Tüp Bebek Günlüğümüz !

canım aynısını bana da dediler tek farkımız sen doğal yoldan da gebe kalmışsın ben hiç kalmadım.doktorum dene dedikçe adama direniyorum 3 yıldır olmadı nasıl olsun diye kaldı ki bizim morfoloji%3.ben hiç gebe kalmadım.acaba ben de mi sorun var:))

canım tabi zararlıdır ama bilgisayarla çalışıp doğuranlar var tatlım be burada olmasa günler geçmez daha zararlı diye düşünüyorum benim için

SPERM MORFOLOJİSİ

Sperm hücresi baş, boyun ve gövde olmak üzere üç kısımdan oluşmuştur. Sperm başı içerisinde genetik materyel bulunur. Özellikle baş kısmının yapısal bozuklukları (morfolojik bozukluklar) spermin döllenme kabiliyetini sınırlayan önemli faktörlerin başında gelmektedir. Boyun kısmı enerji, kuyruk kısmı ise hareketin sağlanması için gereklidir. Penis kökündeki kasların kasılması ile dışarıya atılan ejakülat yani (meni) normalde 2-6 ml hacminde olup ilk atılma esnasında koyu kıvamlıdır.

Yaklaşık yarım saat içinde sıvılaşan menide ml’de ortalama 50 milyon sperm hücresi olup % 40 civarında hareketlilik görülür. Vajina içine boşalan bu spermlerden en yüksek döllenme kapasitesine sahip 25 - 30 tanesi üreme kanallarındaki yumurta hücresine ulaşır ve yalnızca bir tanesi yumurta içine girerek döllenmeyi oluşturur. ılişkiyi takip eden 16 saat sonrasında bile canlı sperm hücrelerinin vajina içinde görülmesi mümkündür.

Sperm sayısının 20 milyon/ml, hareketliliğin % 30’un altında olması anormal kabul edilir. Spermin dölleme fonksiyonunu belirleyen en önemli faktör ise morfolojik yapısıdır. Bu parametrenin infertilite klinikleri tarafından değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Morfoloji % 5 normal sınırının altında olanlar tedavi seçeneğinin düzenlenmesi açısından değerlendirilmelidir.

alıntıdır.

Son düzenleme:

süpermiş yani sadece rahim kalınlaştırmak için bant kullanılıyor..bende normal yoldan olmazsa dondurulmuşlarla denemeyi düşünüyorum da o yüzden sormak istedim

merhabalar bende gürgandayım....valla gürganda tedavi olanları bulmak çok zor...güya çok kalabalık ama forumda çok az...canım kaçıncı denemen. prob ne sizde...klinikten memnunmusun

çok doğru ben de pek karşılaşmadım.arada işte. ben memnunum ama gebelik oldumu dersen şuana kadar olmadı 2aşı 1 tüp var.ama genel olarak memnunum ki ankarada gürgan harici başka bir yeri erkek infertilitesinde bu kadar başarılı düşünmüyorum

sincapp cnm kan yaptırsana yarın çıkar idrar yanıltabiliyor yaa daha kesin sonuç alırsın

Maşallah test günün gelmiş bile sincappcımmmm..Ama bende katılıyorum kızlara idrar yerine ver kanı kesinleştir gebeliğini tatlım
inanın 2 gündür çok kötüyüm ağlamklıyım hep sonuş olumlu mu değil mi bu sorular içimi kemiriyor. idrarda çıkmazsa dediğiniz doğru ama eşimi ikna etmem lazım ...eşimin sesini duymak bile üzüyor beni ..herşeyin hayırlısı tabi ama ona olumlu pozitif sonuç vermek istiyorum. bu keşke benim elimde olabilse...rabbim inşallah hayırlısıyla bu sefer güzel haberler almayı nasip eder...

canım ben kaldım ama ama elde bebek yok doğru dürüst yapamadık demek
canım rabbim ol desin ben şuan ne kadar tedirginim bi bilsen son bebeğim 9 haftalıkken kalpi durmuş kürtaj oldum şimdi her hafta doktordayım aynı şeyler olmasından korkuyorum
allah ım verip almasın o daha acı tatlım...sana bakılmadımı ki canım bişii çıkmadı mı

allahım sağlıkla sıhatle kucağına amayı nasip etsin kurban olduğum.dediğin çok doğru ben negatiflerde bile çocuk düşürmüş gibi kopuyordum ortada bişey yokken seni düşünemiyorum bile ben de birşey yok doktorum bayağı araştırdı maşallah ben iyyim gerçi tedaviden sonra çikolata kistim oluştu ama nazar boncuğum artık onu da seviyorum ismi sevimli.sanki o yokken hamile kaldımda kafama takmıyorum

millls kiz nolur avatarini degirtir bakamiyom.icim bi hos oluyo:))dudaga sigara basmislar gibi..
himm benim bizimkinin morfoloji sayisindan haberim yok kac olursa iyi oluyo?

Ayy ne güldüm turkuazz heee
Ama seni kıramıciğim çünkü topiğin demirbaşlarındansın taam az daha dursun değiştiriyorum hemen

Ama ama ama neden kiiiiiiiiiiiiiiiiii..Eşin neden öyle yapıyormuş üzüldüm şimdi cnm yaa..Sen ona demeden yaptırsan kan tahlilini olmazmı peki sincapcım..İnan idrar yapıp kendini daha fazla gericeksin..Kan verip en azından daha iyi emin bir sonuç alabilirsin..Rabbim yardımcın olsun..

ay canım nasıl sigara istiyo biliyomusun eşime diyorum 20 tane birden yakıyım hepsini çekiyim ohhh rahatlıyım o durumdayım yani

rabbim güzel sonuçlar almanı nasib etsin canım.keyifli sağlıklı bir gebelik yaşarsın allahın izniyle.son günler en zoru hepimiz seninle aynı duyguları yaşadık yaşıyoruz..moralini yüksek tut.inşallah güzel haberi alırız

ay canım nasıl sigara istiyo biliyomusun eşime diyorum 20 tane birden yakıyım hepsini çekiyim ohhh rahatlıyım o durumdayım yani

Bak yaaaaaaaaaaa kızzzzz senii ehh yaparımmmm Şimdi gülden olsaydı görürdün sen o 20 sigatayı yakmak istemeyii

Şaka bir yana canımm sık dişini nolur kuzunu düşünn..dumansız hava sahasıı diyozz daha ne diyelimm bak dudağımaaa üülee olurr cızzzzzzzzzzzz:18::18::18::18:

moonsssssssssssssss cıssssssssssssssssssssssssss

cnm kendini strese sokma eğer eşin istemiyorsa gününde yaptır bence boşuna sıkıntı yapma
hepimiz aynı durumdayız keşke elimizde olsa böyle olsun istermiydikki
valla ben üçüz üçüz verirdim benimkinin kucağına elimde olsa

işte eşimde gülden gibi diyo o sigaraları........
oofff offf herşey bebiş için geçenlerde eşimin kuzeni doğurdu elinde sigaryla geçti hamileliği

allah korusun canım ya dayanıcaz napalım yeter ki sağlıklı olsunda

aynen öyle canım valla ben hiç kullanmadım bilmiyorum ama kullananlardan duyduğum önce kafada bitirmek lazımmış onu yapabilirsek eğer bırakırız diyorlar..ya da benim tanıdığım birçok insan başına birşey gelince bıraktı..babam dahil..o yüzden dumansız hava sahası sağlıklı beyinler ve sağlıklı bedenler diyorum başka da birşey demiyorum...bi de ee kaka pisss diyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…