Tükendim!

Haklısınız uzun olur diye yazmadım.ama konu çok saçma.abime komşu kızlarını istedik.isteme ve ertesi günü de nisan olacaktı.istemeye kimse çağrılmadı,kız tarafı da öyle istedi zaten ertesi gün nisan diye.kaynanam buna kırılmış.biz neden kendisini de davet etmedik.benle olan kısmı daveti benden bekliyormus.yahu ben kendi isteme olayından başka böyle bir durum yaşamadım,nasıl olur bilmem.gitmiş gelinimize ve annesine beni suçlamış.davet etmesi gereken benmisin benim yüzümdenmiş vs.nisan günü on kere konuştuk kv ile ama bana hiç bişey demedi,hatta çok güzel konuştuk.ben gidip orda hazırlanacaktim ama olmadı direk kuaföre geçtim.nisan saati bir geldi ki kaynanam gelmedi nisana da.bende kırıldım.ha bir de oğluna tembihlemis nisan bitince bize uğrasınlar diye.kaynim da bizi eve götürmeye çalıştı.bende gitmedim :)

Kimse buraya takılmamışta ben baya takıldım.
Ben bu insanlardaki merakı ve düğüncülügü hic anlayamicam galiba. Yahu ben fersah fersah kaciyorum böyle islerden millet ne merakli.
Simdi sizin kardesiniz ve yengenizin isteme töreninden kaynananiza ne?
Hangi sifatla orada olacak?
Böyle seyler aile arasında olur. Anne baba kardesler,varsa damat gelin,bir de buyukbaba buyukanne. Yani zaten nisan olacakmış. Onun orda isi yok ki. Bir de nerden tanıyor gelininizin annesini ?
Ama bazi yerlerde bir söz kesimi olcak 5 araba insan geliyor eve dolusuyor. Boyle seyler ozel ve aile arasında olmalı ya. Nişan düğün okeyde.
Bu konuda kendinizi hatali görmeyin.

Çünkü boşver bende gitmiim dediğinde kendisi ile gitmeyi kabul ediyorum.belki gelmicem desem gider.bir de bu sorunlardan dolayi o da soğudu.gitmek istememe sebeplerinden biri de bu.
Esiniz taktiği bulmus. Bu bir psikolojik şiddet . Karşısındakine kendini suçlu hissettirip dedigini yaptırma. Mantıklı düşünün bana hak vereceksiniz.

Bağları tamamen koparmak hata olur.
Benim de tamamen görüşmediğim zamanlar oldu ama bu çözüm olmuyor, ilişkileri seviyesin de , saygı çerçevesinde yürütmek lazım.
Size haksızlık ediyor olabilirler, sizi sevmiyor da olabilirler ama içinizde bazı sınırları çizerek görüşmeye devam edin.
Benim şansım sanırım uzak olmaları, böylece sınırlarımı daha rahat koruyabiliyorum.
Eşinizin ailesi sonuçta isteseniz de istemeseniz de bu gerçeği değiştiremezsiniz. Size çok büyük iftiralar atmadıkları, çok büyük hatalar yapmadıkları sürece , seviyesinde görüşün.
Eşinizin blöflerine de bakmayın, vicdan azabı da çekmeyin, gerektiği zamanlarda tek gitsin.

Kimse buraya takılmamışta ben baya takıldım.
Ben bu insanlardaki merakı ve düğüncülügü hic anlayamicam galiba. Yahu ben fersah fersah kaciyorum böyle islerden millet ne merakli.
Simdi sizin kardesiniz ve yengenizin isteme töreninden kaynananiza ne?
Hangi sifatla orada olacak?
Böyle seyler aile arasında olur. Anne baba kardesler,varsa damat gelin,bir de buyukbaba buyukanne. Yani zaten nisan olacakmış. Onun orda isi yok ki. Bir de nerden tanıyor gelininizin annesini ?
Ama bazi yerlerde bir söz kesimi olcak 5 araba insan geliyor eve dolusuyor. Boyle seyler ozel ve aile arasında olmalı ya. Nişan düğün okeyde.
Bu konuda kendinizi hatali görmeyin.
Nasıl düşünmem gerektiğini şaşırıyorum.zaten aile arasında oldu dediğiniz gibi.beklentisi olmamali kimsenin böyle şeylerde.hem de iki tarafı yipratmaya gerek yok.mantıksız geliyor bana.ama karşı taraf öyle düşünmüyor bende onlar gibi anlayamıyorum

