Ne bileyim canım bende kararsız kaldım mikrodalga için olanları var onların fiyatı daha uygun ondan alayım bari çok pahalı bişeyde almak istemiyorum zaten yeterince masraf yaptık
sözkonusu bebek olunca bi de çok ama çok kıymetli bebek olunca titizleniyor insan haklısın dediğin gibi işin maddi boyutu var masraf dönemi doğumla birlikte masraflar iyice artacak zaten ya uygun yollu bişey al ya da alma canım...mesela doğumdan sonra bebişte emme sorunu olursa ki inşallah olmaz süt sağma makinesi lazım olacak...bitmez anlayacağın o yüznden herşeyden olmak zorunda değil...
Süt sağma makinası aldım canım elektrikli olandan çoğu şeyini tamamladım sağsalim doğsunda canım bi yandanda diyorum önceden böyle şeylermi varmış sonrada varken kullanalım diyorum ama herkes anlamıyo canım çok pimpirikleniyosun diyolar bilseler ne zorluklarla hamile kaldık herşeyin iyisi olsun istiyosun artık allah sanada göstersin bu günleri inşallah
Oooo işin çokmuş canım yaa valla kolay gelsin sana.sen zaten bi ev bulup taşnıp kafayı rahatlatsan o stresten kurtulsan bebeğin de hemen olur gör bak.hahahçok güldüm alemsin kıızm yaa
gelmeye çalışacam am söz vermiim....malum tedavi için rapor çıkarıyorum pazartesi sabah randevum var...ev bakıyoruz taşınacağız bulur bulmaz bu işler de kolay değil tabii beğenip tutmaya karar verir vermez de yoğun bir şekilde toparlanmaya başlıcaz sanırım....inşaalah gönlümüzce bir ev buluruz. taşınırız ve ben de çabucak raporumu çıkarıp tatil e salim kafayla gidebilirimm
canoş yok be ne steril makinası kaynatırsın filan işte ben hiç çevremde bebek büyütenlerde steril makinası görmedim kimsede canım sonra dan baktın gerek görürsen alırsın bence.Slm kızlar nasılsınız benim bugün aşım var of yine 2 gün kolum ağrıcak napalım mecbur yaptırcaz tabi eşim erken gelebilirse sağlık ocağı bana biraz uzak yürüyemem o kadar yolu bugün hastane çantasınıda hazırlamayı düşünüyorum bakalım biberonunu emziğini bulaşık makinasında yıkadım ama yetmiyomuş galiba sterilasyon makinaları varmış şimdi onlara bakcam eksik bitmiyo valla
eve dönüş yolunda canlı bağlantıya geçtim topikle sabahın körü yine öyle şimdide aynı şekilde hani nerdesin gelsene şekerim...pazartesi buluşuyoruz kızlar dedim arefe günü bekliyorum ben sözümde durdum işteee
Oooo işin çokmuş canım yaa valla kolay gelsin sana.sen zaten bi ev bulup taşnıp kafayı rahatlatsan o stresten kurtulsan bebeğin de hemen olur gör bak.
canoş yok be ne steril makinası kaynatırsın filan işte ben hiç çevremde bebek büyütenlerde steril makinası görmedim kimsede canım sonra dan baktın gerek görürsen alırsın bence.
geldim şekerim ama ev temizleme izni vermiştim:))orucada başladım bugün yapacak iş çokkk yığınla nasıl biter bilmiom.nasıl geçti bayramın?paşan iyileşti mi?
nasılsınız kızlar bayramınız nasıl geçti
sakendaalllllll bugünü yazdım ahanda buraya hepinizi ayırt etmeksizin kınıyorum nerdesiniz ayol ben yokken başke topik kurup ordamı toplaştınız en derin teessüflerimi bildiriyorum
valla kuzum bence hepsi bayram sonrası temizliğine girişti. ben de yemek yapsam iyi olacak ama ekmek elden su gölden iyiydi bayramda
Benim arkadaşım %1 morfolojizye 11. ayda doğal yolla hamile kaldı. Olabiliyor yani canım.
