Tuhaf bir nikah/altın meselesi

Bunda da problem su. Dayilarin biri Mugla'da biri Bursa'da yaşıyor. Teyze Ankara'da. Annemler Izmir ve didim'de yaşıyorlar. Ben bu düğünü ya da nikahı nerde yaparım da herkes toplanır? Zaten birşey vermek istemeyen adam bir bahane bulur gelmez, ya eli boş gelir ya da iki cul cabut alır hediye diye...
Bu şekilde de düğün olur ,en azından anne babanızın sosyal çevresi de eşinizi görmüş olur ama dilersen ve vaktin varsa aile uyelerinin olduğu şehirlere gidip bir gece misafirleri olup buraları gezebilirsiniz de...eşinde Türkiye'yi gezmiş olur ....ha akrabalar da seneye İngiltere'ye gelmek ister mi ona birşey diyemem:KK48:

Bu şekilde de düğün olur ,en azından anne babanızın sosyal çevresi de eşinizi görmüş olur ama dilersen ve vaktin varsa aile uyelerinin olduğu şehirlere gidip bir gece misafirleri olup buraları gezebilirsiniz de...eşinde Türkiye'yi gezmiş olur ....ha akrabalar da seneye İngiltere'ye gelmek ister mi ona birşey diyemem:KK48:
Gelsinler basımın üstünde yerleri var, yıllardır davet ediyorum onları buraya zaten.

Benim bir arkadaşım düğünüme şehırdışından gelip çeyrek takmıştı. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben onun düğününe gidememiştim. Hamileydim . Aradım tebrik ettim. Doğumumdan önce müsait bir zamanda hem ev hediyesini Hemde altını evine götürdüm.
Bizde kim ne taktıysa yaptık. Usul adet böyledir. Mesela Benim bebeğime altın takıldığında ucUzdu altın. Ama bende haftaya kuzenime çeyrek takıcam isterse 500 olsun.

En yakın arkadaşım dediğim şahıs benden önce evlenmişti. Ben nişanına para, düğününe ve hatta kardeşinin düğününe çeyrek taktım . Yıllar geçti o benim düğünümde 20 tl taktı çocuğa versen beğenmez yani. Ve bu kızın maddi durumu gayet iyi. Evleri işyeri vs vs. Ya tiksindim resmen ondan. Ne kadar enayi imişim. Böyle sömürücü uyanık geçinen kurnazlara ihtiyacım Yok etrafımda. Bilseydim iki tabak hediye götürürdüm bende zamanında sadece . İnsan rahatsız oluyor evet. Ve rahatsız olduğunuzu belli edin. Hakediyorlar.
İhtiyacı olandan karşılık beklemem asla. Yardım amaçlı da para taktığımız oldu hiç beklentisiz. Onu Allah rızası için yaptık. Ben sadece tatilinden harcamalarından geri kalmayan uyanıklardan bahsediyorum
Sizinde bahsettiğiniz Kişiler yardıma ihtiyacı olan kişiler ise karşılık beklemek hoş değil. Ama lüksüne de harcama yapıyorsa o zaman size yapılan hoş değil.

Çok ayıp etmişler. Beyaz eşya yardımı bile yapmışlar diğerlerine, bunun için illa düğün mü yapmak lazım. Bizde evlenecek her kuzenin önceden takısı hazırdır ve herkese eşit takılır. İster düğün yapsın ister nikah yapsın fark etmez. Hak geçmesin diye. Anneniz de bir daha hiç birine bir şey götürmesin.

Aynen. Teyzeme de dayima da babalarından (annemin üvey babası olduğu icin ona birşey bırakmadı) yaklaşık 200 er bin liralık miras kaldı 2 yıl kadar once. ikisinin de ev borcu yok vs vs. durumları gayet iyi yani.
Anlaşıldı şimdi, özlük üveylik yapıyor sizinkiler. Kardeşinize de doğum hediyesi verilmemiş. Öz kardeşlerinin çocuklarına her şeyi yapıyorlardır kesin.

Valla Türkiye yi ziyaret ettiğiniz bi seferde annenize gidin ve aile büyükleri duysun geldiğinizi arayıp birkaç aile büyüğünün kapısını çalın. Ufakta olsa bi şey yaparlar diye düşünüyorum ( burada düğün dernek yapmadığınızdan hiçbir şeyde vermeyebilirler bu da bi olasılık) annenizin içi rahatlar. Takmazlarsa bırakın anneniz söylensin aile üyelerine rahatlasın. Hiç kimseyede gidip bi şey takmasın.

Benim annem de kardeşinin çocukları evleneceği zaman heder oldu, sofra örtülerini bile o dikti, çeyizler şunlar bunlar. Hatta iki hafta teyzeme yerleşmiştik o dönem, kadın gece gündüz birşeyler dikti etti.
Ama annemin çocuğu evlendiğinde 'birseye ihtiyacın var mi' demedikleri gibi gelmediler de.
İnsan üzülüyor ister istemez. Ama ben sizin yerinizde olsam Türkiye'ye gittiğimde düğün kutlama daveti yapardım. Hiç yoktan Türkiye tatilimin parası çıkardı.

Düğün olduğunda siz ve anneniz de bir şey takmaz hediye götürmez boşverin altını gramı olmuş 250 lira. :)
ayrıca 2 Ablam var evli tüm teyzelerim düğünlerinde onlara bilezik taktılar geçen sene ben evlendiğimde hepsi küçük altın.
Çok gücenmiştim hala öyleyim ama napalım neden takmadın bana ben senin yeğenin değil miyim diyerek boğazına sarılamam ya içimden yapmak geliyor ama tutuyorum kendimi. :)))
Şimdi mesela doğumum var Emin’im yine hepsi ablalarıma taktıkları gibi altın takmayacaklar. Ayrımcılık yapıyorlar boşver takılma masrafa girmezsin ileride. :)

Basınız sağ olsun Allah sizlere hayırlı ömürler versin.

