Tükendim!

Siz kendinizi neden haklı buluyorsunuz? Ne geçti aranızdan da haklıyım diyorsunuz?

Sebebi tam anlayamadım.

Siz onların komşu kızını isterken kayın valideyi çağırmadiniz mi ,tüm sebep bu mu?

Bir de kız tarafı neden böyle garip davranmış. .Siz istemeye giderken kalabalık gitseniz onlara ne zararı var? Bir fincan kahve vermekten mi korktular?

Ertesi gün Nişan var olayı bahane..Onlar da fena tiplere benziyorlar.

Bir de kayinvalideniz sizi onlara şikayet ederken neden biz sizi istemedik demiyorlar?

Eğer onlar yakın komşuysa o vesileyle de o kızı tanıyıp kardeşinize istemişseniz, nezaketen de olsa kayinvalidenizi çağirabilirdiniz burda hatalisiniz lütfen bunu kabul edin.

Burdan da Bayramda onlara gitmeyim değil mi diye soruyorsunuz? Amacınız neyse onu yapın. Zaten amacınıza yavaş yavaş yaklasiyorsunuz bravo 👏👏👏
Amacım olsa burda konu açıp fikir istemem.başka ne yapabilirim diye.bunlar yaşadığım olayların sonucu.ben size şurda 8 yılı tek tek anlatamam.kız ile onlar aracı olmadı.hatalı biri varsa i da en fazla belki annem belki dunurler olabilir.ama neden her suç,hata bana yükleniyor

aslında annenıze yapmayıp sıze nazlanması daha ıyı annenıze yapsa annenız de küser ıkı taraf küs hıc cekılmıyor
sızde kafaya takmayın bunlar gercekten sorun degıl sız kucuk olarak esınızın anne babasına bayrama gıdın onlar bekler sızınde gıtmenız gerek ıyı bayramlar deyın bıraz oturup kalkın gıtmıs olun sız ustunuze dusenı yapmıs olun ortada bır yanlıs varsa o sızden olmasın sız aılenızı onlardan aldıgınız terbıyeyı sergıleyeceksınız taş yerınde agırdır gıdersenız gurursuzluk yapmıs olmazsınız aksıne buyukluk yapmıs olursunuz
Haklısınız umarım o zamana kadar bende kabullenmis alışmış olurum.giderim.ama en azından kırılmam bundan sonra

Git ba

Git bayramdan önce yüzüne söyle ben şunları şunları duydum diye çekinme korkma sen haklıysan sessiz kalman bisey yokmuş gibi oraya gitmen hata eşinde annem nasıl bir kadın diye üzülsün bırak
Konuşmanın fayda etmeyeceğini çok iyi anladım.konusunu açarsa söylerim ama kendimi açıklamaya çalışmicam durduk yere.

Amacım olsa burda konu açıp fikir istemem.başka ne yapabilirim diye.bunlar yaşadığım olayların sonucu.ben size şurda 8 yılı tek tek anlatamam.kız ile onlar aracı olmadı.hatalı biri varsa i da en fazla belki annem belki dunurler olabilir.ama neden her suç,hata bana yükleniyor
Her evlilikte her ilişkide yıllar geçtikçe yaşananlar birikir..Her konu da eski olaylar ısıtılmamali. Ayrica affedici olmak da güzel bir huydur ..En azından kendimiz için.

Siz gelin olarak nezaketen davet edebilirdiniz.

Sonradan sizi eve davet etmiş buraya uğrasınlar diye gitmemişsiniz. Bu da mı annenizle dünurün suçu..

Anlaşılıyor ki Kayinvalideniz için de size dair çok birikmiş var.

Her evlilikte her ilişkide yıllar geçtikçe yaşananlar birikir..Her konu da eski olaylar ısıtılmamali. Ayrica affedici olmak da güzel bir huydur ..En azından kendimiz için.

Siz gelin olarak nezaketen davet edebilirdiniz.

Sonradan sizi eve davet etmiş buraya uğrasınlar diye gitmemişsiniz. Bu da mı annenizle dünurün suçu..

