- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
Eşinizin veya bir başka kişinin size yardımcı olması şart. Görüyorum ki bir yapay zeka gibi saydıklarınızı yapmaya programlanmışsınız sanki. Bu görevler sadece anneye ait olmamalı...
Bunu eşinize uygulatmakta biraz da sizin elinizde. Bunları kendi haline bırakınca işlerine geldikleri gibi davranıyorlar.Keşke herkes sizin gibi düşünse ve uygulasa gerçekten hayat daha kolay daha mutlu yaşanabilir bir hale gelirdi...
Çok zor bir durum bende de iki tane var yetişmeye çalışırken kendimi kaybediyorum bazen, telefon çalıyor ben Alo demeye başladığım anda birbirleriyle kavga ediyorlar bir ses bir görüntü değil kendime zaman ayırmak, telefonla dahi konuşamıyorum. Benim oğlum kolikti ve 6 ay boyunca hiç susmadan ağladı o kadar zor günler de ki sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşup eve bir yardımcı almayı denerseniz Eğer bu sizi çok rahatlatır Eğer maddi durumunuzda müsaitse gündüz size yardımcı olacak bir bakıcı ayarlayın.
Seni üzmek kırmak için yazmadım zaten 4 çocuk çok zordur helede yardım eden biri yoksa ne kadar zor büyüdüğünü anlarım Allah kolaylık versinBu yoruma çok ihtiyacım vardı iyii ki yaptınız
Çok zor ğerçekten kendi hayatın yokmuş gibi yaşıyorsun resmen.onlara odaklıyorsun kendini ev temizliğine çok takılmayın eşiniz destek olsun diyicem ama olmayacak benim eşim de aynıYardımcı olarak temizliğe gelen abla var bu yeterli olmuyor ama arasak da bulamayız çok denedim gelecek olan yardımcıları da evlerinden alıp evlerine bırakmam gerekti,ben karnımı doyuramıyorum çoğu zaman bunlarla hiiiç uğraşacak gücüm kalmadı...
Seni üzmek kırmak için yazmadım zaten 4 çocuk çok zordur helede yardım eden biri yoksa ne kadar zor büyüdüğünü anlarım Allah kolaylık versin
Evet aslında şu durumda buna çok ihtiyacım var fakat bebeklerim hastalandılar bu yüzden cesaret edemiyorum yolculuğa...
Çok zor ğerçekten kendi hayatın yokmuş gibi yaşıyorsun resmen.onlara odaklıyorsun kendini ev temizliğine çok takılmayın eşiniz destek olsun diyicem ama olmayacak benim eşim de aynı
Annesin ya sen bakmak zorundasın şikayet hakkın yok, yorulmasın gibi bir imaj oluyor nedense onlarda hep.
Teselli etmeyi bile beceremiyorum, Allah kolaylık versin kardeşim
Siz eşinizin bu yaptıklarını da herşeyi yapıyormuş gibi kendisine söylüyorsanız daha fazlasını yapmazNe kadar doğru söylediniz! Evet resmen 5 çocuğum var yüküm çok fazla ve maalesef aynen dediğiniz gibi eşim ben dışarda yeterince koşturuyorum zaten diyor ama asla hakkını yemek istemem evle alakalı hiç bir şey yapmasa da çocuklarla ilgileniyor. Yani şöyle yedirme içirme banyo alt açmak gibi değil de gittiği yere götürmek gibi mesela. Bunun dışında konuda saydıklarımın hepsi bende.. çok anlattım ama bişeylerin değişeceğini hiç sanmıyorum umudumu yitirdim...
ayrıca doktorumun yüzde yüz dediği bir yöntemle korunuyorum hamilelik olmasın diye eşime bile yanaşmıyorum!
