canım benim ne güzel haber buu cok sevindim senin adına hayırlısıyla kucagına al inşallah...kızlarrr ben mınıcık bır kalp atısı gordummmmmmmmmmmMmMmMmMmMmMm ben ağlıyorum suan artık gerceten ınandım benya mucıze buymuş demek kı çok sukur dıyorum dr hersey yolunda dedı sımdılk ınsallah dewamıda guzel olur dedı 2 hafta sonra tekrar gtcem dualarım sızınle ... hep yanımda olduğunuz ıcınde sağolun sızı sewıyorum
kızlarrr ben mınıcık bır kalp atısı gordummmmmmmmmmmMmMmMmMmMmMm ben ağlıyorum suan artık gerceten ınandım benya mucıze buymuş demek kı çok sukur dıyorum dr hersey yolunda dedı sımdılk ınsallah dewamıda guzel olur dedı 2 hafta sonra tekrar gtcem dualarım sızınle ... hep yanımda olduğunuz ıcınde sağolun sızı sewıyorum
canım benim ne güzel haber buu cok sevindim senin adına hayırlısıyla kucagına al inşallah...
bizde en kısa zamanda kavusalım mucizelerimize inşallah..
Canım benimmm Allah tamamına erdirsin, kucağına almayı nasip etsin inşallah çok çok sevindim inanki.Darısı diğer arkadaşlarımızın başına olsun hemde enn kısa sürede.
çok tesekkur ederım aklımın ucundan bıle gecmezdı ondan zor seyden sonra olmaz sanyordum hepp ama oldu işte çok sukur ya ne desem kı bılmyorum... ama sabrın sonunda allah mucızeyı veryor buna ınanyorum dualrı sızınle
canım bi kimyasal gebeliğim bide bu bebeğim var benim...
o zaman ben bu donmus tedavimi olduktan sonra Allah korusun bi problem cıkarsa ancak öylemi yaptırabilcem??
neyse canım saol ben bunu bi düşünüp arastırayım cok soru sordum kusura bakma hakkını helal et
bi kimyasal gebelik ve bide olumsuz tüp bebek tedavin varsa donmuşlarınla yola devam etmeden önce bu testleri yap nafiş abla sözü dinle pişman olmayacaksın ayrıca hakkım helal olsun ne demek burda hepimiz birbirmizin derdini anlamaya çalışıp derman olmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince canım menim
tatlım gözün aydın artık hamile olduğuna inanır ne kendini ne de bebeğini üzmezsin inşallah
canım ama kimyasal gebelik oldugu zamanki testim yok benim kan tahlili sonucunu almadık elimize istanbula gezmeye gittiğimzde baktırmıştık onun cıktısını alamam kanıtlamam gerekmezmi...
tamam canım ekim kazım gibi düşünüyodum zaten bu arada fakültedende randevu almaya calısrım dr la görüşürüm.. halletmeye calısıcam saol
ispatlaman gerekmiyor söylemen yeterli ayrıca özellikle genetik testler için fakülteler aylar sonrasına randevu veriyo o yüğzden randevu işin şimdiden hallet canım ha deyince gidip yapamıyosun bu testleri anlatabildim mi
nafiş daha olmadın mııı???cnm ben senin üstüne oldum bittim bile bence artık bi doktora görün tatlım ..ayy sahi senin kırmızılar vardı dimi unutttuuummm
pufff benim kırmızılarda gelmedi hala
canım valla kendi evime geçtim ya hani bende o yüzden bi istek uyandı sanki ama bilmiyorum bakalım bi kategori belli olsunda duruma göre katılacak olursam sizinde fikirerinizi alırım tabikisi
bi dahaki denemede bende bunları yaptırıcam cnm histereskopiye eşim yok diyo ama ikna olucak mecbur bir daha körü körün gidip yaptıramam valla.genetik testide üniversite hastanesinde yaptırıcam zamanım çok daha bissürü para veremem özele .geçengün doktorum dediki bi daha genetik test yapalım ben de hemen lafı ağzına tıkadım dedim kievet yaptırıcam ünide ücretsiz yapıolarmış oraya gitcem dedim ok dedi.ama histereskopiyi mecbur kendisine yaptırıcam.ondan da 1500 istiyolar ...kızlar dün gidip genetik testlerimi yaptırdım sonuçlar bir buçuk aya anca çıkarmış önümüzdeki ayda Allah izin verirse histereskopi yaptıracam şimdi kan pıhtılaşmasıyla ilgili testleri de yaptırmıştım başka yaptırmadığım bi test kaldımı acaba :44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
aboooo aysegüll içim çekildi kız neye ağlıyosunnnn yavrum ortada bişe yok takılma bunlara bak ne güzel hamilesin çok şükür..Günaydın canlar dün bütün gün ağladım ağladım keçilerimi yolladım
Ev hala aynı durumda değişmedi ama olsun daha iyiyim şimdi
tatlım donmuşlarından önce yaptır bunları derim.inşallah güzel sonuçlar alırsın canım...
