• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm kapılar kapanacakmış gibi

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Merhaba herkese hanımlar ben 21 yaşındayım 22 olmama az kaldı.

Yeni mezun oldum ve bunalımdayım. Size mezun olduktan sonraki dönem için neler yaptığımı anlatacağım ama tüm kapılar suratıma kapanacak gibi hissediyorum..

1-Kpss'ye çok olmasa da hazırlanmaya çalıştım. Ama atamam mümkün görünmüyor sınava girmedim daha ama görünen köy klavuz istemez.(deneme sonuçlarım kötü)
2- Ales'e girdim 90 aldım, yüksek lisans mülakatım var ama ben beceriksizliğimden geçemeyecekmişim ya da başkasının puanı düşük olsa da önüme geçecekmiş gibi hissediyorum.
3-Üniversite sınavına girdim, sonucumu pek parlak beklemiyorum.
4-Ücretli öğretmenliğe başvurdum. Duydum ki oradan bile torpil dönüyormuş. Önceki senelerde başvuran arkadaşlarım çıkmıyor çok bekleme dediler, burda bile dendi.

Okurken içinizi sıkmış olabilirim, ne kadar karamsar olduğumu düşünüyor olabilirsiniz ama zamanında suratıma kapılar kapandı yine aynısının olmasından korkuyorum iş bulamamaktan korkuyorum böyle devam ederse bu seçeneklerden hiçbiri olmazsa sağlam bir bunalım beni bekliyor. 2bin lira birikmişim va sadece, burslarim kesildi aylardır alışveriş bile yapmıyorum kendime ailemden para isteyemem. Şu an yaşıtlarım tatilde, ben de tatil olarak akraba ziyaretlerindeyim soranlara tatil diyorum:)
Yaş sendromuyla birlikte içim ruhum daralıyor, hiçbir şey başaramayacakmış gibi hissediyorum. Gerçekten tatile ihtiyacım var. Erkek arkadaşımı da durup durup darlıyorum. Morale ihtiyacım var

23 yasındayım, bu karamsarlık bilgisayar basından bana yansıdı. Hiç birşeyde başarılı göremiyorsun kendini, eger mulakatlarda da bu sekilde yansıtırsan zaten herkesi etkilersin, önce bu düşünce yapından kurtul, böyle karamsar biriyle ben de çalışmak istemezdim, gençsin, dinamik olmalısın

23 yasındayım, bu karamsarlık bilgisayar basından bana yansıdı. Hiç birşeyde başarılı göremiyorsun kendini, eger mulakatlarda da bu sekilde yansıtırsan zaten herkesi etkilersin, önce bu düşünce yapından kurtul, böyle karamsar biriyle ben de çalışmak istemezdim, gençsin, dinamik olmalısın
Haberlerde, internet ortamında iş ve eğitim konusunda okuduğum işsiz insanların durumu ve bir kısmının benim de yaşamış olmam da bunda etken. Haklısınız mulakatta dinamik görünmeliyim

Bolumun ne bilemeyecegim ama inan yeni mezunlarin hepsi seninle ayni karamsarlikta, sana verebilecegim onerim de cok yok ama butun kapilari ardina kadar zorla kismetinin nerden cikacagi belli olmaz...Allah yardimcin olsun

Çünkü ales ve kpss birbirinden çok farkli sınavlar. Ales okuduğunu anlama ve hız ölçer, kpss ise bilgi.
Ama şu var alesten 90 alacak kapasitedesin kppsye bu sene daha çok hazırlanirsin. Branşın nedir ?
Karamsar hissetmen çok normal ama seni engellemesine için verme . Mülakat la ilgili çalışsan

Bolumun ne bilemeyecegim ama inan yeni mezunlarin hepsi seninle ayni karamsarlikta, sana verebilecegim onerim de cok yok ama butun kapilari ardina kadar zorla kismetinin nerden cikacagi belli olmaz...Allah yardimcin olsun
Aminn çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Ama şu var alesten 90 alacak kapasitedesin kppsye bu sene daha çok hazırlanirsin. Branşın nedir ?
Karamsar hissetmen çok normal ama seni engellemesine için verme . Mülakat la ilgili çalışsan
Mülakata son 1 hafta kala bakarım diye düşündüm, hayırlısı. Herkes "ales gibi zor sınavdan çalışmadan almışsın kpss nasıl yapamiyorsun" diyor ama cidden öyle değil. Yks sınavına girdim orda da biraz bilgiyle karşılaşınca çuvalladım mesela. Yorumcuyum, bilgiyi kafam almıyor unutuyorum

