Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sağol canım. ben de çok pahalı kozmetik ürünleri almayı düşünmüyorum. badem yağı kıllanma yapıyor diye duymuştum. arkadaşıma da o yüzden doktoru badem sütü önermişti. ben de onu kullanıyorum şimdi memnunum. duştan sonra ıslak tene de vazelin in çok iyi nemlendirdiğini söylediler. bu tür şeyler kullanıcam bende. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.

sırf zeytinyağı kullananlarda duydum ama yazın akar kokar bulaşır diye sürmek istemiyorum. artık duruma göre bakarız sağol canım. banyo ürünleri konusunda da alman markası olan bübchen i tavsiye ederim canım.

Haklısın, imalatçıların yoğunluğunu düşünmedim hiç.
Aslında ben park yatağı direk bebek odasında bile kullanmayı düşünüyorum, 4-5 yaşına kadar onda yatabiliyorlar, sonrasında da direk büyük bazalı yatak alırım diyorum, diğer büyüyebilen karyolaları büyüttüğün zaman bile yatak kısmı dar oluyor. Şimdilik sadece dolap vs mobilyalarını alayım diyorum.
pleksi camlı ? anlayamadım ne için ?
Kordon bankasıyla ilgili sen bir aralar bişeyler yazmıştın galiba, sonrasında ben hiç araştırmadım, sen ciddi ciddi düşünüyor musun?

canım, vücut o yağları 3 dkda emiyor, ben havuzdan çıktıktan sonra sürüyorum ve hemen giyiniyorum. ama sen bilirsin tabi. bir sürü yöntem var, hepsinin işe yarayacağını düşünüyorum. sonuçta maksat gerilen deriyi yumuşatmak. Bu Alman markasını hiç duymamıştım, onu da araştırayım. ulaşmam kolay olursa deneyebilirim. Bana e-bebek mağazaları yakın olduğu için genelde orada olan ürünlere bakıyorum.

Ben de önce senin gibi düşünmüştüm, sonra oda takımını bozmak istemedim. Sonuçta beşik uzun süre idare ediyor, yatağını ve odasını ancak 7 aylıktan sonra kullanabiliriz. Ben park yataklara alışamadım canım ya. bir de annem kendi evine alınca ben de almaya gerek duymadım. pleksi camlı beşiklerin iki tarafı kırılmayan camlı. bu sayede bebek uyurken ikide bir tepesine gidip bakmaya gerek kalmıyor, oturduğun yerden izleyebilirsin. böylelikle ilk aylardaki boğulma endişesi azalıyor. arkadaşım kullandığı için biliyorum ben de.
ben kordon bankasıyla anlaştım. malzemelerimi de gönderdiler. 2.500tl anlaştık. yıllık aidatı 100tl. doğumda gelip kanı alacaklar. kan dondurulmaya uygun mu diye incelenecek, dondurulursa ilk ödemeyi o zaman yapıcam. Allah herkesin evladına sağlık versin ama daha yeni arkadaşımızın 2 yaşındaki kızı maalesef lösemiden hayatını kaybetti. kordon kanı olsaydı kızımız yaşıyor olacaktı. Allahın takdiri işte ama önlem almakta fayda var. Bu kan birçok hastalığın tek tedavisi ve maalesef doğum sırasında çöpe atılıyor. İnş bizim kanımız dondurulmaya uygun bulunur. İmkanlar dahilinde tüm hamişlerimizin bunu düşünmesi lazım bence.

Herkese merhaba
Özellilkle tüp bebekle hamile kalan anne adaylarına sormak istediğim bir soru var. Ben de bu ay tedaviye başladım sebepsiz infertilite nedeniyle... Bir tarafım beklesen normal yolla olurdu diyor ama geçen 1 buçuk seneye ve 2 aşılamaya rağmen hiç hamile kalamadım Yaşım da çok küçük olmadığı için tüp bebek denemeye karar verdik. Bazen bir burukluk oluyor içimde, doğal yolla hamile kalmamış olmak nasıl hissettirir acaba diyorum... Bu tedavi süreçleri unutuluyor mu? Biraz hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkür ederim

Ayrıca sağlıklı doğumlar diliyorum herkese

merhaba, seninle aynı dertten muzdarip biri olarak cevaplamaya çalışayım. bize de sebepsiz inf. dendi. bir dr. belki yarın olur belki 10 yıl beklersiniz deyince evliliğimin 3. yılı tedavilere başladık. 2 aşılama olumsuz sonuçlandı. tüp bebek adı bile ürkütücü geliyordu fakat süreç başlayınca aşılamadan daha kolay olduğunu gördük. psikolojik anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadık, hatta arkadaş çevremde espri konusu oldu bu olay. çevremdeki çoğu kişi durumu biliyor, hatta eşimin arkadaşları bile zerre kadar rahatsız olmuyorum bu durumdan, aksine hepsi üstümüze titriyor. kendi açımdan tüm sıkıntıları unuttum, tüp aşılama veya doğal yolla fark etmiyor, karnımdaki bizim oğlumuz. tekmelerini izlerken ne iğnelerim aklıma geliyor ne hastanede stresli bekleyişlerim
umarım en kısa zamanda karar verirsiniz ve ne şekilde olursa olsun bebişini kucağına alırsın

