Tüp bebeğiniz kaçıncı denemede tuttu?

Umut oldunuz çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız için

Tahmin ediyorum bizimki de 3-4 senelik bir süreç hepimizinki yazsak kitap olur sanırım

Bilimin bir yerde tıkandığını konusunda gerçekten hemfikirim. Şans faktörü devreye giriyor bir noktadan sonra. İnsan işte benzer hikayelerden duymak istiyor tek başına olmadığını ve tünelin sonunda ışık olduğunu görmek için İsteyen herkese nasip olsun benimle birlikte inşallah

Merhaba ben de benzer yollardan ve benzer merkezlerden geçtim 4. Tedavide oldu benim de en son hangi bahçeci de yaptırdınız ?
İzmir bahçecide yaptırdım ama artık laboratuvarmış doktormuş hepsine inancımı kaybettim. Çünkü bilim de bir noktada sınırlı. Olacaksa önceki doktorumdan da memnundum, en iyi laboratuvarla da çalıştık sonuç hüsran işte. Şansla mı olacak bu işler artık bilmiyorum

Sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah Ben de çift transferin şansına inanıyorum ama son iki opu’da 14 tane yumurtadan elimde tek embriyo kaldı malesef

Evet ama denemezseniz de ilerde acaba der misiniz. Ben de 7 hücreyi falan duydugumda sıkıntılı olduğunu düşünmüştüm. Olcağı varsa oluyor sanırım
7 hücreli 8 hücreli ve 10 hücreli embriyolarımız da vardı hepsini şansı yüksek diye 5. Güne göndermek istedik bir tane de öylesine 6 hücreli olanı dondurun dedik elimiz boş kalmasın. Ama hiçbiri blast olmadı işte. Şimdi keşke o çok hücreli olanları da dondursaymışım diyorum

Böyle olunca insan keşke şunu da yapsaydım diye düşünüyorBenim de sayı az olunca şansa bırakmadık. Çok farklı süreçler. İnsan bazen risk almak zorunda kalıyor.

Canım senin ikiz mi peki belli oldu mu

Canım genetik test yaptırdınız da sonuca göre mi pgt yapıldı size. Bizim de aynı şekilde hız ve morfoloji sorunu var ama bize pgt önerilmedi. 1 tane 4 aa 1 tane 4 bb ikisini aynı anda transfer edecek kasımda. Merak ettim neye göre yapıldığını

Evet ben de bahçeci diyecektim arkadaşımın ablası orada yaptırdı ilk denemede tuttu
Embriyolar yurtdışına gitti
Sağlam gelenlerden biri tuttu
İkincisi dondurulmuştu 2 sene sonra yeniden denediler ama ikincisi tutmadı
Mesela ilki tutarken ikinci niye tutmadı dimi nasip kısmet tamamen

Genetik test yaptırma dan pgt bakilmisti canım. Spermdeki morfoloji sıkıntısından dolayı direkt pgt bakalım demişti doktorum. Ama şart değil dediğin gibi, maliyetli de bir şey olduğu için hemen önerilmiyor. Gebelik kaybı hastalık 35 yaş üstü olunması gibi temel bir kac koşul var aslında pgt icin. Doktorun gerek görmediyse vardır bir bildiği :) içini ferah tut

Evet belli oldu canım ikiz değil
Benim de ikiz değil betam biraz yüksek çıkmıştı ikiz olabilir mi acaba demiştim ama dün tek kese göründü. Hep Allah’a dedin hangisi sağlıkla ve kolaylıkla olacaksa vücudum için hangisi iyi olacaksa onu nasip et diye

Ben de hep öyle diyordum Doktorum betanın ikiz mi tek mi olduğunu göstermeyeceğini söylemişti. Ben de sormuştum belirleyici mi diye de.

Ben de hep öyle diyordum Doktorum betanın ikiz mi tek mi olduğunu göstermeyeceğini söylemişti. Ben de sormuştum belirleyici mi diye de.
Evet canım öyleymiş inşallah bebeklerimiz sıkı sıkı tutunduğu için beta yüksek görünmüştür

Aynı sorunları görünce ben de tedirgin oldum niye istemedi bizden diye biz aslında yaptırsak mı tek dezavantajı maliyetse dedik o da embriyoya işlem yapılıyor sonuçta bilimsel bir açıklaması yok ama biz zararı olabileceğini düşünüyoruz gerek olmadığında önermiyoruz dedi

Doğru uygulamayla zararı olmayacağını bize açıkladı embriyologlar, embriyonun dis hücrelerinden aliniyor biyopsi çünkü. İsinin ehli biri zarar vermez yani. Ben açıkçası başarısız transfer riskini elemek için doğru bir yöntem olarak görüyordum. Transfere hazırlanmak da bedene bir külfet malum :) ama dediğim gibi doktorum bana önermeseydi haberimin bile olmadığı bir mevzuydu o gün için pgt

Tebrikler allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin kac yasindasiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…