benimde donmuş 3 ıce baby var ya eger onlarda olmazsa öyle testleri düşünüyorum ama hangi testler var bende bilmiyorum canım:44:
yaaa sara pastalı filan bişe olsa varya belki ben de katılırım çok canım istiyo ama benim burda sizlerden başka kimsem yok onun için kaybederim.ben yarışmaya katılmayı şimdilik düşünmüyorum canım ama her an fikrim değişebilirama sen katılırsanda her zmaan yanındayız bunu bilmeni isterim
güldoşş ya hani gürgana gidicektinnnnnnnn...ben de senden dolayı heveslendiydimm :))ama tabi sen bilirsin canım inşallah hakkında hayırlısı....saraya hep diyom ama ikna edemedim..
aynen canım bende bu testler için hacettepe üniversitesini düşünüyorum belkide tüpü orda yaptırırım tüp bebek ücreti 1800 den 1200 e düşmüş biliyormusundoktoru iyi bir doktor araştırdım...ekipte iyi bizim topikten efeylül vardı ya hani doğurdu 5.denemesinde orda gebe kalmıştı belkide yeni adresim hacettepe olcak
evet cnm bana da burda öyle dediler en az bir aymış .bence özellerde kanı üniversitelere yolluyolar cnm boşuna para verme dışarda.sen yaz biz okuyalım canımcım saol teşkür
ayyy ne diyosun o kadar uzunmu sürüyo sen başkenttemi yaptırmıştın yani sonucu almak orda bu kadar uzunmu sürüyooo
Şu an ki ruh halimle aldığım kararlar...
Hiç hulusi hocaya gitmeden ordaki sonuçlarım vs.. almadan direk hacettepe daktırına gidip başımdan geçenleri anlatmak istiyorum...
Herşeyi sıfırdan araştırsın geçmişe takılıp kalmasın istiyorum...
Öncesinde gereken testler operasyonlar neyse hepsi yapılsın sonra hazır olunca tüpe geçelim istiyorum..
Yani sizin durumunuz bu ondan dolayı bebek olmuyor teşhisini yeni daktır koysun istiyorum...
Geçmişte tam bir teşhis konulamadı bence yeterli araştırma olmadığından bu kez araştırılsın ve teşhise göre tedavi programı hazırlansın istiyorum...
ayyy ne güzel cnm ben de trabzona gittim ama bu kadar detaylı gezmedim..bi de ben seni çok merak ediyom azıcık ucundan foto koysanakızlar dün trabzona gittim testlerimi yaptırmak için ve gitmişkende gezdik eşimle çok güzel bi şehir Trabzon Atatürk köşküne gittik harika bi yer görülmesi gereken yerlerden biri bence bahçesi köşk çam ormanları kuş sesleri o kadar huzur dolu bi ortamki insanda stres falan kalmaz orda çok beğendim bide tarihi Ayasofya müzesini gezdik orasıda çok güzel bahçe lahitler kule müzenin içi görülmesi gereken yerler
aaaaaaaaa çok güzel cnm paylaşım için teşekkürlerr...Karnınızdaki bebeğiniz sizin hissetliklerinizi hisseder mi?
Yapılan çeşitli araştırmalar sonrası anne ve doğmamış bebeğin aralarında kesinlikle sözsüz kuvvetli bir iletişimin olduğu kanaatine varılmış ve anne karnındaki bebeklerin, annelerinin düşüncelerini çok hızlı bir şekilde kaptıkları belirtilmiştir.
Bebeğiniz sizin içinizde gelişirken, sizin hissettiğiniz çoğu şeyi hisseder ve yaşadığınız şeylerin bir mislini de o yaşar. Bütün bu olaylar ise bebeğinizde hem ruhsal hem bedensel silinmez izler bırakır. Eğer siz rahat sakin ve mutlu iseniz bebeğinizde aynı durumdadır. Araştırmacılar anneye hoşlandığı ve dinlerken rahatladığı bir müzik dinletildiğinde bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını tespit etmişlerdir. Başka bir araştırmada hamile kadınlara ürkütücü bir film seyrettirilirken filmin başından yaklaşık 20 dk sonra bebeklerin kalp atışları hızlanmış ve öyle sert tekmeler atmaya başlamışlar ki filmin gösterimi hemen durdurulmuştur.