Senin gibiyim canım tekmeleri dışarıdan belli oluyor çoğu zaman. Karnımı hop hop hoplatıyor bazende bir tarafa dayanıyor sert oluyor. Dayadığı poposu mu kafasımı anlamıyorum tabiki :))))))))

Merhaba incirim ne zamandır gelmiyorsun. hep gelin beni yanlız bırakmayın. Ben Medical Park'tan ayrıldım. Pendik Bölge Hastanesine gitmeye başladım. yeni doktorumda çok iyi Allah'a şükür bir problem yaşamadık.
Oda takımınızın gelmesine çok sevindim. Bende geçtiğimiz pazar günü aldım. Temmuz ayının son haftası gelecekmiş. 1 ay boyunca havalandırıcağız. Sonra kıyafetlerini yerleştireceğiz.
2 Hafta öncede ilk doğduğunda lazım olacak kıyafet ve ihtiyaçları aldık. Ama al al bitmiyor daha çok eksiğimiz var.

Şampuan konusunda da çok araştırmadım direkt Dalin ile başlarım diye düşünüyorum. Sebamed ürünlerinide beğeniyorum.
Ben karnım için hala Johnson baby yağı kullanıyorum ama bu aralar zeytinyağına geçmem lazım. Doktorum karnın çok gerilmiş hakiki zeytinyağı ve badem yağını karıştır karnına sür çatlakların olmasın dedi.

kızlar bebek odalarınızın duvarlarını nasıl yapacaksınız. boyayacakmısınız duvar kağıdı mı ben hala ikisi arasında kaldım.
yada bir duvar kağıt diğerleri boyamı olsun. Bu ay sonuna kadar bu işi halletmemiz lazım çünkü oda takımı gelecek

canım bizimki çok erken teşhis oldu. daha 2 yıllık evliyiz. ama eşim ve ben her kontrolü en baştan yaptırmak istedik ve iyikide yaptırmışız. Normal yolla olmasını bende çok isterdim. Sürpriz olsun hamile olduğumu öğreneyim. yada test çubuğunda çift çizgiyi görmeyi çok isterdim. Ama Allah'ın takdiri buymuş. her şey çok çabuk gelişti zaten. test sonuçları iyi çıkmayınca 1 gün dahi geçirmeden hemen tedaviye başladık iğneler ilaçlar haplar birde baktım hamileyim. İlk denemede tuttu. Hep çok sabırlı davrandım. Rahat oldum. Evhamlı olmamaya çalıştım. 12 gün sonra test yaptılar 12 günüde bekledim.
ne kanla nede idrarla ne de evde hiç bir test yapmadım ve güzel sonuç aldım Allah'a şükür.
Sende bekletme tedavini bir an önce başla derim

Hamile kalınca bir çok şeyi unuttum . bu sefer karnındaki bebeğe yoğunlaşıyorsun.
Yine yapman gereken testler oluyor, yemene içmene oturmana kalkmana dikkat etmen gerekiyor.
Bu seferde bu şekilde zaman geçiyor canım ve inan zaman nasıl geçmiş hiç anlamıyorsun

Merhaba asis, ben de daha sık gelmek istiyorum ama kısmet olmuyor işte. Ben hala Medical Parkta tüp doktorumla devam ediyorum, değiştirmeye korktum açıkçası. Senin iyi bir dra denk gelmene sevindim. İnş bebeğini kucağına alana kadar sorunsuz devam eder. Ben de daha alacak çok şey var diyordum, bir de baktım her şeyi almışız ve ben hala almak istiyorum :) Ben de hastane çıkışında lazım olan her şeyi hazırladım, geçen gün yıkadım, şimdi ütülemek kaldı ama minik minik zor oluyor gerçekten.
odamızın bir duvarını beyaz üstüne mavi küçük yıldızları olan duvar kağıdı ile kapladık. diğer duvarları mavi bebek boyası yaptık. halımız ve mobilya tutacakları da yıldızlı. avizemiz güneş sistemi şeklinde. tek eksiğimiz perde ama onu da istediğim gibi bulamıyorum. bakalım kısmet inş bulurum.
sana çok kolay gelsin, yorucu ama dünyanın en güzel işleri bunlar.