Anlaşılıyor ki Kayinvalideniz için de size dair çok birikmiş var.
O günü çok yorgundum ertesi günü ise gitmem lazim ve oraya gidersek bizi eve bırakacak kimse yok.gecenin geç saati.hem de konuşmaları duyduğum gün.yalan söylemicem yeterince üzgünDüm o günü gitmek istemedim.deseler gelmedin diye evet kabul ederdim.kaoscu bir insan değilim.inanin öteki türlü olsa fikir istemem.ama bende insanım.hatam varsa bana soylenebilir kendimi düzeltirim dedim.her defasında söyledim.özrümü de dilerdim.bu tarz şeyleri ilk defa yaşıyorum bilemicem.söylese bana kırıldım diye af dilerdim.biz o günü tüm gün konuştuk.hiç bişey yok gibi davrandi

Günaydınlar sevgili k.k
Bitmeyen bir derdim var.kafam çok karışık,ne yapacağımı,nasıl adım atacağımı bilemiyorum yardımıniza ihtiyacım var yine
Evliliğim boyunca eşimle bir kaç defa dışında büyük tartışma,kavga olmadı.çok seviyorum kendisini aslında genel olarak mutluyum ama aile konusu beni bitirdi.tükendiğimi hissediyorum artık ve korkarım bu evliligime de yansıyacak çünkü ben gelecek göremiyorum bizde,sonumuz yok gibi düsunmeye başladım.eşimin ailesi ile ilk sıralar çok iyiydik,ben öyle sanmısım.zamanla kız kardeşi ile sorun yaşadık,onun yüzünden anne babası bana tavır aldı.sebep beklentileri çok fazla idi benden.çok fazla ödün de verdim ama bitmedi sorunlar.ne kadar kendilerine desem de bir hatam varsa benle konuşun kendimi düzeltirim,onlar yüzüme gülüp arkamdan konuşmaya başladı.ya öyle bir hal aldı ki akraba,komşu,es dost kimi bulsa beni kotuluyor benim hakkımda konuşuyor.son olayda bir konudan dolayı kaynanama kırgındım aramadim kendisini ama o arayinca konuştuk.biraz ben sakinlesince aradım kendisini soğuk konuştu.evine gidecektik kayinbabam eşime annesinin evde olmayacağını söylemiş,sonradan öğrendim ki kaynanam bunu soyletmis ben oraya gitmeyeyim diye.kocası da bunu kabul etmiş.bayramda da ben gitmem diyorum eşime.ama O üzülüyor arada kalıyor.bana bir akıl verin,kendi aileme de şimdilik bişey diip olayı daha da büyütmek istemiyorum ama kötüyüm(arada çok fazla ayrıntı var anlatmakla bitiremem.sorarsanız tek tek cevaplarım )
Çok uzun oldu ise kusura bakmayın.şimdiden Teşekkürler
Sakin kendi daha fazla üzme.. üzuntun ailene ve eşinede yansiyacakdir.. Bunlar hep karşilikli konusmamakdan kaynaklaniyor.. kayinvalideler hic aklina gelmiyecek seylere bile kirilabiliyolar, coguda yanlis anlaşilma. Sende butun gun düşün dur neden surat asti acaba ben yaptim diye.. halbuki gecse karsina kizim sen boyle dedin boyle yaptin ben kirildim sende kendini anlatma firsati bulacaksin belki de yanlis anlasilmalar cikicak meydana.. ondan bundan duymiyacaksin..zaten biz kayinvalide degil anne kiz gibiyiz diyenlere kesinlikle inanmiyorum arada bir mesafe illaki oluyor. Örnegin kv de kizina bugun bana gel dese yok gelemem isim var der tartissalar bile birbirine küsmezler ama geline soylese buyuk sorunlar cikar.. gelinlerden cok sey bekleniyor ama ayni anlayisi kendileri yapmiyor.. bütün gun yanliz olduklarindan iş yok güç yok ilgilenecek cocuklari yok cok zamanlari var herkeside öyle zannediyolar. Gelinin isi varmi kocasina yemek yapicakmi ev isi varmi cocugu okula gondericekmi demeden surekli kendilerine ilgi istiyolar.. uzun lafin kisasi ya al karsina konus eşinde olsun yaninda yada tamamamiyla cok uzaklara tasin duyma hicbirseyi

