Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

rica ederim canım
erkekler de şöylr bir psikoloji var
sperm azlığını erkekliklerinde de bir sorunmus gibi algılıyorlar
bunu benim eşim bir hekim olmasına rağmen hissetti...
azazilcim baskıcı olmamaya gayret göster çünk sen ısrar ettikçe
sen de onu eksik görüyormssun da tamamlamaya çalısıyormussun gibi hissedecektir..
şimdi sen onun zihnine zaten şüphe tohumlerı ektin,içmesi gerektiğini anladı
yoksa tadından kötü olduğunu sanmıorum burnunu kapatır içer ama psıkılojik
boyutundan dolayı içmiyor..
canım sen bir süre sık dişini hiç bu konuda bişey deme,konuyu açma
çünkü
karsı tepki geliştirmiş eşin sen ısrar ettikçe içme fikrinden uzaklasacak
sen uzaklasırsan da yakınlaşacak
anlatabıldım mı bılmıorum canım da ben bı sure psıkoloji eğitimi aldım
benım eşimde bi süre bişey içmek istemıodu bende aynısını denedım
ınan sonra kendısı sipariş verip aldı hepsını:))))))
bir süre için yansa çatlasan bile bebeğim için de dayan cnm ne de olsa şimdi de içmio
bı kaybın olmayacaktır...hatta 5-6 gün sonra filan da napayım olmazsa da olmasın
içmek istemıosan da içme canım napayım de kestir at umrunda değilmiş gibi
ama diğer zamanlarda daha ilgili davran ve ona değerli olduğunu hissettir belli ki kendıne güveni
sarsılmış...
çok öpüyorum seni allah kolaylık versin bir de allaah bol bol dua et
eşinin bu konuda yumusaması için:)))))))

çok ama çok teşekkür ederim, çok haklısın. ben de öğretmenim ve de bir buçuk sene pedagojik formasyon eğitimi aldım bunu çaktırmamaya çalışıyorum ama eşime de başkalarına da buna benzer birçok konuda eğitim psikolojisinde öğrendiğim bazı şeyleri uyguluyorum cevap da alıyorum. inşaallah düzelecek dediğin gibi psikolojik olma ihtimali çok yüksek. gelişmeleri burdan paylaşırım artık:)) hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için inşaallah. çok sevgiler, kolaylıklar:)

Merhaba arkadaşlar bende geçen ay negatif tüpbebek sonucunu aldım bu benim ilk denememdi şimdi birsüre ara verdik inşallah doğal yola olur diye umut ediyorum ama biraz zor neyse bende sizinle bu yola devam ediyorum arkadşlar

hoş geldin damra.. Tüp bebek denemsinden olumsuz alan diğer arkadaşlarım gibi bende seni çok iyi anlıyoruz. Inşallaah. Doğal yoldan olur olmamssı için bir engel yok. çünkü ne mucize haberleri aldık burdan. Bizde sabırla ve burada paylaşımlar ile sürece devam edeceğiz...

bende geçen sene 2 ay arayla negatifleri gördüm..1 senedir doğal yolu deniyoruz...nisanda 3. denemeyi yapacaktıkki proxeed plus ile tanıştık :)) 5 aydır onu kullanıyoruz hala doğal yolla mucizemizin gelmesini bekliyoruz...Rabbim hepimizin yardıcısı olsun...

cok canm sıkılıor
benım artık butun umutlarım bıttı gıbı brsey
bu spermlerı nasıl yukseltecegım ben
(((((
benım hc cocugum olmucak galıba
artık kesın bunu dusunur oldum

cok canm sıkılıor
(((((

yapma esraaa, hepimizin çocuğu olacak, böyle karamsar olma sakınn, benide üzme(

elimize geçen her fırsatı deniycez canım, doğal olmazsa tüp deniycezz, ben çalışıcam eşim çalışıyo para biriktirip yurtdışına gitmyi bile düşünüyorumsırf bu sebepten, hatta norveç bu konuda 1 numaralı ülkeymiş, tabi kaç paradır bilmiyorum hiççç, ama çocuk için değer, çalışıp çırpınıp bir gün mutlaka bizde çocuğumuzu kucağımıza alıcaz cnm, merak etme hiç.....

