Çok teşekkür ederimÇok teşekkür ederimAllah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim de elimde kala kala en son 6 hücreli 3. Gün embriyosu kaldı. Bir kez daha opu işlemi geçirirsem 4. Olacak.
İyi ki varsınız teşekkür ederim bütün kadın arkadaşlarım adına. Bu sürece girmeden önce anlayamazdım uzaktan üzülürdüm sadece ama şuan tüm anne olmak isteyenlerin acısını kalbimde hissediyorum. Tüp bebek merkezinde gördüğüm kadınların hepsine dua ediyorum. Tolga ecemiş hangi şehirdeydiSebepsiz infertilite
Kımse bır sebep bulamadı.
Doktorum Tolga Ecemiş.
Tolga hocam ılk gıttıgımde bana sağlıklı embrıyo ver bak nasıl doğuracaksın demişti. Dedıgı gibi de oldu. Şükürler olsun.
Keşke onunla yolum daha önce kesişseydi. Ama zaman tabi. Yaşayacaklarımız varmış.
5. Gün embriyosu tek embrıyo transfer oldum. Onda da kızım oldu şükürler olsun. Hepınıze nasip olsun
Bu yolda yürümüş biri olarak Rabbim kucağınızı boş koymasın tedavılerınız olumlu olsun inşallah
Sizde öyle teşekkür ederimİyi ki varsınız teşekkür ederim bütün kadın arkadaşlarım adına. Bu sürece girmeden önce anlayamazdım uzaktan üzülürdüm sadece ama şuan tüm anne olmak isteyenlerin acısını kalbimde hissediyorum. Tüp bebek merkezinde gördüğüm kadınların hepsine dua ediyorum. Tolga ecemiş hangi şehirdeydi
Zaman içerisinde umutlar o kadar azalıyor ki. Eski doktorumun anlattığı bir hikaye vardı. Hastasının birkaç tane kaliteli 5. Gün embriyosu tutmamış en son 1 tane kötü kalite 3. Gün embriyosu kalmış. Doktor demiş ki bunu transfer etmeyelim yeniden opu yapalım. Kadıncağız artık maddi olarak tükendiğini söylemiş ve son kalan kötü kalite embriyo transfer edilsin istemiş. O embriyo tutunmuş. İnşallah bir mucize de benim başıma gelir.Çok teşekkür ederimŞuan olumsuza hiç odaklanmayın. Benim de sadece 2 embriyom kalmıştı. Çift transfer edildi. Olmazsa nasıl yapacağım diyordum. İnşallah sizin de güzel geçer süreciniz
Ne kadar güzel hıkaye. İnşallah gönlünüzden geçen olsunZaman içerisinde umutlar o kadar azalıyor ki. Eski doktorumun anlattığı bir hikaye vardı. Hastasının birkaç tane kaliteli 5. Gün embriyosu tutmamış en son 1 tane kötü kalite 3. Gün embriyosu kalmış. Doktor demiş ki bunu transfer etmeyelim yeniden opu yapalım. Kadıncağız artık maddi olarak tükendiğini söylemiş ve son kalan kötü kalite embriyo transfer edilsin istemiş. O embriyo tutunmuş. İnşallah bir mucize de benim başıma gelir.
Ben regl olduğumda gideceğim. Galiba 1-2 ay baskılama yapılacak endometriozis için daha sonra transfer. Artık o kadar umudumuz yok ki eşimle bu embriyoyu transfer ettirmesek mi diye düşünüyoruz. Kötü kalite gibi geliyor ama işte mucize hikayeleri de varNe kadar güzel hıkaye. İnşallah gönlünüzden geçen olsunUmut konusunda da o kadar haklısınız ki doktorum hücre sayısına da takılmayın dedi. Siz ne zaman transfer olacaktınız
İnşallah ilk denemenizde pozitif görürsünüzİlk deneme olacak 3 senedir deniyoruz tutmyacak diye çok strese giriyorum Allah isteyen herkese nasip etsin
Evet ama denemezseniz de ilerde acaba der misiniz. Ben de 7 hücreyi falan duydugumda sıkıntılı olduğunu düşünmüştüm. Olcağı varsa oluyor sanırımBen regl olduğumda gideceğim. Galiba 1-2 ay baskılama yapılacak endometriozis için daha sonra transfer. Artık o kadar umudumuz yok ki eşimle bu embriyoyu transfer ettirmesek mi diye düşünüyoruz. Kötü kalite gibi geliyor ama işte mucize hikayeleri de var
Eşimin morfoloji 2ydi benim rahîm ağzından ameliyat geçmişim kanser hücreleri çoğalması sonucu leep amelîyati olmuştum çikolata kisti geçmişim vardı kanamalarım çok uzun sürerdi falan kan pıhtılaşmam da var doğum yapana kadar iğne vuruldum zaten ilk iki transfer tutmadı 3. De rahim içi prp ve yapıştırıcı ayrı bir işlem yaptılar o şekilde tuttuGerçek bir mucize yaşamışsınız ne güzeltek sorun sperm morfolojisi miydi sizin. Bize bu morfoloji ve dna hasarı ile doğal yolla gebelik neredeyse imkansıza yakın dediler.
