Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

Tüpbabycim çok üzüldüm, hem kimse sıkılmaz merak etme nerde anlatacaksın ki burda değil de , ben bilmiyordum bak. acaba neden oldu o sendrom ailede genetik bir sorun mu vardı yaptırdınız değil mi testlerinizi
çoook zor sen yine atlatmışsın ama gerçekten çok acı doğsaydı başka bir acı, Allah yüzünüze baksın giden melek kardeşiyle gelsin dilerim ve elbette çok sağlıklı olsun inşallah

Amin Janinescim Allah hepimize hayırlı , sağlıklı evlatlar nasip etsin .

Kromozom testlerimizi yaptırdık çok şükür sorun çıkmadı . Ben bu tedavimde Pgt istedim şansa bırakmamak için ama doktorum eğer aynı olay başınıza gelirse " tıp literatürüne "girersiniz dedi .
Bakalım tedaviye başlayalım duruma göre karar verilecek ama gerek yokmuş Pgt ye bizimkisi tamamen şans herkes nazara geldi diyor :))
Şuan bu hastalıktan yaşayan 1 bebek var 5 yaşında ama amerikada tedavi altında çok zor bir hastalık gerçekten ben şanslıyım erken teşhis edildi.
Sonlandırılması normal doğum gibi oldu ama olsun asla isyan etmedim etmemde Allahın sevdiği kuluymuşum ki daha büyük acılar yaşamadan tespit edildi. İşini iyi yapan doktorlarımızı Allah başımızdan eksik etmesin

ben bebeğimi kaybettiğimde başka topikte bana yazınca bende senin bebeğini benim gibi kalp durması ile kaybettiğini sandım. şimdi okuyunca aynı benim ilk hamileliğimdeki gibi olmuşsun. çok geçmiş olsun böyle olunca ben daha çok üzülüyorum.
bende o zaman 11+3 haftalıktı 2 li test için gittiğimde bebekte sorun var sonlandırılması lazım dediler ama ben hemen sonlandıramadım doktor doktor gezdim belki bir umut taaa 15+3 olana kadar, ama hepsi aynı şeyi söyledi, suni sancı ve normal doğum. banada çok büyük şanssızlık yaşamışsın, o zaman otopsi, erken amniyosentez, bir yığın test pıhtılaşma falan eşime ve bana kromzom testleri, ama neden bulunamadı. diğer gebelikleri etkilemez dediler, evet etkilemedi ama ondan sonraki 2 hamileliğimde de farklı şeyler oldu, 2.cide boş gebelik, 3.cüsüde bu işte kalbi durdu.3 hamileliğimde hiç beklemediğim bir anda olmuştu,ilkinde yeni korunmayı bırakmıştık beklemediğim bir ayda geldi, 2.cisi negatif aşılama sonrasındaki ertesi ay yine doğal yolla, 3.cüsüde tüp bebek sonrası doğal yolla işte böyle beklemediğim zamanlarda geldiler beklemediğim bir zamanda da gittiler.

canım arkadaşlarım sisleri çokkk ösledim bennn bugün işe başladım sonunda, evde oturmak çok sıkıcı yaaa, çok bunaldım hiç yapacak bi iş yok transferim yapıldı sonundaa, 8 hücreli iki tane embriyo verdiler bana, inşallah bebeklerim içimdedir benimledir, şişkinlik var biraz bende, test tarihim 13 ağustosta, işin ilginç tarafı cumartesi günü ovitrelle iğnesi yapıcam cilt altına, neden die sordum doktora, hcg desteği yapmamız gerek dedi, anlamadım hiç doğrusu, bu iğne yumurta çatlatma iğnesiydi, kafam baya bi karşıtı, ama yapacak bişiy yok, doktorumu dinleyeceğim, bende durumlar böyle kızlarrr, sizleri özledim, ne var ne yok, yeni gebelik haberleri varmıı, herşey yolundamı, oruç nasıl gidiyor, hepinizi kucak dolusu öpüyorumm, sizler olmadan zaman hiçmi hiççç geçmiyoooooooooo

tupbaby, canım, sonuçların nasıl çıktı, dr ne dedi? hemen yaz cnm, merak ettim:44:

Cnm sanada çok geçmiş olsun sen daha çok acı yaşamışsın 3 gebelik kolay değil...
Ama senin normal yollardan olmuş tüp bebek denemedin herhalde ? Peki doktorun nediyor ?
15+3 olan bebeğini patolojiye gönderdiniz mi ?
Yazdıklarından kafam karıştı ama bir o kadarda doktorlarıma güveniyorum sonuçta ben onlara pgt istediğimi söyledim para için yapabiliriz diyebilirlerdi ama demediler tedavi sürecine girelim o zaman daha detaylı konuşuruz.
Bende aynı acıyı yaşamaktan çok korkuyorum tamam güçlüyüm ama hamileliğin etkisi lohusa gibi 40 gün geçmiyor göğüslerimden süt geldi şiştiler uyuyamadım en büyük acıyı göğüslerimden çektim .Allah ım öyle güzel yaratmış ki 13+1 de bile normal doğum kabul edip süt bezleri açılmıştı .
Ne yazsam ne söylesem bilemiyorum bildiğim tek şey allahım bir daha bu acıları yaşatmasın ve hep dediğim gibi isyan etmeden sabır dilemek arkadaşım

banu 145145 selam canım ilacın geldimi veya adını öğrenebildinmi paylaşırsan sevinirim

canım zaten bu sonuncusu negatif tüp bebek sonrasındaki ay doğal yolla oldu. yani aşılamada denedim tüp bebekte ama tedavilerle olmadı hep tedaviler sonrası doğal yolla oldu. otopsiye gönderdim tabii ki de. ayrıca erken amniyosentezde yapılmıştı. kromozomları temiz çıktı, otopside birşey çıkmadı. benimkindehidrops olmuştu yani ödem toplamıştı ense karın kısmında. birşey çıkmayınca NONİMMÜN HİDROPS dendi. yani nedeni bilinmeyen ödem. benim vücudumda zor toplamıştı, kanamam uzun sürmüştü, regli çok geç olmuştum. ve de alındıktan 2 ay sonra böyle göğsümden süt gelmeye başlamıştı. hatta korkmuştum başka birşeymi oldu diye meme usg si çektirmiştim ama normalmiş işte. vücut geç toparlıyor işte. ondan 1,5 yıl sonra tekrardan hamile kalabildim. sonraki 2 kaybımda da çok ama çok üzüldüm ama ilkinde kendimi çok zor toparladım o zaman bebeğimi artık herşeyiyle görmüştüm cinsiyetini öğrenmiştim. o usg deki elleri ayakları görüntüsü hala aklımdan çıkmıyor. artık benim için hamile kalmaktan ziyade devamını getirmek sorun olmaya başladı. yoksa gücüm yettiği kadar tekrar tekrar tüp bebek denerim ama hadi yine aynı şeyleri yaşarsam devamı gelmezse. sayısız aklına gelmeyecek testler yaptırdım, tetkikler yapıldı. buradaki doktorum sana herşey yapılmış diyor. doktorumda yüksek riskli gebelikler uzmanı bir prof. ama aklımda acaba bakılması gereken şeyler kaldımı var.
fakat ben başka doktora gideceğim.
hangi şehirdesin bilmiyorum ama ankarada hacettepenin yüksek riskli gebelikler bölümü var ve çok değerli ve alanında iyi 3 doktoru var. orada farklı araştırmalarda yapılıyormuş. böyle sorunlar yaşayanlarda sonraki olabilecek gebelikteki tedaviyi planlıyorlarmış. ankaraya ahcettepeye gideceğim üçünden birine.

ben geldim ya fıstıkım

Oooo aman efendim kimler gelmiş 2 bebişli anne adayımız gelmiş
Nasılsın canım ewde sıkılmışsın :)) Haklısın evde beklemek çok sıkıcı oluyor :))
Sowaycım bu 3. denemen di mi ? Ne kadar ara verdin ?

