Tüp Bebek Günlüğümüz !

ayyy bi de kestane gibi diyoooo kestaneyide hiç sevmem ne zaman yemeye niyetlensem kurtla gözgöze gelmişimdir ya pişmiş ya canlı :100::100::100:

anam ben nerden bileyim senin kurtlu kestane pişirdiğini

ozaman kestane gibi değil annem lokum gibi lokum şimdi lokumdanda kurt çıktı deme bana

Canım çok haklısın. Böyle kafa karıştırıcı konuşmalarının sebebi onların da tam olarak ne olacağını bilmemeleri. Benim Ankara'daki doktorum çok iyi. Bebek istediğimiz ilk ay fark ettik kisti ve uzun süre kendi kendimize denememizi, kistle hamile kalıp gelenlerin çok olduğunu söyledi. 8 ayın sonunda olmayınca ben senin yerinde olsaydım şu anki bilgimle mutlaka lap olurdum dedi. Ben de ona güvendim ve oldum. Tabiki bu arada çok araştırdım. Çikolata kistini alıp alamak konusunda literatür, doktorlar birbiriyle çelişiyor. Bazıları alınmalı diyor. Bazıları küçükse ve şikayete neden olmuyorsa dokunulmamalı diyor. Benim durumum da genel olarak alınmasa da olur denen duruma uyuyordu. Ama gel gör ki ameliyatta çikolata kistine sebep olan endometriosis hastalığı yüzünden yumurtalıklarla tüplerin birbirinden ayrıldığı görüldü. Kendi kendime hamile kalmam mümkün değilmiş meğer. Endometriosis herkese farklı etki yapıyormuş. Benim vücüdum çok şiddetli tepki vermiş. Endo olan her şey birbirine yapımış. Bağırsaklar bile öyle düşün. Bundan sonra çok karışık biyolojik mekanizmalar devreye giriyor. Bu yapışıklıklara sebep olan immunolojik tepki (bağışıklık sistemi) embriyoyu oldürebiliyor, tutunmasını engelleyebiliyor. Ama bazılarında böyle olmuyor. Sadece kistleri oluyor. Onların hamile kalması daha kolay. Fakat bunu bilmenin tek yolu lap.

Ben de lap yapmadan tüpe mi başlasam diye çok düşündüm. Endometriosisin yukarıda yazdığım sebeplerle tüp bebeğin başarı şansını düşürme olasılığı vardı. Ben şansımı en yükseğe çekmek için önce lap olmayı seçtim. İyiki de olmuşum. Şikayetim yok diyordum ama meğerse varmış. Sadece ben ağrısız yaşamak nasıl bir şeymiş onu unutmuşum. Hafifte olsa sürekli kalçamda, belimin altında, hatta bacaklarımda bir ağrı vardı.Lap'tan sonra yeniden doğmuş gibi oldum. Ama bu geçici. Malesef bu hastalığın geri gelme olasılığı çok yüksek. O nedenle hemen hamile kalmalıyız. Hamilelikte endometriosis tamamen duruyor ve geriliyor. Belki de hiç geri gelmeyecek şekilde iyileşir.

Aspirasyonda kistin içini boşaltıyorlar. Fakat kistin duvarı orada kaldığı için her adet dönemimde kanıyor ve içi dolmaya başlıyor. O nedenle illa bu işlem olacaksa tüp bebekten hemen önce olmalı. Tek amacı tüp bebeği etkilemesini azaltmak. Bazen ksitler östrojen salgılıyor. Tüp bebekteki hormon dengesini bozuyor. Dediğim gibi imminolojik sebeplerle tüp bebeğin tutunmasını engelliyor. Ama ya o denemende hamile kalamazsan? Bir dahakine yeniden mi aspirasyon yaptıracaksın? Bir de hamile kalsan bile doğumdan sonra yeniden adet görmeye başladığında kistin geri gelecek. Halbuki lap yaptırsan, eğer doktor kisti ve diğer endo odakları iyice temizlerse bir de üstüne hamile kalırsan bir daha bunlarla uğraşmak zorunda kalmayabilirsin.

