tüp bebek mi ev mi

şu anda tüp bebek tedavisindeyim ilçlar dahil en fazla 7binlira tutar
yaşın genç sende sorun yoksa ilaçda fazla gitmez
.tese ne kadar bilmiyorum ama eşinden hemen sperm çıkmayabilir tese bikaç kez tekrarlanabilir
yaşı 35 zaten daha fazla beklemeyin ve hemen tedaviye başlayın ben merkezimden memnunum
bir tanıdık da bizim merkezde ve tese oldu onlarda memnun..ev için zaman var ama çocuk için yok..
bi kaç merkez ismi yazmışsın hiçbirine gitme hastane bünyesinde tüp bebek bölümü olmaz merkez olmalı..
adam aklıllı bir yere git heryerde tese düzgün yapılmıyo maalesef..

Son düzenleme:
bencede bebek yapın derim ev nihayetinde istediğin zaman alabilirsin kirada da oturmuyosun daha sonrada biriktirebilirsin para, ama bebek ha dedimi olmuyor yaşta çok etken biliyorsun... ev alınca peşinatın olsa bile gene kredi çekeceksin onu ödemeye başlayınca bu sefer bebeğe sıra gelmeyecek ha biraz daha ödeyelim de biraz daha bekleyelim derken bebeğe sıra gelmeyecek ev kredisi ödemek kolay değil sonuçta.. yinede sen bilirsin ama bence bebek...

inanmayacaksınız bu satırları yazarken ağlıyorum ben 25 yaşındayım eşim 35 yaşında eşim 3 yıldır sigortalı

ne annesinden huzur var ne o apartmanda bana gelecek var...

bebegim olsun çok istiyorum her gün ağlıyorum ama sgk kuralları yazdığına göre 900 iş günü gerekiyormuş ki eşimde 900 ü dolduracak zaten az lkaldı

o zaman ev de alabiliriz inşallah tabii bu yaşlı gözlerimle internetten doğru okuduysam arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi

evi kiraya verip başka bir eve çıkamazmısınız?

sizin önceliğiniz hangisiyse ona göre davranın .
bebekse tüp bebek yaptırın.evse ev alın.
umarım verdiğiniz kararla mutlu olursunuz.

dr beni de tüp bebeğe yönlendirdi neler hissetiğini az çok anlayabiliyorum ben 28 yaşındayım dr bana bir an önce yaptır bi de yaştan dolayı sıkıntı yaşamayın dedi devlet yardımına koşullarım uymuyor özelde yaptırıcam sanırım 5000 tlyi geçicek ama değer mi bence sonuna kadar:)bence öncelik tedavin olsun arkadaşım ev her zaman alınır ama bu sağlıkla ilgili konuları ertelememek lazım sık dışını bebeğinle taşınırsınız umarım bu arada bende evimden memnun değilim ama şu an ev 2. planda benim için

merhaba arkadaşlar

beni tanıyanlar bilirler zaten üç yıldır çocuğum olmuyor. nereye gittiysek tüp bebek dediler.

ben kayınpederimin binasında oturuyorum. aile apartmanı ama tapusu üzerimize değil.

20 milyar kadar paramız var. o da benim üstüme. bir yandan bebek özlemi çekiyoruz bir yandan da eşim değil ama ben ev alıp ayrılmak istiyoruz.

bu parayı peşin sayıp her ay da üstüne 1 2 milyar taksitle ev alınabiliyor biliyorsunuz.

ben düşündüm taşındım vereyim paraları tüp bebek yaptırsam bir iki yılda ancak bu parayı yerine koyabiliriz. o da kesin değil.

ama çocuk sahibi oluruz belki o da... azospermi var eşimde...

ben aile apartmanından çok dertliyim. huzurum yok. alıştım artık sabrediyorum ama bebegim olunca daha da zor olacak...buradaki arkadaşlardan biliyorum yani...

kaynanam zor bir insan...

üç yıldır olmuyor şimdi bir yıl ertelesek mi acaba yani bu elimdeki paraya dokunmayıp kendimiz ayrıca tüp bebek parası mı biriktirsek...

çok çaresizim nolur yardım edin fikir verin...

Çok önemli bir konu..Ne yazmam gerekiyor bilmiyorum..Ama kendimden bahsedeyim pay çıkar diyebilirim ancak..

