlığa ağlıyor maalesef ve ben artık çıldırmak üzereyim
Bebeklerimi tek başıma yetiştiriyorum kimseden yardım görmüyorum,dolayısyla hiç bir işime yetişimiyorum..
Bıktım usandım artık bazen kapıyı çekip evi terkedesim geliyor
Kirlenmiş evim dağ gibi çamaşırlarım aç eşim ve çocuklarım ve her şeye yetişmeye çalışan ben kıvranıyorum artık imdat diye çığlık atasım geliyor...
Eşim çocuk bakımından anlamıyor sadece kucakta tutuyor ağladığı zaman geri bana veriyor.. iki küçüklerim sürekli hastalanıyorlar doktorlar ilaçlar ateşler tıkalı burunlar SÜREKLİ ağlayan bir bebek lütfen bana akıl verin ben ne yapayım nasl yetişeyim bütün bu işlere??? Tükendim artık inanın yaşamayn bilmez her gün ağlıyorum çaresiz hissediyorum elimden tutan yok
Gurbet çok büyük detmiş anadan uzak olmak insanı mahvedermiş bunu çok iyi anladım ama yapabileceğim bir şey yok...
sizlerden pozitif yorumlar bekliyorum Allah rızası için bu çaresiz kardeşnize kötü yorum yapmayın psikolojim bitik durumda!
Anneniz gelemez mi bir haftalığına en azından dolaba yemek koyar buzluğa köfte börek sarma dolma atar da gider
Peki neden 4 çocuk?
Yurtdışında olduğunuzu bilmiyordum bu durumda eşinizin ailesinden destek isteyin kv gelmiyorsa da yapsın size yemek eşiniz alıp gelsin enazından o size dert olmasınMaalesef vize isteğimize ret çıkıyor
Eşinizin annesi gelsin o bebek tutsun siz ya dinlenin ya yapacağınız acil işleri yetiştirin
Aile de bu zamanda lazım oluyor
Anlaşamıyorsanızda önemli değil işiniz görülsün maksat o öyle bakın biraz
Esim cocuk bakmaktan anlamiyor nedir Allah askina, yaparken yapiyor bakarken mi bakamiyor?
Her ise sizjnle ortak olmak zorunda
Eşiniz talep etsin ona olumsuz cevap veremezlerBunu 1-2 defa talep ettim ve olumsuz yanıt alınca onlardan da fayda olmadığını anlayıp kendi yağımda kavrulurum dedim ama bu iyi bir fikir değildi... :/
Bence burda olumlu mesajlara odaklanın enazından canınızı burda sıkmamış olursunuz
İsteyen istediği kadar doğurur
Benim iki tane valla bazen ben bile tükeniyorum bana da ozaman neden 2 çocuk diye sorsunlar bende kendime neden arayım
İstedim yaptım işte ve şuan zorlanıyorum ama bu süreçte geçecek diye kendinizi telkin edin
5 çocuk doğurup büyüteni biliyorum o da Emin’im dönem dönem bunaldı ağladı hayat geçmeyecek tüm sıkıntılar kendisi ile kalacak sandı ama büyüdüler merak etmeyin
Eşiniz talep etsin ona olumsuz cevap veremezler
Anne gel iki kap yemek yap çocuklar durmuyor desin veya anne gel çocuğa bak eşimde çamaşırı falan halletsin desin veya azıcık dinlensin günlerdir uykusuz desin
Paşa paşa gelirler
Eşiniz yoğun çalıştığı için yemek-ev işi konusuna pek karışmıyor da çocuğunu neden misafir gibi seviyor ?
Bir zahmet arada altını açıp temizlesin,çocuk onun çocuğu komşu mu yapacak bu işleri siz hasta olsanız/aniden bir yere gitmeniz gerekse vs. ? O yapamaz diye bir şey yok,4 çocuk babası adam yapmayı bilmiyorsa ayıp.Ağlayan çocuğu susturmayı bilmeli,kendi çocuğu sonuçta.O yoruluyor da siz yorulmuyor musunuz sanki ?
Muhteşem bir yorum gerçekten... evet haklısınız biraz mantalite farklılığı mı desem nasıl tarif etsem bilemiyorum ama bez değştirmek ona göre kılıbıklık!ev süpürmek makineye çamaşır atmak falan.. belki bende de hata var anasının eğitemediğini ben de becerememiş olabilirim
Ozaman müsade edin dışarıdan alsın ne kadar dışarıdan alıp yedirebilecekAmaaan anama onu söyleyeceğime gider dışardan alır yerim daha iyi diyor mesela! Bu arada kaynanam da tek değil boşanmak üzere olan kızı ve yorumu yanında kadın ancak onlara yetebiliyor bize zamanı ve fırsatı kalmıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?