Canım sana daha öncede yazmıştım ama görmedin sanırım.
Adetin üçüncü günü yapılan hormon tetkikleriyle, yumurtalıkların ilaçlara nasıl cevap verecekleri önceden anlaşılmaya çalışılır.
Rahim ve tüplerin görüntülenmesi amacıyla bir rahim filmi çekilir.
Eşinden Semen (sperm) analizi istenir.(Daha önce yapılmadıysa)
Her iki eş için AIDS, Sarılık Testi, yalnızca kadınlar için Kızamıkçık Testi ve kan sayımı testi istenir.
Yumurtaların erken çatlamasını önlemek ve normal fizyolojiyi baskılamak amacıyla (lucrin ve decapeptyl) & yumurtalıkların uyarılmasını sağlamak amacıyla (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur, Merional, Fostimon) iğnelerine başlanır.Amaç çok sayıda folikül-yumurta elde etmek ve çok sayıda yumurta geliştirmektir.Hergün ya da gün aşırı ultrasonografi ile (gerekirse kan testleri (E2-LH) yumurta hücresinin gelişimi izlenir.
Yumurtalık uyarımı ile belirli büyüklüğe ulaşmış folliküller (ultrasonografide gözlenen içi sıvı dolu yumurta içeren yapılar) elde edildiğinde, çatlatıcı iğne (hCG; Profasi; Pregnyl veya Ovidrel) yapılır ve 36 saat sonrasında yumurta toplama işlemi uygulanır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.
Yumurta toplama işlemi(OPU) sırasında ya da hemen sonrasında erkekten alınan menide en kaliteli spermlerin ayrımı yapılır.
Yumurta kültürü ve sperm hazırlanması tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçilir.OPU işleminden yumurta ve sperm aynı kapta inkübatöre yerleştirilir. Ertesi gün yumurtalar normal döllenmenin olup olmadığın araştırılması için incelenir. Döllenmiş yumurtalar inkübatörde embriyo oluşması için bırakılır.
Embriyo transferi çoğu zaman yumurta toplama işleminden 3 gün sonra yapılır. Bazı özel durumlarda, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra transfer edilir (blastokist transferi).
Embriyo transferi genellikle çok basit bir işlem olup, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuardan getirir ve transfer gerçekleştirilir.
Transferi yapılmayan embriyolar dondurularak sonraki uygulamalar için ayrılır.
Kanda gebelik testi (B-hCG) embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.
emel canım günaydın nasılsın senın büyükgünede 4 gün kaldı cuma dimi hadı rabbim inşalllh göbuşune bebeşle doldurur bugun konuşacakmısın işden ayrılmak istediğini
Canimcimm en dogru karari veriyorsun inan ban iyiniyetimin kurbani oldugum olaylari topicte te kime sorsan anlatir sana... Ben tedaviye ilk basladigimda esimle konustuk gizleyecektik ne olur ne olmaz dedik ben biruru soruyla ugrasmak istemiyorum dedim ama k.validemle altli ustlu oturdugumuz icin kadin zirt pirt sabahin gecenin koru demz gelir gitmez. ..ben de tedavi oncesi ameliyat oldum tuplerim alindi kocami ben ameliyattayken dusuncesizce konusup aglatmisar bende ameliytta 1 saat fazla kalmisim esim bisey oldu diye korkmu zaten.. Digerir yandn clisiyorum hasili kelam ne bir tas corba yapanim oldu n ede nasil oldugumla n habire esime bana ne zaman tedavi bitecek diye sordular esim zannedyor ki heves ediyorlar torunlari olacak diye sonrasinda iyilesemeyp 2 histereskopi daha oldum ve 1 ay arayla olunca da k.validem olacak terbiyesiz benim kisir olduguma karar verip ogluna kiz bakmis kizla konusmus beni bosatip coculk yapacak bir hatunla oglunu evlendirmeye kalkismis.. Sakin sen sen ol iyi niyetli olma canim topicte erkek infertilitesinden tedavi gorup ailesi bilenler bile sikinti yasiyor hep kusur ve suclu ariyorlar biz zateen zor bir surecten geciyoruz bebek hasreti icin psikolojimiz bozuluyor baskalrina aciklama yapmak durumunda birakmayin kendinizi esim ailesiyle konusmuyor suan ki bizim bir tartismamiza dahi sahit olmamislardir.m
Esinle konus bebek dusundugunuzu doktora gittiginizi bir sorun olmadigini sadece normal takiple olacagini soyleyin cokistyorsaniz ama. sakin bilmesinler sorun ne sikinti ne ...yiniyetten maraz dogabilir..simdi bizne haldeyiz bilsen onumuzdek adetle tedaviye baslayacam insaallah.. Ve tek kelime etmeyecegim. Hamile kalisam eger...