Senden ricam var lütfen belirti arama ve erkenden idrar testi kan testi yaptırma gününü bekle tamam mı ?
Öyle topik topik sizde ne belirti var bende yok falanda yazmaa takibimdesin ona göre ( ay vurmak istemedim kusura bakma canım :90::90: )

şekerim merak etme hiç, busefer tam test tarihimi bekliycemm, daha çooooookkk var, 3. deneemem cnm, ilk denemeyi biliyorsun geçensene ağustos ayı idi, kalbi durunca almışlardı, ikinci deneme mayısta oldu ve negatif çıktı, buda 3. deneme cnm, kısmet artık, iki tane bebeişim karnımda benimle sanırım senin test sonuçların nasıl çıktı hayatım? dr ne dedi sonuçlara, bak kaç defa sordum hiç görmüyosun yaaaa5:

Çok zor gerçekten ama hep eskiyi düşünerek yaşamamak lazım anlıyorum korkuyoruz ama yapabilecek birşey yok .
Peki sen tüp bebek denedin ona Pgt mi yapıldı ? Ya da doktorun Pgt önerdi mi ?
Maddi manevi çok yıpranıyoruz ama inanıyorum ki bebekklerimizi kucağımıza alacağız sadece biraz sabır cnm .
Ben İstanbulda oturuyorum ve Bahçecide tedavi oluyorum benim hiç normal gebeliğim olmadı 2 kere tüp denedim 1. negatif oldu 2. dondurulmuş oldu onuda sonlandırdık .
Senin doğal yolla olması güzel ama dediğin gibi sonu gelmiyor.
Bende hamile kalmakla yetmiyor diyorum sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek en önemlisi ...
Allah yardımcımız olsun cnm

Gördüm gördüm de yetişemiyorum ondan :))

Bu sefer seninleler tatlım ben inanıyorum bu iş oldu allahın izniyle

Yaptırdığım testler hormon , tam kan sayımı ve toxo testleri :))

Hormon normal , tam kan sayımında sadece pıhtılaşma sorunu var ( bu zaten bilinen birşey ) toxo henüz çıkmadı 10 gün sonra çıkarmış . Doktora henüz göstermedim hepsi çıksın hemşireye e-mail atacağım cnm :))
Bana da sanki zaman geçmiyor gibi geliyor bu nasıl birşey anlamadım yılmıyorum her defasında daha güçlü ayağa kalkıyorum

tatlım pıhtılaşma çok önemli, onu bilmek iyi oldu evet sonuçları doktoruna göster, eğer doktorun o sonuçları kendi alacaksa, kendine bi fotokopisini muhakkak al canım, sakın unutma, bide toxo testi ne demek acab? baktınmı biliyormusun ne testi olduğuna?

Evet pıhtılaşma çok önemli tatlım .
Bahçeci orijinal sonuçları almıyor mutlaka fotokopi çekiyorlar ve bana geri veriyorlar ( bu yönlerini çok seviyorum )
Toxo testini sen mutlaka yaptırmışsındır cnm ama bak okuman için bir site linkini gönderiyim incele
:.." Gebelikte (Hamilelikte) Toxoplasma (Toksoplazma) ve Yaplmas Gerekenler Toksoplazma Tedavisi Ve Toksoplasma Avidite Testi"e-gebelik.net..:

süper canım, şuan inceliyorum, sağol bebeks

TUPBABY hayatım ben bu testi hiç yaptırdığımı sanmıyorum, çok enteresan bi test, kedi beslemiyorum zaten, yada başka bi hayvan beslemiyorum, sanırım sorun yok ama bi kaç ay önce yavru bi kedi sevmiştim, bilmiyorum ondan bişiy olurmu, sanmam ama gerekli bi test, doktoruma desem yaparmı acaba bu testi bana?:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…