Herkesin durumu kişiye göre değerlendirilmeli. Kistin tek taraflı mı? CA125 değerin kaç? Antral folikul sayısı amh bakıldı mı? Yumurtlama problemin var mı?

Son düzenleme:

eğer ciddi bir sorununuz yoksa iki kez aşılama yapma şartı var...
sosyal güvencede prim gün sayısı 900 iş gününü geçmiş olacak
23-39 yaş arasında olnuması lazım...
anatoliaya ya en son 9ay nickli arkadaşımız gitti tedavi gördü şimdi tekrar donmuş embriyolarının transferi için tedavide

anam ben nerden bileyim senin kurtlu kestane pişirdiğini

ozaman kestane gibi değil annem lokum gibi lokum şimdi lokumdanda kurt çıktı deme bana

lokumda dişlerime yapışıyooo onuda sevmem :100::100::100:
abartmayım lokum yerim ama cezerye olanından minnak lokum seviyom ben

slm ben başket hastanesi hulusi beyin hastasıyım 2. denemem ve hulusi beye gidipte olumlu yanıt alan kişileri görmek sanırım moral olacak bana...
selam canım..
bende burdaki egunal ve akasya arkdaşımın anlatmalarıyla gittim hatta akasya arkdşaımla ilk görüşmeye gittik..
görünce karar verdim kızlarada hak verdim..
bende hulusi hocanın hastasıyım kendisiyle 5 ay oldu tanışalı 2.tüpüm orda oldu negatif ama 3.de orda olucak galiba..
benim ailem ankarada doğma büyüme ankaralıyım ama samsunda yaşıyorum...
hayırlı uğurlu olsun tedavin cnm..Hulusi hocadan çok olumlu bahsediyor tüm arkadaşlar..Negatif alanlar bile..

Kendinden biraz bahsedebilir misin kaçıncı denemen,yaş kaç problem gibi??

aynen ben negatif alsamda hakkında olumlu düşünüyorum hala...
rabbim yüzünü güldrüsün seninde inş. bebeklerimiz olur hulusi dedelerine gideriz el öpmeye topikçe..

lokumda dişlerime yapışıyooo onuda sevmem :100::100::100:
abartmayım lokum yerim ama cezerye olanından minnak lokum seviyom ben

anlaşıldı kabak yemeyecen sen

herşeye bi kulpun var yani ondan bu kadar zayıfsın sen armudun sapı üzümün çöpü ohooooo sen hamile kalınca ne yapacan

herşeye bi kulpun var yani ondan bu kadar zayıfsın sen armudun sapı üzümün çöpü ohooooo sen hamile kalınca ne yapacan

armutu severim sapını bilem yerim üzümüde severim ama çüpünü yemeyim artık
ben hamile kalınca canım ne isterse onu yiyecem hiç belli olmaz bi bakmışsın kurtlu kestane istemişim olabilir yaniii

saol sekerim sana da bulalim guzel ikiz.kizzz bize de dua ettin mi o dogum odasinda..
bilmem ikiz koymasammı çok istediğin olmazmış ya şimdlik tek olabilir...çoktandır ikiz bebe va rkucağımda saten kollarım ağrıdı
Kızlaarrrrr avatarlarımızda bebek patlaması var sadece avatarda kalmasın kucağımıza gelsinler inşallah yeni yılda
inşaallahhhhhhhhhhhhh patlama olsun can kurban bu patlamayaaaaa

kızz bende etimesguttanım bakma sen burda yaşadığıma benide sayaydın unuttum derken benmiydim acaba
pronex bide papatya ama onlardamı ankarada değildiki:26:haydi canımmmm sıra sende inşaallahhhhhh
dualarımdasınn artık yoğunluğumuz sana sıra sendee
sonra topik açarsınız bend epeşinize gelirim ankarada hulusi hocanın gebeleri diye yada hulusi dedemiz diyeee

efettt yakınen gördüm incedir arkdaşım ama ruhuda aynı bedeni gibi....
ooo gebe kalsın hiç belli olmazz.
ben ona bol bol beyaz leblebi götürürümd eonu çok yer yemeye devam eder..
eee ikiz olunca bulantıya iyi

