Tuhaf görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canim gorumcenin cocugu hep 12 yasinda değildi. 1 yaşından itibaren kızımın kariyeri zarar gormesin diye hep kayinvalide bakmış cocuga. Ben henuz işe dönmeden daha sık ve içten bir sekilde gelip gidebilirdi zaten 2 yan apartmanda. Hergün gorumceye yemek yaparken 1 kap getirebilirdi...Çünkü küçük bebekle cok ambaleyim bazen banyo yapmaya bile fırsatım olmuyor. Şu an yazarken bir yandan beşiği sallıyorum. Ben calisinca zaten bebeğe bakıcı bakacak çok şükür onlara güvenerek yapmadım çocuğu.
Bu kadar aramızdan şu sizmazken tavırları beni rahatsız etti kalbim kırıldı sadece sizin de fikirlerinizi almak için yazdım konuya farkli bir acidan bakabilir miyim diye.
Görümce kendi evine geçerken bile 2 Dk uğrayıp uzaktan görmek isteyebilirdi bebegi demek ki içinden gelmiyor kadının. Ben sadece kullanılmış ve haksızlığa uğruyor hissediyorum.

Kardeşi mesaj atmis neden hiç ugramiyorsun diye o da işlerim çok yoğun yazmış ertesi gece instagramda lise arkadaşıyla kahve icmeye çıkmış.

Sürekli kayınvalidenizin görümceniz için yaptığı şeylerden bahsediyorsunuz. Demek istediğim şey buydu. İnsan kızına bi şeyler yapmak istiyor diye niye gelinine borçlu olsun?

Ayrıca hep kendi isteğinizle çağırmışsınız. Kimse sizin peşinize zorla yapışmamış ki niye kullanılmış oluyorsunuz? Uğradığınızı sandığınız haksızlık kaynananızla alakalı. Siz öfkenizi niye görümcenize çevirdiniz?

Kişisel bir problemi mi var diye hiç sordunuz mu görümcenize? Belki kendini bi sebepten iyi hissetmiyor ve arkadaşıyla kahve içip dertleşiyor. Olamaz mı?

Son olarak benim de mesela biri çocuğumu sevsin, ilgi göstersin filan gibi beklentiler olunca içimden hiçbi şey yapmak gelmiyor.

Tamam işte bu da sana ders oldu. Artık görümceye karşı davranışlarını değiştirip soğuk davranırsın. Ne vardı bi işin ucundan tutsaydı insanların zor gününde. Neyse işte boşver koz bunlar.

Sizi bilmiyorum ama bana kalsa benim görümce aramasa sormasa gram umrumda olmaz.. Doğum yapsam dahi gelsin dahi istemiyorum.. Kimsenin tantanasını çekemem o halimle.. Bence siz de umursamayın..

Evet haklısınız keşke benim de annem yaşıyor olsaydı da benim için kendini parcalasaydi..gelini olunca kadının içinden gelmiyor olabilir. Öfkemi yansitiyor da olabilirim belki de gorumcemin annesi olup benim olmayışını kiskaniyorumdur.
Dediğim gibi farkli bakış acilarini da görmek için yazdım. Yazdıklarınıza duygulandim cevap yazarken bir yandan ağlıyorum.
Belki de arayıp sormamasi daha iyidir boylece araya mesafe koymak için fırsat olur...

Şöyle oturup bir düşünsen fiti fiti gezen kızın yrni doğmuş bebeğin yanına gelmemesi daha hayırlı şu corona döneminde

Bu arada kayinvalidem onun cocuguna bakıyor ama benimkine bakmayacak yetisemez 2 cocuga diye bakıcı tutacağız eşim Bu sekilde karar verdi ben de yorum yapamadim

Anlamadım nasıl bir yorum yapabilirsiniz ki böyle bir duruma? Çocuğa bakacak olan kişi kayınvalideniz kararı nasıl eşiniz veriyor orasını da anlamadım ama küçük bebeğe bakmakla 12 yaş çocuğuna bakmak bir değil.

