• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek denemesinden negatif sonuç alıp dondurulmuşlarıyla YÜZÜ GÜLENLER =))

Gözdem benim de ilk denemem de tuttu ama 8 haftada kaybettim. Kürtaj oldum. Kürtaj olduğum gün genetik testleri de yaptırdık biz. Allaha şükür genetiklerimiz temiz çıktı. Bebeği de patolojiye göndermiştik onda anaomali çıktı. Hepsini özelde yaptırdık. Bizde morfoloji sorunu var. Ondan olduğunu düşünüyorum. 7 tane dondurulmuşum var ama cesaretim yok tekrar denemeye. Dondurulmuşlara pgt uygulanıyor mu? Öğrenebildin mi?

Üzüldüm canım...Şimdi aklım karıştı daha çok...Genetik testler temizse nasıl bebekte anomali oluyor??? Bizimde sorun morfoloji ama embrio olduktan ve gebelik oluştuktan sonra spermin hiçbir hükmü kalmıyormuş..Bunu rahatlkla söyleyebiliyorum çünkü sormadığım tüp bebek doktoru kalmadı:)) Donmuşlara PGT olmuyormuş ..Zaten - 70 dereceden çözünürken bozulmaya uğruyolar bide PGT yapılamıyormuş...Bide ağzıma almak istemiyorum ama donmuşlarda düşük şansı daha çokmuş...O zaman bu kromozom testinin de bi hükmü yok desene...

Gözdem bizden alınan kan testlerinde bizim herhangi bir genetik hastalığımız olmadığı ortaya çıktı. Eğer çıksaydı bunu düşükle ilişkilendirebilrdik ama çıkmadı. Zaten 3 aydan önceki düşüklerin çoğu bebekteki anomalilerden kaynaklanıyormuş. Bu normal çiftler için de geçerli. Her 5 gebeliği biri düşükle sonuçlanıyor. Bu tamamen rastlantısal bir durum. Doğal seleksiyon aslında, vücut hatalı döllenmeyi atıyor. Çünkü döllenme sırasında birşeyler ters gidiyor ve embriyo sağlıksız oluyor. Bu diğer embriyolarımızda da aynı sorun olacağını göstermiyor ama ben morfolojiden şüpheleniyorum. Sağlıksız sperm seçildiyse döllense bile düşükoluyormuş çünkü.

Gözdem bizden alınan kan testlerinde bizim herhangi bir genetik hastalığımız olmadığı ortaya çıktı. Eğer çıksaydı bunu düşükle ilişkilendirebilrdik ama çıkmadı. Zaten 3 aydan önceki düşüklerin çoğu bebekteki anomalilerden kaynaklanıyormuş. Bu normal çiftler için de geçerli. Her 5 gebeliği biri düşükle sonuçlanıyor. Bu tamamen rastlantısal bir durum. Doğal seleksiyon aslında, vücut hatalı döllenmeyi atıyor. Çünkü döllenme sırasında birşeyler ters gidiyor ve embriyo sağlıksız oluyor. Bu diğer embriyolarımızda da aynı sorun olacağını göstermiyor ama ben morfolojiden şüpheleniyorum. Sağlıksız sperm seçildiyse döllense bile düşükoluyormuş çünkü.

Özlem embrioların kaçıncı gün ve kaçıncı kaliteydi??? Benimkiler 5. gün ve AA yani 1. kaliteydi..Eğer sağlıksız sperm olsaydı embriolar bu hale gelebilir miydi???

Gözdem embriyolarım 5. gün ve 1. kaliteydi. Ebriyoloğum çok iyi olduklarını söylemişti. Ama sana şunu söyleyeyim, embriyoların dış görüşüne bakarak sağlıklı olup olmadıkları anlaşılmıyormuş. Yani sağlıksız embriyolar bile hızlı gelişebiliyor sonra gelişimleri durabiliyor. Ama sakın tüm embriyolarının sağlıksız olduğunu düşünme, bizimki biraz da şansızlık işte.

Selam kızlar öncelikle topiğiniz hayırlı olsun belki size göre bir deneyimim yok ama en azından benim mücadelem size umut olur belki diye yazmak istedim.