Haberlerde, internet ortamında iş ve eğitim konusunda okuduğum işsiz insanların durumu ve bir kısmının benim de yaşamış olmam da bunda etken. Haklısınız mulakatta dinamik görünmeliyim

Bende aynı ulkede yasıyor ve her gun aynı haberlere maruz kalıyorum, 1 yıllık avrupa tecrubem oldu, buraya geldıkten sonra her anlamda bunalıma girdim, işsizlik, parasızlık, yaşam standartlarının dusuk olması, üstelik benim ne muhendislik ne de tıp okumam, kapitalist ozellikle Turkıyenin bu "kullanıp at" sistemine bir piyon, ama sen bu karamsarlıkta olursan, ben olursam, nasıl degisecek bu duzen?

Evrene pozitif mesaj gönderdin bence, bu kadar karamsar olmasın. Ben bile okurken mutsuz oldum. Siz neden kendinizi mutsuz ediyorsunuz ki?

Ayrıca yaşınız zaten şuan iş arama, kariyerini oluşturma yaşları.. 30 yaşında olup hala öğretmenlik için mücadele edenler var..

Ücretli öğretmenlikte torpilde oluyor, torpilsiz de oluyor.. Milli Eğitimde çalışıyorum. Bazıları arayıp rica minnet ediyor. Ama kendi branşı yoksa verilmiyor.. 8 sene önce bende başvurmuştum. Torpilim yoktu. Kız kardeşimde başvurdu onuda çağırmışlardı. Bulunduğunuz yere göre değişiyor. Misal bulunduğunuz ilçe doğu görevi ve küçük bir ilçe ise zaten çok ücretli öğretmen alınmıyordur. Burası doğu görevi olmadan önce 50 60 kişi alıyorken, şimdi 7 8 kişi alıyor..

Branşınız neydi? Ona göre özel okul, temel liselerde falan da başvurun. Ayrıca halk eğitim merkezlerinde branşınız uygunsa usta öğretici olarak başvuru yapabilirsiniz...

Yeni mezunsunuz, kpssden harikalar yaratmayı beklemeyin zaten. Düzenli çalışın ondan sonra karar verin olup olmayacağına.. Ayrıca alesten 90 alabildiyseniz, matematik veya türkçeye tamam gözüyle bakabilirsiniz. Hangisine ağırlık vermiştiniz sınavda ? Kpss çalışanlara dgs ve ales çözmeleri tavsiye ediliyor.

Mülakata son 1 hafta kala bakarım diye düşündüm, hayırlısı. Herkes "ales gibi zor sınavdan çalışmadan almışsın kpss nasıl yapamiyorsun" diyor ama cidden öyle değil. Yks sınavına girdim orda da biraz bilgiyle karşılaşınca çuvalladım mesela. Yorumcuyum, bilgiyi kafam almıyor unutuyorum
Kendini kitliyorsin ama bu şekilde davranarak ales gittikçe zorlaşan bir sınav ve 90 puan ciddi bir puan . Eksik yanların yerine yapabildiklerinle kendini güçlendirsen. Mülakata sadece bilgi olarak değil konuşma duruş kıyafet vs olarakta kendini hazırla. Peki bu yapamayaacgim halin yeni ve kısa mi yoksa uzun vadeli bir olay mi? Tatil olayını da sağla çoğumuz iş güç olduktan sonra çıktık aile imkan sağlamıyorsa. Belki sosyal medyalardan uzak durabilirsin moralin bozuluyorsa

Bende aynı ulkede yasıyor ve her gun aynı haberlere maruz kalıyorum, 1 yıllık avrupa tecrubem oldu, buraya geldıkten sonra her anlamda bunalıma girdim, işsizlik, parasızlık, yaşam standartlarının dusuk olması, üstelik benim ne muhendislik ne de tıp okumam, kapitalist ozellikle Turkıyenin bu "kullanıp at" sistemine bir piyon, ama sen bu karamsarlıkta olursan, ben olursam, nasıl degisecek bu duzen?
Düzen değişecek elbet ama bizim güzel yaşlarimız ne olacak bilmiyorum. Aslında kafası çalışan biriyim, harcanıyormuşum gibi hissediyorum. Sanki torpil gibi bir takım şeyler önüme geçecek..

Çünkü ales ve kpss birbirinden çok farkli sınavlar. Ales okuduğunu anlama ve hız ölçer, kpss ise bilgi.

Ama ales ten 90 alan gy den 55 civarı yapar

Biraz da Temelin varsa eğitim de yaparsın

Yeni mezunsun

Çalışmışsın da

Bu kadar karamsar olma

Sen sendeki cevherin farkında değilsin

Evrene pozitif mesaj gönderdin bence, bu kadar karamsar olmasın. Ben bile okurken mutsuz oldum. Siz neden kendinizi mutsuz ediyorsunuz ki?

