tuhaf...

Gerçeği her ne kadar sevgilisi demem anlamsız olsada hoşlandığı diyelim o hoşlandığı kız lise birdeydi ve naaşına dahi gelmedi

Deli gibi istediği saati aldım, hatta benden önce o almasın diye, 1 hafta önce verdim. (Ciddi bir para bayıldım). Onun bana aldığı sadece çiçek. Buna ne demeli.

Ya evlilikde boyle o bana şu gun sunu aldi ben ona bunu aldim sacma. Sevgililer gunde almaz iki ay sonra aklina eser guzel bir hediye alir illa gun ile sinirlandirmamak lazim hem cicek almis guzel sade hos bir hediye uzme tatli canini evlilikde daha nelerle karsilicaksin ohooo

gıcıklık işte soğumuş benden galiba bilemiyorum

Allah aşkına,altı üstü kıytırıktan bir gün.Kalkmış çiçek almış.Sen ona hediye almışsın.O çiçeğin seni mutlu edeceğini düşünmüş.Hediye aklına gelmemiş.Ya da fırsatı olmamıştır.Ne alacağını bilememiştir.Sen şimdi o çiekle memnun olmazsan,bunu da ona davranışların ve laflarınla belli edersen huzursuzluk çıkar ve para konuları ortaya dökülür.O zaman da bana değer vermiyor benden soğudu,para lafı ediyor diye dertlenme.Birsen ciğim LÜTFEN ARTIK KENDİNE GEL,KENDİNİ GÖR,HAYATTA BİRAZ İLERİYE DOĞRU BAK,KENDİNİ GELİŞTİR,BÖYLE EFTEN PÜFTEN SEBEPLER İÇİN NE KENDİNİN NE KOCANIN AĞZININ TADINI BOZMA.
Sana değer vermeyen çiçek alır mı.Sen günlük hareketlere göre değer ölçüyorsun.28 yaşındayım diyorsun ama 18 yaşındakiler yapmaz senin yaptığını.Böyle giderse,emin ol kocan seni boşar.Ve bu sefer sen yalvar yakar bırakmasın da ne yaparsa yapsın diye dertlenirsin.Benden sana abla nasihatı.Üzülmeni istememKendine uğraşlar bul,arkadaşlarınla vakit geçir,bir büyüğünden akıl al.

Ben sizin hediyenizi çok beğendim. Maddi değil ama insanın zamanını alan el emeği veya kendinin yapmış olduğu bir hediye almak daha güzel..

Bende sizin gibi düşünüyorum illa maddi olması gerekmiyor manevi daha çok sevgi gösteren birşey sağolsun eşimde bu konularda çok yaratıcı

hayır ben ona bişey yansıtmadım sevgililer gününmü berbat etti para verdiğim halde bidaha para istedi benden ve eşim çok yalan söylemye başladı bana

o zaman sorun sevgililer günü değil? sizin ilişkinizde sorun varmış? sana bir sürü hediye alsa sana söylediği yalanarı unutacakmydn? bence asıl soruna odaklan ve sevgililer günü gibi aptal bir gün yüzünden üzülme

ben eşime önceden söyledim.. çiçeğe para verme diye.. kazıklanacak zaten özel gün diye
bu gün bana oldum olası çok saçma gelmiştir...
onun senin doğum günün, evlilik yıldönümü derken birsürü kutlama var zaten bunlar kutlanır hediyede alınır.
ama bu sevgililer günü bence kaldırılsın.. insanlar kutlamasın

Evlilik ya da ilişkiler bence bir şeyi kendin önemsemesen de sevdiğin insan seviyor diye önemsemek. Bir topun peşinden koşan 22 adam sana anlamsız gelse de oturup ofsayt nedir öğrenip maç izleyebilmek. Ya da bu durumda; karşındaki insan sevgililer gününe önem veriyorsa onun için anlamlı bir şey yapmak. Biz neden tavsiye verirken hep kadına uyum yolunu öğütleriz. Misal (bu örnek çok uç bir örnek sadece ne demek istediğimi anlatmak için yoksa böyle bir örnek olmadı) kocam hep maç izliyor dense azıcık sen de ilgilen, yorum yap hoşuna gider diyoruz. Ama biri kocam benimle bir dizi bile izlemiyor dese, erkekler sevmez öyle şeyleri böyle şeyler isteme. Yani kadın sürekli yapıcı olmaya verici olmaya çalışıyor ama talepkar olması, bir şeyler beklemesi engelleniyor.

