• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tükendim sanırım.

Gerçekten bireyselliği seven birinin 21 yaşında nişanlanması çok garip geldi bana. :KK57:
Bireysellik dediğin özgürlükse değil nişanlılık flört bile edemez olman gerekirdi.
Şu erken yaşta evliliklere bir çare bulunmalı ama ne?:süslü:
KPSS için zaten bol bol çalışmalısın,bunu sen de biliyorsun.
Önceliğin geleceğin ve kendi gelişimin olmalı. Gerisi zaten boş.:KK51:
Nisanlanma aslında 19 yaşında oldu desem. Ailemin çok istediği biriydi onca problem sorun dayatma bu ilişki de yıprattı beni ama bitiremedim yapamadım bu yine kendi zayıflığım. Bu saatten sonra sanırım yapabileceğim en iyi şey kendimi düşünmek. .

Neyi çıkarsa çıksın,mecbur musun yani evlenmeye?
Bireyselliği seven zaten bekar kalmaya hevesli olmaz mı?
Bireysellik derken tam onu kastetmedim aslında. İsterim biriyle evleneyim mutlu olayım ama karşımdaki insanın beni bunaltmamasi, çok sıkmamasi gerekiyor. Şuan öyle biriyle birlikte değilim malesef

Nisanlanma aslında 19 yaşında oldu desem. Ailemin çok istediği biriydi onca problem sorun dayatma bu ilişki de yıprattı beni ama bitiremedim yapamadım bu yine kendi zayıflığım. Bu saatten sonra sanırım yapabileceğim en iyi şey kendimi düşünmek. .
19 mu?
Bir yerlerde bir tuhaflık var ama ne?
Henüz sen mesleğini bile eline almadan nişan yapıp sonra da bireyselliği sevmek.
Bilemedim...

evliliği niye sıkıştırıyorsun bunca şeyin arasına.
öncelik geleceğini planlamak olmalı.
nişanlın kaç yaşında?
Aslında bana kalsa herşeyimi halleder bir kaç yıl çalışır evlenirim. Ama uzadıkça bende huzursuz olmaya başlarım. İslami açidan hoş olmuyor vicdanım rahat değil. O 27 yaşında. Bugün evlenelim desem tamam der

Bireysellik derken tam onu kastetmedim aslında. İsterim biriyle evleneyim mutlu olayım ama karşımdaki insanın beni bunaltmamasi, çok sıkmamasi gerekiyor. Şuan öyle biriyle birlikte değilim malesef
Tamam da ayrılabilirsin.
Seni üzmeyecek bir sürü insan var dışarıda.
Hele sen hayatını kur,bak nelerle karşılacaksın.

Aslında bana kalsa herşeyimi halleder bir kaç yıl çalışır evlenirim. Ama uzadıkça bende huzursuz olmaya başlarım. İslami açidan hoş olmuyor vicdanım rahat değil. O 27 yaşında. Bugün evlenelim desem tamam der
sen bu adamı seviyormusun?
ailen neden baskı yaptı?
neden kaçırmaman gerektiğini düşündüler?

19 mu?
Bir yerlerde bir tuhaflık var ama ne?
Henüz sen mesleğini bile eline almadan nişan yapıp sonra da bireyselliği sevmek.
Bilemedim...
İste o zaman bunların farkında değildim ki. Şimdi ki bakışım ve o zaman ki çok çok farklı. O zaman cocukmusum diyorum herşey uzak geldiği için bu kadar bunaltmamisti brni şimdi ise kaçışım yok gibi

Tamam da ayrılabilirsin.
Seni üzmeyecek bir sürü insan var dışarıda.
Hele sen hayatını kur,bak nelerle karşılacaksın.
Ayrılmayı başaramadım diyebilirim. Çok sayıda ayrılık yasadik. Ama vicdanım salak vicdanım deyim rahat bırakmıyor. Haksızlık mi ettim ? İyi biri miydi ? Ben mi çok abarttım sorularıyla kendimi mahvediyorum

Evlilik olayı için erken davranmışsınız. Hayatıma bakıyorum da en rahat olduğum zaman üni bitip işe başladığım ve bekar olduğum 1 sene idi.
Öğrenci iken birşeyler yapmaya para olmuyor, evlenince de eşinin keyfini bekliyorsun. En güzeli birkaç sene bekar çalışıp bunun tadına varmak.