Ayrıca yaşınız zaten şuan iş arama, kariyerini oluşturma yaşları.. 30 yaşında olup hala öğretmenlik için mücadele edenler var..

Ücretli öğretmenlikte torpilde oluyor, torpilsiz de oluyor.. Milli Eğitimde çalışıyorum. Bazıları arayıp rica minnet ediyor. Ama kendi branşı yoksa verilmiyor.. 8 sene önce bende başvurmuştum. Torpilim yoktu. Kız kardeşimde başvurdu onuda çağırmışlardı. Bulunduğunuz yere göre değişiyor. Misal bulunduğunuz ilçe doğu görevi ve küçük bir ilçe ise zaten çok ücretli öğretmen alınmıyordur. Burası doğu görevi olmadan önce 50 60 kişi alıyorken, şimdi 7 8 kişi alıyor..

Branşınız neydi? Ona göre özel okul, temel liselerde falan da başvurun. Ayrıca halk eğitim merkezlerinde branşınız uygunsa usta öğretici olarak başvuru yapabilirsiniz...

Yeni mezunsunuz, kpssden harikalar yaratmayı beklemeyin zaten. Düzenli çalışın ondan sonra karar verin olup olmayacağına.. Ayrıca alesten 90 alabildiyseniz, matematik veya türkçeye tamam gözüyle bakabilirsiniz. Hangisine ağırlık vermiştiniz sınavda ? Kpss çalışanlara dgs ve ales çözmeleri tavsiye ediliyor.
Kpss genel kültür-genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi'nden oluşuyor. Bunların içinde benim sadece "genel yetenek" iyi. Yani 60 türkçe-matematik sorusundan 50 net çıkarabiliyorum. Ama geri kalan fiyasko. Özel okulların başvurusu bitti diye biliyorum çok çok teşekkür ederim yorumunuz için

Düzen değişecek elbet ama bizim güzel yaşlarimız ne olacak bilmiyorum. Aslında kafası çalışan biriyim, harcanıyormuşum gibi hissediyorum. Sanki torpil gibi bir takım şeyler önüme geçecek..

Turkıyenin duzeni bu, malum, ulkemızde her konuda sistem yok, egitimden tut iş alanına kadar, o yuzden bu "sistemsizliğin" magduruyuz, torpil her yerde var, olacakta, böyle giderse daha da artacak, reddedilmeyi de göze al kabul gormeyi de, senin yerinde olsa 90 aldıgım sınav varken KPSSye kasar atanırım. az puan değil

Kpss genel kültür-genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi'nden oluşuyor. Bunların içinde benim sadece "genel yetenek" iyi. Yani 60 türkçe-matematik sorusundan 50 net çıkarabiliyorum. Ama geri kalan fiyasko. Özel okulların başvurusu bitti diye biliyorum çok çok teşekkür ederim yorumunuz için

Branşınızı bilsem ona göre yorum yapıcamda.

genel yetenekten 50 net çıkarabilmek ne demek, ne kadar kıymetli bir bilseniz.

genel kültüre çalışmasanız bile, eğitim bilimleri ve alandan gayet iyi puan alırsınız.

Yüzdeliklerini tam bilmiyorum ama 50 net size yeter diye düşünüyorum.

Branşın ne

O kadar matematik yapıyorsan sayısalcısın

Bu da seni eğitim gk gibi sınavlarda korkutuyor zira ezber vs deniyor

Temel bilgiler bile çok puan getirir

Ama ales ten 90 alan gy den 55 civarı yapar

Biraz da Temelin varsa eğitim de yaparsın

Yeni mezunsun

Çalışmışsın da

Bu kadar karamsar olma

Sen sendeki cevherin farkında değilsin
Bendeki cevher nedir onu da bilmiyorum neyde başarıliyım ne yapabilirim fikrim yok. Sadece yorum-analiz sorularını kısa sürede doğru yapıyorum. Kpss'de alan eğitimi en önemlisi %50 etkiliyor. Onda da 50 sorudan 25 netim oluyor maalesef :(

Bendeki cevher nedir onu da bilmiyorum neyde başarıliyım ne yapabilirim fikrim yok. Sadece yorum-analiz sorularını kısa sürede doğru yapıyorum. Kpss'de alan eğitimi en önemlisi %50 etkiliyor. Onda da 50 sorudan 25 netim oluyor maalesef :KK43:
eğitim %50 ise
alan ve gkgy ne kadar etkiliyor?

Back
X