ama hamişler aklıma gelmediiii daha doğrusu canınızın isteyebileceği ben eğlenelim diye koydum resmi...
olsun canım sen sağlıklı beslen boşver pasta kurabiyede neymiş ben yemem normalde dün önemli birgün diye yaptım işte..
yok be canım şaka yapıyorumm,,canım istesede yiyemeyeğim için:))ama gerçekten güzel olmuştu pastacığınn,,kocişin de beğenmiştir kesin,,,
ay kuzum kusura bakma unuttum ben bugun yapcam misafirim gelcek kaybetmeyim diye öyle yaptım
üzüldüm bak şimdi
ben pek sevmem zaten pasta kurabiye
canım filmi izle banada söyle bizde gidelimmya bızımkı netten ızledı fragmanı sonra baktık guzel eger kısmet olursa haftaya gıdecez bakalım
ozaman derım sana canım ama begenırım dıye dusunuyorum
valal oyle olacak canım yaaaa ıcım dıyo bu son olacak bebegın gelecek dıye ama kısmet
canımsın.......... ayrıca görüntüsüde gayet güzeldi bence patanı hafife alma.... bir gün inşallah yemeyede gelirim........ bugün gün var midem bayram edicek yani:)))))))
oyyy erkende kalkarmış aaa pasta yiyecek ya günde heyecandan herhalde....ben geçmişi okurken tam saat 12lere gelince diyorum evett şimdii"tünaydın "mesajı akasyadandedim hadi topiği bugün de ben açayım ve kızları şaşırtayım:))))))))) o saatlerde hep uyanıp bi geziniyorum sonra geri yatıyorum......
tamam kuzum yazarım şimdi..
bende netten kopya çektiydim zaten
şekerim liste için yine ilk sayfamızdaki verdiğim linklere girmen yeterli..
mecburiyetten böyle bişi yaptım..
yoksa eski usul listeleri bi kaç mesajda sohbetlerin arasında yayınlamak zorunda kalacaktım...
karakter sınırlamasına takıldım 75 bini heçmemeli ve biz 75 bin sınırına dayanmıştık..
tamam kuzum yayınlarım birazdan zaten netten aldım tarifi
olsun kız yazıııııııııkkkkk...
bi kupa görsün garipler...
Beşiktaş,Galatasay ve Trabzondan hiç birini yenmeden kupayı aldılar o kupayada kupa diyorlar...
Eki Görüntüle 418531 Emrah sevin artık evladım bir kupanız oldu
günaydın şekerim...
he valla hiç kaçırmadı süprizimi çok beğendi ve hemen BEĞEN butonuma bastı
ama kociş bayıldı zor ayılttımsonra süprizi söyleyince bi daha bayıldı ama süprizi kaçırmamak için hemen ayıldı
he valla hiç kaçırmadı süprizimi çok beğendi ve hemen BEĞEN butonuma bastı
Tarifi internetten almıştım
küçük değişikler yaptım tabii...
KEKİNİN TARİFİ:
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)
KREMASI:
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
YAPILIŞI:
Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Arkadaşlarım ben kremasını ara katına sürmek için yaptım daha verilen ölçülerden daha az kullandım...
üzerini kaplamak için puding yaptım öyle daha çok seviyorum çünkü...
ara katına kremayla beraber muz,çilek ve fındık parçalarıda koydum...
tarifte geçen yağı koymadım yani sıfır yağ vardı pastamda...
günaydınn
canımsın.......... ayrıca görüntüsüde gayet güzeldi bence patanı hafife alma.... bir gün inşallah yemeyede gelirim........ bugün gün var midem bayram edicek yani:)))))))
beklerim kuzum her daim...
ay sen bugün güne gidiyosun demeeekkk...
e sen şimdi neler neler yersin orda bak aklıma kısır geldi hemen sabah sabah olsa yerdim valla..
merhaba hanımlar eşim leptobu zararlı diye yasakladığı için sık sık giremiyorum ama burdaki herkezi merak ediyorum arada kaçak girip bakıyorum :) dün kontrolümüz vardı 11 haftalık oldu dutlarım.ultrason için ne zaman uzansam o masaya kalbim yerinden fırlıcak gibi oluyor hala korkularımı atlatamadım.dün bebeklerimden biri çok sakinken diğeri resmen şov yaptı bize öle hareketli öle şirin görünüyordu hiç kalkmak istemedim saatlerce izleye bilirim onları
bu arada yeni hamişlere bebekleri hayırlı olsun rabbim sorunsuz kucaklarına almayı nasip etsin bu yolda çaba gösteren tüm arkadaşlarımada allahım sabır ve isyan etmeden muratlarına ermeyi nasip etsin her gece uykumdan uyandığımda tüm arkadaşlarıma dua ediyorum rabbim kabul eder inşallah şimdilik haberler bu kadar hoşçakalın
Eee daha ne olsun şekerim ....
İlk fırsatta deneyeceğim,küçük yuvarlak borcamda pişirdin değilmi keki?
Zuzum ve zuzuları günaydıııın
Canım benim gün midenin günü demek, bol sohbetli ve afiyetli geçsin
Ayy evet kısır ... Olsada yesek ...:97:
bende istiyorum kısırrr ve o pastadaaannn...egunal yine yazıom pastan çok güzeldi bacııım
telden kutlama smile koyamıyorum bnm yerimede kutlayıııınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?