- 5 Temmuz 2013
- 3.946
- 1.334
- 373
eşim varikosel vardı sperm sayı en fazla 5 milyon çıkıyordu hız fe morfoji düşüktü ameliyattan sonra daha da kötü oldu sayı 1 milyon hız ve morfoloji daha kötü oldu..Canim bizimki azospermi ve klnifelter sizinki
Merhaba bizde de sperm azlığı, morfoloji,DNA hasar ve kromozom sorunu var. Onun için tese ile küçük iğnelerle eşimden sperm aldılar. Böylece 6 yumurtanın 6 sı da döllendi ve icsi yöntemi kullanıldı ancak okuduklarımdan öğrendim ki bizim gibi şiddetli DNA hasarı ve morfoloji bozuklukları olanlarda imsi yöntemi daha başarılı oluyormuş ancak imsi yöntemi kişilerin tercihine göre kullanılıyor sanırım ve ücreti daha fazla. bilginiz olsun sanırım genartta bu yöntem var doktorunuzla konuşun bence. Gerçi labaratuvardaki arkadaşlar 2 yöntemin başarı oranının aynı olduğunu söylediler ama baştan bana morfolojinin bu kadar bozuk olduğu söylenseydi imsi kullanılsın derdim. Ama 6 da 6 döllendiği için 5. Güne kadar hepsi geldiği için bunu şuanda çok da takmıyorum ancak bir daha tüp bebek yaptırırsam bu yöntemi isterime
eşim varikosel vardı sperm sayı en fazla 5 milyon çıkıyordu hız fe morfoji düşüktü ameliyattan sonra daha da kötü oldu sayı 1 milyon hız ve morfoloji daha kötü oldu..
ilk tüp bebek denemesi nde başka sorun olduğunu bilmiyorduk ana 10 yumdan 1 döllenme olunca araştırdık 13 ve 14 kromzom larda yer değişimi var dediler..İkinci tüp de dna hasar testi yapıldı % 30 hasarlı cikti..İkinci denemede 12 yumdan 2 si dollendi 2. gün gelişim durdu tranfer yapılmadı .döllenme sayısını arttırmak için elektirik piazza yontemi istedik insalah hayırlısı olur
siz nerde yaptınız tüp bebegi..Merhaba bizde de sperm azlığı, morfoloji,DNA hasar ve kromozom sorunu var. Onun için tese ile küçük iğnelerle eşimden sperm aldılar. Böylece 6 yumurtanın 6 sı da döllendi ve icsi yöntemi kullanıldı ancak okuduklarımdan öğrendim ki bizim gibi şiddetli DNA hasarı ve morfoloji bozuklukları olanlarda imsi yöntemi daha başarılı oluyormuş ancak imsi yöntemi kişilerin tercihine göre kullanılıyor sanırım ve ücreti daha fazla. bilginiz olsun sanırım genartta bu yöntem var doktorunuzla konuşun bence. Gerçi labaratuvardaki arkadaşlar 2 yöntemin başarı oranının aynı olduğunu söylediler ama baştan bana morfolojinin bu kadar bozuk olduğu söylenseydi imsi kullanılsın derdim. Ama 6 da 6 döllendiği için 5. Güne kadar hepsi geldiği için bunu şuanda çok da takmıyorum ancak bir daha tüp bebek yaptırırsam bu yöntemi isterim
Aaa çok şaşırdım oysa imsi de 8000 kata kadar büyüttükleri için DNA hasarı olup olmadığını görebiliyorlarmış daha doğrusu morfolojiyi tam gördükleri için hasarlı olup olmayanı ayırt edebiliyorlarmış ,böyle birşey okudum. Bu durumda hasarsız spermi seçmiş olmaları ve döllenmenin olması gerekirdi. Biz ilk 2 denmeyi medicanada yaptık bu denmeyi centrumda Recai pabuçcuda yaptık yani böyle bir yöntem varsa bu yöntem daha mantıklı tabi ben bilmiyordum bu söylediğiniz yöntemi. Eşimde DNA hasarı çok diye tesa ile aldılar tesa ile alınca spermler çarpmadan çıktığı için DNA hasarı oluşmuyormuş sanırım. Genart mantıklı bir seçim ama rapor geçerli değil ve ben geçen sene konuştuğumda çok pahalı bir fiyat söylemişlerdi ama şimdi düşürmüşler fiyatı hayırlısı olsun hakkımızdasiz nerde yaptınız tüp bebegi..
