canım sen esınle yumurta zamanında oldun bence bırak eger oyle bırsey varsa Rabbımın elınde olmustur belkıde ıcme sonra adet sonrası gene ıc derım ben
ama sen de bilmediğim yerden soruyon.............................
kustukkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ama ben bılmesemde yazdımmmmmm hehe ortalıgı karıstırayımmmmmm
zaten ben hem doğal yolla bebiş için uğraşıyorsun hemde soğan içiyorsun diye şaşırmıştım çünkü kesinlikle önermiyolar malum içerde nevar neyok temizliyor
ayrıca gerçekten bişi varsa 10 gün içinde söküyor ki bildiğim kadarıyla senin görünürde bişeyin yok yanlışmı biliyorum ??
oyüzden fazla uzatmamanı tavsiye ederim ben dengeni bozmasın sonra , çünkü arkadaşım anlatmıştı parça parça bişiler sökülmüş ondan sonrasında oda bıraktı hemen
canlarım ... geldik sizlere haber verelim diye... bebelerim benimle..... güldeninde yazdığı gibi ayın 9 u test günüm... belirti felan yok şimdilik.. anneler bana iş felan yaptırmıyo.. yatıyom acık gezinip yine yatıom...
sizleri seviyom.... dua edin ne olur bebelerim bana sımsıkı sıkı sıkı sarılsınlar hiç bırakmasınlar... tek sıkıntım evde öylece yatmak... öpüyorum sizleri.... hemde kocaman.......ara ara gelicem yine...
Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Ve sabah akşam olmak üzere günde 2 kere aç karnına içilir.
çok ayıp ya karşında uykusuz ve bu yüzden asabi bi kadın var.......
iyi oldu uyardığınnn pek bi korkardım yoksaaa
aman deyim patlama daha hamile kalacan doğuracan çok işin var şimdi olmaz
döllenme haberine sevinecem tam mesajın devamında deli oldum yani..
bu arada moda oldu yani yumurtalardan embriyolardan haber alamamak..
hayret bişey yaaa benim en doğal hakkım ne demek transfer günü öğrenmek...
gerçekten çok sinirliyim şu an...
cok gecmıs olsun Rabbım acıl sıfalar versın ...bı r an once toparlanırsın ınsallahOhhh bee sonunda topicteyimBen çok hastayım yine :2: oldum ve ateşim çıkmaya başladı bugün erken çıkıcam kızları çok merak edicem test sonucu alan olmadı mı daha?
bısey olamz sanırım 1 saat gecıkmeden dıye dusunuyorum :26:selamlar kızlaarrrrr...ya dün eczaneye cetrotide sipariş vermiştim.1tane daha lazımdı bu sabah için.sabah alıcam dedim dün telde. eşim gitti saat 11 gibi gelmemiş.sinir oldum.hergün saat 9-11 arası vuruyorum ama biraz gecikicek bugün sorun olmaz herhalde dimi? 12bucukta gelirmiş ilaç.
saol canım...
valla bende bugün kasık ağrısı var sadece adet olacak gibi hissediyorum ama o kadar başka bişi yok...
acaba bebişmi var diyede şüphelencem ama soğan suyu içiyorum diye ihtimal vermiyorum...
ne biliiimmm kuzum var bi kasık ağrısı dünden beri...
bi yandan kistmi var bi yandan bebekmi var bi yandan da soğan suyumu yapıyooo diye düşünüyorum..
ama saraçoğlu hamiş olsanda bişi yapmaz deyip duruyooo öğrendiğinizde bırakın diyooo...
olsun yinede bilmiyorum diye de cevap yazabilir ilgilendiğini gösterebilirdin çok içlendim doğrusu...
evet küstük ama yinede yazıyorum dayanamadım işte...
bende pko var canım ve soğan suyu pko için çok faydalı...
o nedenle yapıyorum...
saraçoğlu da hamiş bile olsan bişi yapmaz dedi öğrenince bırakırsınız dedi tv de ...
onadan güvenli geldi bana...
