Tüp Bebek Günlüğümüz !

Canım tebrikler
Ne olacak Nazlı bebeğin büyüyor annesi
Ama neden kutlama yapmıyoruz

slm kızlar nasılsınız neler var nelr yok egunal canım yaptırdınmı testi tekrardan bu sıralar bizim int.sorun var hiç düzenli giremiyorum

Canım 11 de verdik çıkmış sonuc 425 mis seni beklerken unutmusum kendimi esim Dr. Görüşecek bu katlanmış oluyor dımı insan kendin de sersem gibi oluyor da

şarjım bitti yaasabah çıktım ewden akşam 11 de geldimm msjda gelmio bana ondan görmedim yaa...üzüldüm şimdii

egunal noldu niye çıkmadı sonuç ay işe başlamam gerek ama çıkamıyom burdan senden ötürü

canım güzel bir haber bu. içim rahatladı. çok şükür hamişsin sanırsam

ayyyy çok şükür maşallah maşallah beklenenden daha çok artmış ne güzel, evet cuma da isticekler yine test ve bizde yine burda bekliyor olucaz hep beraber

canım güzel bi deger şimdi tekrardan kanmı vericeksin . içerde kuzumuz annesine yapıştı bekliyo

Canım tabiki Buda bisey arttı sonuçta hemen doktorunla konus bakalım ne diyecek hakkında hayırlısı inşallah bebisin seninle annesi...

oh ohh maaşallahh gayet güzel canım..senin bebiş aklı havada herhalde içerde dolaşmaktan yerleşmeyi başta unutmuş olmalı :) neyse geç olsun temiz olsun...ama sen dikkat et şuara kendine...

Egunal ne olacak tatlim tabiki bebegin sana tutunmaya calisiyor aklina kotu seyler getirme pizitif dusun gec dollenme olabilir
mart nisan topigine bir bak istersrn angel de senin gibi degerleti cok yavas ilerledi ama sonunda keseyi gordu

kutlayalım ozaman 64::119::124::124::124:

KIZ nasıl sonuc bunlar bolee beeee bişey anlamadmm ama baya artmıışş bu ıyı cuma gununu mu beklıcez smdıık yaaa...:26:

bence gayet güzel canım dediğn gibi 2 katından daha da fazla :) daha daha daha kat kat katlansın inşallaaahhhhh.doktorun ne dicek bakalımm. ayy çok sevindimm....

icerıde yer kavgası var ondan boyle oldu yaaaaaaaaaaa
ayyy hamısın artık kuzum yaaaaa

bence süper sonuç maşallah, bakalım daktır ın yorumu ne olacak...heyecanla bekliyorum...

tebrikler
artmis iste ne guzel cok sukur beben seninle insallah daha da kat kat artar canim benim sabrin sonu selametdir.

İste bu Masallah yeğenime İcerde ne olacak bizim bebis nazlanarak tutunuyor annesine sende dışardan ona yardım et karamsarlık yok o annesi gibi siradisi bir bebek ve teyzoslari onu ve annesini Cok seviyor ....

maşallah cnm çok sevindim inşallah içerde iyi şeyler oluyo...cuma günüde bu değer yükselirse tamamdır bu iş....

Nolacak... İçeride edepsizin biri var bekletiyor annesiyle teyzelerini.... :))

Vallahi "aman ilkonce yapma" demene aldırmayacağım bırak mıncırmayı ısıracağım poposunu...

Edepsiiiiiiiizzzzzzz....... :)))

maşallah 2,5 kat artmış senın kuzular baya bi nazlı çıktı canım

harika. çok sevindim sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah. maaşallah çok güzel sonuç.cuma 100 ü geçecek

hmmm güzel bi gelişme inş. degerlerin saglıkla katlanır ve katlanır

ya siz ne biçim insanlarsınız...
yok insan olamazsınız evlat hasreti çekmiş bir kısmı hala çeken yüreği güzel melekler olmalısınız...
yok böle bişi...
hepinizi çok seviyorummm...
içerde neler oluyor bilmem ama doktorum yoktu şehir dışında bugün bende doktorlaşmış hemşiresiyle görüştüm..
iyi dedi cuma tekrarlayacaz ama sen yinede fazla umutlanma dedi bana...
zor iş yani mucize gibi bişi yani beni bekleyen...
tedaviye başlayalı başıma olmadık şeyler geldi doktorun milyonda bir olur çatlatma iğnesinin görevini yapmaması dedi o da beni buldu...
e bu kez de iyi bişi belki gelir beni bulur dimi ama...
değer düşüşe geçmediği ve sağlıklı katlandığı müddetçe hamileyim ben...

