Tüp Bebek Günlüğümüz !

Canım idrarı damlattım ikinci silik çizgi ve birinci çizgi gözüktü sonra tek çizgi koyulaşınca diğeri kayboldu 5 dk sürekli durmadı yani.İlk başta gözüküp sonra kaçtı

Sonmunda telefonun altindan girdim ustunden ciktim siteyi acabildimm nasilsiniz arkidesler ben var ya sizi cooooooookkk ozledim hepinize kocaman sariliyorve opuyooooruuummm

Canım idrarı damlattım ikinci silik çizgi ve birinci çizgi gözüktü sonra tek çizgi koyulaşınca diğeri kayboldu 5 dk sürekli durmadı yani.İlk başta gözüküp sonra kaçtı

selam kızlar ben bügün kötüyüm küçük kızkardeşim i acile götürdüler bügünde doktor böbrek büyümesi var demişş vcanım çok sıkkın büyüme hakkında bilgisi olan varmı

Sonmunda telefonun altindan girdim ustunden ciktim siteyi acabildimm nasilsiniz arkidesler ben var ya sizi cooooooookkk ozledim hepinize kocaman sariliyorve opuyooooruuummm

senı ve telefonunu tebrık edıorumm kızzz bnde dıorum bu kız nerelerrrdeee..huu hanımm nasılsınn bakalımm???

insallah pozıtıf sonuc alırsın canımm yaa..

selam kızlar ben bügün kötüyüm küçük kızkardeşim i acile götürdüler bügünde doktor böbrek büyümesi var demişş vcanım çok sıkkın büyüme hakkında bilgisi olan varmı

ayy canım benım gecmıs olsunn kızz..smdı okudum nette bı bak sende ıstersennnn canımm....

Canım çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin....

son 4 günün test için eğer test hassas bir testse çok çok silikte olsa çıkabilirdi...
valla görünüp kaybolanını ilk kez duyuyorum yani
testin fotosunu çekip buraya koyabilirmisin bi bakayım..

sen aksama hazırmısın bakım neler yaptın ne yemekler pısırdınnnn

şekerim öyle tencere yemekleri yapmayacam aparatif bilişer olacak..
zaten pastayı kendi ellerimle yapıyorum...
kekini pişirdim birazdan süslemeye geçicem soğumasını bekliyorum...
bu arada da evi süpürecem..
sonra hoooppp bıcı bıcıyaaa...
miiissss olayım..

ama bizde seni öslüyooozzz bu telefondan takılmak yaramadı resmen iletişimimiz koptu yani..

hamarat arkadasım benım
aferın sana pastanın resmını beklıyorum bakkkkkkkkkkk
banada lazım olcak kuzummmmmmm

Canım benim çok üzüldüm Allahım acil şifalar versin..
sana bu konuyla ilgili bir yazı yayınlıyorum..

BÖBREK BÜYÜMESİ...
Tıp dilinde hidronefroz olarak tanımlanan böbrek büyümesi, böbrekte idrarı toplayan sistemlerin farklı sebeplere bağlı olarak büyümesi ya da genişlemesi olarak tanımlanabilir. Bu durum böbrekte idrarın birikmesi sonucu meydana gelir. Böbreğin pelvis renalis ( idrarın üretildikten sonra depolandığı yer) denilen bölgesi idrar biriktiği için şişerek böbrek dokusuna basınç yapar ve onun çalışmasını bozmaya başlar. Böbrek büyümesine sebep ise bu kanalın tıkanmasıdır. Tıkanma sonucu meydana gelen hidronefrozlar bazen düzelir.

Tek taraflı tıkanmalara bağlı hidronefrozda diğer böbrek çalışmaya devam ettiğinden belirtiler geç fark edilir. Bu da hastalığın seyrini olumsuz etkiler. Tehlike oranı düşüktür. Eğer her iki böbrek de tıkanmadan etkilenmişse ve tıkanmaya bağlı olarak idrar ters yönde gidiyor ise sonuç sıkıntı doğurabilir. Böbrek fonksiyonları bozulduğunda o böbreği çıkarmaktan başka çare kalmaz.

Belirtiler

Böbrek boşluğunda bel ağrıları,
Biriken idrar dolayısıyla enfeksiyon,
Ateş,
İdrar yaparken acı,
Karında şişlik,
Bulantı ve kusma,
İki taraflı hidronefrozda susama,
Keyifsizlik,
Kilo kaybı gibi belirtiler en bilinenleridir.
Tanı

Ürografi
MRI
Ültrason
Sistoskopi
Tam idrar testi

Sonuç ;

Hastalığın erken fark edilmesi çoğu zaman yararlı olacaktır. Erken dönemlerdeki hidronefrozda tıkanmalar giderilerek tedavi sağlanmış olur. Böylece kişi normal hayatına dönebilir.
Geç kalınan durumlarda ise aynı şeyi söylememiz mümkün değildir. Çünkü bu durumda tıkanmalar, böbrekte kalıcı hasar bırakmaya başlamıştır bile. Tıkanmalar giderilse bile hasar sebebi ile kişinin normal hayatına dönmesi mümkün olmayabilir. Bu tür durumlarda gerekirse hasar gören böbrek cerrahi müdahale ile alınabilir. Tabi ki şunu da söyleyelim. Her gün tıpta yeni bir tedavi hizmeti veya ilaçlar bulunmaktadır.

Son düzenleme:

Canım testi attım, zaten gözükmüyor artık,yarın sabah tekrar yaparım belki maksat heyecan olsun...Az kaldı teste belki cuma günü kan da baktırırım annemle dr gidicez gitmişken kan veririm bende.

Canım çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin....

ayy canım benım gecmıs olsunn kızz..smdı okudum nette bı bak sende ıstersennnn canımm....

cok gecmıs olsun canım yaaaaaaaaaaaaaa

canlarım çok teşekkür ederiimm inşallah ileri derecede değildir yoksa alınması gerekir heralde egunal canım çok sağol bilgin için inşallah geç kalmamışızdır

hamarat arkadasım benım
aferın sana pastanın resmını beklıyorum bakkkkkkkkkkk
banada lazım olcak kuzummmmmmm

valla kendim beğenmezsem yayınlamam he
aslında pasta yapmaya az önce karar verdim aklımda olsa malzeme alırdım..
evdekileri kullanacam artık..
çilek ve muzla ne kadar süsleyebilirsem işte..

Canım çok geşmiş olsun,Allah acil şifalar versin...

Canım testi attım, zaten gözükmüyor artık,yarın sabah tekrar yaparım belki maksat heyecan olsun...Az kaldı teste belki cuma günü kan da baktırırım annemle dr gidicez gitmişken kan veririm bende.

kız sen niye heyecan arıyon otur oturduğun yerde..
test günü asıl heyecanı göreceksin sen..

canlarım çok teşekkür ederiimm inşallah ileri derecede değildir yoksa alınması gerekir heralde egunal canım çok sağol bilgin için inşallah geç kalmamışızdır

inşallah canım...
erken safhadadır..

valla kendim beğenmezsem yayınlamam he
aslında pasta yapmaya az önce karar verdim aklımda olsa malzeme alırdım..
evdekileri kullanacam artık..
çilek ve muzla ne kadar süsleyebilirsem işte..

Yayınla mutlaka,sen yaparsında güzel olmazmı hiç...

Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…