Benim kistim çift taraflı biri 2.5 diğeri 3.9 geçen ay soğan kürü denedim bu gün hasta oldum ilk defa ağrısız adet başlangıcı geçirdim ve çikolata kisti ben de çok fazla kahverengi leke yapıyodu o kesildi. şükürler olsun biraz işe yaradı gibi. yarın doktora gidicez eşimle. doktor 2. gün gel dedi bakalım ne diycek. CA125 ve amh değerlerime bakılmadı. folikül takibi yaptrmıştım. yumurtalarım geç olgunlaşıyo ve çatlıyo. 16 gün olgunlaşıyo 21-22 de çatlııo o şekilde. kistten kaynaklanıyo sanırım.
işte doktor, senin bu söylediğin değerleri görmeden, kisti ve eşimin durumunu öğrenir öğrenmez aşılama olmaz tüp bebekle başlıycaz diyince benim nevrim döndü.
beni bu konuda aydınlattığın için çok teşekkür ederim sana:) çok kibarsın okadar yazmışsın, açıklamışsın saol canım. insan kendine destek arıyo. kimseyle konuşamaz oldum. bebek yok mu daha sorularından da bıktım. inşallah tüm isteyenlerin bebeği olur çok zormuş gerçekten böyle şeyler yaşıyacağım aklımın ucundan geçmemişti. kısmet böyleymiş sabretmek ve bol dua etmek lazım...

egunal teşekkür ederim:) iyi yaştasn kurtardık Allah bu tedavi sürecini bizim için kısa tutar inşallah ta hemen kurtuluruz...

olmaz şekerim ben ikametgah adresine göre yorum yaptım papatya50 balgat ta işteee yazdım balgat diye ama papatya olduğunu dememişim...
phoneix hatun sanırım afyondan geliyordu sallamışta olabilirim ama Ankara dışı ondan eminim...

hadii bakalım inşallahh dediğin olur hayırlı haberler veririrz birbirimizee.....

bizim bir tanıdık anatolia da yaptırdıı o da tavsiye üzerine gitmişş sonrasını sorarsan negatif ve memnun değil ...doktoru görmüyormuşsun bile vs anlattıı...herkes için bu böylemidir bilinmezzz önemli olan bebişlerimize kavuşmakk...bende hrs de yaptırdım memnunmuyum desem tam değilll....hala dönecekler banaa aramadılarr bebişim tutunmadı araştırıp geri döneceklerdii sinirlendim bende aramıyorum şu aralar...herşey parayıı alanaa kadarr hatta 2 test sonucunu arayıp haber vereceklerdii onuda yapmadılarr.(..toplama olana kadar konntrollerde gerek duyulurssa e2 testi yapıyorlarr)....rapor falan almadık nette araştırssan bulursunn illaa....hadii hayırlısı

Yarın randevum var aynı zamanda da gezmelerde yorgun düşmüşüm uyumalıyım ama sizi bırakamıyorum napsam acaba büyük çıkmazdayım yani

maşallah maşallaaaaahhh ne sohbet etmişsiniz yahu..
eguuşş kuzum sen bitirdin mi işlerini
malum pazartesi benimde lap var.. bende yarına erteleyip durdum off çok sıkıntılıyım yaaaa

amannn kızlar coşmuş maşşallah herkes burda yaaa
egunalll nerelerdesin yaa bişey soracaktım bütün gün yoksun galiba ark. ına gitmişsin çok gezmeci oldun sen tabii hamile olunca gezemiycen çok fazla soping yapıon dimi

düldenim bide yarın saat 6 dan önce neticeyi bildirisen sevinirim..
çünkü o saat itibarı ile dışarda oliciiim eve gelince de giremem heralde nete..
meraktan çatlamiyim dimi

Yarın randevum var aynı zamanda da gezmelerde yorgun düşmüşüm uyumalıyım ama sizi bırakamıyorum napsam acaba büyük çıkmazdayım yani

seni bilmem ama ben uyumaya gidiyorum çünkü eşim beni bekliyo regl bitti tedaviydi testti derken nerden baksan bir aya yakındır hasret kadık birbirimize artık zaman ekşın zamanıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…