Bebeğin anne karnında geçirdiği zamanda bütün ömür boyu sergileyeceği ruhsal özelliklerin ve hayata bakış açısının temelinin burada atıldığı belirtilmektedir.
Anne karnındaki cenin gelişen teknoloji ile incelendikçe bebeğin aynen büyük insanlar gibi duygu ve hassasiyetlerinin olduğu görülmüştür.
Hamilelikleri sıkıntılı ve üzüntülü geçen annelerin bebeklerinin çoğunlukla sıkıntılı, uykusu düzensiz, çok kusan bebekler olduğu ve erken doğum oranlarının yüksek olduğu belirtilmektedir. Yine yapılan araştırmalara göre, annenin yaşadığı aşırı üzüntü veya sıkıntı beyin ve vücut olarak daha az gelişmiş bebek oluşumuna neden olabilmektedir. Annenin vücudunda sıkıntı halinde üretilen hormonların annenin kan dolaşımını yavaşlatma etkisi göstererek, bebeğe çok gerekli olan gıda ve oksijenin daha az gitmesine neden olduğu düşünülmektedir. Bu durum anne vücudunda üretilen hormonların bebeğin gelişmekte olan sinir sistemine doğrudan yıkıcı etki yapma sebebi de olabilir.
Yine araştırmalara göre, annedeki üzüntünün bebeklerin ileriki çocukluk ve erişkinlik dönemlerinde doğuştan gelen şeker hastalığı, aşırı kilo, yüksek tansiyon ve alerjik bünyeye sahip olma ihtimallerini artırdığı anlaşılmıştır. Ayrıca bu çocuklarda aşırı sinirlilik, dikkat eksikliği gibi davranış bozukluklarının diğer çocuklar göre daha yüksek olabilmektedir.
Bunları öğrenen bir çok anne ilk olarak kendilerini suçluyor ben ne yaptım? Hamilelik boyunca eşimle akrabalarımla birçok kez tartıştım, hele şu çok yorucu taşınma işi vb.. çok yoruldum hemde çok sinirli ve gergin bir dönem geçirdim. Eyvah bebeğim bundan olumsuz etkilemişse " gibi bir çok endişeyi yaşarlar. her şeyin bir tedavisi ve tamiri olduğu gibi ruhunda böyle bir durumda iyileştirme yolu elbette vardır. Her ne kadar geçmişi değiştirme şansınız olmasa da size geleceğe bugünden şekil verme iradesi verilmiş. Eğer bebeğiniz sıkıntı bir hamilelik döneminden sonra doğduysa şimdi bütün ihtiyacı olan sevgi, şefkat ilgi ve mutluluğu hiç esirgemeden ve hiçbir şeyi dert edinmeden verebilirsiniz.
Hayatınızda kaçamadığınız bazı sıkıntılarınız tabiî ki olacak ama asıl önemli olan sıkıntıyı bir takıntı haline getirerek devamlılığını sağlamamaktır. Siz daha çok bebeğinize yoğunlaşın ve onun için bebeğin anne karnında tepkilerini artıracak güzel şeyler dinleyin, hoş ve temiz bir ortamda bulunun her gün birkaç saat bebeğiniz hakkında güzel şeyler düşünün veya onun hakkında dua edin.
işte ben o bayıltmalı histereskopiden istiyomtatlım bu rahim filmi bunu bende çektim ama histereskopi farklı bişeymiş doktora sordum aynısı değilmi diye hayır dedi histereskopide rahim içine kamerayla bakılıyomuş ve ya genel anestezi yada lokal anestezi uygulanıyomuş hastanın durumuna göre bi gece hastanede kalmak gerekiyomuş ama çoğunlukla hastalar eve gidiyomuş
sen trabzonlumusun kız memlketin çok güzel dün havada güzeldi çok güzel bi gün geçirdim oooh mis
gez canım stres at kafanı dağıt eşinlede mutluluğunuz daim olsun
gerim gerim gerdin kızı yeter ayşegül kız dünyaya karşı doğucak valla senin yüzündenÇok güzel gerçekten bundan sonra daha özenli olucam canım yeterince gerdim bebişimi
çok sağol tatlım
yok anacım hiç bişe yaptırmadık bodoslama daldık cahillikten keşkem de yaptırsaymışızz..arkadaşlar siz hepiniz ilk tüpünüze başlarken bunları yaptırıptamı başladınız:44:
biz bunların hiç birin yaptırmadık hormon tesleri dışında..kafam karıstı iyice:44:
ayyy evet biz konusunca tusemim kızıyo dimihoş geldin canımmm oohhh ne güzel parada kazanıyon he evde iyiymiş