Bence eşinizinde ailesine rest çekmesi lazım.Annem eşim hakkında bana bir şey dedi annemi hemen tersledim eşim hakkında öyle konuşamazsın diye.Annemin eşimi sürekli birilerine anlattığını duysam annemle konuşmazdım açıkçası,benim niye huzurumu kaçırıyor diye.Bence eşinizinde rest çekmesi lazım,böyle yaptığın sürece gidip gelmicem diye
Eşim de kimseyi kırmak istemiyor.ama olan bana ve kendisine oluyor.resmen gözlerinde canavar gibiyim.Şaştim kaldım.çabalasam mi öyle mi bıraksam kendimi anlatmaya çalışsam mu yine yeni baştan yoksa tamamen mi bitirdim. Hala emin değilim

Evet.
Eşime de rest çektim.
Sadece eşim görüşüyor telefonda.
Gitmek istemiyor çünkü huzurumu kaçırıyor diyor.
Git arada kal diyorum istemiyor bile.
Çünkü evdeki huzurun kıymetini anladı.
Annesinin fesatlığını ve değişmeyeceğini kabullendi.
Eşim de bu yüzden uzak duruyor ama onlar ben yapiyorim zannediyor.istese huzur verseler her zaman gidilir

Bikere kv kp aynı evde yasamıyorsanız bu kadar takmaya gerek yok aman kımmne derse desın sen de yuzsuz ol onlar nasılsa sana sende onlerıne gul arkalarından konus madem. Herkesı sevmeye deger vermeye gerek yok herkesın lafına kırılmaya gucenmeyede getek yok. Esını sevıyormusum sevıyorsun ozman aılesınıde kendı aılenıde bı zahmet evınden barkından uzsk tut. Sen esını esın senı tanıyor gerısını salla.yani bunu hepımız yaparsak mutlu oluruz. Oyle kvm bunu demıs sunu demıs yuzume guluyor srkamdan konusuyor dersek cok yıpranırız. Ayrıca kvnın evde oldugu halde evde degılım dıye soylettıgını nasıl nerden ogrendın merak ettım
Kendi mesaj attı eşime ve söyledi.bir tek bu laflar değil ki ama.birini kafaya takmiim tamam ama tavır da yapılıyor.ister istemez etkileniyorum.bir de kendi içimde yaşıyorum herseyi kimseden fikir alamadığım rahat rahat konuşmadiğim için kararsız kalıyor ve ne yapacağımı bilemiyorum.keşke başarabilsem duymamayı.onun için uğraşacağım artık

Bağları tamamen koparmak hata olur.
Benim de tamamen görüşmediğim zamanlar oldu ama bu çözüm olmuyor, ilişkileri seviyesin de , saygı çerçevesinde yürütmek lazım.
Size haksızlık ediyor olabilirler, sizi sevmiyor da olabilirler ama içinizde bazı sınırları çizerek görüşmeye devam edin.
Benim şansım sanırım uzak olmaları, böylece sınırlarımı daha rahat koruyabiliyorum.
Eşinizin ailesi sonuçta isteseniz de istemeseniz de bu gerçeği değiştiremezsiniz. Size çok büyük iftiralar atmadıkları, çok büyük hatalar yapmadıkları sürece , seviyesinde görüşün.
Eşinizin blöflerine de bakmayın, vicdan azabı da çekmeyin, gerektiği zamanlarda tek gitsin.
Ben zaten bitirmek istemiyorum ki bunun için çok uğraştım.hatam olmuş olabilir ama tecrubesizim.mesafeli olmayı bırakın ben beni kabul etmelerini ve birlikte mutlu olmayı istiyorum.onlar da anne baba.evlatları ile sorunlu olmalari beni cok uzer.bu sebepten kafaya takıyor belki de çok üsteliyoruz.zamana bırakmak daha iyi olacak gibi

Eşim de bu yüzden uzak duruyor ama onlar ben yapiyorim zannediyor.istese huzur verseler her zaman gidilir
Onların ne düşündüğünü umursamayın.
İyi davransanız da kötü davransanız da onlar bildiğini okuyor, siz de bildiğinizi yapın.
Takmayın umursamayın.