4 çocukla biri sana geliyorum dese uzun bir zaman ortalarda görünmem sile planlaması önemli günümüz eskisi gibi değil Örn. Ben asla 2. Çocuğa gelemem manevi olarak sabır enerji yetemeyebilirim çocuğa yazık Mutsuz olurum sizin gibi çünkü hayat sadece doğurmak değil gezmek eğlenmek keyif almakta var
Millet doğurup kreşe bakıcıyla veriyor onada karşıyım anne ilgisinden mahrum çocuk 4 çocuk olunca hiçbirine tam anlamıyla yetişenezsin
Çocuklarınız sizin soeumluluğunuzda başkasının değil
O zaman önce anneniz gelip, 2-3 hafta kalsın. Sonra çocuklar iyileşince hep beraber ailenizin evine gidip, 2-3 hafta kalın. 1-1.5 ay biraz nefes almış olursunuz.
Ondan sonra 1-2 ay kendi başınıza idare edip, yine annenizi çağırıp, yine onunla gidersiniz. Böyle böyle çocuklar büyürler, yükünüz azalır.
Ailenizin yanında olmasını söylediiniz tek başımayım dediniz açıkçası 4 çocuk akıl işi değil gerçi 2 bile fazlaÇocuklarım tabii ki benim sorumluluğumda ben farklı bir şey söylediğimi hatırlamıyorum! Ayrıca ben 3 çocuk istedim Rabbim 4 verdi diye günahına mı girseydim? Okumamış cahil birisi değilim sanırım aklınızda farklı bir imaj oluştu.
Siz eşinizin bu yaptıklarını da herşeyi yapıyormuş gibi kendisine söylüyorsanız daha fazlasını yapmaz
Yoksa o zaman yetebildiğinizi yapın .. erkek kardeşim işin “i” sinden anlamazdı, bebek oldu şimdi evde süpürüyor , balkonda yıkıyor .. biraz da yaptırmak lazımmYok tabii ki öyle söylemiyorum ama adamda yok fazlasını yapayım yükünü hafifleteyim olayı...
Hayatı adil bi sekilde paylaşın, zira evlilik dedigimiz müessesenin ana fikri bu.Merhabalar değerli kk hatunları...
Uzun zamandır aktif olarak takip ediyorum siteyi,şimdi giriş yapıp konu açma gereği duydum zira kendimi hiç iyi hissetmiyorum!
Konu çok dallı budaklı olsa da aslında kısaca yetişemediğim sorumluluklarımın bana çok ağır gelmeye başlaması..
Çalışan bir kadın değilim 33 yaşında ve 4 çocuk annesi ev kadınıyım. Gurbette yaşıyorum ailem bana çok uzak burda sadece eşimin ailesi var!
Kızım henüz 9 aylıkken yeniden hamile olduğumu öğrendim ve aslında planlı bir gebelik değildi.. (bu konu çok ayrı lütfen beni suçlamayın neden hamile kaldın diyerek zira kaldırabilecek gücüm yok)
Derken doğum gerçekleşti ve inanılmaz ağlayan hiç susmayan bir oğlum oldu kolik belası beni tüketti.. Oğlum şuan 5 aylık kolik bitti fakat izleri devam ediyor kucakta olmadığı her saniye çığlık çığlığa ağlıyor maalesef ve ben artık çıldırmak üzereyim
Bebeklerimi tek başıma yetiştiriyorum kimseden yardım görmüyorum,dolayısyla hiç bir işime yetişimiyorum..
Bıktım usandım artık bazen kapıyı çekip evi terkedesim geliyor
Kirlenmiş evim dağ gibi çamaşırlarım aç eşim ve çocuklarım ve her şeye yetişmeye çalışan ben kıvranıyorum artık imdat diye çığlık atasım geliyor...
Eşim çocuk bakımından anlamıyor sadece kucakta tutuyor ağladığı zaman geri bana veriyor.. iki küçüklerim sürekli hastalanıyorlar doktorlar ilaçlar ateşler tıkalı burunlar SÜREKLİ ağlayan bir bebek lütfen bana akıl verin ben ne yapayım nasl yetişeyim bütün bu işlere??? Tükendim artık inanın yaşamayn bilmez her gün ağlıyorum çaresiz hissediyorum elimden tutan yok
Gurbet çok büyük detmiş anadan uzak olmak insanı mahvedermiş bunu çok iyi anladım ama yapabileceğim bir şey yok...
sizlerden pozitif yorumlar bekliyorum Allah rızası için bu çaresiz kardeşnize kötü yorum yapmayın psikolojim bitik durumda!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?