Tüp Bebek Günlüğümüz !

Ne bileyim canım bende kararsız kaldım mikrodalga için olanları var onların fiyatı daha uygun ondan alayım bari çok pahalı bişeyde almak istemiyorum zaten yeterince masraf yaptık

sözkonusu bebek olunca bi de çok ama çok kıymetli bebek olunca titizleniyor insan haklısın dediğin gibi işin maddi boyutu var masraf dönemi doğumla birlikte masraflar iyice artacak zaten ya uygun yollu bişey al ya da alma canım...mesela doğumdan sonra bebişte emme sorunu olursa ki inşallah olmaz süt sağma makinesi lazım olacak...bitmez anlayacağın o yüzden herşeyden olmak zorunda değil...

Son düzenleme:

Süt sağma makinası aldım canım elektrikli olandan çoğu şeyini tamamladım sağsalim doğsunda canım bi yandanda diyorum önceden böyle şeylermi varmış sonrada varken kullanalım diyorum ama herkes anlamıyo canım çok pimpirikleniyosun diyolar bilseler ne zorluklarla hamile kaldık herşeyin iyisi olsun istiyosun artık allah sanada göstersin bu günleri inşallah

aldın demek heeeee iyi yapmışsın işte bence en önemlisi o....
evet eskiden böyle şeyler yokmuş annelerimiz bizi bir şekilde büyütmüş ama bu demek değilki zamanı geriden takip etmek doğrusu imkan varsa her türlü yenilikten faydalanmak lazım zaman çok önemli artık teknoloji yenilikler bizim hizmetimize sunuluyorsa maddi gücümüzde yetiyorsa kullanmalıyız...vayy be konuyu nerden nereye getirdim şekerim pimpiriklencen tabiki boşver sen milleti...sonundaki duana kocaman AMİİİİİNNNNNN

tatil dönüşü valiz boşaltılacak yıkanacaklar toparlanacaklar var ama ben illada topikteyim sonra niye yoksun demeyin bana kaç saattir bekliyorum ağaç oldum meyvelerim oldu çok şükür anne olamıyom ağaç olup meyve vereyim bari

Son düzenleme:
Oooo işin çokmuş canım yaa valla kolay gelsin sana.sen zaten bi ev bulup taşnıp kafayı rahatlatsan o stresten kurtulsan bebeğin de hemen olur gör bak.
canoş yok be ne steril makinası kaynatırsın filan işte ben hiç çevremde bebek büyütenlerde steril makinası görmedim kimsede canım sonra dan baktın gerek görürsen alırsın bence.
geldim şekerim ama ev temizleme izni vermiştim:))orucada başladım bugün yapacak iş çokkk yığınla nasıl biter bilmiom.nasıl geçti bayramın?paşan iyileşti mi?

olmaz efenim iş yaparkende topikle bağlantı koparılmayabilir...
mesela ben bu hafta komple temizlik haline bürüncem önce kendi evim sonra annemin evine girişcem sebebide bu hafta paşalarım senelik izinlerine çıkacaklar ama önce baba memleketine uğrayacaklar o arada bende burdaki işleri halletmeliyim...
paşam iyileşti canım alerjik bir durum yaşadığından ne alerjisi o bilinmediğinden diken üzerindeydik yediğini içtiğini kontrol ediyoruz toza maruz kalmasın vs...dikkat ederek geçirdik zamanı verilen ilaçta iyi geldi sanırım maşallah daha iyiydi

sakendaalllllll bugünü yazdım ahanda buraya hepinizi ayırt etmeksizin kınıyorum nerdesiniz ayol ben yokken başke topik kurup ordamı toplaştınız en derin teessüflerimi bildiriyorum

sakendaalllllll bugünü yazdım ahanda buraya hepinizi ayırt etmeksizin kınıyorum nerdesiniz ayol ben yokken başke topik kurup ordamı toplaştınız en derin teessüflerimi bildiriyorum

valla kuzum bence hepsi bayram sonrası temizliğine girişti. ben de yemek yapsam iyi olacak ama ekmek elden su gölden iyiydi bayramda

valla kuzum bence hepsi bayram sonrası temizliğine girişti. ben de yemek yapsam iyi olacak ama ekmek elden su gölden iyiydi bayramda