yazdıklarınız için çok teşekkür ederim...
biz zaten başladık tedaviye, dün ilk iğnemi oldum
şimdilik kimseyle paylaşmıyoruz, bu fikir biraz ürkütüyor bizi sanırım... İnşallah tüp bebek olumlu sonuç verir de hamileliği ve anneliği tadarım ben de. sebepsiz infertilite olunca insan neyle mücadele ettiğini de bilmiyor...tedirginliğim biraz da bundan.

sağlıkla doğsun oğlunuz

İnşallah benim de ilk denemede tutar sizin kadar sabırlı olabilir miyim süreçte bilemiyorum,şimdiden çok heyecanlıyım ben, daha ilk iğnemi olmama rağmen

çalıştığım için izin vs işlerini de ayarlamaya çalışıyorum kimseye çaktırmadan...Rabbim işlerimi kolaylaştırır inşallah. size de sağlıklı doğumlar diliyorum, hissettiklerinizi paylaştığınız için çoook teşekkür ederim

Maşallah sen de oda işini halletmişsin, sen de nereden ve ne kadara aldığını yazarmısın canım, ben de önümüzdeki hafta bu işi bitirmek istiyorum inşallah.
Odanın çok karışık olmaması için ben boyayı değiştirmeyeceğim, mobilyayı da sade almayı düşünüyorum, biraz sadelikten yanayım da :)
P.tesi günü kontrolüm var, bebeğimi görücem inşallah..

örnek mahallesi göztepe arası FEMOÇA diye Modoko ve Masko tarzı bir yer var ordan aldım. Modoko ve Maskoda ki mağazaların aynısı buradada var ve fiyatlar daha uygun. Şöyle diyeyim bizim ödemek istediğimiz kredi kartı FEMOÇA da olmadığı için bizi Modoko şubesine gönderdiler. ordada bize söylediler sizin almak istediğiniz takımı burda daha pahalıya satıyoruz çünkü buranın kiraları daha yüksek ve müşteri potansiyeline göre fiyatlar artıyor ve düşüyormuş.
Beğendiğim takım 3700 tl idi biz 3400 tl'ye aldık.

Beyaz takım aldım, her yerde gardolaplar 3 kapılı ama ben kullanışlı olsun istediğim için 4 kapılı yaptırıyorum. Orta 2 kapağı cam ve tüllü ortasından pembe kurdele geçecek. Kapı ve çekmece kulplarını pembe cam kristal yaptırıyorum çok tatlı duruyor.
Beyaz cam kristallerde çok şık söylemeden geçemeyeceğim :)))
Tabi benim gibi kız bebeğiniz oluyorsa daha kullanışlı ve uygun düşer oda takımına.

Yatak odamda yer olmadığı için küçük puset beşiklerden almama kararı aldım.
İlk günden itibaren bebek oda takımının karyolasında yatırmaya başlayacağım. Duvarları ne yapsam diye düşünüyorum Klaram pembenin hangi rengine boyasam. yada bir duvarı duvar kağıdımıyapsam ne yapsam kafam çok karıştı. İnternette bir bebek odası resminde bir duvar kağıdı gördüm çok ama çok beğendim. Eşimde beğendi ama aynısını bulamıyoruz ((((((((((((

Tül perdeye gelince oda takımı gelip yerleştikten sonra alacağım.

Bebek kıyafetleri olarak aldıklarım,
- Hastane çıkışı
- Pijama takımı
- Zıbın 3 adet
- Badi 1 adet ( daha çok almam lazım)
- Bebek önlüğü 3 adet
- Battaniye 3 adet ( biri incecik pembe polar, biri beyaz ayıcıklı pike battaniye, birisi kalın battaniye aslında kalına hiç gerek yok kızlar. Ben boşuna aldım :))))
- Yelek 4 adet
- Çorap 3 paket 3'lü
- Ağız mendili 2 Peket ( bir paketi havlu mendil, diğer paket ince tülden mendil)

Daha çok eksiğim var onlarıda kayınvalidemle yavaş yavaş alacağız inşallah.

