Tü-ke-ni-yo-rum...

Eşinizin veya bir başka kişinin size yardımcı olması şart. Görüyorum ki bir yapay zeka gibi saydıklarınızı yapmaya programlanmışsınız sanki. Bu görevler sadece anneye ait olmamalı...

Keşke herkes sizin gibi düşünse ve uygulasa gerçekten hayat daha kolay daha mutlu yaşanabilir bir hale gelirdi...

Yardımcı olarak temizliğe gelen abla var bu yeterli olmuyor ama arasak da bulamayız çok denedim gelecek olan yardımcıları da evlerinden alıp evlerine bırakmam gerekti,ben karnımı doyuramıyorum çoğu zaman bunlarla hiiiç uğraşacak gücüm kalmadı...

4 çocukla biri sana geliyorum dese uzun bir zaman ortalarda görünmem sile planlaması önemli günümüz eskisi gibi değil Örn. Ben asla 2. Çocuğa gelemem manevi olarak sabır enerji yetemeyebilirim çocuğa yazık Mutsuz olurum sizin gibi çünkü hayat sadece doğurmak değil gezmek eğlenmek keyif almakta var
Millet doğurup kreşe bakıcıyla veriyor onada karşıyım anne ilgisinden mahrum çocuk 4 çocuk olunca hiçbirine tam anlamıyla yetişenezsin
Çocuklarınız sizin soeumluluğunuzda başkasının değil

Çok zor ğerçekten kendi hayatın yokmuş gibi yaşıyorsun resmen.onlara odaklıyorsun kendini ev temizliğine çok takılmayın eşiniz destek olsun diyicem ama olmayacak benim eşim de aynı
Annesin ya sen bakmak zorundasın şikayet hakkın yok, yorulmasın gibi bir imaj oluyor nedense onlarda hep.
Teselli etmeyi bile beceremiyorum, Allah kolaylık versin kardeşim

Evet aslında şu durumda buna çok ihtiyacım var fakat bebeklerim hastalandılar bu yüzden cesaret edemiyorum yolculuğa...

O zaman önce anneniz gelip, 2-3 hafta kalsın. Sonra çocuklar iyileşince hep beraber ailenizin evine gidip, 2-3 hafta kalın. 1-1.5 ay biraz nefes almış olursunuz.

Ondan sonra 1-2 ay kendi başınıza idare edip, yine annenizi çağırıp, yine onunla gidersiniz. Böyle böyle çocuklar büyürler, yükünüz azalır.

Evet aynen dediğiniz gibi o imaj var ve ben bunu değiştiremiyorum maalesef. Teşekkür ederim

Siz eşinizin bu yaptıklarını da herşeyi yapıyormuş gibi kendisine söylüyorsanız daha fazlasını yapmaz

Çocuklarım tabii ki benim sorumluluğumda ben farklı bir şey söylediğimi hatırlamıyorum! Ayrıca ben 3 çocuk istedim Rabbim 4 verdi diye günahına mı girseydim? Okumamış cahil birisi değilim sanırım aklınızda farklı bir imaj oluştu.

Keşke ah keşke... vize sıkıntısı var zırt pırt başvuru yapıyoruz fakat ret cevabı alıyoruz

Ailenizin yanında olmasını söylediiniz tek başımayım dediniz açıkçası 4 çocuk akıl işi değil gerçi 2 bile fazla

Çocukların yaşları nedir? Benim çocuklarım da kışın çok sık hasta olurlardı Ben vitamin takviyesine başladım doktora danışarak. Bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için. Doktorunuza danışın derim.

Allah kolaylik versin öncelikle . Esinizle beklentinizi zorlandiginizi konuşun paylaşın ısrarla ve net bir şekilde . Bunun dışında Çevrenizde Eşinizin ailesi bile olsa bazen yardım isteyin. Tüm yükü tek başınıza taşımak zamanla sizi iyice tüketir .ve birde eğer 5.çocugu dusunmezseniz tüplerinizi falan mı baglatsaniz acaba yani elbette bana düşmez bu konuya yorum.yapmak karışmak ama sizi daha zor durumlara sokmamak açısından .çünkü birçoğuna belirgin bir korunma yöntemi gelen durumlar sizde işlememış o yüzden söylüyorum .bolca kolaylik diliyorum :)

Su anda isiniz gercekten cok zor ama 4 cocuklu olmak bence guzel yaa iki oglum var bazen keske 30 yasima kadar 1 tane daha dogursaydim diyorum kafayi yemedim ama buyuduklerinde guzel olurdu islerinizi planlayabilirsiniz mesela pazartesi carsamba cumartesi camasir gunu yapabilirsiniz yardimci alip dip kose temizliginizi yaptirabilirsiniz ama 4 cocuklu ve ustelik ikisi bebek olan bir evin temiz olmasi gercekten anneyi yipratir temizligi yardimciyla halledip bebekler uyudugunda da uyuyabilirsiniz 1 saat uyusaniz daha pozitif olursunuz cocuklar disinda hic bir is icin kendinizi yipratmayin is naziktir bekler yemeginizi sabahtan yapin geriside oldugu kadar evlatlariniza hayirli uzun omurler dilerim

Eşinin ailesinden yardım isteyebilirsin anlasabildigin insanlarsa, bunun dışında haftada iki gün yardımcı al eşin yardım etmiyorsa parası yardım etsin sana ay da bir kere en az kuaföre git ağda yaptır kaş aldır yada masaj yaptır. Heralde ay da bir gün bir iki saat çocuklara bakabilir eşin, en azından temizlik konusunu halledersen sana yemek ve çocuklara bakmak kalır. Alışverişi de eşin yapsın sabah kahvaltini ihmal etme arkasına bi türk kahvesi yap yarim saatte olsa çocukları ve ev işini görmezden gel fırsat buldukça parka götür yorulsunlar uyuşukların da sana bolca vakit kalır naçizane tavsiyelerim Allah yardımcın olsun.

Hayatı adil bi sekilde paylaşın, zira evlilik dedigimiz müessesenin ana fikri bu.

Kisisel görüsüm bütün sorunun "Evi ve cocukları sen idare et parayı ben kazanırım" seklinde bi iş bölümünü benimsemekten kaynaklandıgı yönünde ya neyse. O yüzden eviyle ilgilenmeyi is yerinde sürünüp para kazanmaktan ibaret sanan adamlara ve yine eviyle ilgilenmeyi cocuklar ve ev isleri pesinde perisan olup çalışmayan kadınlara kendi adıma pozitif bakamıyorum. Herkes her seyden biraz biraz üstlense sistem daha dogru isliyo benim gordugum.

Sonuc olarak beyefendi ya baba kontenjanının hakkını versin, sizi ihtiyac duydugunuz noktada asiste etsin, edemiyosa yerine yardımcı oyuncu bulsun, diger bi deyişle bi gündelikçi/bakıcı bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…