Merhaba ercelf,
İğne ilacı konuşurken haftalar geçmiş maşallah. Allah kızını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah, tabiki tüm hamilelere de..
Ben yaklaşık 2,5 aydır badem yağı kullanıyorum hergün düzenli olarak, şimdilik çatlağım yok, inşallah ileriki aylarda da olmaz :) Zor biraz karnım şimdiden kocaman oldu sanki :) Tüylenme yaptığını söylüyorlar ama ben ekstra bişey farketmedim henüz, ilk 3 ayda bir miktar artış olmuştu sadece. Hamilelikte zaten karın bölgesinde tüylenmede artış oluyormuş hormon değişikliğinden dolayı (hatta bir arkadaşımda dekolte kısmında da olmuştu, sonra gitmişti) ama doğumdan sonra gidiyormuş. Ayrıca doktoruma da sormuştum, diğerleri kozmetik, en doğalı badem yağı demişti. Biran önce başlarsan iyi edersin, derin esneklik kazansın şimdiden.
Herkese merhaba, sadece son sayfayı okuyabildim her şeyin yolunda olmasına çok sevindim
Kızlar bizim odamız geldi, temizliğimiz yapıldı şimdi mobilya kokusunun çıkmasını bekliyoruz. Sadece yatak odasında kullanacağımız beşik ile banyo malzemeleri kaldı.
Eğer bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz? Şampuan konusunda kararsız kaldım, başka bir marka alacakken çok kişi sebamed ürünlerinin daha saf olduğunu söyledi. Siz ne aldınız veya alacaksınız?
Ercelf, göbüşün için servet harcama. Basit ve işe yarayan bir tarif vereyim. Eşit miktarda zeytinyağı, kayısı yağı ve çörekotu yağını karıştır. Her akşam hem göbüşüne hem de bacaklarının üst kısmına sür. bence çok işe yarıyor hem de doğal
modokoda da fiyatlar iyi diye duymuştum, inş gönlüne göre bulabilirsin. artık siparişini verme zamanı da geldi fazla oyalanma bence. yaz sezonu olduğu için imalatçılar biraz yoğun, yaklaşık 1 ay sonraya teslim tarihi veriyorlar. bir de kokunun çıkmasını bekleyeceksin yaklaşık 1 ay. temizliği falan derken zaman hızla geçiyor işte.
park yatağınız varsa yenisini alma bence. o parayla bebişine başka bir şeyler alırsın. benim de annem kendi evine parkyatak aldı, ben pleksi camlı alıcam kısmet olursa.
dalanın ürünlerini çok gördüm ama araştırmmadım açıkçası. ben de ona bir bakayım.
kordon bankası düşünüyor musun?
sağol canım. ben de çok pahalı kozmetik ürünleri almayı düşünmüyorum. badem yağı kıllanma yapıyor diye duymuştum. arkadaşıma da o yüzden doktoru badem sütü önermişti. ben de onu kullanıyorum şimdi memnunum. duştan sonra ıslak tene de vazelin in çok iyi nemlendirdiğini söylediler. bu tür şeyler kullanıcam bende. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.
sırf zeytinyağı kullananlarda duydum ama yazın akar kokar bulaşır diye sürmek istemiyorum. artık duruma göre bakarız sağol canım. banyo ürünleri konusunda da alman markası olan bübchen i tavsiye ederim canım.
Haklısın, imalatçıların yoğunluğunu düşünmedim hiç.
Aslında ben park yatağı direk bebek odasında bile kullanmayı düşünüyorum, 4-5 yaşına kadar onda yatabiliyorlar, sonrasında da direk büyük bazalı yatak alırım diyorum, diğer büyüyebilen karyolaları büyüttüğün zaman bile yatak kısmı dar oluyor. Şimdilik sadece dolap vs mobilyalarını alayım diyorum.
pleksi camlı ? anlayamadım ne için ?
Kordon bankasıyla ilgili sen bir aralar bişeyler yazmıştın galiba, sonrasında ben hiç araştırmadım, sen ciddi ciddi düşünüyor musun?