aa meslektasız ozaman
uygula canım valla başka sekılde ıdare edılmıo bu sorunla
doğrucu davut olunca hiç olmuo hele
co iyi ediosun cnm devam et:)))))
hoşgeldin damraa
sorun neydi ve bunu tedavı etmek için bişyler uyguluomusun

bende 1 ay önce negatif gördüm dogal yoldan denesem olurmuki ama böyle mucizeler beni bulmazki.....
turksoyu hoşgeldın
kımlerı bulmuokı bızı neden bulmasın
hamıle kalan arkadaslar da senın gıbı duşunmuslerdır elbet
ama bak ne muciziler gördükk
ama ılk önce buun olması ıcın yumurta gelışmıosa yumurtayı,
sperm az ve hareketsızce spermi ıyıleştırmek gerekıyor
sizde sorun ne ne yapabılırız en aazından
delimai hoşgeldin
proxxed kullandığınıza göre erkek faktörü
baska kullandığın bişey varmı proxeed dısında faydasını gördünüzmü
cok canm sıkılıor
(((((

esracım zor bılıorum ama moralını yuksek tutmak zorundasın
hepımız aynı durumdayız hepımıze aynı dusunceler gelıyor tabıkı
ama olumsuz dusunmenınbı yararı yok bıze cnm
zorda olsa kuyruğu dık tutmak zorundayız:)

canım bizim morfoloji malesef 0 ne yaptıysak yükselmedi malesef bende çok düzenli yumurtlayamıyorum 8 yıl oldu 3 aşılama 2 tüp negatif şimdi televizyonda çıkan mustafa eraslanın haplarını kullanıyoruz ikimizde eger yükselirse burdan herkese söyliycem bakalım hayırlısı olsun

saolun arkadaşlar inşallah hepimiz için güzel sonuçlar alırız benim sağ tüpüm kapalı sol açık ve eşimdede var sorun ben kendim için bişey kullanmıyorum eşimede keçiboynuzu kürü yapıyodum

canım mrb ben ilk defa yazıyorum buraya sorun sperm sayısı düşüklüğümü? bizde de o varda artırmak için birşey yapıyormusunuz? bu arada dualarım seninle inşalalh canım

canım bizim durum karışık biraz... bizde sperm sorunu yoktu önce. Sayı 36 milyondu kruger e gore bakılmamıştı ama normal sperm %50 idi. temmuzda ise spermler allak bullak çıktı. hem sayı 14 milyondu. hemde morfoloji :%1 di hemde hareketlilik de sorun vardı. aşılama önerisi aldık. bu testten sonra biz kaan aydos un sitesinden ve önerisiyle evicap,zinco, gınseng, coenzymeQ10, keçi boynuzu tozu, fındık, badem vb.bilimum herşeye başladık:)) proxseed almadık ama.
2 hafta sonra tekrar sperm verdi eşim.yalnız önemli bir nokta var ilk ve son spermler aynı yerde bakıldı. ortadaki bozuk spermler başka bir yerde bakıldı. ikiside güya çok güvenilir yerler. eşime sorarsanız düşük sperm çıkaran yer dolandırıcı:))) bu sefer kruger e göre normal sperm %6 , sayı 25 milyon ,4. derece hareket % 35 çıktı. 3 ay önce 36 milyondaydık oysa ki. bu durumda bizim spermler için ben pek bi yorum yapamıyorum. normal mi değil mi? umutbizimolsuncum:) sen de bir yorumda bulunursan sevinirim.

umutcum 12. gun dr gittim yani bugün. yumurta falan yok piyasada.10. gun civarı çatlamış olabilir yada geç çatlayabilir dediler 16. gunden sonra gun aşırı ilişki olsun belki geç çatlarmış. ama benim yaptığım ovulasyon testlerinde hep yumurtam 11. 12. gun çatlıyordu. bir kez yine dr. a baktırmıştım 11. gun konturları düzensiz bu yumurta yeni çatlamış 10. yada 11. günün sabahı demişti. yani benim yumurtam genelde erken çatlıyor sonucuna ulaştım:) ki eğer 10. gun çatlamışsa ve yumurta açık tupten atılmışsa bizim 9-10- ve 11. gunler çalışmamız oldu.10 ve 11. gunler tavsiyen üzerine diz dirsek pozisyonunda:) yukardada yazdım kıvılcıma belki okumuşsundur sperm sonuçlarımız yine değişmiş.vitaminler mi etkili oldu yoksa 2. yaptırdığımız yer mi eşimin dediği gibi gercekten uyduruk sonuclar çıkarıyor bilmiyorum... bu durumda biz 3-4 ay daha doğal yolla denemeye karar verdik. yine eşime vitamin takviyesi yapmaya devam ederek aralık gibi tüp denemeyi düşünüyorum.bu arada güvenilir bir dr. a daha görünüp yinede onun tavsiyesini alıcam.
bu arada sen de öğretmenmişsin, ben de öğretmenim.

