• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim artık

Kalplizebra

Senden vıttırıvızzık olmasın ama,
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
545
918
103
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Üniversiteden geçen yıl mezun oldum
4 yıllık lisans mezunuyum ve ingilizcem de oldukça iyidir. Ardından alanımla ilgili güzel bir yerden etkili bir eğitim aldım. Şu an ise yüksek yapıyorum
Ben çalışmayı çok seven biriyim. Evde boş oturmak hiç bana göre değil. O yüzden gerek öğrenciyken, gerekse mezun olduktan sonra kendi alanımda değil ama bir çok işte çalıştım. Geçen gün yine gireyim öylesine bir işe dedim ama artık YILDIM. Çevremdeki herkes çalışıyor onlar için seviniyor, kendime çok üzülüyorum. Bende eksik olan ne?
Onca senelik emek bunun için miydi gerçekten?
Hele şu kariyer, iş bulma siteleri !
Üç dört farklı siteden onlarca başvuruda bulundum bir tane bile geri dönüş olmadı.

Bir de şöyle yapayım, alanımla ilgili ama daha az bilgi ve beceri gerektiren işlere başvurayım, kendimi geliştirecek elbet birşeyler çıkar dedim. Ondan bile ses yok. Görüşmeye gidip elensem bu kadar kötü hissettirmeyecekti belkide.
Artık tahammülüm kalmadı. Şu an ufak çaplı bir patlama yaşıyorum. Şu sıralar günlerim çok depresif geçiyor. Hep huzursuzum. Kafam allak bullak. Kendimi asalak gibi hissediyorum. Gerçekten napiym daha artık bilemedim, çok üzgünüm.

Son düzenleme:
bu zamanda kendi kendinize iş bulmak çok zor
imkansız değil tabi ama zor
işveren güvenmiyor
sağa sola haber salın, tanıdık birilerinin sizi önerebilecekleri bir yerler vardır belki

Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Üniversiteden geçen yıl mezun oldum
4 yıllık lisans mezunuyum ve ingilizcem de oldukça iyidir. Ardından alanımla ilgili güzel bir yerden etkili bir eğitim aldım. Şu an ise yüksek yapıyorum
Ben çalışmayı çok seven biriyim. Evde boş oturmak hiç bana göre değil. O yüzden gerek öğrenciyken, gerekse mezun olduktan sonra kendi alanımda değil ama bir çok işte çalıştım. Geçen gün yine gireyim öylesine bir işe dedim ama artık YILDIM. Çevremdeki herkes çalışıyor onlar için seviniyor, kendime çok üzülüyorum. Bende eksik olan ne?
Onca senelik emek bunun için miydi gerçekten?
Hele şu kariyer, iş bulma siteleri !
Üç dört farklı siteden onlarca başvuruda bulundum bir tane bile geri dönüş olmadı.
Bir de şöyle yapayım, alanımla ilgili ama daha az bilgi ve beceri gerektiren işlere başvurayım, kendimi geliştirecek elbet birşeyler çıkar dedim. Ondan bile ses yok. Görüşmeye gidip elensem bu kadar kötü hissettirmeyecekti belkide.
Artık tahammülüm kalmadı. Şu an ufak çaplı bir patlama yaşıyorum. Şu sıralar günlerim çok depresif geçiyor. Hep huzursuzum. Kafam allak bullak. Kendimi asalak gibi hissediyorum. Bu yaşta hala babadan harçlık alıyorum. Dolayısıyla kendime yediremediğim için istediğim, yapmaya heveslendiğim herşey de içimde kalıyor. Evdekiler de benden umudunu yitirmiş gibi. Gerçekten napiym daha artık bilemedim, çok üzgünüm.
Daha cok yeni mezunsun. Sakin acele edip de sevmedigin bir ise girme. Insan issizken boyle dusunuyor ama aslinda kimse o kadar da ilgilenmiyor ise girip girmediginizle. Kaldi ki daha dusuk pozisyonlara basvurunca iki gun sonra istifa eder diye almiyorlar ise. Azicik sabir:)

bu zamanda kendi kendinize iş bulmak çok zor
imkansız değil tabi ama zor
işveren güvenmiyor
sağa sola haber salın, tanıdık birilerinin sizi önerebilecekleri bir yerler vardır belki

Valla hiç öyle bir tanıdığımız yok.
Ama eminim işe girsem bir anda yanımda bitiverirler.
Tabiri caizse kimse yaralı parmağa işemiyor. Çevremdeki herkes de iş aradığımı biliyor zaten.
Çok bunaldım gerçekten.

İş biraz şans meselesi gibi oluyor. Ülkenin durumu ortada çok fazla insanın işten çıkarıldığını duyuyorum küçülme yoluna gidildiği için ama imkansız da değil. Bu süreci kendi gelişimin için çabala yani bir yere başvurduğunda oraya odaklanarak bekleme, yoğunlaşma o düşünceye. Hayat sürprizlerle dolu...