Herkese merhaba
Özellilkle tüp bebekle hamile kalan anne adaylarına sormak istediğim bir soru var. Ben de bu ay tedaviye başladım sebepsiz infertilite nedeniyle... Bir tarafım beklesen normal yolla olurdu diyor ama geçen 1 buçuk seneye ve 2 aşılamaya rağmen hiç hamile kalamadımYaşım da çok küçük olmadığı için tüp bebek denemeye karar verdik. Bazen bir burukluk oluyor içimde, doğal yolla hamile kalmamış olmak nasıl hissettirir acaba diyorum... Bu tedavi süreçleri unutuluyor mu? Biraz hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkür ederim
Ayrıca sağlıklı doğumlar diliyorum herkese
Benim de iyi gidiyor çok şükür, evet artık yer değiştirmeleri daha fazla hissetmeye başladım ben de. Bir de arada kendini karnıma bir yaslıyor böyle semsert oluyor karnım bir anda. Tekmelerde ise bazen karnımı dalgalandırıyor. Ben de ekseriyetle solda hissediyorum.
Pazartesi medical park mehtap hanıma randevu aldım bakalım 5 hafta olacak görmeyeli merak ediyorum :)
Bebek odası bakmaya başladın mı yada ciddi anlamda bişeyler aldın mı kıyafet dışında.
Herkese merhaba, sadece son sayfayı okuyabildim her şeyin yolunda olmasına çok sevindim
Kızlar bizim odamız geldi, temizliğimiz yapıldı şimdi mobilya kokusunun çıkmasını bekliyoruz. Sadece yatak odasında kullanacağımız beşik ile banyo malzemeleri kaldı.
Eğer bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz? Şampuan konusunda kararsız kaldım, başka bir marka alacakken çok kişi sebamed ürünlerinin daha saf olduğunu söyledi. Siz ne aldınız veya alacaksınız?
Ercelf, göbüşün için servet harcama. Basit ve işe yarayan bir tarif vereyim. Eşit miktarda zeytinyağı, kayısı yağı ve çörekotu yağını karıştır. Her akşam hem göbüşüne hem de bacaklarının üst kısmına sür. bence çok işe yarıyor hem de doğal
Herkese merhaba
Özellilkle tüp bebekle hamile kalan anne adaylarına sormak istediğim bir soru var. Ben de bu ay tedaviye başladım sebepsiz infertilite nedeniyle... Bir tarafım beklesen normal yolla olurdu diyor ama geçen 1 buçuk seneye ve 2 aşılamaya rağmen hiç hamile kalamadımYaşım da çok küçük olmadığı için tüp bebek denemeye karar verdik. Bazen bir burukluk oluyor içimde, doğal yolla hamile kalmamış olmak nasıl hissettirir acaba diyorum... Bu tedavi süreçleri unutuluyor mu? Biraz hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkür ederim
Ayrıca sağlıklı doğumlar diliyorum herkese
Senin gibiyim canım tekmeleri dışarıdan belli oluyor çoğu zaman. Karnımı hop hop hoplatıyor bazende bir tarafa dayanıyor sert oluyor. Dayadığı poposu mu kafasımı anlamıyorum tabiki :))))))))
Merhaba incirim ne zamandır gelmiyorsun. hep gelin beni yanlız bırakmayın. Ben Medical Park'tan ayrıldım. Pendik Bölge Hastanesine gitmeye başladım. yeni doktorumda çok iyi Allah'a şükür bir problem yaşamadık.
Oda takımınızın gelmesine çok sevindim. Bende geçtiğimiz pazar günü aldım. Temmuz ayının son haftası gelecekmiş. 1 ay boyunca havalandırıcağız. Sonra kıyafetlerini yerleştireceğiz.
2 Hafta öncede ilk doğduğunda lazım olacak kıyafet ve ihtiyaçları aldık. Ama al al bitmiyor daha çok eksiğimiz var.
Şampuan konusunda da çok araştırmadım direkt Dalin ile başlarım diye düşünüyorum. Sebamed ürünlerinide beğeniyorum.