bu arada kızzz sakın kızlara kızma daha bugün biraz muhabbet oldu kac gündür bişi konuşulmuyodu bizimde canımız sıkılıyo herhalde dimi.. konusun kızz konusunnn hepiniz tusemimi dinlemeyin emiii
bi yapamadın ha 7,5 u:)))))))))şuan kaçmış cnm?peki histereskopi ne işe yaricakmış rahim kalınlaşmasını önleyen bişey mi olabilirmiş?nafişim düşünmemeye çalışıyorum ama işte yaaa bi düşünmesem ikincide geliyo aklıma bide dr eger 7.5 görürsem transferini yapıcam dedi ondada tereddüt ediyorum napıcagımıda bilmiyorum valla kalınlık pek iyi olmuyo 7.5 da ama kızların bazılarıda daha düşükle hamiş napim bilmiyorum eger 7.5 olmadıysa zaten dr histereskopi dedi bu ay yani ço karışık işler bide belirsizlik oluyo yapılıcakmı yapılmıyıcakmı diye oda bitiriyo insanı yaaaaa:18::18::18::18::18::18::18:
tusemim bi hamile kalsa neler yapıcak di mi cnm?:)canım benim o rahatlık bebişin sana vermiş oldugu rahatlık işteeee tatlım boşver olumsuzlukları düşünme tatlım yaaa sen bu güzel anın tadını cıkar yaaa bosver takılma tutucakmı tutmuyıcakmı diye hayıflanmayı bırak elini minik bebişinin üstüne koy konuş anlat ona ne istiyosan bak ozaman seni bırakmaz emin ol
cnm benim bildiğim aysegül onları gebelikten önce yaptırdı.kızlar ayşegülün yazdığı bu testlerin bi çoğu sanırım hamilelikte yapılıyo hamilelik öncesi yapılmalı acaba:44::44::44::44::44::44::44:
valla benim diceğim şu iki kere negatif tüpüm var ve 3. süne başlicam doktorum benden bu testleri istedi ben de özelde pahalı diye buraya geldim..canım ben şimdi hiç fakülteye gitmedim gidip ne dicem hangi dr la görüşücek kafam çok karısık:44:
bana demezlermi niye geldin orda baslamıssın zaten diye..
ben bu işin içinde oldugumdan bana diyecekleri olumsuz ters bi kelimede ben fıttırırım hiç alttan alamam çünkü işlerine gelmediğinde öyle yapıyolar basından savdıgını hissedersem olacakları tahmin edemiyorum neyse bakalım ben bi dr umlada görüşeyim ne dicek...
ayyyyyyyyyyyyyy kuzummmm inanmıyorum maaşallahhhhh gözün aydınnnnnnnnkızlarrr ben mınıcık bır kalp atısı gordummmmmmmmmmmMmMmMmMmMmMm ben ağlıyorum suan artık gerceten ınandım benya mucıze buymuş demek kı çok sukur dıyorum dr hersey yolunda dedı sımdılk ınsallah dewamıda guzel olur dedı 2 hafta sonra tekrar gtcem dualarım sızınle ... hep yanımda olduğunuz ıcınde sağolun sızı sewıyorum
ben geçen gün merkeze gittiğimde sperm tetslerine kadar ne var ne yok aldım hepsini yanımda götürücem.bir tek embriyolarımın cd si kaldı onları da cuma gidip alcam.canım ama kimyasal gebelik oldugu zamanki testim yok benim kan tahlili sonucunu almadık elimize istanbula gezmeye gittiğimzde baktırmıştık onun cıktısını alamam kanıtlamam gerekmezmi...
tamam canım ekim kazım gibi düşünüyodum zaten bu arada fakültedende randevu almaya calısrım dr la görüşürüm.. halletmeye calısıcam saol
ya nereyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekızlar ben cıkıyorum yarın ugrayamaya bilirim haberiniz olsun biraz yogun olucam dr gelecek muayeneler filan var...
kendinize coookk iyi bakın öpüldünüz
hoşgeldin cnm tüp bebeğin bi yaşı yok diye biliyorum.sen kaçlık evlisin ve sorununuz ne ona göre bi analiz yapalım:)kızlar mrb tüp bebek yaşı enaz kaçtır söyleyebilirmisinz ben 20 yaşındayım bu sene olmazsa sene düşünecem onun için soruyorum ..
neeeeeee 1 ayı bile bulmazmıymışşşş ayy çok heyecanlandımm en nolucak bi aya kadfar 2 kilo olur mu sence?Canım gerdim kızımı hemde nasıl oda beni gerdi amaDoktordan geldik şimdi 1450 gr olmuş kilo alımı yavaşmış çentikten ötürü
1 ayı bulmaz doğar dedi
2 msj yukarıda sana cvp verdim :)ya kimse bana cvp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?