Kendi mesaj attı eşime ve söyledi.bir tek bu laflar değil ki ama.birini kafaya takmiim tamam ama tavır da yapılıyor.ister istemez etkileniyorum.bir de kendi içimde yaşıyorum herseyi kimseden fikir alamadığım rahat rahat konuşmadiğim için kararsız kalıyor ve ne yapacağımı bilemiyorum.keşke başarabilsem duymamayı.onun için uğraşacağım artık
Esın gpruyormu aılesınun sana olan tsvrını ozaman sen hıc takma. anan baban gozonunde ahanda bunu soyledıler bunu yaptılar ben elımı ayagımı cektım artık. bana ılerde sen ailemı sevmıgorsun saymıyorsun kavgası yapma ben ne kadr ıyı olduysam okadr tavr gordum dahada kımse ıcın uzulup yıpranmıcam artk bu satten sknra benm mesafemı huc sorgulama de esıne. Buda evlılıhımıze yansımasın dıye pesın pesın konus. Benm aikem sana bunlsrı yapsa emınum gıtme gorme ınları derdın vs dıye esınle en basyan konus kı olurda ılerde yıne sorun cıkarırlarsa en azından esınde bıldıgı ıcın sana ses cıkaramaz

Aslında anlattığı kişiler beni kötü görür sıkıntısı değil benim,neden bitmiyor neden kabul etmiyorlar beni düşüncesi.insan gelinini sevmez oğlunu da mı düşünmez.hem burdan yorum geldikçe farklı Açılardan düşünüyorum hem de gelişme olunca şekilleniyor kafamda.bakacağım hafta sonuna kadar karar veririm.teşekkür ederim
Insani kotu hissettiren duygu tamda bu.neden kabul etmiyorlar.neden dusunmuyorlar vs.
Ilk zamanlar zordur bu duygularla basetmek zamanla ogreniyorsunuz.

Kimse sizden degerli degil oncelikle bunu bilin.herkes istedigi konuda istedigi sekilde dusunur.iyi olmak isteyen iyi davranir, kotu olmak isteyen kotu davranir.bunun sizinle hicbir alakasi yok.

Gelini baskasida olsa birsey degismeyecekti.
Kisileri oldugu yerde birakin.ardini arkasini dusunmeyin.niye boyle davraniyorlar duygusu sadece sizi yorar.anlam yuklemeyin

Ben zaten bitirmek istemiyorum ki bunun için çok uğraştım.hatam olmuş olabilir ama tecrubesizim.mesafeli olmayı bırakın ben beni kabul etmelerini ve birlikte mutlu olmayı istiyorum.onlar da anne baba.evlatları ile sorunlu olmalari beni cok uzer.bu sebepten kafaya takıyor belki de çok üsteliyoruz.zamana bırakmak daha iyi olacak gibi
Bu cabalama olaylarini birakin.onlarda farkinda demekki baya bi goklere cikarmislar kendilerini.
Herkes ister ailece cok guzel bir iliski olsun gelinsin gidilsin.ama anlayanada zorla kabul ettirmeye calismayin kendinizi.

Seviyeli sekilde gorusun yeter.

Bu cabalama olaylarini birakin.onlarda farkinda demekki baya bi goklere cikarmislar kendilerini.
Herkes ister ailece cok guzel bir iliski olsun gelinsin gidilsin.ama anlayanada zorla kabul ettirmeye calismayin kendinizi.

Seviyeli sekilde gorusun yeter.
Deneyeceğim böylesini.teşekkür ederim.

Esın gpruyormu aılesınun sana olan tsvrını ozaman sen hıc takma. anan baban gozonunde ahanda bunu soyledıler bunu yaptılar ben elımı ayagımı cektım artık. bana ılerde sen ailemı sevmıgorsun saymıyorsun kavgası yapma ben ne kadr ıyı olduysam okadr tavr gordum dahada kımse ıcın uzulup yıpranmıcam artk bu satten sknra benm mesafemı huc sorgulama de esıne. Buda evlılıhımıze yansımasın dıye pesın pesın konus. Benm aikem sana bunlsrı yapsa emınum gıtme gorme ınları derdın vs dıye esınle en basyan konus kı olurda ılerde yıne sorun cıkarırlarsa en azından esınde bıldıgı ıcın sana ses cıkaramaz
Bu konuşmayı yüz defa yapmışızdır.her ne kadar haksızlıga gelemesem de kötü olmaya da dayanamıyorum.iyi olsun istiyorum hep.şimdi bazı şeylerden emin oldum.gitmem oraya diyordum ama bundan da vazgectim.gider gelirim kendime uygun olan zamanlarda,fazlasını yapmam bana da yapılsın istemem.zaman neyi gösterecek bakalım.son olur umarım