3. Kaybedince kürtaj oldum ve doktora hocam korunmalı mıyım dedimEşimin morfoloji 2ydi benim rahîm ağzından ameliyat geçmişim kanser hücreleri çoğalması sonucu leep amelîyati olmuştum çikolata kisti geçmişim vardı kanamalarım çok uzun sürerdi falan kan pıhtılaşmam da var doğum yapana kadar iğne vuruldum zaten ilk iki transfer tutmadı 3. De rahim içi prp ve yapıştırıcı ayrı bir işlem yaptılar o şekilde tuttu
Yani genetikli yaptırdıklarınız düşük mü oldu8nci denemede tuttu 5ab 5bb embriyo.idi inşallah kolaylıkla sağlıkla olur ikizlerim şuan 2 yaşında.
3 düşük 3 kimyasal yaşadım 2.opu oldum yaklaşık 14 embriyo filan denemiş oldum ngsli.embriyo da 2 kere denedim ama nasip genetiksiz sağlıkla doğdu.
Pgtli embrio tutma ihtimali daha mı yüksek?Ilk denemede pgtli embriyo ile tuttu benim. Endometriozisim var sizin gibi. Eşimde de spermde hız yok morfoloji de kötü. Bizim hikayemiz bambaşka sebeplerden malesef kötü bitti ama bebeğim tek denemede annesinin endolu rahmine sıkı sıkı tutunmuştukıstım de gebeliğin 4.ayi civarı kayboldu Allah gönlünüze göre versin insallah
Olasılık olarak o gözle bakiliyormus evet, en başta genetik olarak sağlıksız embriyolar transfer edilmemiş oluyor çünkü. Ama rahimden kaynaklı tutunmama ihtimali de var tabikiPgtli embrio tutma ihtimali daha mı yüksek?
Merhaba ben de benzer yollardan ve benzer merkezlerden geçtim 4. Tedavide oldu benim de en son hangi bahçeci de yaptırdınız ?İlkinde ersöz bey ile birlikteydik o da tavmergenle çalışıyordu. Biz de embriyolar için laboratuvarı suçladık ve değişime gittik. Son denememizi bahçecide yaptırdık türkiyenin en iyisi avrupada bile ilk 7de yer aldığı söyleniyor. Üzüntümüz de bundan yani daha nerede yaptırabiliriz inanın bilmiyorum.
Ama sağlıklı embriyoyu bulup transfer etmek mantıklı cidden.Olasılık olarak o gözle bakiliyormus evet, en başta genetik olarak sağlıksız embriyolar transfer edilmemiş oluyor çünkü. Ama rahimden kaynaklı tutunmama ihtimali de var tabiki
Bizim beş embriyomuzdan ucu sagliksiz ikisi sağlıklı gelmişti. Genetik baktirmasaydik dizilimi kötü olanlardan başlayacaktık çünkü grade olarak daha iyilerdi. Sağlıksız gelenler 5aa 5ab 4aa idi. Sağlıklı gelenler 3ab ve 3bb :)Ama sağlıklı embriyoyu bulup transfer etmek mantıklı cidden.
1 sene doğal denedik olmadı spnra kontrole gittik eşimde varikosel çıktı. Hız ve sayı düşük. Ameliyat oldu ocakta düzelme olmadı. Aşılama yaptırdık tıtmadı tüp bebeğe geçtik Ekim sonu kasım başı transfer olacak inş 2. Regli bekliyorum. Bu süreç daha uzun ama kısa özetledimİnşallah ilk denemenizde pozitif görürsünüz3 senedir doğal yolla mı deniyordunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?