Tüm enerjimi emen annem

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
Merhabalar
Derdim tamda başlıkta belirttiğim gibi, aslında annemi seviyorum, şu an gün ışığında olan hiçbir problemimiz yok, günde 1-2 defa haberleşiriZ. başka şehirlerde yaşıyoruz ama öZleyemiyorum görüntülü konuşma yapsak sıkılıyorum sürekli esniyorum, görüntüsüz konuşurken halim yok sesim çıkmıyor üstüme bir ağırlık çöküyor. O an içim çekiliyor gibi oluyor. Çok sık bir araya gelemiyoruz, geldiğimizde işler daha fena, üzerimdeki ağırlık gitmiyor hiçbirşey yapamadan yatıyorum sürekli. Normalde çok aktif, yerinde duramayan, enerjisi yüksek biriyim. Bunları yazarken bir yandan utanıyorum insan annesi hakkında hiç böyle hisseder mi diyorum. Ama malesef bu düşünceme engel olamıyorum.
Annemle çocukluğumda aramızda bir bağ yoktu, genç kızlık döneminde sıkı bağlandık biraz aklım ermeye başlayınca geçmiş için ona hak verdim kendi içimde onu affettim. Sonra evlendim bir evladım oldu ve ben annemden soğumaya başladım. Burada da okuyorum yeni doğum yapanlar, hasta olanlar yanlarında hep annelerini istiyorlar bense resmen gelecek diye bizi hiçbir şekilde koruyamadan büyütmüş olduğu halde bana akıl verecek işlerime karışacak ben bir tepki verip kalbini kırıcam diye korkuyorum Hem enerjim tükeniyor hemde resmen varlığından rahatsız oluyorum. Bunu hissettirmemek için çok çabalıyorum. Kimi görsem annesi gibi olmak istiyor, onun tecrübesinden yararlanıyor, akıl danışıyor, zor dönemlerinde yanında annesini istiyor. Bense annem gibi bir anne olmamak için tüm imkanlarımı zorluyorum şu an. Yani herkes annesi gibi bir anne olmaya çabalarken ben onun gibi olucam diye korkuyorum.
Aslında kişilik olarak Hiçkimseye zararı olmayan bir yapısı var aslında aksine çokta yardımcıdır galiba ben erken çocukluk dönemimde yaşadıklarımı affedemiyorum. Cahillikle ve çaresizlikle yapılan hatalar 30 yıl sonra karşıma dikildi affetmeye çabalıyorum olmuyor.
Duygularım çok karışık, kötü ifade etmiş olabilirim. Anneler günü sebebiyle hassaslaştım sanırım. Ne yapabilirim nasıl affedebilirim bilemiyorum. Hissettiklerim için utanıyorum. Kimseyle konuşamıyorum. Dışardan bakıldığında ilişkimizde sorun yok gibi ama aklım erdikçe içten içe kinlenip soğuyorum ne yapabilirim nasıl affedip devam edebilirim bir fikrimde yok.
 
Son düzenleme:
Banada boylesi dusmus diye dusunun,en azindan siz daha iyi anne olabilirsiniz,
Inanin herkesin annesi,yavrusunu koruyan kotaran olmuyor,cok yalniz buyudum,annemle buyudugum halde ustelik annem herkese sacinizi supurge etmus evladi icin cirpinmis imaji cizer halada ciziyor ...
Uzulmeyin ,
 
Annenle cocuklugundan beri bag yoksa atanda soguduysan, gorusmezsın. Oyle de olmaz dersen haftada bir arar bir dk konusur kaparsın telı.
Bu kadar da anneye bılenmek bana fazla geldi.
Hayır bilenmiyorum yanlış anlamışsınız hiçbir şekilde kalbini kırmıyorum hiçbirşey yansıtmıyorum geçmiş konuları bir kez bile açıp moralini bozmadım. Kendi içimde yaşıyorum ve son zamanlarda baş edemiyorum malesef.
 
Dogru anladım. Gorusmeyın aramayın diyorum bende. Kırdığınızı yazmadım. Kendı kendinize bılenıp nefret eder duruma gelmeniz fazla geldi bana.
Aramayın sormayın
 
Annenize saygı duymuyorsunuz hatta cehaletindenbahsetmişsiniz ondan utanıp sıkılıyor gibisiniz. Benim annemde eğitimsiz ve söylediklerinin çoğu eski kocakarı işi bilimsel ya da güveniler gelmeyen çocuk büyütme tavsiyeleri ki beni de pek beğenmez annem işimi, yemeği mi, akıl yürütmemi
Ama o beni doğuran büyüten hastalandığımda bana bakan, ders çalışırken anlamasa da yanımda oturup bana eşlik eden, çayı mı sütü mü getirip derslerine bak sen diyen, her işe koşup sen oku ben yaparım diyen, üstümü başımı temiz pak giydiren kadın; az dayağını da yemedim o başka anne terliği üzerine ihtisasım var Annenizi olduğu gibi kabul eder ve size hayat veren hiçbir ehemmiyeti yoksada vücudunu sizi doğurmak için deforme eden sütünü çekinmeden seve seve veren kadın olarak ( ki ben emzirmeyi oldum olası sevmedim ama 2 yaşına kadar çocuklarımı yüksek menfaatleri gereği emzirmişimdir), uykuduz gecelere meydan okuyan kadın olarak görürseniz; evladınız var en iyi siz biliyorsunuz. Yani gençliğinizi ergenliğinizi bilemem herkesin tramvaları var. Ancak sizinki biraz garip bir yaklaşım benim nazarımda. Yardım alın uzmana görünün aşın bu duyguları derim ben.
 