kocaman bir umut ışığı doğdu yüreğime..... rabbimden hayırlısını diliyorum....

Sen kalbini ferah tut Allahim insallah yuzunu guldurecek bizde seni cok seviyoruz tatlim...

bızlerr bebiş hasretıyle yanan ve bu yoldaaaa emek verenn annelerr ve anne adaylarıyızz...sende burda herkesın ıyı yada kotu gunundee yanında olan candostsun..o yuzdenn mıllet burda senın ıcın uzulup senın ıcın sevınıyor cnku sende oylesınn..ıcten samımımısnnn....bızden baska ne acılar cektığımızı kımse bılemezz bazen eslerın bıle anlayamayacağı duyguları yasıyoruzz bu yolda cnkuu..kaldı kı ben henuz tedavıye baslamadım ama burda sankı daha once tedavı gormus gıbı yada negatıf aldım gıbı olayları yasıyorum..o kadr ıcten yanıı bı tekk pozıtıf haberı kendım yasıyormusum gıbı hıssedemıyorum o kadrr ama elbette o hamiş arkadslaa sevıncını paylaşıyor mutlu oluyorumm...

ınsallah senın sevıncın ıkı katı olur arkadasım bızde senın ıyı haberlerını alırız :))))) allahım ısteyen herkese nasıp eder hıc tasalanma:)

Maşallahh değerine katlanmışş İnşallah dahada katlanacak o zaman büyük bir kutlama bizi bekliyor

Çooooook sevındım gulden Allahım sesımızı duydu bak ne guzel katlanmıs degerın eve gelene kadar arabada aklım sendeydı.cok sevındım hayırlı olsun

Canım 11 de verdik çıkmış sonuc 425 mis seni beklerken unutmusum kendimi esim Dr. Görüşecek bu katlanmış oluyor dımı insan kendin de sersem gibi oluyor da

Günaydın herkese, iyi sonuçlarla dolu bir gün olmasını diliyorum... Bende sonucu mu aldım geldim, 1096 olmuş değerim ... Artık hamileyim diyebilirim galiba...

Maşallah Allah kat be kat arttırsın,kuzucuklarımıza sağlık versin inşallah.

tünaydın güzeller...............

Tünaydın güzeli hoşgeldin

süreclerini anlatırmısınız adet oluncamı başlanıyor tedaviye kaç gün neler yapılıyorbana ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim tüp bebek için bilgilerinize ihtiyacım var

Adetin ikinci ya da üçüncü günü yapılan hormon tetkikleriyle, yumurtalıkların ilaçlara nasıl cevap verecekleri önceden anlaşılmaya çalışılır.

Rahim ve tüplerin görüntülenmesi amacıyla bir rahim filmi çekilir.

Eşinden Semen (sperm) analizi istenir.(Daha önce yapılmadıysa)

Her iki eş için AIDS, Sarılık Testi, yalnızca kadınlar için Kızamıkçık Testi ve kan sayımı testi istenir.

Yumurtaların erken çatlamasını önlemek ve normal fizyolojiyi baskılamak amacıyla (lucrin ve decapeptyl) & yumurtalıkların uyarılmasını sağlamak amacıyla (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur, Merional, Fostimon) iğnelerine başlanır.Amaç çok sayıda folikül-yumurta elde etmek ve çok sayıda yumurta geliştirmektir.Hergün ya da gün aşırı ultrasonografi ile (gerekirse kan testleri (E2-LH) yumurta hücresinin gelişimi izlenir.