Yakın akrabalar düğün olmasa da annenizi arayıp , eksiğimiz var mı? diye sormalilar. Üstelik taki da takmayarak uyaniklik yapmislar evet maalsef annenizin iyi niyetleri ve Onlar' in kendi menfaatleri var.

Yapacak bir şey yok. Verdikleri değeri geri iade etmeli anneniz sadece mesafe çekmek gibi şeyler.

Akrabalarınızı bilmiyoruz o yüzden kesin bir şey diyemeyiz ama aklıma gelenleri söyleyeyim

-Türkiye'de düğün,tören vb. yapmadığınız için,bu kız bize önem verip düğün bile yapmadı,biz niye takı alalım demiş olabilirler
-Bu kız orada pound'la kazanıyor,çok parası var,biz de para mı vereceğiz üstüne demiş olabilirler
-Verdikleri takıların kendilerine geri dönüşü olmayacağını düşünmüş olabilirler.Sonuçta İngilteredesiniz ve eşiniz de oralıymış.
-Boşanma oranları çok arttı.Herkes ikinciye evleniyor,biz bu kızın tüm evliliklerine takı mı alacağız demiş olabilirler
Sebepler bunlar işte siz beğendiğinizi seçin, kafaya takmayın amannn

Düğün olduğunda siz ve anneniz de bir şey takmaz hediye götürmez boşverin altını gramı olmuş 250 lira. :)
ayrıca 2 Ablam var evli tüm teyzelerim düğünlerinde onlara bilezik taktılar geçen sene ben evlendiğimde hepsi küçük altın.
Çok gücenmiştim hala öyleyim ama napalım neden takmadın bana ben senin yeğenin değil miyim diyerek boğazına sarılamam ya içimden yapmak geliyor ama tutuyorum kendimi. :)))
Şimdi mesela doğumum var Emin’im yine hepsi ablalarıma taktıkları gibi altın takmayacaklar. Ayrımcılık yapıyorlar boşver takılma masrafa girmezsin ileride. :)
Aslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğüm

Anlaşıldı şimdi, özlük üveylik yapıyor sizinkiler. Kardeşinize de doğum hediyesi verilmemiş. Öz kardeşlerinin çocuklarına her şeyi yapıyorlardır kesin.
Evet birbirlerinin çocuklarına aynen herseyi yaptılar. Ikisinin de ikişer çocuğu var. Annem onlara üvey kardeş muamelesi yapmadi hiç bir zaman, altinlarini takti, beyaz esyalarını da aldi hediye olarak.

Aslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğüm

Dayimin iki çocuğu var, teyzemin de iki çocuğu var. Biz de iki kardeşiz. Bunların altınları zaten ben evlenmeden çok once takıldı, bebeklerin hepsinin altını ayri ayri takıldı. Bizim aileden ilk evlenen ben oldum, sonra erkek kardesim evlendi. Yani düşündüğünüz gibi bir durum yok ortada :KK66:

Benim annem de kardeşinin çocukları evleneceği zaman heder oldu, sofra örtülerini bile o dikti, çeyizler şunlar bunlar. Hatta iki hafta teyzeme yerleşmiştik o dönem, kadın gece gündüz birşeyler dikti etti.
Ama annemin çocuğu evlendiğinde 'birseye ihtiyacın var mi' demedikleri gibi gelmediler de.
İnsan üzülüyor ister istemez. Ama ben sizin yerinizde olsam Türkiye'ye gittiğimde düğün kutlama daveti yapardım. Hiç yoktan Türkiye tatilimin parası çıkardı.
Bu gidişle ben o daveti de yaptigimla kalırım, hem tatilimin parasını hem de davetin parasını kendi cebimden cikaririm:)

Cevabım xanteros a senin cvp bir üstteydi

Insanlar sizi göremiyor ki nerede ne taksınlar. Kaldı ki bu her ne kadar bazıları tarafından alacak verecek meselesi olarak görülse de tamamen gönül işi. Belki Turkiyeye gittiğinizde insanları en azından büyüklerinizi ziyaret etseydiniz ya da ufak da olsa en azından anne evinde bir kutlama yapip cagirsaydiniz siteminiz hakli olurdu. Anneniz bile nikaha gelemezken size kargoyla mi bilezik takacaklardı.

Ilk evliliğimden sonra dayimlari görmüştüm esimle birlikte, bana getirdikleri iki banyo havlusuydu. YAni beni hiç görmediler degil. Ayrıca 1-2 yılda bir Turkiyeye gidiyorum, anneme verebilirlerdi bana vermesi icin. Vermek isteyen verirdi diye düşünüyorum. Kargo olayı saçma olur evet.

Hiç düğün davetle falan uğraşmayın çünkü ya gelmeyecekler ya da gelseler de bir şey takmayacaklar. Takı takmak gönül işidir ama eğer önce biri size taktiysa artik onun karşılığını vermek bir nevi mecburiyettir bana göre. Aman onlar orada bize göre çok kazanıyorlar, ihtiyaçları yoktur hesabina girip düğün yapmamayi akillarinca bahane etmişler. Kazandiginizi orada harcadiginizin farkinda degiller. Tamamen görgüsüzlük. Evet düğün olmayınca taki töreni olmamış ama annenizi bu 5 yıl içinde hiç mi görmediler? Ona verilecekti zaten ki o da size versin. Ilk evlilikte yapsalardi ikincide zaten vermesinler. Annenize söyleyin hiç takmasin kafaya. Değmez. Yapacağınızı yapmışsınız ama bir daha onlarda doğum vs olursa takmayin siz de yürek sogutun;)

Back
X