Aslinda Sizin olay maziden dolayi bilincalti.. Psikoljik.
Cocuklar kücükken beyninde bazi üzüntü tranvalari erteler, ve yaş illerledikce kimi insanda ansizin hortlamaya başlar, hatda depresyon da ola bilir bu başlangici sinsi sinsi gelir . En son Cikilmaz Hal alinca depresyon veya başka psikoljik bi rahatsizlik olarak zuhur eder.
Size 2 Tavsiyem var.
1 Psikologa gitmeniz, içinizi tam dökmeniz.
2. Anneniz ile Hergün telefonlaşmayin bi kac gün gecsin. Zira hergün konuşunca özlem olmaz merakta..
 
Yazdıklarınızı okurken bi an şüphe ettım, benim doğum yaptığım günlerde açıp unuttuğum bir konu başlığı mı acaba diye?
Tam 12 yıl oldu anne olalı ve ben anne olunca yavaş yavaş gün gün kızım buyudukçe daha da iyi anladım herşeyi
Sorun annenizin cahil olması filan değil, sizin anne olmanız....
Anne olunca anlıyorsunuz çocukluğunuzda yasadiklarınızın ağırlığını, evladının yüzüne baktıkça geliyor o soru insanin aklına
Bir anne yavrusuna nasıl- neden yapabildi bunları?
Ben yıllardir muhasebesini yapıyorum, bir yanda toplumun kutsal annelik kisvesi,bir yanda vicdan, bir yanda öfkem....hala çikamadım işin icinden
Terapi aldım ,Onunla yüzleşmeyi de denedim ama yok, görüşmesen olmuyor, görüssen ayrı dert
Sana tavsiyem kirıp dökmeden uzak tut, çocuk bakimı için filan sakın yardim isteme mesela
Genç kizlığindaki gibi hicbir sorun yokmuş tavirlarını sürdür ihtiyaci olduğunda yardımını esirgeme ama mutlaka anneni kendinden ve çocuğundan uzak tut
 
Kesinlikle çok doğru yazdıklarınıZ aynen böyle hissediyorum tanımlayamıyorum daha doğrusu içimde büyütmemek için üstünü kapatıyorum. Ben kapattıkça geçmişin yükü daha da ağırlaşıyor. Herkes annesi gibi bir anne olmak isterken ben bunun aksi için savaşıyorum. Annemin bizi büyütürken ki rahatlığını anımsadıkça, hepten kaygılı, endişeli, hep çocuğum kötü birşey yaşayacak korkusuyla yaşıyorum.
 
Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet veya evlat ayırma yaşadınız mı yoksa sadece ihmalkar mıydi anneniz?
Gerci sadece dedigime bakmayın ihmal de çocuk üzerinde son derece ciddi sonucları olan bir durum ama diğerlerine nazaran atlatması daha kolay
 
Eleştirenleri sizi anlamayanları umursamayın sadece yaşayanların anlayabilir çünkü herkes kendi dünyasında ki durum neyse diğer insanlığı da öyle sanır.
Sizi tebrik ediyorum en azından ona hissettirmiyorsunuz ben bu sabrı gösteremiyorum.
Anne deyince sadece kendi anneliğim aklıma geliyor onun dışında kendi annem olarak düşününce ancak içime ağırlık veren bi kelime .Malesef keşke anlamı olmayan felan deseydim ama değil..
İyi olsun mutlu olsun ayda bi iki kere halini hatırını sorayım ama benden uzak dursun .Ne kadar acı ..
 
İhmal, koruyamama, tercih yapmak gerektiğinde gözden çıkarılma, sahip çıkamama vb... çok detaya girmek istemiyorum. Fiziksel ve psikolojik şiddet hiçbir zaman olmadı. Dediğim gibi hiçkimseye doğrudan bir zararı olmaz.
 