Sakin kendi daha fazla üzme.. üzuntun ailene ve eşinede yansiyacakdir.. Bunlar hep karşilikli konusmamakdan kaynaklaniyor.. kayinvalideler hic aklina gelmiyecek seylere bile kirilabiliyolar, coguda yanlis anlaşilma. Sende butun gun düşün dur neden surat asti acaba ben yaptim diye.. halbuki gecse karsina kizim sen boyle dedin boyle yaptin ben kirildim sende kendini anlatma firsati bulacaksin belki de yanlis anlasilmalar cikicak meydana.. ondan bundan duymiyacaksin..zaten biz kayinvalide degil anne kiz gibiyiz diyenlere kesinlikle inanmiyorum arada bir mesafe illaki oluyor. Örnegin kv de kizina bugun bana gel dese yok gelemem isim var der tartissalar bile birbirine küsmezler ama geline soylese buyuk sorunlar cikar.. gelinlerden cok sey bekleniyor ama ayni anlayisi kendileri yapmiyor.. bütün gun yanliz olduklarindan iş yok güç yok ilgilenecek cocuklari yok cok zamanlari var herkeside öyle zannediyolar. Gelinin isi varmi kocasina yemek yapicakmi ev isi varmi cocugu okula gondericekmi demeden surekli kendilerine ilgi istiyolar.. uzun lafin kisasi ya al karsina konus eşinde olsun yaninda yada tamamamiyla cok uzaklara tasin duyma hicbirseyi
İşte tam olarak da böyle.ben yüz yüze konuşmaya raziyim.söylesinler hatalısın şurda diye ya açıklama yaparim ya da Özür dilerim.ben haftanın 6 günü çalışıyorum eve bile yetisemiyorum ona rağmen yapmaya çalıştım.kırildiklarını bana söylemek yerine kendini de üzerek başkasına dert yanıyorlar.bende insanım.hatam da olur.ama.yaşayarak öğrenmez mi herkes.benim herşeyi anne karnında öğrenmemi bekliyor herkes

Herkese rest çekeceksiniz.
Madem boşanmayı düşünecek kadar bunaldınız rest çekeceksiniz.
Eşinize "bundan sonra onlarla asla görüşmem" diyeceksiniz.
Eşiniz "idare et" derse "senin ailen benim hiçbir şeyim değiller, zaten benden nefret ediyorlar" diye gerçeği söyleyeceksiniz.
Eşiniz bu yüzden hasta olacaksa boşayıp ailesine gönderin, mutlu mesut yaşasın.
Sizde birgün tümör çıkarsa kimse acımaz size. Yapmasaydınız der hem kocanız hem ailesi.

Hak veriyor eşim bana.ama onlarla konuşması fayda etmedi etmiyor.oteki türlü tamam sizin ilişkinize karışmicam diyor ama ben mesafeli olmak istediğim zaman da üzülüyor.bensiz zaten gitmek istemiyor oraya.ben gitmeyince kendi de gitmiyor.
Ailesine kuramadığı baskıyı size kuruyor ama.
Ailesine adamakıllı rest çekse ailesi hiçbir şey yapamaz. Ama kocanız sizin üzerinize oynamayı tercih ediyor.
Siz gitmek zorunda değilsiniz. Siz gitmiyorsunuz diye gitmiyorsa gitmesin.
Er geç tepkinizi kabullenip ailesine yalnız gidecek.
Daha fazla verici olmayın.