Burda bir arkadaş konu açmıştı hayatta sevgililer günü kutlamayız ama kocam bir süpriz yapmış ağzım açık kaldı diye. Demek ki seviyoruz süprizleri. İstiyoruz. Bekliyoruz. Evet bazı insanlar için evlendikten sonraki ilk sevgililer günü önemlidir. 30. yaş günü önemlidir belki. Evet afrikada çocuklar açlıktan ölürken önemsiz bir dert ama kaynanın günleri de öyle. Yani burda konu sahibine bu kadar yüklenmesek.

Şunu göremiyoruz. Burda beklenen sevgililer günü hediyesinden çok bir insanın önem verdiği bir şeye gösterilen özen. Ve evet bazen hayat bu detaylardan ibarettir. Kaynanan başını ağrıtmıyor mu? Kocan facebookta şüpheli hareketlerde bulunmuyor mu? Elti/görümce derdin de yoksa hiç derdin yoktur mu diyoruz?

Yeri geldi mi bir kadın eşi için (tabi kendi için de) oryantel yapmayı, striptiz yapmayı deniyorsa, eş de ona bir incelik yapmış, 2 gün kafa yorup bir hediye almış çok mu? Kadınlar bir yuvayı daha iyiye taşımak için elinden geleni yaparken neden asgari olanı beklemek durumunda? Erkekler optimum inceliğe ne zaman ulaşıyor biliyor musunuz? 50-60 yaşında. Şu süreci biraz hızlandıramaz mıyız?

hayır ben ona bişey yansıtmadım sevgililer gününmü berbat etti para verdiğim halde bidaha para istedi benden ve eşim çok yalan söylemye başladı bana

Güzelim,sen adama para vermişsin.Ve senden yine para istemiş.Eee hala bana hediye almadı diye hayıflanıyorsun.Eşin yalan konuşuyordur,neden çünkü herşeye tepki veridğin için.Eşin hatasız demiyorum ama sen onu hayatının merkesine koymuşsun.Nasıl davranması gerekip gerekmediğini,ne yapması gerekip gerekmediğini,ne içtiği,ne yediği....herşeyinin kontrolünü kendin yapmak istiyor ve fazla beklentiye giriyorsun.Bırak akışına.Kimseyi hiçbirşey için zorlama.Sana çiçek aldı,hediye almadı,ama sen ona hediye aldın diye dertlenme.Hayat ve evlilik bu kadar basit değil.

doğru söylüyorsun ben hediyeyi takmıyorum zaten sadece para verdiğim halde maaş bidaha istedi arsızca

o kadar güzel yazmışssınız ki bayıldım bayıldım tek kelimeyel

doğru söylüyorsun ben hediyeyi takmıyorum zaten sadece para verdiğim halde maaş bidaha istedi arsızca

Canım,sen hediyeye takıldığın üzüldüğün için konu açmadın mı?Senden ne maaşı istediğini aranızdaki para akışını biz bilemeyiz.İstediği zaman sorarsın yeni verdim nereye harcadın diye