Hormonların baskılanması & Yumurtalıkların uyarılması değişik protokollere göre yapılabilir.

Kısa Protokol: GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir. Adet kanamasının 3. gününden başlayarak tedaviye hMG ya da FSH eklenir.

Ultrakısa protokol: Adet kanamasının ilk günü GnRHa'ya başlanır ve 3 gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG'ya da FSH ile devam edilir. Amaç sadece flare-up etkiden yararlanmak.

Mikrodoz kısa protokol: Diğer kısa protokollerden farkı, kullanılan GnRh dozunun çok düşük tutulması. Bu amaçla eczaneden alınan ilaç tüp bebek laboratuvarında sulandırılır ve dozu düşürülür. Bu protokol son zamanlarda yumurtalıkları zayıf olan kadınlarda uygulanır.

Uzun protokol: Tüm dünyada en çok tercih edilen KOH protokolüdür. GnRHa uygulamasına bir önceki adet döneminin 21. günü başlanır. Takip eden adet kanamasının 3. gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmışsa baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda hMG ya da FSH ile uyarı tedavisine başlanılır. Ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesi yapılana kadar GnRH ve hMG ya da FSH bir arada kullanılır.

Yumurtalık uyarımı ile belirli büyüklüğe ulaşmış folliküller (ultrasonografide gözlenen içi sıvı dolu yumurta içeren yapılar) elde edildiğinde, çatlatıcı iğne (hCG; Profasi; Pregnyl veya Ovidrel) yapılır ve 36 saat sonrasında yumurta toplama işlemi uygulanır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Yumurta toplama işlemi(OPU) sırasında ya da hemen sonrasında erkekten alınan menide en kaliteli spermlerin ayrımı yapılır.

Yumurta kültürü ve sperm hazırlanması tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçilir.OPU işleminden yumurta ve sperm aynı kapta inkübatöre yerleştirilir. Ertesi gün yumurtalar normal döllenmenin olup olmadığın araştırılması için incelenir. Döllenmiş yumurtalar inkübatörde embriyo oluşması için bırakılır.

Embriyo transferi çoğu zaman yumurta toplama işleminden 3 gün sonra yapılır. Bazı özel durumlarda, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra transfer edilir (blastokist transferi).

Embriyo transferi genellikle çok basit bir işlem olup, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuardan getirir ve transfer gerçekleştirilir.

Transferi yapılmayan embriyolar dondurularak sonraki uygulamalar için ayrılır.

Kanda gebelik testi (B-hCG) embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.

Bodrum Bodrum :97:

Keyfini çıkar kuzucuklarınla birlikte canım

"Anne nazlı minik kuşun seninle" diyor ...

Canım benim maşallah,Allah yardım edecek inşallah,bu sabrın sonu mutluluk getirecek

Kendine dikkat et,iyi beslen,bol bol dinlen

Canım tebrikler
Ne olacak Nazlı bebeğin büyüyor annesi
Ama neden kutlama yapmıyoruz

kocaman bir umut ışığı doğdu yüreğime..... rabbimden hayırlısını diliyorum....

Sen kalbini ferah tut Allahim insallah yuzunu guldurecek bizde seni cok seviyoruz tatlim...

EGUNAL
gözün aydın tebrıkler canım:)

Maşallahh değerine katlanmışş İnşallah dahada katlanacak o zaman büyük bir kutlama bizi bekliyor

Çooooook sevındım gulden Allahım sesımızı duydu bak ne guzel katlanmıs degerın eve gelene kadar arabada aklım sendeydı.cok sevındım hayırlı olsun

"Anne nazlı minik kuşun seninle" diyor ...

Canım benim maşallah,Allah yardım edecek inşallah,bu sabrın sonu mutluluk getirecek

Kendine dikkat et,iyi beslen,bol bol dinlen

canım arkadaşlarım herşey için çok çok çoook teşekkür ediyorum hepinize ayrı ayrı...
Rabbim bugünlerde sabır versin sonunda bebekli eylesin diyorum...
kötü ihtimalleri düşünmek istemiyorum artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…