Son düzenleme:
slm kızlar.. allah hepinizin yardımcısı olsun. fakat ümidiizi kaybetmeyin. benim alt komşumun 11 yıl bebeği olmadı. 2sene önce bahar beden temizliği yaptı ve bir ay sonra hamile kaldı. şimdiyine hamile hemde ikiside doğal yolla.. bikaç ayı kaldı doğumuna. eğer eşinizle birlikte yaparsanız allahın izniyle bu beden temizliği çok kimseyi anne baba yapmış.sonbaharda kaçırmayın ahmet marankinin sitesinde tarihleri ve nasıl yapılacağı açıklanıyor. takip edin.

tatlım morfolojiyi soyle dusun
bi inasnı görüosun ama dışgörünüsüne göre değerlendiriosun
fakat bılemıosunkı onun ıcorganları sağlamm mı işe yararmı
belki fızıksel bı engelı yok ama iç organları ıflas etmıstır
morfoloji de boyle bişey
onemli olan morfolojisi değil yanı ı-dısardan görünüşü
onmelı olan dna fragmantasyon oranıdır..
artık hiç önemsemıolar dıyebılırım morfolojiyi doktorlar
tabııı sızı korkurup tüp bebeğe yonendırmeye çalısan paragöz ı merkezler hariç
eğer sayı iyiyse ve ileri hızlı ıle ılerı yavas %50 civarında ise
olabılır neden olmasın
türksoyucum ben cok arastırdım cok makale okudum cok kafa patlattım bu konuda
eğer sabrederım dıosan 3 ay eşine sperm kslitesı artırmak için daha önc sowaya yazdıklarımı eşine kullan
kendın için de once soğan sonra ardından ıncır kürü deneyip reglının 10.gunu doktora gıdıp yumurtanın olup olmadrığını teyıt et..işe yarıosa iki ay fılan yapabılırsın işe yaramıo dıyelım esıne kullamdığınız seyler 3 ayı dolunca
klomen kullanıp takıbe git cnm yumurta takıbıne
ugrasmayınca olmuo bu işler sabırla ugrasıcaz

tatlım eğer geç bile yumurtlayacak olsaydın
yumurta gözükürdü cunku bızım yumurtalarımız
5.gun secılıo..
12.gune kadar yavas yavas bile buyuse 8-10 mm olarak bıle olsa gözükürdü
büyük ihtimal yumurtan yeni çatlamıstır
fakat doktorun karın içinde serbest sıvı görmesi gerekırdı
alanında ıyı bı doktor mu hepsı bılmez yada soyleme gereği duymaz
aklında kalacaksa 21.gun progesterona baktır cnm kanda emın olursun
eşine gelince ne kullanıosanı ıyı gelıo demekki cnm sen yine yumurtladığından emin ol
her ay git b baktır 10. yada 9.gün canım kaçırma yumurtayı
ileri hızı
ileri yavas
oranını hatırlıomusun eşinin 4.derece harekt ne onu anlamadım cnm
eğer ılerı haraketlı,ilerı yavas,yerınde hareketlı 1,2,3 olursa 4.değer hareketsız olur
evde spermıyogram varsa bı bakarmısın cnm
bu arada eşin mıtlaka proxeed kullansın
aa evet burda çoğaldık meslektaşlarla.))))))))))

canım dr. tüp bebek ten kafasını kaldıramadığı için yumurta takibi yapmak zulüm geliyor anladığım kadarıyla. kadın hiç bişey söylemedi. sadece yumurta görünmüyor dedi.fsh 9 olduğu için fazla vakit kaybetmeyin tüp de şansınız yüksek tüp düşünün dedi bir de:)))) hiç içime sinmedi aslında.kapalı olan yumurtalığımın kuvvetli olduğunu söyledi yine...evet 21. gun baktırayım iyi oldu hatırlattığın. ama ben 9. 10. gunler libidomda artış hissettim yumurtlamada oluyor bence ben yumurtladım:)
4. derece hareket ileri hızlı demek oluyor. genel olarak hareket %50 4. derece hareket % 35 yazıyor. yani 0-1-2-3 numaralar %15 kadarmış.4 numara (ileri hızlı) % 35 miş. hiç de fena değil sanki.ne dersin. burda hep öyle veriyolar sonuçları her yerde aynı sanıyodum ben.bu ay bebek haberi almak istiyorum artık ilk kez bu kadar çok kalpten ve gerçekten istiyorum sanırım. allahım hepimize versin mübarek ramazanlar ezanlar hürmetine...

Son düzenleme:

tatlım bak ben nasıl anlıorum bılıomusun yumurtlayıp yumurtlamadığımı
ateşimi ölçerek bazal vucut ölçüsünü
yanı sabah 6-8 arası kalkarkalmaz hatta yataktayken dıl atından dıjital ölçerle ölç
canım yumurtladıktan sonra vucut sıcaklığımız progesterona bağlı artar
mesle benım yumurtlamada önce
36.3
36.4
gıbı olurken yumurtam çatladıktan 36 saat sonra filan
36.7
36.8
olur ve regl olucam gun yenıden düşer progesteron vucuttan çekıldığı ıcın
yıne
36.4
36.3e duser ben derımkı gelıo kırmızılar:)
ama bu herkeste değişir bazıları 36.5 normal atesidir yumurtlmadan sonra
37 olur vs.
yarın bı ölçüp yazsana cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…