Kansersiniz..
Kemoterapi için geç kalınmış…
Her şey belirsiz tekrarlar diyemeyiz ama tekrarlamaz da diyemiyoruz.
Önce sizin sağlığınız çocuk daha sonraki düşünce olmalı…En kötü ihtimal yumurtalığınızı dondururuz..

6 nisan 2009 sabahı geçmişte yaşadığım hiçbir sıkıntım olmadığı için tek başıma gitmeye cesaret ettiğim doktorun kapısını ilk defa çaldım saat 10:20 amacım anne olmadan önce eğer bir sorun varsa önlem almak.Biricik eşim yanımda olamadığından dolayı çok üzgün.Tek başıma doktorum muayenehanesinde ki bekleme salonundayım.
ıçerden bir ses geliyor…
Merve hanım buyrun…
Öyle heyecanlıyım ki hayatımda ilk defa oturuyorum jinekolog koltuğuna hani şu meşhur çatala doktorun muayenesi kısa sürüyor.Ve soruyor.?
_Daha önce kanama,adette gecikme yada herhangi bir sorun yaşamadığınıza eminsiniz değil mi…?
_Evet…..Yaşamadım, hiçbir sıkıtım olmadı ben adet sancısı bile çekmeyen biriyim.
Doktorum bana toparlanmamı ve odasına gelmemi söylüyor.
Merve hanım açık konuşmak gerekirse sol yumurtalığınızda 8,5 cm çapında bir kitle var şimdilik çikolata kisti gibi gözüküyor ama bazı tahliller neticesinde karar versek daha doğru olacak.
7 nisan 2009 Tahlilleri yaptırıyorum sağlık sektöründe çalıştığım için tümör markırlarımın yüksek çıktığını görünce bende bir şimşek çakıyor.KANSERıM……

9 Nisan 2009
Patoloğunda gelmesiyle birlikte ameliyatım sabah 08:20 de başlıyor sezeryan olan operasyonda yumurtalığımdaki tümör patoloğun gözüne hoş gelmiyor ve sol yumurtalığımı ona bağlı tüpü ve apandistimi alıyorlar.Ayıldığımda ilk sorduğum şey rahmimi aldılar mı kemoterapi görecek miyim..
Sonra acılar ve 45 gün geçen bir dinlenme süreci, ilk kontrolüme gitmeden bir gece önce sağ tarafımda dayanılmaz bir ağrı ve yine gece doktordayız.Merve Hanım sağ yumurtalığınz da 6 cm çapında bir kitle var fakat ne olduğunu anlamamız için tahlillerin sonucunu görmemiz gerekiyor.
Yine aynı şeyler olacak derken iyi haber geliyor..Basit bir kist ve hemen doğum kontrol hapına başlanıyor.Bu süreçte ameliyatımda yapılan patolojinin tekrarını isteyen 2 doktorum şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar çünkü ilk yapılan patoloji sonuçları yanlış tümör hem yumurtalığımda hem de ona bağlı tüplerde görülmüş..Yani artık sizi onkolojiye sevk ediyoruz.Kansersiniz.
Sağ yumurtalığım sağlıklı ve tek istediğim bir an önce anne olmak ama bana kemoterapi gerekebileceğini ve kalan yumurtalığı dondurmaları gerekebileceğini,embriyo donduracakalrını ve daha sonra yumurtalığı tekrar içime yerleştireceklerini,ve çocuk sahibi olabilme şansımın %20-30 olduğunu söylediler.Önceleri itiraz ettim kemoterapi görmeyeceğim benim bir şeyim yok olsa bile önce çocuğumu yapacağım BEN ANNE OLMAK ıSTıYORUM bunlara o sebepla katlandım yoksa çektiğim acıların ne anlamı var rahmimi aldırır kurtulurum dediysem de dinletemedim.Gittiğim bir çok onkolog ameliyatın üzerinde 4 ay geçtiğini kemoterapinin işe ne kadar yarayacağı kousunda kesin fikirleri olmadığını ve dosyamı heyete sokacaklarını toplu karar vereceklerini söylediler.Dosyalarım ıstanbuldaki çeşitli hastalerin onkoloji heyetlerine götürüldü ve sonuçta kemoterapi görmeme gerek kalmadığına karar verdiler.Bu arada kanser tarama testim (pet ct) temiz çıktı.
Bundan sonraki süreçte hamileliğimi hızlandırmak için 2 ay klomen tedavisi gördüm ama 2 ay oluşan yumurta kiste dönüştü sonra tekrar doğum kontrol hapıyla kist tedavi edildi...Biz bu sırada tam deneyelim derken bu arada ameliyatımda yanlış yapılan patolojinin yanında sol tarafımda bir kitle unutulduğu ve bu kitlenin ameliyatımdan bu yana 7 cm den 4 cm e kadar küçüldüğü fakat artık küçlmeyi durdurduğu söylendi.
Doktorum bu kitlenin ne olduğunu bulabilmemiz için patoloji yapmamız lazım onun içinde kitleyi almamız lazım dedi iki seçenek sundu ya tüp bebek yapıp şansımız deneyecek ve doğumda içimi temizletecektik yada hemen ameliyat olucaktım içim temizlenecekti ve sonra kendimiz deneyecektik...O sırada yeni bir kanun çıktı TÜP BEBEK'te embriyo sayısı teke düşürüldü.Biz hemen yeni bir düzenleme yapılırsa işler karışırsa diye tüp bebek yapmaya karar verdik...