bizde daha önce ki denemede imsi yontemi kullanildi..ama saglikli döllenme elde edilemedi..şimdi de mikrocip yöntemi uygulanacak ..Dna hasar olanlara mikrocip uygulanıyor ...bnde volkan hoca ile konustum tese ile sprem alınsın diye gelince duruma göre bakarız dedi ama mikrocip de dna hasar i olan sprem ler seçtiği için galiba tese yapılmaz..
ewet imsi teknigi 8000 kat büyütüyor şekil bozulu k falan seçiliyor morfoloji falan ama kromzom ve dna hasar tespitAaa çok şaşırdım oysa imsi de 8000 kata kadar büyüttükleri için DNA hasarı olup olmadığını görebiliyorlarmış daha doğrusu morfolojiyi tam gördükleri için hasarlı olup olmayanı ayırt edebiliyorlarmış ,böyle birşey okudum. Bu durumda hasarsız spermi seçmiş olmaları ve döllenmenin olması gerekirdi. Biz ilk 2 denmeyi medicanada yaptık bu denmeyi centrumda Recai pabuçcuda yaptık yani böyle bir yöntem varsa bu yöntem daha mantıklı tabi ben bilmiyordum bu söylediğiniz yöntemi. Eşimde DNA hasarı çok diye tesa ile aldılar tesa ile alınca spermler çarpmadan çıktığı için DNA hasarı oluşmuyormuş sanırım. Genart mantıklı bir seçim ama rapor geçerli değil ve ben geçen sene konuştuğumda çok pahalı bir fiyat söylemişlerdi ama şimdi düşürmüşler fiyatı hayırlısı olsun hakkımızda
sanırım şekil bozukluğu olduğunda DNA hasarı olma ihtimali de yüksek diye düşünüyorlar ve düzgün şekilde olanları döllemek için kullanıyorlar. İcsi ye göre bizde spermleri gayet düzgün seçmişler demekki çünkü döllenme 6 da 6 oldu bizde. Ancak üralog morfoloji çok kötü dondurduğumuz tüplerde 1 tüpte sadece 3 sperm var dedi.ewet imsi teknigi 8000 kat büyütüyor şekil bozulu k falan seçiliyor morfoloji falan ama kromzom ve dna hasar tespit
edilemiyor..Mikro cip dna hasar için yapılan bir teknik ..ewet rapor yok 5.500 dediler bize +ilaç +elektri piaza+mikro cip
5.500 sadece tüp bebek ucreti .+ilaç +pgt+mikro cip +elektro piaazasanırım şekil bozukluğu olduğunda DNA hasarı olma ihtimali de yüksek diye düşünüyorlar ve düzgün şekilde olanları döllemek için kullanıyorlar. İcsi ye göre bizde spermleri gayet düzgün seçmişler demekki çünkü döllenme 6 da 6 oldu bizde. Ancak üralog morfoloji çok kötü dondurduğumuz tüplerde 1 tüpte sadece 3 sperm var dedi.
Kromozom Zaten pgt, cgh de bakılacak birşey. İlacın bu rakama dahi olduğuna emin misiniz?
ozaman 5500 sadece icsi ile tüp bebek yöntemi olsa gerek çünkü imsinin ücreti daha farklı oluyor.5.500 sadece tüp bebek ucreti .+ilaç +pgt+mikro cip +elektro piaaza
sizde tese ile 6.da 6 döllenme oldu demi
ewet mikro tese sanirim..5.500 tüp bebek.elektro piazza 1.500 mikro cip için ücret söylemedi ler ama 1000 civaridir..ilaçlarda zatwn 1500 2500 arası tutuyor..pgt embrio başına 300 dolar.bizim genelde hepsi uygulanacağı için 13 bin kadar tutar diyoruzozaman 5500 sadece icsi ile tüp bebek yöntemi olsa gerek çünkü imsinin ücreti daha farklı oluyor.
tüp bebek + micro cip + elektro piaaza ücreti ne kadar olacak bir rakam verdiler mi?
evet bizde tese ile 6 da 6 döllenme oldu. yöntemlerin adını karıştırıyor olabilirim ameliyatsız olan böyle kelebek iğne ile testisten sperm çekme işmi belki Tese değil adı TESA'dır emin değilim ama yöntem anlattığım yöntem.