Sadece biraz sabret ve sağlıklı olduğun için şükret hayatta en önemli şey sağlık gerisi boş

Haklısınız ama bakmayın burda dertleşmek, içimi dökmek istedim o konuda hep şükrederim zaten Allah başka dert vermesin diye
Ama bu gidişle de ruh sağlığımdan olacağım sanırım

Daha cok yeni mezunsun. Sakin acele edip de sevmedigin bir ise girme. Insan issizken boyle dusunuyor ama aslinda kimse o kadar da ilgilenmiyor ise girip girmediginizle. Kaldi ki daha dusuk pozisyonlara basvurunca iki gun sonra istifa eder diye almiyorlar ise. Azicik sabir:)

Haklısınız. Beni umutsuzluğa düşüren aslında bir görüşmeye bile çağırılmamam. Çağırılsam ve alınmasam en azından deneyim oldu benim için derdim. Benimle aynı anda mezun olan bir çok arkadaşım iyi kötü bir iş sahibi. İş de seçmiyorum açıkçası her işin bir zorluğu vardır kendimi geliştirmeye bakayım diye bakıyorum ama yok yok :KK42:

İş biraz şans meselesi gibi oluyor. Ülkenin durumu ortada çok fazla insanın işten çıkarıldığını duyuyorum küçülme yoluna gidildiği için ama imkansız da değil. Bu süreci kendi gelişimin için çabala yani bir yere başvurduğunda oraya odaklanarak bekleme, yoğunlaşma o düşünceye. Hayat sürprizlerle dolu...
Bir kaç eğitim aldım şimdi yüksek yapıyorum ama boş olduğum vakti değerlendirip kendimi geliştireyim desem onlar da extra para demek oluyor, özellikle benim alanımda. Öyle kukumav kuşu gibi oturuyorum. Milim adım yok. Çok içime oturuyor artık.
Bu kariyer sitelerinden aranıp iş görüşmesine çağırılanlara çok şaşırıyorum. Onlarca başvuruya bir tane bile olmaması.. gerçekten şanssızım galiba

Bir kaç eğitim aldım şimdi yüksek yapıyorum ama boş olduğum vakti değerlendirip kendimi geliştireyim desem onlar da extra para demek oluyor, özellikle benim alanımda. Öyle kukumav kuşu gibi oturuyorum. Milim adım yok. Çok içime oturuyor artık.
Bu kariyer sitelerinden aranıp iş görüşmesine çağırılanlara çok şaşırıyorum. Onlarca başvuruya bir tane bile olmaması.. gerçekten şanssızım galiba
Şanssızım diye düşünme lütfen. Alanını bilmiyorum ama online sertifika programları oluyor (eğer maddiyat sorun değilse) onları tamamlayıp sertifika alın bunlar cv'de çok etkili olacaktır alanın dışında iş başvurularında da...

Şanssızım diye düşünme lütfen. Alanını bilmiyorum ama online sertifika programları oluyor (eğer maddiyat sorun değilse) onları tamamlayıp sertifika alın bunlar cv'de çok etkili olacaktır alanın dışında iş başvurularında da...

İnanın aslında şu an edinmiş olduğum eğitimler de gözardı edilecek eğitimler değil. Bir de sinirimi bozan benim alanımda olan bir işi bambaşka alanlarda yapan insanlar olduğunu görmek.. bana yine beklemek düşüyor sanırım:KK42:

İnanın aslında şu an edinmiş olduğum eğitimler de gözardı edilecek eğitimler değil. Bir de sinirimi bozan benim alanımda olan bir işi bambaşka alanlarda yapan insanlar olduğunu görmek.. bana yine beklemek düşüyor sanırım:KK42:
Eğitimini gözardı etmiyorum. Azmini de buradan doğru hissedebiliyorum. Elbette bir yerden kapı açılacak, umutsuz olma ve lütfen olumsuz olarak odaklanma. Çok sevdiğim ve her zaman bana mucizeler yaşatan sözümü paylaşayım ;) "Çok fazla uğraşma; en iyi şeyler ummadığın zamanda olur"

Eğitimini gözardı etmiyorum. Azmini de buradan doğru hissedebiliyorum. Elbette bir yerden kapı açılacak, umutsuz olma ve lütfen olumsuz olarak odaklanma. Çok sevdiğim ve her zaman bana mucizeler yaşatan sözümü paylaşayım :KK66: "Çok fazla uğraşma; en iyi şeyler ummadığın zamanda olur"

Haklısınız, biraz oluruna bırakmam lazım sanırım. Şu sıralar yaşadığım pes etmişlik duygusu beni daha çok yıpratıyor. Dediğiniz gibi yapacağım. Çok teşekkür ederim

Ben asgari ücrete de razıyım, yeter ki alanımda bir işe gireyim diyorum ama çevremde hayatta asgariden başlamam, boşa mı okudum diyenler çoktan meslek sahibi oldular. Ne diyeyim, inşallah biz de emeğimizle (!) bir yerlere gelebiliriz bir gün

Ben asgari ücrete de razıyım, yeter ki alanımda bir işe gireyim diyorum ama çevremde hayatta asgariden başlamam, boşa mı okudum diyenler çoktan meslek sahibi oldular. Ne diyeyim, inşallah biz de emeğimizle (!) bir yerlere gelebiliriz bir gün

Bunu dediğin için gelemiyorsun. Bak ben de çalışıyorum ama hiç kendimi ucuza satarak başlamadım. Sen o işe bir emek vereceksin, eğitimlerini göstereceksin senin emeğinin bir karşılığı var piyasada ve asgari ücret değil. Mesleğini bildiğim için söylüyorum lütfen bunu yapıp ne kendinin ne de alanın değerini düşür. Sana daha azını teklif eden yerle çalışma. Belki bu kadar "Ne olursa razıyım" tavrını hissettirdiğin için seni donanımlı birisi olarak görmüyorlardır. Görüşmelerde biraz daha özgüvenli ol, kendini tabiri caizse iyi pazarla, daha azına razı gelme. De ki "Sizin için biraz daha inebilirim ama şu fiyata asla inemem çünkü ben buraya bir emek vereceğim ve emeğimin karşılığı bu değil" Yok diyen işverenle zaten çalışma, o adam seni sömürecektir emin ol.

turkiyede is cok yeterki iste vazgecme. tek derdin bu olsun bende. bit zamanla r oyleydim:( ne guzel gunlermis

Back
X