Sizler bebek arabası, puset, mama sandalyesi, araba koltuğu gibi büyük eşyaları almaya başladınız mı kızlar???????

maşallah sen de birçok eksiğini tamamlamışsın, güle güle kullansın minik prenses. benim de en büyük sorunum perde, aklımdakini bulamıyorum bir türlü
biz bebek arabasıyla ana kucağını set olarak aldık, ilk 6 ay sadece ana kucağı kullanılıyor zaten. araba koltuğu olarak da 1 yaşına kadar ana kucağı kullanılıyor, o yüzden onu almamıza daha zaman var. mama sandalyesi henüz bakmadım. diğer aldıklarım da kısaca şöyle (aklınıza eksik bir şeylerim gelirse hatırlatın lütfen)
2 uyku seti-1 nevresim takımı-2 yastık-1 yan yatış destek yastığı
20li hastane çıkışı-yenidoğan prima-mendiller-ıslak mendil-çorap ve eldivenler-göbek bağı pansuman malzemeleri-biberon
1 bornoz-2 havlu bornoz(biri hastane çıkışı setinden çıktı)
bir sürü iç zıbın- zıbın(kış bebeği olacağı için bazıları polar)
küvet minderi ve termometresi
4 battaniye (biri hastane çıkışı setinden çıktı)

kendim için aldıklarım:
2 pijama-1 gecelik-1 sabahlık
göğüs kremi- göğüs pedi
hijyenik ped
lohusa tacı
bunlar dışında hastanede lazım olabilecek ıvır zıvırlar işte. aklıma şimdilik bunlar geldi.
kapı süsüm eksik şu anda. eşime de bebek çikolatalarını, doktoruma vereceği çiçek ve çikolataları gösterdim, o gün alacak :)

Simdiye kadarki butun yazismalarinizi okudum.BEnim yasadiklarimi okumak ilgincti .Ilk duydugumda tup bebekle olabilecegini bi benim başıma geldi heralde diyordum.Fakat ne cok kisi yasamis bu asamalari 4 denemeden sonra sukur 9 haftalik hamileyim. Butun yasadiklarim aklima bile gelmiyo kalbinin sesini duydugumdan beri... allah herkeze sonuna kadar saglik versin zor ama zoru basardik galiba ...

Son düzenleme:

kesinlikle yalnız değilsin. ben ilk öğrendiğimde hemen interneti açıp benimle aynı durumdakileri aradım o sıra da buldum burayı önce üye olmadım birkaç ay sadece okuyup takip ettim. baktım ki burada her gün bir umut ışığı artıyor bana da güç oldu. şimdi 3. denememde 8 haftalık hamileyim bende. allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :))

M3rv3vr sorun neydi acaba niye ilk ikisinde olmadı. Ben cik.kisti ameti oldum sonrasında tup bebek tutmadı. .napacagimi bilemiyorum. .niye tutmadı. .tiroid sorunu da var bende. ..bilmiyorum ki niye olmadı. .bu denemeler arasında nekadar sure vardı acaba

kızlar ne güzel bebişlere ciciler alınmış, ben 14+6 dayım ve okadar tedirginimki hala bebeğim için birşeyler almaya korkuyorum, sanırım 20. haftadan sonra alırım. hayırlı olsun miniklerin cicileri

kızlar ne güzel bebişlere ciciler alınmış, ben 14+6 dayım ve okadar tedirginimki hala bebeğim için birşeyler almaya korkuyorum, sanırım 20. haftadan sonra alırım. hayırlı olsun miniklerin cicileri

canım bende şuan 31 haftalık hamileyim. 28. haftadan sonra almaya başladım. bence senin içinde erken.
ama almayı çok istiyorsan ufak tefek minik şeylerden al istersen hevesin kırılmasın :))

Kızlar merhaba,
Bugün kontrolümüz vardı, doktorumuzu değiştirmiştik, bugün ilk defa gittik memnun kaldık, Allah nasip ederse doğumdan sonra kalacağımız odayı gördük, kat hemşireleri ile görüştük çok güleryüzlülerdi bize öyle denk geldi, fiyat bilgilerini aldık ve sanırım doğum için hastanemize ve doktorumuza karar verdik, üstelik bize taksiyle 5 dk bile değil, birşey lazım olduğunda eve gidiş geliş çok yakın olacak.

Gelelim oğluşun durumuna secde pozisyonunda dedi doktorumuz(sırtını dayamış karnıma, muayene boyunca tekmeleyip, kıpırdayıp durdu) isterseniz sonra bakayım dedi ama biz sağlıksal açıdan bakalım öncelikle dedik. 1200 gram, 39 cm olmuş maşallah oğlumuz. 28+3 çıktı ult. ölçümlerine göre doğum da 27 Eylül gibi.
Yüzünü de haftaya inşallah gösterirse tabi detaylıyı çektirdiğimiz yerde doktor tekrar çağırmıştı(öncekinde yüzünün resmini tam görememiştik) orda görücez inşallah.

Bizden bu kadar, Allahım sağlıcakla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

canım güzel haberlerle döndün buraya çok sevindim.
artık 2 yada ay kalsada günleri saymaya başladık. İnşallah hepimiz sağlıcakla kucaklarımıza alırız yavrularımızı

maşallah miniğe, sağlıkla sıhhatle gelsin, yüzünün kime benzediğini görmek büyük bir nimet yaaaa, yaşasın teknolojiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…