genarttamı miktoçip varmış benim bildiğim genartta imsi de yok mikroçipte eminmisiniz..ewet mikro tese sanirim..5.500 tüp bebek.elektro piazza 1.500 mikro cip için ücret söylemedi ler ama 1000 civaridir..ilaçlarda zatwn 1500 2500 arası tutuyor..pgt embrio başına 300 dolar.bizim genelde hepsi uygulanacağı için 13 bin kadar tutar diyoruz
Geçen bir arkadaşım genarttan fiyat aldı. fish tekniği ile pgt için 10 embriyoya kadar 2000 tl istediler. Siz cgh mi yaptıracaksınız? Benim kromozom hastalığım pgt de Yani fish tekniği ile ortaya çıkan bir hastalıktı onun için cgh yaptırmadık Yoksa çok pahalıya çıkacaktı çünkü cgh için embriyo başına 350 dolar istediler 6 embriyo için 9000 tl sırf labaratuvar parası vermemiz gerekecekti pgt ile ortaya çıkan bir bozukluk cgh'e gerek Yok dediler bizim için iyi oldu labaratuvardan 3000 tl işe çıktık çok şükür.ewet mikro tese sanirim..5.500 tüp bebek.elektro piazza 1.500 mikro cip için ücret söylemedi ler ama 1000 civaridir..ilaçlarda zatwn 1500 2500 arası tutuyor..pgt embrio başına 300 dolar.bizim genelde hepsi uygulanacağı için 13 bin kadar tutar diyoruz
Canm keşke bizim 10 embrio ciksa..bize zaten en fazla 2 embrio oluyor..pgt dedi doktor cgh demedi..pgt için embrio başına 300 dolar dedi..ama söyle birsey diyorlar embrio başına isterseniz 300 dolar ya da kav embrio olursa olsun 2000 tl demişti başka biriGeçen bir arkadaşım genarttan fiyat aldı. fish tekniği ile pgt için 10 embriyoya kadar 2000 tl istediler. Siz cgh mi yaptıracaksınız? Benim kromozom hastalığım pgt de Yani fish tekniği ile ortaya çıkan bir hastalıktı onun için cgh yaptırmadık Yoksa çok pahalıya çıkacaktı çünkü cgh için embriyo başına 350 dolar istediler 6 embriyo için 9000 tl sırf labaratuvar parası vermemiz gerekecekti pgt ile ortaya çıkan bir bozukluk cgh'e gerek Yok dediler bizim için iyi oldu labaratuvardan 3000 tl işe çıktık çok şükür.
Bence bu Yeni tekniklerle daha fazla ve kaliteli embriyo döllenir. Bizim ilk denemede 24 te 14 döllendi 5. Güne 3 tane geldi. ikinci denemede 22 de 12 döllendi 5. Güne 5 tane geldi ama durumları iyi değil Zaten yaşamadı hiçbiri. Sonuncuda 6 da 6 döllendi Yani gerçekten teknik çok önemli. kaliteli sperm seçilirse hem döllenme artıyor hem de kaliteli embriyo sayısı artıyor onun için olumsuz düşünme. Ben bu tekniklerle döllenmenin fazla olacağını düşünüyorum Allah'ın izni ile. Bizde bu kadar bozuk morfolojiye ve DNA hasarına rağmen tüm yumurtalar döllendi ve hepsi 1. Kaliteydi ve 5. Güne kadar geldi hepsi Yani tese yapılınca bu kadar çok farketti sizde de mutlaka farkeder.Canm keşke bizim 10 embrio ciksa..bize zaten en fazla 2 embrio oluyor..pgt dedi doktor cgh demedi..pgt için embrio başına 300 dolar dedi..ama söyle birsey diyorlar embrio başına isterseniz 300 dolar ya da kav embrio olursa olsun 2000 tl demişti başka biri
sizde dna hasar ne kadar di.Bence bu Yeni tekniklerle daha fazla ve kaliteli embriyo döllenir. Bizim ilk denemede 24 te 14 döllendi 5. Güne 3 tane geldi. ikinci denemede 22 de 12 döllendi 5. Güne 5 tane geldi ama durumları iyi değil Zaten yaşamadı hiçbiri. Sonuncuda 6 da 6 döllendi Yani gerçekten teknik çok önemli. kaliteli sperm seçilirse hem döllenme artıyor hem de kaliteli embriyo sayısı artıyor onun için olumsuz düşünme. Ben bu tekniklerle döllenmenin fazla olacağını düşünüyorum Allah'ın izni ile. Bizde bu kadar bozuk morfolojiye ve DNA hasarına rağmen tüm yumurtalar döllendi ve hepsi 1. Kaliteydi ve 5. Güne kadar geldi hepsi Yani tese yapılınca bu kadar çok farketti sizde de mutlaka farkeder.