Ben önce çok isyan ettim tek embriyo işine ama sonunda elimde bir tane ikinci kalite blast embriyo kaldı diğer tüm yavrularım çöpe gitti dondurulmuşum bile yoktu..Bu aşamada tüp bebekte adığım hormonlar sayesinde sol tarafımda da yani yumurtalık olmayan tarafımda da yumurta oluştu hemde 4 tane ve sağlıklı buda demek oluyordu ki solumda unutulan kitlenin yanında tümörlü yumurtalığında parçası kalmış içimde ..

Şimdi hiç dondurulmuşum kalmadan tek yumurtalığım olmadan içimde kalan kitle ve tümörlü yumurtalık parçalarıyla birikte yola devam
Mİnik bebeğim 7 ayı biraz geçti maaşallah o benim MUCİZEM......

Biraz uzun oldu ama diyeceğim şudur ki kızlar ne olursa olsun pes etmeyin rabbim nasip ettiyse donmuş donmamış tek sprem sıfır morfoloji olmayan yumurtalık ters rahim tıkalı tüp vs vs..... ne olursa olsun bir gün ANNE olursunuz YETERKİ NASİBİNİZDE olsun...

DUALARIM SİZİNLE SEVGİYLE KALIN VE DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN BEN HER ZAMAN SİZ SAVAŞÇI ANNELER İÇİN DUA EDİYORUM

Duların için allah razı olsun canım bende sana dua ediyorum allahım kabul ederse rabbim mucizeni sana bağışlasın inşallah birlikte sağlıklı ve uzun ömürlür yıllar diliyorum.

Kader arkadaşlarım bende 2 hafta evvel ilk tüp bebek denememden malesefki negatif sonuç aldım.5 tane donmuşum var 1.kalite blast embriyolar ilkide öyleydi ama tutunmadı dr tek şanssızlığımızın yasa gereği tek embriyo transferi denildi.2. denemeyi kısmetse aralıkta yapacağız beylikdüzü medicana yaşım 29 sorunumuz erkek infertilite morfoloji 0 :(
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın AMİNNNN

Merhaba, pazartesi günü (18 Ekim) dondurulmuş embriyo ile transferim gerçekleşecek.Temmuz ayında tedaviye başladık, sorun eşimden kaynaklı, ben de hiç bir sorun yoktu ama ohss oldum ve transferim iptal edildi.9 embriyomuz donduruldu.pazartesi çözdürülcek teker teker.umarım çözdürürken fazla kaybımız olmadan kaliteli embriyo elde ederler.dondurulmuşlarla şans azalıyormuş, o yüzden kendimi fazla kaptırmak istemiyorum.umarım şansım yaver gider...