geçmiş olsunnn canım...
sıkı sıkı tutunsun bırakmasınlar seni...
ama bende öyle yapıyorum 9 gündür sabah akşam taze yapıp içiyorum sıcaklığınıda güzel ayarladım onlarda sorun yok şekerim...
ben sadece noluyooo içerde onu merak ediyorum
soğan kürüyle hamile kalanları bende çok okudum ve ona güvendim...
hamile kalamasamda bi faydasını illaki görürüm diye içiyorum umut işte...
ya bende sınır oldum ama emınım o kıza patlasam bı ıse yaramıcak persembe sorarım hesabını gıdınce bakalım
cok gecmıs olsun Rabbım acıl sıfalar versın ...bı r an once toparlanırsın ınsallah
bısey olamz sanırım 1 saat gecıkmeden dıye dusunuyorum :26:
canım bızım arkadas kullanırken hamıle oldugunu ogrendı ..
ben sogan kuru topıgınde baska kısılerde okumsutum kullandııgı ayın sonunda hamıle olan
ama sen bılrısın tabı herkesın bunyesı aynı degıl ıste
Kırk yılın başında bi soru sordum bi tek rose634 ve ecrin mesajı dışında kimse bişi yazmadı...
Daha da bişi yazmam size
ohoooo akasyacım bak söylemedi deme sen bebişi içerde böyle huysuz edersen o da doğumda çıkmaz kalır orda inim inim inletir seni doğumhanede görürsün şekerim
yaz sen canım bosverrrrrrrrrrr hıhhhhhh onlar anlıycak bızııııııı
canım bence bırak ve bekle yada ne bılım adetın ne zaman kac gun varrrrrrrrr
ona gore devam et eger oyle dedıyse doktorumuzzzz bılmedım yanııııı
enteresan,,içeriyi temizliyor ama hamileliği etkilemiyor demek soğana bak sen aferim ona
:))) valla bende bilmiyorum en bilmediğim yerden geldi ki aslında bende yapmak isityorummm bunu ..
Akdeniz mutfağında bol bol tüketilen ve yemeklere lezzet katan fesleğen, insan sağlığını da olumlu etkiliyor. Fesleğen tüketiminin; kalp sağlığına, ödemlere, DNA hasarına iyi geldiği, gündelik stresle bile savaştığı biliniyor
Fesleğen, öncelikle bir aroma artırıcı olarak bilinmesine rağmen genel sağlık ve birçok hastalıkla savaşta da önemli bir bitkidir; anti-inflamatuar, antibakteriyel ve anti-stres özellikleri bulunur. Doğru bir fesleğen seçimi için, öncelikle yapraklarının taze görünümlü, parlak ve yeşil olmasına dikkat edilmelidir. Yaprakları koyu, lekeli, kesik, yırtık ve sararmış olan fesleğenler tercih edilmemelidir. Fesleğen, buzdolabında veya dondurucuda saklanmalıdır ve organik olduğundan emin olunmalıdır. Fesleğen, kuru ve serin yerde olmak şartıyla altı ay boyunca muhafaza edilebilir. Özellikle tazesi çok yararlı olmasına rağmen, kurutulmuş olarak tüketilen çayının da sayısız faydası bulunur.
DNA HASARIYLA MÜCADELE
Yunanca'da 'kraliyet' anlamına gelen, binlerce yıldır bir bitkisel ilaç olarak kullanılan fesleğen, günümüzde de en yaygın sağlık sorunlarıyla mücadele yollarından biri olmaya devam ediyor. İçerdiği yüksek antioksidan yağları, K vitamini ve ağır miktarda kalsiyum ile besin değeri açısından çok zengin olan fesleğen; DNA hasarına karşı mücadelede son derece etkilidir. Fesleğen, reyhan ve nane benzeri yapraklar; beta-kariyofilen içerir. Beta-kariyofilen de; artrit ve inflamatuar bağırsak hastalığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir maddedir. Fesleğenin en büyük faydalarından biri, kişiyi DNA hasarından korumasıdır. Yani, genetik bilginin depolanmasını korumaya yardımcı olur. DNA; kromozom olarak adlandırılan işlevsel birimlerdir. Kromozomlar, hücre içinde genetik değişimlere uğrayabilir ve kanserin büyümesine bağlı DNA mutasyonlarına veya serbest radikallerin aktivasyonuna neden olabilir.