Aile apartmanı aynen senin ki..22 Aylık bir oğlum var..Kayınvaliden ne kadar zor bilemem elbette ama benim ki cidden zor ötesinde..Benim zamanım kendimi insanlara anlatmakla doğrusu bu yalan söylüyor demekle geçti..Kimisi inandı kimisi inanmadı..Eşimle de birbirimize girdik ilk 8 ay 3 defa tamam bitti boşanalım dedim..E gerisini siz düşünün..

Oğlum olduktan sonra rahatlarım dedim..Öyle de oldu biraz..Ama farklı şeyler çıktı bu defada oğluma taktı..3 5 Aydır babaannem diyor o da insanların yanında annemmm annemmm benim oğlummm canımm oğlummmm benimmmm diye basa basa söylerdi şükürler olsun azaldı..Odasını yerleştirmekten tut ne giydirdiğime kadar ne yedirip yedirmediğime kadar Karıştı..Ama oğlum olduktan sonra benim dil birden uzayıverdi..3,5 Aylıkken gözümün içine baka baka inadından verme dememe rağmen bal verdi..Doktor eşimde yanımda idi şükürler olsun..Öldürmeye mi çaşışıyorsunuz ne yapıyorsunuz bu ne cahillik diyip bağırdı..

E tabi ben kendimi kaybettim 4 ay o boynunun altındaki izler gitmedi..Alerji yaptı..E benim dil oldu kol kadar..Eşimde susturmaya çalıştı yoook dedim ben oğlumu öyle kolay kucağıma almadım..Seni bile gözden çıkararım dedim..

Ne zaman benim dil uzadı biraz biraz sataşmamayı öğrendi..Çok ağladım çok yoruldum hala yoruyorlar..Ama evladımın kokusu var ya bitiriyor..

Uzadı mini özet geçtim sen düşün tercih senin..

merhaba arkadaşlar

beni tanıyanlar bilirler zaten üç yıldır çocuğum olmuyor. nereye gittiysek tüp bebek dediler.

ben kayınpederimin binasında oturuyorum. aile apartmanı ama tapusu üzerimize değil.

20 milyar kadar paramız var. o da benim üstüme. bir yandan bebek özlemi çekiyoruz bir yandan da eşim değil ama ben ev alıp ayrılmak istiyoruz.

bu parayı peşin sayıp her ay da üstüne 1 2 milyar taksitle ev alınabiliyor biliyorsunuz.

ben düşündüm taşındım vereyim paraları tüp bebek yaptırsam bir iki yılda ancak bu parayı yerine koyabiliriz. o da kesin değil.

ben aile apartmanından çok dertliyim. huzurum yok. alıştım artık sabrediyorum ama bebegim olunca daha da zor olacak...buradaki arkadaşlardan biliyorum yani...

üç yıldır olmuyor şimdi bir yıl ertelesek mi acaba yani bu elimdeki paraya dokunmayıp kendimiz ayrıca tüp bebek parası mı biriktirsek...

Merhaba onceki konularini bilmiyorum ben okumadim bu konu tub bebek olunca dikkatimi cekti
Bence onceligin tevavi olmali azo sperm kolay bir hastalik degil zaman alan bisey
Esin tedavi oluyormu bilmiyorum ama once esinin tedavi olmasi lazim
Sperm bulunursa sen tup bebege gecebileceksin
Anladigim kadariyla esin daha once tese olmamis.. Bence esin tedavi olsun once
Benim esimde azosperm benimde olmuyor cocugum belkide hic olmayacak
Iki defa tese oldu sperm bulunamadi
Bence ev herzaman alinir..Bir an once tedaviye baslasin esin
Insallah en kisa zamanda evladini alirsin kucagina

herkesin katlanacağı şey farklıdır gerçekten herkesten farklı yorumlar geliyor.
ben olsam kesnlikle ama kesnlkle önce huzurumu bulurdum. çünkü bende olmayan şeyi bebeğime de veremem.

bir de stresli bi hamilelik çok zor. kv her zman zor gelri insana. karışır bişey der. ben çok önemsiyorum hamileliğimi ve lohusalığımı. bi bayan için çok özel dönemler bence.
eğer 1 yıl daha beklemekle ciddi problemler dönülmez sıkıntılar olmııcaksa bence önce huzur bul. kendi evine çık bi nefes al. bi kendini topla. deponu motivasyonla doldur ve yola öyle çık derim.
gittin geldn ne oldu bilmem ne kv herşeye burnunu sokacak. bu işler stresle yapılacak işler değil. ama umudun yoksa ordan çıkmaya beklemeden çocuğa koyul derdm ama umut var eşin de itiraz etmiyorsa bi an önce özgürlüğe koş...