merhaba bugün dondurulmuşlarla 6. günüm adet sancısı var bu normal mi yoksa tutmadı mı çarşamba test yaptırıcam 10.gün oluyor. tabii o zamana adet olamzsam . .

kızlar mrb rabbım tedavılerınızı bosa cıkarmasın ınsaalalah bebılerınız cıfter cıfter gelır.sansınız bol olsun.benımde 2 ay once negatıf tup bebek denemem oldu maaalesef.4 tane dondurulmusum var.ama ne yalan soyleyım cok umudum yok.esımde genetık bozukluk oldugu ıcın dusuk yasanıyr bızımkı gıbı durumda...rabbım sıze de bana da nasıp etsın ınsalalah

merhaba bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın transfer yapıldığında rahim içi tabaka kalınlığı fazlaydı. bu durumda olup hamile kalan var mı

Kızlar bana yardım edin lütfen Dondurulmş tedavisine başlamak için gün sayıyordum normal şartlarda 27 ekim çarşamba günü reglimin 1. günü olarak hesaplamıştım çünkü hep düzenli olur. Doktordan perşembe günü yani reglimin 2. günü için randevu aldım .
Ama biraz önce regli oldum :(( çamaşırımda kahverengi leke vardı :((
ve bana verdikleri çizelgede reglinin 1. günü -1 bant estraderm TTS 100 Uygulayın yazıyooor :(( evde yok reglime daha var diye almamıştım :(( Ben napıcam şimdi yaaaaa çok sinirim bozuldu . Yarın başlasam olmaz mı ? Sadece çamaşırım da leke var of of of of yarın 2. günü mü olacak doktora mı gitmrem lazım ne olur yardım ediiiiiiin ne olur :((

Kızlar bana yardım edin lütfen Dondurulmş tedavisine başlamak için gün sayıyordum normal şartlarda 27 ekim çarşamba günü reglimin 1. günü olarak hesaplamıştım çünkü hep düzenli olur. Doktordan perşembe günü yani reglimin 2. günü için randevu aldım .
Ama biraz önce regli oldum :(( çamaşırımda kahverengi leke vardı :((
ve bana verdikleri çizelgede reglinin 1. günü -1 bant estraderm TTS 100 Uygulayın yazıyooor :(( evde yok reglime daha var diye almamıştım :(( Ben napıcam şimdi yaaaaa çok sinirim bozuldu . Yarın başlasam olmaz mı ? Sadece çamaşırım da leke var of of of of yarın 2. günü mü olacak doktora mı gitmrem lazım ne olur yardım ediiiiiiin ne olur :((

canım bende tüp bebek tedavime başlayacağım zaman 17 martta adet oldum aynı senin gibi leke geldi sadece doktoruma sormuştum dondurulmuşla yapmadım ama tedavime adetimin 3. günü başlayacaktık bende doktorumu aramıştım dedim şimdi ben ne gün başlayacağım tedaviye diye oda ilk leke leke geldiği günü değil DOLU DOLU olduğu günü 1. gün olarak sayıyoruz demişti yarın yapmanda bir sakınca yok tatlım sen endişe etme

canım bende tüp bebek tedavime başlayacağım zaman 17 martta adet oldum aynı senin gibi leke geldi sadece doktoruma sormuştum dondurulmuşla yapmadım ama tedavime adetimin 3. günü başlayacaktık bende doktorumu aramıştım dedim şimdi ben ne gün başlayacağım tedaviye diye oda ilk leke leke geldiği günü değil DOLU DOLU olduğu günü 1. gün olarak sayıyoruz demişti yarın yapmanda bir sakınca yok tatlım sen endişe etme

Mervecim çok teşekkür ederim cnm bu sürecin tahminlerime göre gitmemesi moralimi bozdu . Cevabın için çok tşk ederim arkadaşım a.s. a.s.