Sahsen biri benim hakkimda konussa (kim olursa olsun olsun) hic takilmam.isteyen istedigini soyleyebilir.
Anlattigi kisilerde sacma sapan insanlarsa inansinlar.
Biri bana birinin hakkinda bisey anlatinca o kendi anlattigiyla kalir mesela.ben o kisiyi tanimadan,anlatan kisinin soylediklerine guvenmem.
Sizde biraz rahat olun.haklililginiza inaniyorsaniz kimseye kendinizi ispat etmek zorunda degilsiniz.
Fazla muhabbete girmeyin,bayramda bayramlasin cikin.
Kaynanacilik oynamak istiyosa oynasin kendi kendine

İşte tam olarak da böyle.ben yüz yüze konuşmaya raziyim.söylesinler hatalısın şurda diye ya açıklama yaparim ya da Özür dilerim.ben haftanın 6 günü çalışıyorum eve bile yetisemiyorum ona rağmen yapmaya çalıştım.kırildiklarını bana söylemek yerine kendini de üzerek başkasına dert yanıyorlar.bende insanım.hatam da olur.ama.yaşayarak öğrenmez mi herkes.benim herşeyi anne karnında öğrenmemi bekliyor herkes
Bence sonuna kadar haklısınız.
Kv insan olsa sizi karşısına alır, kızım şuna kırıldım , buna gücendim dese neyse.
Dolmuşta, komşuda, dünürde, sokakta gelinini kötüleyen insan kötüdür, içten pazarlıklıdır.
Sizi sevmiyor olabilir ama oğlunu da mı sevmiyor? Oğlunu seven düşünen anne elalemi gelinine düşman etmez. Çünkü sizle beraber oğlunu da kendisini de küçük düşürüyor.

O yüzden ne ölüne, ne dirine deyin. Tüm bağları koparın.
Çünkü ben öyle yaptım.

'"tükendiğimi hissediyorum artık ve korkarım bu evliligime de yansıyacak çünkü ben gelecek göremiyorum bizde,sonumuz yok gibi düsunmeye başladım""

8 senenin idare etmenin sonucu bu cümleleriniz.
Çünkü gerçekten bıktınız. Arada kalan eşiniz değil sizsiniz. Kaç sene daha idare etmek için kendinizi örseleyeceksiniz 18, 28 sene mi?

8 sene idare ettiniz ne değişti? Değdi mi sizce? Bunu düşünerek karar verin derim Stardust07 Stardust07

'"tükendiğimi hissediyorum artık ve korkarım bu evliligime de yansıyacak çünkü ben gelecek göremiyorum bizde,sonumuz yok gibi düsunmeye başladım""

8 senenin idare etmenin sonucu bu cümleleriniz.
Çünkü gerçekten bıktınız. Arada kalan eşiniz değil sizsiniz. Kaç sene daha idare etmek için kendinizi örseleyeceksiniz 18, 28 sene mi?

8 sene idare ettiniz ne değişti? Değdi mi sizce? Bunu düşünerek karar verin derim Stardust07 Stardust07
Değişen hiç bişey olmadı malesef.ben her yolu denedim ama kabul edilmedim.değdi mi ise eşimi çok seviyorum ama ona da yazık diye düşünüyorum.belki saçma bir düşünce.hatta sürekli fikrim değişiyor ne yapmam konusunda.hala emin değilim.

Bence sonuna kadar haklısınız.
Kv insan olsa sizi karşısına alır, kızım şuna kırıldım , buna gücendim dese neyse.
Dolmuşta, komşuda, dünürde, sokakta gelinini kötüleyen insan kötüdür, içten pazarlıklıdır.
Sizi sevmiyor olabilir ama oğlunu da mı sevmiyor? Oğlunu seven düşünen anne elalemi gelinine düşman etmez. Çünkü sizle beraber oğlunu da kendisini de küçük düşürüyor.

O yüzden ne ölüne, ne dirine deyin. Tüm bağları koparın.
Çünkü ben öyle yaptım.
Sonrası nasıl oluyor peki.fayda ediyor mu.gerçi her yolu deneyip öyle son çare bu olsun istiyorum.içimde hiç şüphe kalmasin vicdanım rahat olsun.