Eğer kendi fikirlerini yazmadan direkt baçlıktaki gibi sormuş olsaydın, kesinlikle bebek derdim..bebeğinin bi saç teli 100 tane eve bedel olacak emin ol, arkadaşlarında dediği gibi yaş önemli tüp bebek konusunda..

Ama senin yazdıklarından ben şunu çıkardım; senin gönlün önce ev almaktan yana ..tüp bebek tutma olasılığı bile belki demişsin. ben bu tür tedavilerde başarı için önce inancının tam ve moralinin yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. bana öyle geliyor ki tedaviye başlasan bile aklında hep ev mi alsaydım olacak, konsantre olamayacaksın..önce evinizi alın bi düzen oturtun tüp bebek zaten 5000-8000 gibi bişey düzen kurduktan sonra bu tutarı kredi çeker azar azar ödersiniz.

tup bebek yerine göre değişir ve su an 2013 ocakda ciddi zam yaptılar tedavilere o yuzden fiyatları yeniden sorun. mesela aşılama 2 set igne iğne+operasyon 1200 tl iken şimdi 1500 tlden kapı acıyorlar. Tup bebege de %20-25 zam geldi deniyor.

Tabi ki bebek diyenlerdenim ben de.
Çünkü siz ev alıp çıksanızda,kayınvalide-elti sorunlarından sıyrılamayacaksınız.
Daha önce ki konularınızı okudum,siz yurtdışındayken bile problemleriniz varmış.
E şimdi aynı ülke de,aynı şehir de farklı bir semt ve ayrı bir apartman mı çözecek bütün sıkıntılarınızı?
Bu sorunlar bitmeyecekse ve ortada bebek sahibi olmanızı zorlaştıran çok önemli bir sebep de varken,
beklemenizin manası yok.Anne olma isteği,arzusu ertelenemez tabi ki de yaş durumuna takıldım;
şimdi konuya vakıf olmak için geçmiş konularınıza baktım.
İlk açtığınız şu konu da ''benim yaşım 35,eşimin 37 demişsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...yun-arkadaslar-yardimlarinizi-bekliyorum.html
Burada da sizin yaşınızın 25 eşinizin 35 olduğunu söylemişsiniz.
İlk konu da bahsettiğiniz yaş doğruysa zaten bu konuyu açmaya bile gerek yok direkt tüp bebek yaptırın.
Ama bu konuda ki yaşınız da 10 yaş küçük.ciddi bir fark.
Lütfen yanlış anlamayın,konuya çözüm getirmek için yaşların da net bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tatlım yaşlarınız henüz genç,önce ev alın bir rahat edin huzur bulun evinin borcunu öde ,huzurlu ortamda daha kolay hamile kalınabiliyor ,stress herşeyin düşmanı ,

kocanın sigortası dolar ,rahat rahat tüp bebek yaparsınız ,hem düşün ilk seferde tutmazsa nolucak birde bu var,hiç çocuğunuz olmayabilir .....

öncelikle kendinizi huzura kavuştrun derim ben

Tabi ki bebek diyenlerdenim ben de.
Çünkü siz ev alıp çıksanızda,kayınvalide-elti sorunlarından sıyrılamayacaksınız.
Daha önce ki konularınızı okudum,siz yurtdışındayken bile problemleriniz varmış.
E şimdi aynı ülke de,aynı şehir de farklı bir semt ve ayrı bir apartman mı çözecek bütün sıkıntılarınızı?
Bu sorunlar bitmeyecekse ve ortada bebek sahibi olmanızı zorlaştıran çok önemli bir sebep de varken,
beklemenizin manası yok.Anne olma isteği,arzusu ertelenemez tabi ki de yaş durumuna takıldım;
şimdi konuya vakıf olmak için geçmiş konularınıza baktım.
İlk açtığınız şu konu da ''benim yaşım 35,eşimin 37 demişsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...yun-arkadaslar-yardimlarinizi-bekliyorum.html
Burada da sizin yaşınızın 25 eşinizin 35 olduğunu söylemişsiniz.
İlk konu da bahsettiğiniz yaş doğruysa zaten bu konuyu açmaya bile gerek yok direkt tüp bebek yaptırın.
Ama bu konuda ki yaşınız da 10 yaş küçük.ciddi bir fark.
Lütfen yanlış anlamayın,konuya çözüm getirmek için yaşların da net bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