Ben karnım için hala Johnson baby yağı kullanıyorum ama bu aralar zeytinyağına geçmem lazım. Doktorum karnın çok gerilmiş hakiki zeytinyağı ve badem yağını karıştır karnına sür çatlakların olmasın dedi.
kızlar bebek odalarınızın duvarlarını nasıl yapacaksınız. boyayacakmısınız duvar kağıdı mı ben hala ikisi arasında kaldım.
yada bir duvar kağıt diğerleri boyamı olsun. Bu ay sonuna kadar bu işi halletmemiz lazım çünkü oda takımı gelecek
merhaba, seninle aynı dertten muzdarip biri olarak cevaplamaya çalışayım. bize de sebepsiz inf. dendi. bir dr. belki yarın olur belki 10 yıl beklersiniz deyince evliliğimin 3. yılı tedavilere başladık. 2 aşılama olumsuz sonuçlandı. tüp bebek adı bile ürkütücü geliyordu fakat süreç başlayınca aşılamadan daha kolay olduğunu gördük. psikolojik anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadık, hatta arkadaş çevremde espri konusu oldu bu olay. çevremdeki çoğu kişi durumu biliyor, hatta eşimin arkadaşları bilezerre kadar rahatsız olmuyorum bu durumdan, aksine hepsi üstümüze titriyor. kendi açımdan tüm sıkıntıları unuttum, tüp aşılama veya doğal yolla fark etmiyor, karnımdaki bizim oğlumuz. tekmelerini izlerken ne iğnelerim aklıma geliyor ne hastanede stresli bekleyişlerim
umarım en kısa zamanda karar verirsiniz ve ne şekilde olursa olsun bebişini kucağına alırsın
canım bizimki çok erken teşhis oldu. daha 2 yıllık evliyiz. ama eşim ve ben her kontrolü en baştan yaptırmak istedik ve iyikide yaptırmışız. Normal yolla olmasını bende çok isterdim. Sürpriz olsun hamile olduğumu öğreneyim. yada test çubuğunda çift çizgiyi görmeyi çok isterdim. Ama Allah'ın takdiri buymuş. her şey çok çabuk gelişti zaten. test sonuçları iyi çıkmayınca 1 gün dahi geçirmeden hemen tedaviye başladık iğneler ilaçlar haplar birde baktım hamileyim. İlk denemede tuttu. Hep çok sabırlı davrandım. Rahat oldum. Evhamlı olmamaya çalıştım. 12 gün sonra test yaptılar 12 günüde bekledim.
ne kanla nede idrarla ne de evde hiç bir test yapmadım ve güzel sonuç aldım Allah'a şükür.
Sende bekletme tedavini bir an önce başla derim
Hamile kalınca bir çok şeyi unuttum . bu sefer karnındaki bebeğe yoğunlaşıyorsun.
Yine yapman gereken testler oluyor, yemene içmene oturmana kalkmana dikkat etmen gerekiyor.
Bu seferde bu şekilde zaman geçiyor canım ve inan zaman nasıl geçmiş hiç anlamıyorsun
Senin gibiyim canım tekmeleri dışarıdan belli oluyor çoğu zaman. Karnımı hop hop hoplatıyor bazende bir tarafa dayanıyor sert oluyor. Dayadığı poposu mu kafasımı anlamıyorum tabiki :))))))))
Merhaba incirim ne zamandır gelmiyorsun. hep gelin beni yanlız bırakmayın. Ben Medical Park'tan ayrıldım. Pendik Bölge Hastanesine gitmeye başladım. yeni doktorumda çok iyi Allah'a şükür bir problem yaşamadık.
Oda takımınızın gelmesine çok sevindim. Bende geçtiğimiz pazar günü aldım. Temmuz ayının son haftası gelecekmiş. 1 ay boyunca havalandırıcağız. Sonra kıyafetlerini yerleştireceğiz.
