- 4 Ağustos 2023
- 1.002
- 1.370
- 53
Aynı tarz aileden geliyoruz.beklenti ve imkanlar yüksek olunca böyle strese girmek normal.o tarz durumu kötü yada ilkokul mezunu olan lise mezunu olan ailelerde çok hırs oluyor ben yapamadım çocuğum yapsın tarzında ondan başarılı ve azimli oluyorlar genelde çünkü dünyaya gelme amaçları ebeveynlerinin yapamadığını başarmak ve doğdukları konumdan daha iyi bir konuma geçmek ama senin benim gibi insanlar böyle imkanların içine doğmuştur ve daha rahattır.böyle imkanları iyi kullanan ayrıcalıklı olduğunun erken farkına varan çocuklar çok başarılı olur ama imkanlardan dolayı rahat davrananlar da böyle pişman olurlar işte.yaşın daha çok genç 1-2 yılda tekrar sınava girsen hiçbir şey kaybetmezsin.önemli olan senim bir hedefin olması ve o hedef uğruna çaba harcaman ailen bunu gördükçe daha anlayışlı olur.şimdiye kadar belki başarısız oldun ama zararın neresinden dönsen kardır.benim dershanede bir arkadaşım vardı kız düz liseden mezundu(o zamanlar anadolu lisesi fen lisesinde okumak ayrıcalıklı sayılırdı)neyse bu kız günde 500 soru çözerdi abartısız.herkes dalga geçerdi inek diye ama yıl sonunda bu kız diş hekimliği kazandı anadolu lisesi fen lisesi mezunlarının bir kısmı bu kızdan daha düşük yaptı.yani kız zamanında başarılı olamamış ve anadolu lisesine dahi girememiş ama sonuçta hayatının daha sonraki bir noktasında bunu telafi etmiş.şimdi bu kız diş hekimi oldu bile ve herkes ne kadar başarılı olduğunu gördü.gerçekten anlayan biri sonunda annem babam doktor dedem bile 3 üniversite mezunu neler yapmış insanların annesi babası ilkokul mezunu oluyor küçümsemek için demiyorum tabiki sadece onların çocukları bile benden daha iyi