Biz de başarısız tüpten sonra aşılamaya döndük. Bazen daha basit yöntemler sonuç alınabiliyor. İnşallah alırız. Ama ilaç kullanmaktan korkuyorum. En son tüp bebekteki ilaçlar yüzünden 3 tane kist oluşmuştu 5 ayda temizlendi.
İnan ben de çok yorgunum. Seni çok iyi anlıyorum. İnşallah geçecek...
merhaba
pco larda iğne ile çok yumi olur aslında sende küçük kalıp büyüyemiyorlar öyle anladım ben...
tüp bebeğe geçmek en mantıklısı olmuş tatlım anlattıklarına göre aşılama zaman ve para kaybı olur dediğin gibi aynı ilaçlar iğneler kullanıyor tüp bebekte şansın daha fazla...Rabbim ilk denemende yüzünü güldürsün uğraştırmasın daha fazla...
bu süreçte her daim yanındayız
sağol canım inşallah rabbim çok bekletmez, her isteyene versin inşallah... evet pcolarda yumurta çok oluyor.. ama doktor şimdiye kadar çok yumurta olmasın diye kontrollü gitti.. tüpte ne olur bilmiyorum hiç :44: birde ben kiloluyum, o yüzden de ilaç az geliyor olabilir.. aşı yaparkende E2 değerim zar zor yükseldi gün aşırı kontrolle ilacı yükseltti.. artık nekadar ilaçla nekadar yumoş olduğu belli olmuştur tüpte ona göre davranır herhalde... ben bitek şeyi merak ediyorum, bu kısa veya uzun protokole nasıl karar veriliyor.. doktor adetle bir gel dedi.. neye bakıcakta karar vericek uzunmu kısamı diye :44::44:
canım şimdi durum şu tüp bebekte...
adetin 2.yada3.günü gidiyorsun hormon tahlilleri ve ultrason yapılıyor..
ultrasonda büyümeye aday foliküllerin sayısına bakılır çıkan kan değerlerine ve ultrason görüntüne göre ilaç dozun belirlenir..
uzun ya da kısa protokol genelde doktorun belirlediği tedavi şekilleri...
ama pco ve pco ya yatkın hastalarda uzun protokol uygulanır yani büyük ihtimal sanada uzun protokol başlanacak..
uzun ve kısa arasındaki fark şu...
kısada adet olunca muayenedeb sonra hemen iğnelere başlarsın uzun protokolde ise adet olursun muayene ve tahliller yapılır adetinin 21.günü LUCRİN denen iğneyi vurarak tedaviye başlarsın ve yaklaşık bir hafta 10 gün sonra adet olursun lucrini vuruken bu kez yumileri büyütecek iğeneyide lucrinle beraber vurmaya başlarsın...karışık oldu biraz biliyorum..özetle uzun protokolde bir hafta 10 gün daha fazla iğne vuruyorsun...yumilerin büyümesi doktor tarafından daha güzel kontrol edilebiliyor aynı zamanda daha kaliteli yumilerin olduğunu söylüyorlar..
hadi yaa:26: desene uzadıkça uzayacakne güzel hayal kurmuştum olursa hazirana bebişim olur diye bide ikinci ayada kurban bayramı var bide o ters gelirse bizim tüp yılbaşına bile kalabilir benim hep böyle abuk sabuk şeylerden atıyor yaa
sen ne aşamadasın bu işlerde canım :26: sorununuz ne..
iyiyiz canım şahsen benim bayramımım çok güzel geçti kardeşimin 2 paşası ile aşk yaşadım bu sabah döndüm...
senin nasıl geçti peki
ohhh mis gibi olmuşşşşş bizde çok kalabalık bir bayram geçirdik ama en güzeli yeğenlerim yanımdaydı he rşeye değerdi onlarla olamk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?