Popüler Konu Tüp Bebek Merkezleri Başarı Oranı anketi Ankara Tüp Bebek Merkezleri

Ankara'da Bulunan Tüp Bebek Merkezlerinin başarı anketi

• Ankete Katılan
    344
Canım o ikilemler konusunda cidden sanırım herkes aynı hissediyodur.. Çünkü ben de daha başlamadan acabalarımla savaş veriyorum.. Ama ne demişler en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir :) Kendimizi serbest bırakmaya çalışmak zorundayız.. Sen de şu süreçte artık kafandan atmalısın bunları.. İnşallah gerek kalmayacak bi daha bunları yaşamana.. Pıhtılaşma olayına gelince hematoloji aldığım takviyeler olduğu bi süreçte test yapıldı diye sürekli tedaviyi şu anda vermedi, sadece normal zamanda günde 1 aspirin türevi sağlıklı insanlara bile öneriyoruz dedi.. Testlerin vücudun takviye almadığı bi dönemde tekrarlanmasını eğer yine aynı çıkarsa ömür boyu iğne kullanacağımı söylediler.. Tüp bebek doktorumun durum hakkında bilgilendirilmesi gerektğini (tedavide ve gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanılmasının şart olduğunu) gebelik oluşursa da sonrasında hematoloji tarafından belli aralıklarla bu düzeylerin ölçülmesi ona göre doz ayarlaması yapılması gerektiğini söylediler.. Doğum sonrası da takviyesiz hormonsuz ilaçsız bi zamanda ömür boyu tedavi için karar verileceğini söyledi.. Özellikle Antitrombin 3 Aktivitesi bozukluğu ciddi bi hemofiliymiş.. Ömür boyu vücutta bir yere pıhtı atma riski %50 ymiş çok ciddi bir oran Allah korusun.. Benim ilk tedavimde pıhtılaşma bilinmezken transferden sonra 0,3 hibor iğne kese gözüktükten sonra da iğne+coraspin kullandım ama 6. haftanın ilk günü kanamam olunca doktor her ikisini de kesmişti.. Şimdi Bu doktor kanama dahi olsa sulandırıcıların kesilmeyeceğini söyledi.. Tam bilmiyorum ne ilaç verecek ama bu şekilde konuştu.. Hayırlısı..

Allah korusun pıhtı atma ihtimali çok kötü birşey. İnşallah tekrarlanan testlerde bu anomali çıkmaz ve inşallah ömür boyu iğne kullanmak zorunda kalmazsın canım. Bende açıkçası bu konuya baya bir taktım. Doktor söylememesine rağmen tedavi sırasıdna coraspin kullandım onlara kalsa transferden sonra başlayacaklardı. Şunada da iğne kullanıyorum ama sonuç pozitif olursa testlerimi tekrar gösterip bu konuyu konuşacağım. İğne yeterli mi, aspirin takviyesi gerke mi ya da iğneyi 0.6 ya çıkarmaya gerek var mı? aklımdaki sorular şuan bunlar.

İnşallah senin için de herşey güzel olur. Tedavin çok güzele geçer ve sorunsuz bir hamilelik yaşarsın. Durumlardan haberdar et mutlaka.

amin canım inşallah herşey yolunda gider hepimiz için.. Bence şu sıralar test yapamazlar yapılacak en mantıklı iş sulandırıcılara devam etmek şu durumda, çok da yüksek verilirse zararı vardır belki, yeterli olur gibime geliyo sen yeterki bırakma pozitiften sonra da canım.. Beni de test sonuçlarından haberdar et mutlaka.. allah bi daha bu günlerimizi aratmasın inşallah

sonucum geldi 66.66 :) bugün 8. günüm :)

ayy canım valla çok sevindim 10. gün müydü test günün normaldee ?

çok sağol canım :) normalde 12. gündü salı günüydü yani test günüm ama bana çok geç bir tarih olarak geldi. Normalde 5. gün embriyosuna 10 gün sonra test yaptır demiyorlar mı? bende araya haftasonu girdiği için bugünden yaptırayım dedim :)

Aynen canım 10 gün istemesi gerekir blast transferiyse.. Ama iyi yapmışsın valla çok sevindim yaa Allah sağ sağlim kucağına alıp büyütmeyi de nasip etsin inşallah canımm