ÖDEME KARŞI ETKİLİ
Fesleğendeki suda çözünen flavonoidler (orientin ve vicenin) radyasyona karşı hücresel düzeyde koruma sağlamaktadır. Yapılan çalışmalarda fesleğenin, patojen bakterilerin büyümesini engellediği de görülmüştür. İranlı bilim adamlarının yaptığı bir çalışmada da fesleğendeki yağların insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıkmıştır. Journal Physicology ve Biochemistry dergisinde yayınlanan bir başka araştırmaya göre ise fesleğenin, akciğer enfeksiyonları ile ilişkili bakterilerin büyümesini kısıtladığı ortaya çıkmıştır. Malezya'da University Science of Malasia'da fareler üzerine yapılan bir çalışmada ise fesleğenin ödeme karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Fesleğenin; hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucu, akciğer ve kolon kanserlerinde tümör erimesini sağladığı ve immün yetmezliğini ortadan kaldırdığı da bilinmektedir.
KALP SAĞLIĞI İÇİN SON DERECE YARARLI
Magnezyum ve beta-karoten açısından zengin olan fesleğen, kalp sağlığı için çok önemlidir. Araştırmacılar, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle fesleğenin kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkisi olduğunu belirtmişlerdir. Yapılan araştırmalarda; fesleğen yaprağı ekstresinin, yüksek kolestrolü düşürdüğü gözlemlenmiştir. Ayrıca fesleğenin, yüksek total kolestrol ve LDL kolestrol gelişimini de engellediği saptanmıştır.
ÖLÜM ORANINI DÜŞÜRÜYOR
Netherlands National Institute for Public Health tarafından yapılan araştırmada; 15 yıl boyunca C vitamini kullanan ve fesleğen tüketen 65 yaş ve üzeri erkeklerde kalp hastalığı ile ölüm arasındaki ilişki değerlendirilmiş, yaş ve sigara dikkate alındığında, kalp hastalığından ölüm oranının yüzde 20 civarında azaldığı görülmüştür.
meşhuuurrrr soğan kürü ama kimse bişi bilmiyoooo
hemde hamile kalamayanlar gurubu olaraktan
denemkte fayda var tabii..
canikocumlarım bana söylermisiniz lütfen bu sperm fısh testi nedir ??? daha neler duyacağım çok merak ediyorum:))) aslında hani kromozom ları dna hasarı sitogenetik hepsine bakıldı ama bu farklı bişimi bilemedim ben genetiks diye bir yeri aradım ama yetkili kimse ile görüşemedim saat 3 te bir daha arıcam gerçi kadın doktorunuz gerek görseydi isterdi dedi ama işte kafam takılacak yer arıyordu bu çıktı iyi oldu ...
evet efenim bu konu ile ilgili bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...
egunal bizim bi tanıdığımız kaldı canlı şahidiyim yani tüpbebek hastasıydı kız soğan kürü ve incir kürü uyguladı erkekte keçiboynuzu ve vitamin falan içtiler 2 ay sonra hamile kaldı kız şokk olduk bide karı koca burayı takip ediyolardı ama yazmamışlar hiçbizde yaptık ben tabi dayanamadım 15 günde bıraktım soğan kürünü eşim devam etti bizde bişey yok herkeste aynı tepkiyi vermiyo malesef
ne güzel yaaa demek hamile kaldı...
dediğin gibi herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir ama şifayı nerden bulacağımız belli değil belki vesilesi olur diye deniyorum işte..
eşimde keçiboynuzu özü içiyor pekmez olarak...
bende soğandan sonra incir kürüne başlayacam kısmet olursa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?