ben anlamam yani temizlik felan filan bahane bunlar bi yandan topiğe yazsınlar bi yandan toz alsınlar nasıl kadın bunlar iki işi bir arada yapamıyorlarmı yani bak bana sabahın 6 gibi eve girdim uyumadım 6-7 saat yoldan geldim ama direk topiğe giriş yaptım pazartesi gelcem dedim diye çünkü bir sürü işim var benimde ama ben illada kızlar dedim hayır yani bi geleydiler bayramlaşaydık harçlık verecektim ama kaybettiler şanslarını

hakkında hayırlısı olsun canım.. tüp, aşı bunlar hep vesile zaten rabbim istesin yeter.. inşallah bukadar uğraştan sonra aşıyla gelir bebeğin..sende bu kistlerden çok çektin, hepimizde başka sorun var ama sonuç aynı işte.. inşallah bu sıkıntılarımızdan güzel sonuçlarla kurtuluruz...

sağol canım inşallah rabbim çok bekletmez, her isteyene versin inşallah... evet pcolarda yumurta çok oluyor.. ama doktor şimdiye kadar çok yumurta olmasın diye kontrollü gitti.. tüpte ne olur bilmiyorum hiç :44: birde ben kiloluyum, o yüzden de ilaç az geliyor olabilir.. aşı yaparkende E2 değerim zar zor yükseldi gün aşırı kontrolle ilacı yükseltti.. artık nekadar ilaçla nekadar yumoş olduğu belli olmuştur tüpte ona göre davranır herhalde... ben bitek şeyi merak ediyorum, bu kısa veya uzun protokole nasıl karar veriliyor.. doktor adetle bir gel dedi.. neye bakıcakta karar vericek uzunmu kısamı diye :44::44:

canım şimdi durum şu tüp bebekte...
adetin 2.yada3.günü gidiyorsun hormon tahlilleri ve ultrason yapılıyor..
ultrasonda büyümeye aday foliküllerin sayısına bakılır çıkan kan değerlerine ve ultrason görüntüne göre ilaç dozun belirlenir..
uzun ya da kısa protokol genelde doktorun belirlediği tedavi şekilleri...
ama pco ve pco ya yatkın hastalarda uzun protokol uygulanır yani büyük ihtimal sanada uzun protokol başlanacak..
uzun ve kısa arasındaki fark şu...
kısada adet olunca muayenedeb sonra hemen iğnelere başlarsın uzun protokolde ise adet olursun muayene ve tahliller yapılır adetinin 21.günü LUCRİN denen iğneyi vurarak tedaviye başlarsın ve yaklaşık bir hafta 10 gün sonra adet olursun lucrini vuruken bu kez yumileri büyütecek iğeneyide lucrinle beraber vurmaya başlarsın...karışık oldu biraz biliyorum..özetle uzun protokolde bir hafta 10 gün daha fazla iğne vuruyorsun...yumilerin büyümesi doktor tarafından daha güzel kontrol edilebiliyor aynı zamanda daha kaliteli yumilerin olduğunu söylüyorlar..

hadi yaa:26: desene uzadıkça uzayacak ne güzel hayal kurmuştum olursa hazirana bebişim olur diye bide ikinci ayada kurban bayramı var bide o ters gelirse bizim tüp yılbaşına bile kalabilir benim hep böyle abuk sabuk şeylerden atıyor yaa

sen ne aşamadasın bu işlerde canım :26: sorununuz ne..

canım belli olmaz belki doktorun kısa protokol yapalım der başta dediğim gibi bu genelde doktorun kararına kalıyor durumun gereği genelde uzun uygulanıyor...ben 3 tüp denemesi yaptım 2 tane aşılamam var sadece bir tüp bebekte gebe kaldım kimyasal gebelikmiş...bize tam bir teşhis konulmadı pco ya yatkınlığım varmış...8 yıldır bebeğimiz olmuyor bakalım bir ara kendimi motive edersem 4.tüpe başlayacam..

iyiyiz canım şahsen benim bayramımım çok güzel geçti kardeşimin 2 paşası ile aşk yaşadım bu sabah döndüm...
senin nasıl geçti peki

ohhh mis gibi olmuşşşşş bizde çok kalabalık bir bayram geçirdik ama en güzeli yeğenlerim yanımdaydı he rşeye değerdi onlarla olamk

ohhh mis gibi olmuşşşşş bizde çok kalabalık bir bayram geçirdik ama en güzeli yeğenlerim yanımdaydı he rşeye değerdi onlarla olamk

ne güzel kalabalık bayramları çok seviyorum helede yeğenler varsa keyfime diyecek olmaz çok sevindim adına ne güzel enerji depolamışsındır onlarla doyamıyorki insan ve ayrılırken çok zorlanıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…