Aynen canım 10 gün istemesi gerekir blast transferiyse.. Ama iyi yapmışsın valla çok sevindim yaa Allah sağ sağlim kucağına alıp büyütmeyi de nasip etsin inşallah canımm
Amiiiiin canım hepimize inşallah. çok güzel dualar etmişsin çok sağol :) Sıra sende bekliyorum heyecanla :) seninki ne de böyle sevineceğiz inşallah :)

merhaba can

kan pihtilasmasi var sem dexsanirm bnde de kan pihtilasmasi çıktı hatta yüksek düzeyde olduğu için doktor bana günde iki igne kulanım sin demisti..tüp bebek dok. Gebelikte sadece igne kullandığın sürece bir aksilik olmaz dedi..siz de doktor ne diyor

Selam canım.. Sana da çok geçmiş olsun.. Evt iğne kullanıldığı sürece pıhtılaşmayla ilgili bi sorun yaşanmaz diye biliyorum bende canım ama sanırım ben transferden sonra tek iğne belki+coraspin kullanıcam.. Şu anda da aslında kullanmak istiyorum ama bir kortikosteroid ilaç kullanıyorum 17OH progesteronum çok yüksek çıktığı için.. Steroidlerle kan sulandırıcılar bi arada kullanılmıyo diye biliyorm ama doktora sorma fırsatı bulamadım.. Bir de pazar günü regl bekliyodum ama hala bişey olmadı tedaviye başlayamadım

coraspin ve kan sulandırıcıyı aynı anda kullanma işini mutlaka doktorla konuş. Bi yerde okudum ikisini aynı anda kullandığında aspirin içerde kanama yapabiliyor diye ama nerede okudum hatırlamıyorum

coraspin ve kan sulandırıcıyı aynı anda kullanma işini mutlaka doktorla konuş. Bi yerde okudum ikisini aynı anda kullandığında aspirin içerde kanama yapabiliyor diye ama nerede okudum hatırlamıyorum
O kanama bende oldu canım ikisini aynı anda kullanırken belki onu okumuşsundur ama ondan olduğunun bi kesinliği var mı bilmiyorum.. Sana yazdımmı bilmiyorum son yapılan testlerde 17 OH progesteronum 11,53 çıktı doktor bu sizde hiç ölçülmemiş dedi ölçtürdü normalde en faz 2 olması lazımmış gebelerde bile ilk zamanlar 5 civarı olurmuş.. Benim bu değer hiç ölçülmeden tedavide bastılar gün aşırı progestan iğneyi ve günde 6 tane progestan fitili.. Kayıplarınız bu sebeple olmuş olabilir dedi rahim iyce kalınlaştı demekki kanama o zaman başladı.. Kanama başlayınca da sulandırıcıları kestiler zaten ciddi pıhtılaşmam varmış o da etkilemiştir herşey birbirini tetikledi büyük ihtimalle Neyse şimdi artık biliyoruz en azından o bakımdan kafam rahat..

hmmm.... herşey ne kadar önemli ve bu kadar önemli şeyler ne kadar baştan sağma yapılıyor çok canım sıkıldı bak bu duruma. Benim diğer 2 denememde progestoran kullanırken doktor sonuç alana kadar 2 kere progestoran değerime baktırdı ama bu tedavide benim doktorda hiç baktırmadı dediğin gibi dayadılar fitil ve iğneyi hatta ben kendi kendime günlük 200 mg azalttım progestoran fitili. Bu çok önemli birşey acaba aldığın ilaçları vücudun hala atamadı da ondan mı yüksek çıkıyor değerin? bu durumda önce değerin düzelmesi gerek sonra tedaviye başlamalısın. ciddi pıhtılaşma için kan sulandırıcı ml ile ilgili bir yorum yapmadılar de mi daha?

hmmm.... herşey ne kadar önemli ve bu kadar önemli şeyler ne kadar baştan sağma yapılıyor çok canım sıkıldı bak bu duruma. Benim diğer 2 denememde progestoran kullanırken doktor sonuç alana kadar 2 kere progestoran değerime baktırdı ama bu tedavide benim doktorda hiç baktırmadı dediğin gibi dayadılar fitil ve iğneyi hatta ben kendi kendime günlük 200 mg azalttım progestoran fitili. Bu çok önemli birşey acaba aldığın ilaçları vücudun hala atamadı da ondan mı yüksek çıkıyor değerin? bu durumda önce değerin düzelmesi gerek sonra tedaviye başlamalısın. ciddi pıhtılaşma için kan sulandırıcı ml ile ilgili bir yorum yapmadılar de mi daha?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…