bu vicdansız kaynanaları allah bildiği gibi yapsın,bir canavarda bende var,ama allahtan hiç görmüyorum artık kendinide rahatım oyuzden...benim sadece aileden annem ve babam biliyor,kardeşlerime bile söylemedim..eşimin ailesinden hiç kimseye söylemedik.eşime söyleme demedim kendisi söylemiyecem kimse bilmesin dedi...annem babam ve 3 arkadaşım biliyo.bence sıkıntıya düşmeyeceğin bir kaç kişiyle paylaşılabilinir.çünkü zaman zamn endişelerin oluyo ve biriyle konuşma ihtiyacı hissediyor insan ,ama bu kişiler kesinlikle ailelerden olmamalı heleki kocanın ailesi asla...
neler atlatmışsın sen ya senin yanında olması gerekirken birde oğluna başkasını bakması çok garip bizde kimseye söylemedik.
canım benimm işşallah yarın güzel haberler werirsin bize dualarım seninle aklım hep sendeegeçmiş olsunn çok yaa üzüldümm...ama bence bebişş gayet sağlıklıı yerleşmeye çalışıooo annesinin göbeciğine senii çok sewiyorummm
Herkese günaydın mutlu haftalar diliyorum.. egunal ve nupelda inşallah hayırlı haberlerle dönersiniz çifte kutlama yaparız canalrım sizi çok öpüyorum
canım güzel haberlerini bekliyoruz dualarımız senınle
güzel ve hayırlı haberlerini bekliyorum kuzum
saolun kızlar inşallah güzel haberlerle gelirim..
bugün hastane yollarına düşecek tüm arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun...
şimdi çıkıyorum
bugun dr gıden sonuc alacak yada baska sebeplerden dolayı .. herkese allh en hayırlılarını nasıp etsin.... dualarımm sizinleeeeeeeeeeeeee
Gunaydın kıslar..
uyku tutmadı benıı(
Günaydın tatlım evet 4 gün kaldı ama hiç heyecan stres falan yokNormal değil bende anlam veremiyorum bu kadar sakin olmama Bugün konuşacağım hazır eleman varmış çalışmak isteyen tecrübeli ama ben ay sonuna kadar mecbur çalışacağım bu deneme için borç almıştım onun geri kalanını vermem lazım onun için dayanmak zorundayım bana kalsa hemen çıkıcam
Guneydin ciciim bu ne ki ozet gectim gecmisi okursan ayrintilari gorursun amaannn Rabbim 2 bekar kiizindan gostersin ona yuva yikmaya0 calismak nasil birseymis...neler atlatmışsın sen ya senin yanında olması gerekirken birde oğluna başkasını bakması çok garip bizde kimseye söylemedik.
Kiz sende polen alerjisi de mi var abooooww..bak simdi daha bi uzuldum kesin senin durumuna dusecem hamis kalacamm.mmkiyamam sana Allahim yardim etsin ikinize de Elifnaz la annesihiç sevmem polenleri mahvediyolar beni.... cuma akşamı yemeğe gittiğimizde bahçede oturduk hava güzeldi ama sanırım çarptı beni.... zaten hafta başından beri kırgınlık vardı üstümde tuzu biberi oldu.......
Canim gercekten zor bizim yasadiklarimiz Ama Allah mukafatimiz olan bebislerimizi verecek kucagimiza cabamiz inancimiz hersey bunun icin cektigimiz cile kutsal bir cileee..vazgecmek elimizde degil ... Rabbim kabul etmeyecegi duayi kuluna ettirmezmisssÇok çok geçmiş olsun oyle anlar geliyor ki umutsuzluk sarıyor insanı ama bırakmamak lazım bende çok terslik yaşadım bugüne kadar iç kanamalar dış gebelikler en son tüplerim yok edildi şimdi tüp bebek deniyoruz ama o kadar ağrım oldu ki embiryolar ne olacak diye düşünemedim bugün hiç.Bizim sağlığımız çok daha önemli iki kez iç kanama geçirip ölümden döndüm bir daha denemeyecağim hiçbir şey dedim ama ağrılar üzüntüler geçince geri dönüyor insan.Sende pozitif düşün o sonucu unut güzele odaklan umarım herşeyin en güzeli olur hepimiz için.Sevgiler...
gunaydınlar guzel bır hafta olması dılegıyle hepınızı opuyorum
Herkese günaydın mutlu haftalar diliyorum.. egunal ve nupelda inşallah hayırlı haberlerle dönersiniz çifte kutlama yaparız canalrım sizi çok öpüyorum
Gunaydin canlarim insaallah hastane yoluna dusen umut arayan herkes aradigi umudu duymak icin bekledigi dualarindaki ruyalarindaki cevabi alsin yuzu gulsunngüzel ve hayırlı haberlerini bekliyorum kuzum
heyecan stres olmasın ama sonu güzel ve bebişli olsun
Kac gündür giremedim inşallah güzel haberler vardır
Gülden canım hiç merak etme degerin 400 leri bulacak inşallah
Bugün sanırım emelsunar in test gunü inşallah hayırlı haberle gelir
Umarım herkes iyidir öpüyorum sizi canlarim
Yok tatlım benim testim cuma günü bugün nupelda23 ün test günü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?