Siz denemelerinizi hangi merkezlerde yaptinizBence bu Yeni tekniklerle daha fazla ve kaliteli embriyo döllenir. Bizim ilk denemede 24 te 14 döllendi 5. Güne 3 tane geldi. ikinci denemede 22 de 12 döllendi 5. Güne 5 tane geldi ama durumları iyi değil Zaten yaşamadı hiçbiri. Sonuncuda 6 da 6 döllendi Yani gerçekten teknik çok önemli. kaliteli sperm seçilirse hem döllenme artıyor hem de kaliteli embriyo sayısı artıyor onun için olumsuz düşünme. Ben bu tekniklerle döllenmenin fazla olacağını düşünüyorum Allah'ın izni ile. Bizde bu kadar bozuk morfolojiye ve DNA hasarına rağmen tüm yumurtalar döllendi ve hepsi 1. Kaliteydi ve 5. Güne kadar geldi hepsi Yani tese yapılınca bu kadar çok farketti sizde de mutlaka farkeder.
ilk 2 si medicana sonuncusu centrum. eşimde ilk dna hasarı 3 yıl önce çıktı %33 dü sanırım Kaan Aydos hoca tedavi etti sonra tekrar oluşmuş. Cenrtumda örnek aldılar bi kısmını düzene yolladılar bir kısmını da kendiler incelediler. Düzen lab %33 buldu, centrum %27Siz denemelerinizi hangi merkezlerde yaptiniz
Canım selam seni burda bulunca yazıyım dedim.. Ben tüm tedavi akışımı değiştirdim.. Kan pıhtılaşması konusunda hematoloji inceleme yapınca ciddi pıhtılaşma ortaya çıktı.. Çok başka bi doktorda karar kıldım rapor için evraklarımı verdim pazar günü regl bekliyorum sonrasında tedavi başlayacak..ilk 2 si medicana sonuncusu centrum. eşimde ilk dna hasarı 3 yıl önce çıktı %33 dü sanırım Kaan Aydos hoca tedavi etti sonra tekrar oluşmuş. Cenrtumda örnek aldılar bi kısmını düzene yolladılar bir kısmını da kendiler incelediler. Düzen lab %33 buldu, centrum %27
geçmiş olsun canım. karar vermene ve bana da haber vermene çok sevindim. ciddi pıhtılaşma derken nerelere bakıldı ve neler çıktı merak rediyorum ben de eksik olan pıhtılaşma testlerimi tamamlamak istiyorum. Hangilerine bakıldı bana yazabilir misin?Canım selam seni burda bulunca yazıyım dedim.. Ben tüm tedavi akışımı değiştirdim.. Kan pıhtılaşması konusunda hematoloji inceleme yapınca ciddi pıhtılaşma ortaya çıktı.. Çok başka bi doktorda karar kıldım rapor için evraklarımı verdim pazar günü regl bekliyorum sonrasında tedavi başlayacak..
İnşallah hayırlısıyla pozitif olur gebelik olur canım dualarım seninlegeçmiş olsun canım. karar vermene ve bana da haber vermene çok sevindim. ciddi pıhtılaşma derken nerelere bakıldı ve neler çıktı merak rediyorum ben de eksik olan pıhtılaşma testlerimi tamamlamak istiyorum. Hangilerine bakıldı bana yazabilir misin?
Hangi doktorda karar kıldın? benim de bugün 8. günüm kan testi verdim bakalım ne çıkacak :) biraz erken verdim ama olsun :)
İnşallah hayırlısıyla pozitif olur gebelik olur canım dualarım seninle
Ben Gazi den Onur Karabacakla görüştüm canım.. İşlemlerimi Genart, HRS,veya Gazi de yapıcak duruma göre.. Bi yakınımı tavsiyesiyle gittim muayenesine ilk başta biraz ısınamadım gibi oldu ama konuştukça iletişimimiz açıldı.. Gazi Hastanesiyle bağlantılı bi doktora ihtiyacım vardı çünkü Hematolog orda gerekirse paslaşırlar diye düşünüp ona karar verdim.. Raporumu da kolayca çıkardık.. Pıhtılaşma 3 lü panelini Başkentte baktırmıştım burda da diğerlerine bakıldı şöyle çıktı sonuçlarım canım kırmızı olanlar sorunlu testler..
1.Faktör V Leiden 1691 G>A : Homozigot Normal
2. Faktör II (Protrombin) 20210 G>A : Homozigot Normal
3. MTHFR C677T : Homozigot Mutant
4. Faktör VIII : 62 % Referans Aralığı : 50-150
5. Antitrombin 3 Aktivitesi : 33 % Referans Aralığı : 50-150
6. Protein C : 46 % Referans Aralığı : 70-130
7. Aktive Protein C Rezistansı : 2,57 ratio Referans Aralığı : 2-3
8. Protein S : 40 % Referans Aralığı : 65-140
9. Homosistein : 13 umoI/L Referans Aralığı :6-13
10. Lupus Antikogülan Taraması : Negatif
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?