Başınız sağ olsun. Hepimizin hayatta başına talihsizlikler geliyor. Keşke anneniz olsaydı da size yardım etseydi haklısınız. Benim annem de adeta bi yaşayan ölü mesela. Tam bi iyi gün dostu. Seçip alınmıyor malum. Bununla yaşamayı öğreniyor insan.

Görümceniz için boşandı demiştiniz sanırım. Belki onun da aklına evliliğiyle ilgili üzüldüğü şeyler geliyordur. Kötü anıları olabilir doğum süreciyle ilgili. Sonuç olarak ilişkiyi sürdürmek istiyorsanız sormadan bilmeyeceksiniz. Ama araya mesafe koymak da iyi bi seçenek.

Bana hep böyle seylere takilanlar kendi icinde huzursuzmus gibi geliyor, benim görümcelerim ayni sehirde oldugumuz halde ev tasinirken yardima falan hic gelmediler takilmadim yani. Herkesin kendi baska derdi olabiliyor. Bebek olunca ne gibi bir yardim beklediniz ki bebekle siz ve esiniz ilgilencek zaten. En fazla evde pisirip size de getirmelerini falan bekleyebilirsiniz.

Başınız sağolsun.Mesafeyi koyun işte fırsat böylesi daha iyi.Kendi çocuğu yok mu belki o sebeple uzak duruyordur.Dün dört tane kızı olan kadının erkek bebeğe yaklaşmadığını gördüm belki böyle birşeydir.

Belki de üzülüyor kendisinin yok diye. İçini bilemezsiniz.

Sagolun cevabınız için teşekkür ederim. Gorumcemle ilişkimi mesafeli sürdürmek zorundayim malesef. Zaten eylülde okul başlayınca kayinvalidemi de eve kabul edemeyeceğim gorumcemin cocuguna baktığı için

Yani kayinvalidem bakarim da bakmam da demedi politik bir kadın olduğu için. Eşim de anne sen yorulma biz bakıcı tutacağız arada ugrar çocuğa göz kulak olursan seviniriz dedi. Kaynanam da siz bilirsiniz oğlum dedi. Ben tabi ki karışmadım

Bakın görümceniz yalnız ve çalışıyor annesi bakar yanı kadın eşinden ayrılmış. Ama sizin eşiniz var çocuğa bakmakla mükellef olan anne babadır. Tamam arayabılırdı arasaydı şık olurdu. Ama belki bu tarz şeyler geçmişte yaşadığı şeyleri hatırlatıyordur. Ki kv bakmış 20 gün daha ne kadar yardımcı olabilirdi ki 70 yaşında bakın kadın 12 yaşında ki çocuk ıle bebek bakımı arasında uçurum var . Tamam belki kızının çocuğuna bakmış ama kızı yalnız ve hayatını çalışarak devam ettirmiş yani kv o dönem 58 yaşlarındaymış. Eşinizin yardımcı olması gerek kv yapıcağını yapmış zaten bakıcıda gelicekmiş. Boşa kendinizi doldurmayın. Kv yi artık eve almam vs saçma cümleler kadın yardımcı olmuş yani olmadı diyemezsin o yaşta kadın 20 gün sana baktı sırf kızının çocuğuna bakıyor diye eve almam diyorsun. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorumda değil kusura bakmayın

Canım yeri geldi çarşıya cikamadik ne bileyim çok basit işlerimiz bile aksadı. Açıp bir ihtiyaç var mı diye sorabilirdi. Geçerken bi kapıdan hal hatır bile sormadı.
Bebekten önce ayda 4 haftasonu varsa 2 sinde bir işi düşer ya da gezmek için ararlardi

Görümceniz belli ki bencil ve sadece işi düştüğünde insanları arayan, onları kullanan tiplerden.

Bende de bir tane kuzen var böyle. Hiiç önemsemiyorum şahsen. Boşverin siz de yavrunuzla ilgilenin. Eşinizle de konuşun yüz vermeyin bundan sonra.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…