Günaydınlar sevgili k.k
Bitmeyen bir derdim var.kafam çok karışık,ne yapacağımı,nasıl adım atacağımı bilemiyorum yardımıniza ihtiyacım var yine
Evliliğim boyunca eşimle bir kaç defa dışında büyük tartışma,kavga olmadı.çok seviyorum kendisini aslında genel olarak mutluyum ama aile konusu beni bitirdi.tükendiğimi hissediyorum artık ve korkarım bu evliligime de yansıyacak çünkü ben gelecek göremiyorum bizde,sonumuz yok gibi düsunmeye başladım.eşimin ailesi ile ilk sıralar çok iyiydik,ben öyle sanmısım.zamanla kız kardeşi ile sorun yaşadık,onun yüzünden anne babası bana tavır aldı.sebep beklentileri çok fazla idi benden.çok fazla ödün de verdim ama bitmedi sorunlar.ne kadar kendilerine desem de bir hatam varsa benle konuşun kendimi düzeltirim,onlar yüzüme gülüp arkamdan konuşmaya başladı.ya öyle bir hal aldı ki akraba,komşu,es dost kimi bulsa beni kotuluyor benim hakkımda konuşuyor.son olayda bir konudan dolayı kaynanama kırgındım aramadim kendisini ama o arayinca konuştuk.biraz ben sakinlesince aradım kendisini soğuk konuştu.evine gidecektik kayinbabam eşime annesinin evde olmayacağını söylemiş,sonradan öğrendim ki kaynanam bunu soyletmis ben oraya gitmeyeyim diye.kocası da bunu kabul etmiş.bayramda da ben gitmem diyorum eşime.ama O üzülüyor arada kalıyor.bana bir akıl verin,kendi aileme de şimdilik bişey diip olayı daha da büyütmek istemiyorum ama kötüyüm(arada çok fazla ayrıntı var anlatmakla bitiremem.sorarsanız tek tek cevaplarım )
Çok uzun oldu ise kusura bakmayın.şimdiden Teşekkürler

Günaydınlar sevgili k.k
Bitmeyen bir derdim var.kafam çok karışık,ne yapacağımı,nasıl adım atacağımı bilemiyorum yardımıniza ihtiyacım var yine
Evliliğim boyunca eşimle bir kaç defa dışında büyük tartışma,kavga olmadı.çok seviyorum kendisini aslında genel olarak mutluyum ama aile konusu beni bitirdi.tükendiğimi hissediyorum artık ve korkarım bu evliligime de yansıyacak çünkü ben gelecek göremiyorum bizde,sonumuz yok gibi düsunmeye başladım.eşimin ailesi ile ilk sıralar çok iyiydik,ben öyle sanmısım.zamanla kız kardeşi ile sorun yaşadık,onun yüzünden anne babası bana tavır aldı.sebep beklentileri çok fazla idi benden.çok fazla ödün de verdim ama bitmedi sorunlar.ne kadar kendilerine desem de bir hatam varsa benle konuşun kendimi düzeltirim,onlar yüzüme gülüp arkamdan konuşmaya başladı.ya öyle bir hal aldı ki akraba,komşu,es dost kimi bulsa beni kotuluyor benim hakkımda konuşuyor.son olayda bir konudan dolayı kaynanama kırgındım aramadim kendisini ama o arayinca konuştuk.biraz ben sakinlesince aradım kendisini soğuk konuştu.evine gidecektik kayinbabam eşime annesinin evde olmayacağını söylemiş,sonradan öğrendim ki kaynanam bunu soyletmis ben oraya gitmeyeyim diye.kocası da bunu kabul etmiş.bayramda da ben gitmem diyorum eşime.ama O üzülüyor arada kalıyor.bana bir akıl verin,kendi aileme de şimdilik bişey diip olayı daha da büyütmek istemiyorum ama kötüyüm(arada çok fazla ayrıntı var anlatmakla bitiremem.sorarsanız tek tek cevaplarım )
Çok uzun oldu ise kusura bakmayın.şimdiden Teşekkürler
Valla bu erkeklerin ailesi hep sıkıntılı bence en doğrusu yani bu tür sorunları yaşamamak için mesafeli , resmi olmaktır böylece senden yana da beklentiye girmezler, hep o ne canım elin kızından beklentiye girmek , bakın nasıl alıştırırsanız öyle gider.

Valla bu erkeklerin ailesi hep sıkıntılı bence en doğrusu yani bu tür sorunları yaşamamak için mesafeli , resmi olmaktır böylece senden yana da beklentiye girmezler, hep o ne canım elin kızından beklentiye girmek , bakın nasıl alıştırırsanız öyle gider.
Malesef ki en başından yapmam lazımdı bunu.hiç soğuk davranabilecek bir insan değilim.her sorunda her olayda yine kötülük olmasın dedim adım attım ama mesafeli olamadım.bundan sonraki süreçten emin değilim.umarım atlatabiliriz ve ben gerektiği gibi davranabilirim.teşekkür ederim

Back
X