Düğün işini ertelesen birkaç sene?

Evlilik olayı için erken davranmışsınız. Hayatıma bakıyorum da en rahat olduğum zaman üni bitip işe başladığım ve bekar olduğum 1 sene idi.
Öğrenci iken birşeyler yapmaya para olmuyor, evlenince de eşinin keyfini bekliyorsun. En güzeli birkaç sene bekar çalışıp bunun tadına varmak.

Düğün işini ertelesen birkaç sene?
Evet kesinlikle öyle olur çünkü bir kere elinde maddi imkan var. Sene olabilir mi bilmiyorum ama bir kaç ay ertelemek istiyorum

Mutlu olmam için cabalayan biri. Ya da kısaca iyi biri. Kafa yapısı ve kalben bana değen biri değil aşık değilim
o zaman fazla zorlama istersen bence şuan zaten evliliğe hazır değilsin ki olmaman normal . Çünkü yaşca küçüksün inanki

21 Yasinda hayata gec kalmislik hissi bana tuhaf geldi.

Sizin yasinizdaki cogu genc ayni yerlerde;universite son sinif,kpss,dersane,is arama... Ne icin gec kalmis hissediyosunuz?

Bir de, hayatinizi kendiniz sekillendirmediginiz surece mutsuz olmaya devam edersiniz,sorunun asıl kaynagı da bu bence.

Mutlu olmam için cabalayan biri. Ya da kısaca iyi biri. Kafa yapısı ve kalben bana değen biri değil aşık değilim
Gözüm kör gibi aşık olarak evlendiğim halde evlilik çok çok zor geldi bana... umarım aşık değilim dediğin biri ile evlendiğinde mutlu olabilirsin...
19 yaş bu kadar ciddi bir karar için ve eğitimli bir kadın için çok erkenmiş. Hiçbirşeye mecbur değilsin ve kimse kırılmasın diye evlenirsen en çok sen kırılacaksın bilgin olsun.

"Yapamazsak ayrılırız nolcak" gibi bir düşüncen varsa boşanmak zor bunu da unutma

Gözüm kör gibi aşık olarak evlendiğim halde evlilik çok çok zor geldi bana... umarım aşık değilim dediğin biri ile evlendiğinde mutlu olabilirsin...
19 yaş bu kadar ciddi bir karar için ve eğitimli bir kadın için çok erkenmiş. Hiçbirşeye mecbur değilsin ve kimse kırılmasın diye evlenirsen en çok sen kırılacaksın bilgin olsun.

"Yapamazsak ayrılırız nolcak" gibi bir düşüncen varsa boşanmak zor bunu da unutma
Konularinizi biliyorum az çok. Siz aşıkken bu kadar şey yasadiysaniz bu ilişkiye ben hiç guvenmemeliyim heralde.. vazgeçmek çok zor geliyor inkar etmeyim. Çok duygusal yapidayim şuan ayrılsam bir kaç yıl toparlanamam belki

21 Yasinda hayata gec kalmislik hissi bana tuhaf geldi.

Sizin yasinizdaki cogu genc ayni yerlerde;universite son sinif,kpss,dersane,is arama... Ne icin gec kalmis hissediyosunuz?

Bir de, hayatinizi kendiniz sekillendirmediginiz surece mutsuz olmaya devam edersiniz,sorunun asıl kaynagı da bu bence.
Aslında geç kalmadım farkindayim ama sorumluluklar beni kapana sıkıştırıyor. Mesela nişanlımın ailesi çok mudahaleci. Şimdiden evlilik alışverişini falan düşünüp stres oluyorum belki hiç öyle olmayacak ama kafamda senaryolar kurup duruyorum

Back
X