2 Hafta öncede ilk doğduğunda lazım olacak kıyafet ve ihtiyaçları aldık. Ama al al bitmiyor daha çok eksiğimiz var.
Şampuan konusunda da çok araştırmadım direkt Dalin ile başlarım diye düşünüyorum. Sebamed ürünlerinide beğeniyorum.
Ben karnım için hala Johnson baby yağı kullanıyorum ama bu aralar zeytinyağına geçmem lazım. Doktorum karnın çok gerilmiş hakiki zeytinyağı ve badem yağını karıştır karnına sür çatlakların olmasın dedi.
kızlar bebek odalarınızın duvarlarını nasıl yapacaksınız. boyayacakmısınız duvar kağıdı mı ben hala ikisi arasında kaldım.
yada bir duvar kağıt diğerleri boyamı olsun. Bu ay sonuna kadar bu işi halletmemiz lazım çünkü oda takımı gelecek
Maşallah sen de oda işini halletmişsin, sen de nereden ve ne kadara aldığını yazarmısın canım, ben de önümüzdeki hafta bu işi bitirmek istiyorum inşallah.
Odanın çok karışık olmaması için ben boyayı değiştirmeyeceğim, mobilyayı da sade almayı düşünüyorum, biraz sadelikten yanayım da :)
P.tesi günü kontrolüm var, bebeğimi görücem inşallah..
örnek mahallesi göztepe arası FEMOÇA diye Modoko ve Masko tarzı bir yer var ordan aldım. Modoko ve Maskoda ki mağazaların aynısı buradada var ve fiyatlar daha uygun. Şöyle diyeyim bizim ödemek istediğimiz kredi kartı FEMOÇA da olmadığı için bizi Modoko şubesine gönderdiler. ordada bize söylediler sizin almak istediğiniz takımı burda daha pahalıya satıyoruz çünkü buranın kiraları daha yüksek ve müşteri potansiyeline göre fiyatlar artıyor ve düşüyormuş.
Beğendiğim takım 3700 tl idi biz 3400 tl'ye aldık.
Beyaz takım aldım, her yerde gardolaplar 3 kapılı ama ben kullanışlı olsun istediğim için 4 kapılı yaptırıyorum. Orta 2 kapağı cam ve tüllü ortasından pembe kurdele geçecek. Kapı ve çekmece kulplarını pembe cam kristal yaptırıyorum çok tatlı duruyor.
Beyaz cam kristallerde çok şık söylemeden geçemeyeceğim :)))
Tabi benim gibi kız bebeğiniz oluyorsa daha kullanışlı ve uygun düşer oda takımına.
Yatak odamda yer olmadığı için küçük puset beşiklerden almama kararı aldım.
İlk günden itibaren bebek oda takımının karyolasında yatırmaya başlayacağım. Duvarları ne yapsam diye düşünüyorum Klaram pembenin hangi rengine boyasam. yada bir duvarı duvar kağıdımıyapsam ne yapsam kafam çok karıştı. İnternette bir bebek odası resminde bir duvar kağıdı gördüm çok ama çok beğendim. Eşimde beğendi ama aynısını bulamıyoruz((((((((((((
Tül perdeye gelince oda takımı gelip yerleştikten sonra alacağım.
Bebek kıyafetleri olarak aldıklarım,
- Hastane çıkışı
- Pijama takımı
- Zıbın 3 adet
- Badi 1 adet ( daha çok almam lazım)
- Bebek önlüğü 3 adet
- Battaniye 3 adet ( biri incecik pembe polar, biri beyaz ayıcıklı pike battaniye, birisi kalın battaniye aslında kalına hiç gerek yok kızlar. Ben boşuna aldım :))))
- Yelek 4 adet
- Çorap 3 paket 3'lü
- Ağız mendili 2 Peket ( bir paketi havlu mendil, diğer paket ince tülden mendil)
Daha çok eksiğim var onlarıda kayınvalidemle yavaş yavaş alacağız inşallah.