Mervecim çok teşekkür ederim cnm bu sürecin tahminlerime göre gitmemesi moralimi bozdu . Cevabın için çok tşk ederim arkadaşım a.s. a.s.

canım ya inşallah tedavin başarılı olur dualarım seninle. adet günü olarak bir pedin dolduğu zaman kabul ediliyor. canım inşallah inşallah bu tedavi son tedavin olur.

canım ya inşallah tedavin başarılı olur dualarım seninle. adet günü olarak bir pedin dolduğu zaman kabul ediliyor. canım inşallah inşallah bu tedavi son tedavin olur.

Amin canım benim .Ne yaparsam yapayım Allahım istemedikten sonra olmayacak herşeyin vakti var diye doğru söylemişler ...

Son düzenleme:

hişştttttt hiç moral bozmaya gerek yok şu an bişey kaybetmiş değilsin hatta ve hatta bebeğine daha önce kavuşabileceksin belkide allahım şu günler bir an önce gelsin diye ettiğin dualar kabul olmuştur da erken adet olmuşsundur..
Her şerde bir hayır vardır böyle düşün tatlım....dediğim gibi bak diğer arkadaşta yazmış dolu dolu olmadığı sürece birinci gün sayılmıyor sen sıkma canını olur mu olumunekankayizsmile

hişştttttt hiç moral bozmaya gerek yok şu an bişey kaybetmiş değilsin hatta ve hatta bebeğine daha önce kavuşabileceksin belkide allahım şu günler bir an önce gelsin diye ettiğin dualar kabul olmuştur da erken adet olmuşsundur..
Her şerde bir hayır vardır böyle düşün tatlım....dediğim gibi bak diğer arkadaşta yazmış dolu dolu olmadığı sürece birinci gün sayılmıyor sen sıkma canını olur mu olumunekankayizsmile

Tşk ederim Merve'cim bende gece senin gibi düşündüm acaba bebişim 3 gün önceden mi gelmek istedi :))
Sorun çıkmasın da :Saruboceq:
Buarada senin topiği hep takip ediyorum sizin fanlarınızdanım orada gördüm Maşallah cilvoloşuna 8. ay'a girmişsiniz opuyorumnanaktan az kaldı desene meleğine kavuşmana umarım herşey sorunsuz gider ve yavrunla sağlıklı bir ömür geçirirsiniz bunu tüm kalbimle diliyorum tatlım a.s.

Tşk ederim Merve'cim bende gece senin gibi düşündüm acaba bebişim 3 gün önceden mi gelmek istedi :))
Sorun çıkmasın da :Saruboceq:
Buarada senin topiği hep takip ediyorum sizin fanlarınızdanım orada gördüm Maşallah cilvoloşuna 8. ay'a girmişsiniz opuyorumnanaktan az kaldı desene meleğine kavuşmana umarım herşey sorunsuz gider ve yavrunla sağlıklı bir ömür geçirirsiniz bunu tüm kalbimle diliyorum tatlım a.s.

saol tatlım o kadar büyük bir özlem ki bu çocuk işi önce abim yaşadı 13 yıllık evli onların olmuyor denemedikleri kalmadı..sonra ben kanserden dolayı tüp yapmak zorunda kaldım vss.. çok zor walla Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

önceden sokakta yürürken bir sürü bebek anne hamile görürdüm şimdi hepsi yok oldu insanın nasıl gözüne batar o gibi durumlarda

hepinize bol bol dua ediyorum kucaklarınız boş kalmayacak inşallah

saol tatlım o kadar büyük bir özlem ki bu çocuk işi önce abim yaşadı 13 yıllık evli onların olmuyor denemedikleri kalmadı..sonra ben kanserden dolayı tüp yapmak zorunda kaldım vss.. çok zor walla Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

önceden sokakta yürürken bir sürü bebek anne hamile görürdüm şimdi hepsi yok oldu insanın nasıl gözüne batar o gibi durumlarda

hepinize bol bol dua ediyorum kucaklarınız boş kalmayacak inşallah

Mervecim umarım abinlerde mutlu sona ulaşırlar cnm . Allah'ım bebek hasreti çekenlerin kucağını doldursun :Saruboceq:

Back
X