annenize karşı öfkenizi bastıramıyorsunuz ne kadar çabalasanızda .belki kırmak istemediğiniz için susmayı tercih ediyorsunuz ama bu konuda yüzleşmeniz gerektiğine inanıyorm içinizdekileri annenize anlatıp bu yükten kurtulmak iyi gelebelir annenizde geçmişteki davranışının yansımasını görecek belki üzülecek ama yeni bir başlangiçda olabilir anneniz ve sizin için. tertemiz bir sayfa açarsınız
 
canim ben yuzlesmeye yenilerde cesaret etmis bir ablaniz olarak diyebilirim ki pek işe yaramiyor, aksine daha da kotülestirebiliyor, ben yüzlesmeye biraz da mecbur kaldim baska olaylardan dolayı ama ne kadar yerinde ve doğru ifadeler kullanirsaniz kullanin, toplumun kutsal annelik algisina savas acmıs oluyorsunuz, nankor evlat ilan ediliyorsunuz, sanki bir insanin kendi annesi hakkinda bunları ifade etmesi kolaymış gibi bir de olayı hic anlamayanlar tarafından yargılanıyorsunuz, zaten el kadar bebeye bile acimamis, empati kuramamış kollamamis kadinlardan bahsediyoruz, şimdi kazık kadar halimizle empati kurmalarıni beklemek ve yine alamamak sadece bir kez daha acitiyor içinizi,yediğiniz hain evlat damgasıyla ortda kaliyorsunuz
 
Yüzleşilirse ipler kopar zaten. Üçüncü kişilerin ne düşüneceğinin bir önemi yok benim için ama yaşlı insanlar üzüntü birçok hastalığın başı malesef bu sebeple sonradan pişmanlık yaşamamak adına yüzleşmemeyi tercih ediyorum sanırım. Uzak bir tanıdık vefat ettiğinde oğlu ile yoktan bir sebepten hatta bir yanlış anlamadan dolayı araları açıktı. Sonradan oğul babasıyla küsken ayrılmanın çok acısını çekti aylarca etkisinden çıkamadı.
 
Kendini zorlama o zaman.. Kötü davranma yeter..İhtiyacı varmı onu sor destek ol bitti gitti.. illa vıcık vıcık olmak iyi evlat olmak değil ki. O tür örnekler seni yanıltıp ideal ilişki diye düşündürmesin . Hatta o bahsettiğin aşırı annecilik o kişilerde yuva yıkılmalarına sebep olduğu gibi annelerini kaybettiklerinde hayatları bitiyor.. O yüzden sen sağlıklı biçimde bireyselleşebilmişsin esasında iyi bir yerdesin farkında değilsin Ebeveynlerimiz illa vıcık vıcık ilişki kurulması gereken varlıklar değiller. Her daim saygı sevgi yardım şefkat evet,ama bireyselleşmenin önüne de geçmemeli..Kıyas yapmamaya çalış,sen herkes değilsin. Dışarıya çık ve bak,hayvanlar bile birbirinden farklı karakterde..ki biz insanız..
 
Canim şunu ayiralim yalniz, yoktan bir sebepten yanliş anlaşılmayla küslük yasamak başka bir şey, küslük yaratacak veya kırıcı hiçbir ifadeye başvurmadan çocukluğunuz hakkında konuşmak başka bir şey, annem bugün hakkin rahmetine kavuşsa çok üzülurum, yas tutarim ayrı ama bu konuşma icin asla vicdan azabi çekmem, asıl bunlarin konuşulmasından kim rahatsizsa onun vicdani eksikliği vardır, bir çocuğun zamaninda söyleyemediklerini yıllar sonra söylemesi samimiyetle seni seviyorum anne demesi kadar hakkidır
 
Annem bizi terkedip gittiğinde ben 17 kardeşim 10 yaşındaydı. Bizimle o kadar ilgisizdi ki ne kardeşim ne ben yokluğunu hissetmedik. Varlığı bizi daha çok rahatsız ettiği için belkide. Güzel bi anımızı hatırlamaya çalışıyorum yok, annemin beni sevdiği bi anı hatırlamaya çalışıyorum yok, sarıldığı öptüğü bi an yok. Dövmesi, hakareti, küçümsemesi, aşağılaması, başkaları yanında eleştirmesi, herkese fedakar cefakar anne pozu kesmeleri hep aklımda.. Herkes anne olmayı beceremiyor maalesef.
 
dün anneler günüydü, dün herkes annesiyle fotoğraflar paylaşmış. benim elim gitmedi bir türlü, bir yanda beni doğuran büyüten öyle de böyle de bugünüme getiren kişi diyorum öte yandan hiç gülmeyen yüzü, yanında her an diken üstünde oluşum ne yapacak da bir huzursuzluk çıkaracak diye bekleyişim. mesela böyle sıkı sıkı sarılıp öptüğünü hatırlamıyorum annemin, çocukluk hatıralarım var anneler günü diye anneme resim yapmışım o ütü yapıyor resmimin yüzüne bile bakmıyor alıp kenara koyuyor işine bakıyor.
demem o ki anlıyorum sizi, bazı şeyler unutulmuyor ve tamir olmuyor ne yazıkki.
 
Bende aynı durumdayım Anne olunca anladım annemin bana ettiği kötülüğü bir insan canının yarısını bunu nasıl yapar dedim çok soğuğum anneme yüzünü bile kendimi zorlayarak görüyorum konuşmak istemiyorum bu üzüntüden nasıl kurtulabikirim nasıl herkez gibi olabilirim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…