Sizler bebek arabası, puset, mama sandalyesi, araba koltuğu gibi büyük eşyaları almaya başladınız mı kızlar???????
Simdiye kadarki butun yazismalarinizi okudum.BEnim yasadiklarimi okumak ilgincti .Ilk duydugumda tup bebekle olabilecegini bi benim başıma geldi heralde diyordum.Fakat ne cok kisi yasamis bu asamalari 4 denemeden sonra sukur 9 haftalik hamileyim. Butun yasadiklarim aklima bile gelmiyo kalbinin sesini duydugumdan beri... allah herkeze sonuna kadar saglik versin zor ama zoru basardik galiba ...
kesinlikle yalnız değilsin. ben ilk öğrendiğimde hemen interneti açıp benimle aynı durumdakileri aradım o sıra da buldum burayı önce üye olmadım birkaç ay sadece okuyup takip ettim. baktım ki burada her gün bir umut ışığı artıyor bana da güç oldu. şimdi 3. denememde 8 haftalık hamileyim bende. allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :))
kızlar ne güzel bebişlere ciciler alınmış, ben 14+6 dayım ve okadar tedirginimki hala bebeğim için birşeyler almaya korkuyorum, sanırım 20. haftadan sonra alırım. hayırlı olsun miniklerin cicileri
Kızlar merhaba,
Bugün kontrolümüz vardı, doktorumuzu değiştirmiştik, bugün ilk defa gittik memnun kaldık, Allah nasip ederse doğumdan sonra kalacağımız odayı gördük, kat hemşireleri ile görüştük çok güleryüzlülerdi bize öyle denk geldi, fiyat bilgilerini aldık ve sanırım doğum için hastanemize ve doktorumuza karar verdik, üstelik bize taksiyle 5 dk bile değil, birşey lazım olduğunda eve gidiş geliş çok yakın olacak.
Gelelim oğluşun durumuna secde pozisyonunda dedi doktorumuz(sırtını dayamış karnıma, muayene boyunca tekmeleyip, kıpırdayıp durdu) isterseniz sonra bakayım dedi ama biz sağlıksal açıdan bakalım öncelikle dedik. 1200 gram, 39 cm olmuş maşallah oğlumuz. 28+3 çıktı ult. ölçümlerine göre doğum da 27 Eylül gibi.
Yüzünü de haftaya inşallah gösterirse tabi detaylıyı çektirdiğimiz yerde doktor tekrar çağırmıştı(öncekinde yüzünün resmini tam görememiştik) orda görücez inşallah.
Bizden bu kadar, Allahım sağlıcakla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
maşallah miniğe, sağlıkla sıhhatle gelsin, yüzünün kime benzediğini görmek büyük bir nimet yaaaa, yaşasın teknolojiiiKızlar merhaba,
Bugün kontrolümüz vardı, doktorumuzu değiştirmiştik, bugün ilk defa gittik memnun kaldık, Allah nasip ederse doğumdan sonra kalacağımız odayı gördük, kat hemşireleri ile görüştük çok güleryüzlülerdi bize öyle denk geldi, fiyat bilgilerini aldık ve sanırım doğum için hastanemize ve doktorumuza karar verdik, üstelik bize taksiyle 5 dk bile değil, birşey lazım olduğunda eve gidiş geliş çok yakın olacak.
Gelelim oğluşun durumuna secde pozisyonunda dedi doktorumuz(sırtını dayamış karnıma, muayene boyunca tekmeleyip, kıpırdayıp durdu) isterseniz sonra bakayım dedi ama biz sağlıksal açıdan bakalım öncelikle dedik. 1200 gram, 39 cm olmuş maşallah oğlumuz. 28+3 çıktı ult. ölçümlerine göre doğum da 27 Eylül gibi.
Yüzünü de haftaya inşallah gösterirse tabi detaylıyı çektirdiğimiz yerde doktor tekrar çağırmıştı(öncekinde yüzünün resmini tam görememiştik) orda görücez inşallah.
Bizden bu kadar, Allahım sağlıcakla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?