Caım benim,evli misin bilmiyorum ama bazen bazı şeylere çok anlam yüklememek gerekiyor.Tamam sen tüm hassasiyetle,incelikle içinden geleni söylemişsin ama hayatta hep böyle beklenti içine girersek yıkılırız.
Burda konu sahibine yüklenilmesi demek,aa sen ona hediye aldın da o sana nasıl almaz demek değil ki.Adam zaten bir jest yapmış çiçek almış.O da karısının çiçekten mutlu olacağını düşünmüş veya bu diğer erkekler için de geçerli.Kocamız bizim düşündüğümüz gibi düşünmüyorsa veya o an hediye almayı düşünemediyse,fazla incelik yoksa bu kusur değildir.Ya da bizi sevmediği anlamına gelmez.Yani bu insanı mutsuz etmemeli.Kocamın bana evliliği süresince yaşattıklarını baz alırım ben.O bahsettiğin inceliğe 50 60 ın da da ulaşmıyor.Bu genellemedir.Kimine göre değişir.Veya illa onunla oturup maç izlemek onu sevdiğimin göstergesi değildir ki.Önemli olan farklı zevklerde,farklı düşüncelerde,ya düşüncesizliklerimizde birbirimize hoşgörü göstermektir.Yeri gelir o maç izler,ben başka birşeyle ilgilenirim veya dikkatimi çekerse maç izlerim.Ama kadın sevmiyorsa izlemeyi,göstermelik katlanmasının anlamı yok ki.Herkesin kendiyle kaldığı bir hayatı da var.Yapışık ikiz değiliz.Veya bir striptiz bir oryantel evliliğin heyecanı değildir.Ufak bir çeşitlilik.Evlilik,karşındakinin senin sevdiğin veya istediğin şeyleri yapması değildir.Veya yapmadı diye beklenti içine girmek değildir.

mrb kızlar bu 14 şubat hayal kırıklığı eşim bana sadece çiçek almış hediyesi yok bozuldummmm.ilk sevgililer günümüzdü evliiyken

Bizim de ilk sevgililer gunumuzdu. Benim esim de bana cicek almis, ve cok mutlu oldum.

buna da sukur bence. Sevgililer gununu onemsemeyen erkek sayisi cok. Sevgililer gunu de nedir ya hu? Onemsenecek bi gun degil ki. Benim hic bi beklentm yoktu hatta.

Sevgililer gununu onemseyecegine evlilik yil donumunuze odaklan bacim

Evliyim. Ve de ilk sevgililer gününde ben de trip atmıştım. Bu sene de meyvesini yedim. Ben onu mutlu etmek için her şeyi denerim. Veririm veririm veririm. Ama almayı da beklerim. Nasıl ki ben onun pohpohlanmaktan hoşlandığını biliyorsam, erkeklik gururunu sık sık okşuyorsam, takdir beklediği şeylere özenip takdir etmeye çalışıyorsam. Onu hep onore etmeye çalışıyorsam ondan da beklerim. Benim romantik şeyler istediğimi anlamasını, süprizlerden ve hediyelerden hoşlandığımı bilmesini beklerim. Hayat sadece vererek geçmez. Sonunda hiç bir enerjin kalmaz. Ne çocuklarına ne ailene. Sonunda herkese saçını süpürge ettiğin saçmasapan bir durumda olursun. Ve kimse de sana madalya takmaz.

Ve ben erkekler bilmez düşünemeze de inanmıyorum. Hep enteresan bulduğum bir şey vardır. İlk eşlerini kaybedince erkekler ikinci eşlerine gençliklerinde kahrını çeken eşe yapmadıkları şeyleri yaparlar, ya da benim çiçek falan almayı bilmez dediğim eski sevgilim utanmasa yenisine çelenk gönderecek duruma gelmiş. Mühendisim etrafımda bir sürü erkeğin hayatındaki insana tavırlarını gözlemleme şansım var. İstediler mi öyle incelikler yapıyorlar ki ağzım açık kalıyor. Hayır adamın bir önceki ilişkisini de biliyorum. İşte mühim olan karşındaki insanı mutlu etmek isteyip istememek. Konu sahibi bana uruguayda yetişen nadide ipekten bir elbise alsın demiyor, azıcık kafa yorsun özensin diyor. Çiçek almayı düşünmüş ne güzel diyoruz. Yahu internet devrinde iki tıka bakıyor bir çiçek almak. Çiçekçiy egitmene bile gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…