önemlideğil. burada belirttiğim yaşım doğru. ilk konu açtığımda çekiniyordum belki yaşımı büyük gösterirsem cevap gelir diye düşünmüştüm. ama burda 18 yaşında konu açanlar bile varmış. bunu anladıktan sonra kendi cahilliğimi görmüş oldum.

az önce bi tüp bebek merkeziyle konuştum tamamen özel tamamı 4.500 tlye geliyor (sgk desteği olmadan)belki hem bebek yapar hede ev alırsınız:)

ya ben anlamyorum

bana neden 10 milyar 15 milyar en aşşşaaaa diye söyledi bu insanlar! bıktım yaa beni düşürdükleri şu duruma bakın!

kaç gece uykusuz kaldım 15 milyarı nerden biriktirecem diye... zaten bana karşı olan hislerini biliyorum e be salak kafam ne diye inanırsın gidip bir hastaneden sormazsın... aha şimdi telefon edip soracağım.

arkadaşlar herkesin yardımları için inanın sizi tek tek öpsem yine içim rahat etmez çok teşekkür ederim. bilmediğim şeyleri sizden öğrendim. sadece tüp bebek parası değil sorun. mesela demişsiniz ki b
rkaç defa tese olması gerekir falan...

demişsiniz işte bebeğini kucağına alınca kaynana da elti de vız gelir tırıs gider... belki mutluluğumdan onların olumsuz davranışlarını takmam...takamam inşallah...ne bileyim Allah hepinizden razı olsun.

endişelenip kendimi parçaladım ellerim hep kabardı egzama oldu niye çünkü insanlara gereksiz insanlara boş yere önem verdiğim için...

napayım ama hep kafamda şu görüntü var kaynanam bebeğime devamlı karışacak böyle tut sütün yok olmaz şu bu...

okuyoruz buradan...

zaten bebeğim yokken bile huzur vermiyorlar...

ama bunların çözümü galiba sabredip takmamak... yapabilirsem...

bir arkadaşım demişki sadece tüp bebek üzerine bir merkeze git... bunu da araştırmam lazım. aklınızda merkez ismi varmı acaba

çok çok sağolun...bu arada ilk konu açtığımda yaşımı da çok büyük göstermişim...ne kadar cahilmişim kendime güvenim bile kalmamış...

oysaki okur yazar hem de baya bir okur yazar bir insanım biliyor musunuz? demekki okur yazarlıkta değil iş... inşallah eskisi gibi olurum..

az önce bi tüp bebek merkeziyle konuştum tamamen özel tamamı 4.500 tlye geliyor (sgk desteği olmadan)belki hem bebek yapar hede ev alırsınız:)

Allah aşkına neresi arkadaşım bana da bi mesaj atar mısın acaba çok uygun muş fiyatı yaa şaşırdım kaldım... bu kadar uygunsa belki hem ev alıp hem tüp bebek yaptırırız inşallah Allah yüüzme baksın beni burdan kurtarsın bir an önce..:((((

Allah aşkına neresi arkadaşım bana da bi mesaj atar mısın acaba çok uygun muş fiyatı yaa şaşırdım kaldım... bu kadar uygunsa belki hem ev alıp hem tüp bebek yaptırırız inşallah Allah yüüzme baksın beni burdan kurtarsın bir an önce..:((((

canım seni çok iyi anlıyorum 1 hafta önce o kadar çok ağladım ki 12000 tlyi nerden bulcam diye annem sakinleştirdi her zaman bi yol vardır diye çok istediğim bi merkez vardı meşhur yani:)irtibata geçtim bu fiyatı (5000)verdi çoook mutlluyum nerdesin sen şehir olarak

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum 1 hafta önce o kadar çok ağladım ki 12000 tlyi nerden bulcam diye annem sakinleştirdi her zaman bi yol vardır diye çok istediğim bi merkez vardı meşhur yani:)irtibata geçtim bu fiyatı (5000)verdi çoook mutlluyum nerdesin sen şehir olarak

istanbuldayım canım Allah gönlüne göre versin inşallah.. Benim ya memorial ya da bahçeci olacak galiba... herkes buraları tavsiye ediyor..

merhaba arkadaşlar

hakkında hangisi hayırlıysa ilk önce o olsun... bende kaynanamlarla altlı üstlü oturuyorum anlıyorum halini:50: ama ev onların..bende ev almak istiyorum ... içimden geçeni söyliyeyim ilk önce bebek yapın derimmm..... bende aşılama yaptırıcam...ALLAHIM herkese hayırlı saglıklı evlatlar versin...

Back
X