Sahsen biri benim hakkimda konussa (kim olursa olsun olsun) hic takilmam.isteyen istedigini soyleyebilir.
Anlattigi kisilerde sacma sapan insanlarsa inansinlar.
Biri bana birinin hakkinda bisey anlatinca o kendi anlattigiyla kalir mesela.ben o kisiyi tanimadan,anlatan kisinin soylediklerine guvenmem.
Sizde biraz rahat olun.haklililginiza inaniyorsaniz kimseye kendinizi ispat etmek zorunda degilsiniz.
Fazla muhabbete girmeyin,bayramda bayramlasin cikin.
Kaynanacilik oynamak istiyosa oynasin kendi kendine
Aslında anlattığı kişiler beni kötü görür sıkıntısı değil benim,neden bitmiyor neden kabul etmiyorlar beni düşüncesi.insan gelinini sevmez oğlunu da mı düşünmez.hem burdan yorum geldikçe farklı Açılardan düşünüyorum hem de gelişme olunca şekilleniyor kafamda.bakacağım hafta sonuna kadar karar veririm.teşekkür ederim

Sonrası nasıl oluyor peki.fayda ediyor mu.gerçi her yolu deneyip öyle son çare bu olsun istiyorum.içimde hiç şüphe kalmasin vicdanım rahat olsun.
Evet.
Eşime de rest çektim.
Sadece eşim görüşüyor telefonda.
Gitmek istemiyor çünkü huzurumu kaçırıyor diyor.
Git arada kal diyorum istemiyor bile.
Çünkü evdeki huzurun kıymetini anladı.
Annesinin fesatlığını ve değişmeyeceğini kabullendi.

Bikere kv kp aynı evde yasamıyorsanız bu kadar takmaya gerek yok aman kımmne derse desın sen de yuzsuz ol onlar nasılsa sana sende onlerıne gul arkalarından konus madem. Herkesı sevmeye deger vermeye gerek yok herkesın lafına kırılmaya gucenmeyede getek yok. Esını sevıyormusum sevıyorsun ozman aılesınıde kendı aılenıde bı zahmet evınden barkından uzsk tut. Sen esını esın senı tanıyor gerısını salla.yani bunu hepımız yaparsak mutlu oluruz. Oyle kvm bunu demıs sunu demıs yuzume guluyor srkamdan konusuyor dersek cok yıpranırız. Ayrıca kvnın evde oldugu halde evde degılım dıye soylettıgını nasıl nerden ogrendın merak ettım

Haklısınız uzun olur diye yazmadım.ama konu çok saçma.abime komşu kızlarını istedik.isteme ve ertesi günü de nisan olacaktı.istemeye kimse çağrılmadı,kız tarafı da öyle istedi zaten ertesi gün nisan diye.kaynanam buna kırılmış.biz neden kendisini de davet etmedik.benle olan kısmı daveti benden bekliyormus.yahu ben kendi isteme olayından başka böyle bir durum yaşamadım,nasıl olur bilmem.gitmiş gelinimize ve annesine beni suçlamış.davet etmesi gereken benmisin benim yüzümdenmiş vs.nisan günü on kere konuştuk kv ile ama bana hiç bişey demedi,hatta çok güzel konuştuk.ben gidip orda hazırlanacaktim ama olmadı direk kuaföre geçtim.nisan saati bir geldi ki kaynanam gelmedi nisana da.bende kırıldım.ha bir de oğluna tembihlemis nisan bitince bize uğrasınlar diye.kaynim da bizi eve götürmeye çalıştı.bende gitmedim :)
Çok saçma bir sebep.

Karakter olarak rest çekebilecek bir insanim ama cesaretim yok.eşim hak etmiyor diye.sizce bayramda napayım gideyim mi
Bence eşinizinde ailesine rest çekmesi lazım.Annem eşim hakkında bana bir şey dedi annemi hemen tersledim eşim hakkında öyle konuşamazsın diye.Annemin eşimi sürekli birilerine anlattığını duysam annemle konuşmazdım açıkçası,benim niye huzurumu kaçırıyor diye.Bence eşinizinde rest çekmesi lazım,böyle yaptığın sürece gidip gelmicem diye

Back
X