Öncelikle geçmiş olsun.Geçen yıl bu zamanlar ikinci çocuk yapmalı mıyım adında bir konu açmıştım. Eşimin işinden ayrıldığı, ancak proje işleriyle uğraşarak boşta olmadığı, hatta gelirimizin aynı seviyede kaldığı ancak yaptığı işin sürekli bir işi olmadığı, benim ise sabit bir işim ve maaşımın iyi olduğu ve birinci çocuktan sonra 2 düşük yaşadığımı bu durumda ikinci çocuk için yeniden denesem mi yoksa beklesem mi diye kararsız kaldığımı ifade etmiştim. O günden sonra 1 kere daha hamile kaldım. Ama yine embriyo gelişmedi. Kan pıhtılaşması vs tüm testler yapıldı hiç bir sorun yok. Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili de bir sorun yok. Eşimin iş durumu da şu an iyi maddi bir sıkıntımız yok. Doktor tekrar deneyin kendi kendinize dedi, böyle olması tamamen şanssızlık diyor. Bir başka doktor da tüp bebek yapmamızı önerdi. Açıkcası gözüm acayip korktu 3 düşükten sonra. Oğlum da erken doğmuştu. 1 ay kadar yoğun bakım süreci yaşadık. Gelişim süreci sıkıntılı oldu ama şu anda gayet iyi, 5.5 yaşında anaokuluna gidiyor, bir kardeşinin olmasını çok istiyor. Ben de artık 37 yaşındayım yeniden kendi kendime hamile kalırsam sağlıklı embriyo olur mu ya da hiç kendim denemeden tüp bebek sürecine girsem bana çare olur mu onun kararsızlığını yaşıyorum. Ne yapsam acaba?
Bir doktora daha git durumu anlat ona gore esinle oturup karar ver.
Saglik sorunlarini burada biz cozemeyiz ki.
Tup bebek ilk anda uygulanmiyor benim bildigim.Eger ki normal yoldan olma sansi varsa bunu dene.Ama en iyi karari doktorla istisare ederek ver.
Öncelikle geçmiş olsun.
Eşinizin stabil bir işi yokmuş.
Şu an nasıl stabil bir iş buldu mu?
Çünkü siz işi bir süreliğine bırakınca aileye bakabilecek mi?
Maddi olarak ciddi bir düşüş yaşama ihtimaliniz var mı?
Bunlar hesap edilmeli.
Bu arada çocuklar 5, 6 yaşında oyun arkadaşı hep ister.
Asıl siz bir çocuk için maddi ve manevi hazır mısınız?
Ben olsam bunların hepsi tamam değilse düşünmezdim.
ilk cocugunuz neden erken dogmustu?
Yasinizdan dolayi riskler de artiyor, yerinizde olsam 2. yi bu sartlarda dusunmezdim.
yine de normal mi tup bebek mi derseniz, sanki hamile kalmanizda sorun yok da hamilelik surecinde sorun yasiyor gibisiniz,
tup bebek de yaptirsaniz bu konuda farkli bir surec olmayacaktir, o yuzden gerek yok tup bebege.
Anladım.. O zaman buraya yazarlar fikir alırsınız.Stabil bir işi var artık maddiyattan sıkıntı yok. Ailemle çok yakın oturuyorum destek oluyorlar bize çocuk bakımında. Allah sağlık verirse yine olacağını söyledi annem. Ama acaba tekrar düşük yasar mıyım bundan korkuyorum. Bu şekilde süreç yaşamış olanlar varsa nasıl sonuçlandı onu merak ediyorum
başka bir doktora daha gidin.
normal yolla hamile kalabiliyorsanız tüp bebeğe gerek yok.
ayrıca sizin hamile kalmanızda bir problem yok, 3 kere kalmışsınız zaten. sonrasında sıkıntı var.
Anladım.. O zaman buraya yazarlar fikir alırsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
İlk çocuğum suyumun gelmesi nedeniyle erken dogdu. Ama başka bir sağlık sorunum yoktu. Manevi olarak kendimi hazır hissediyorum bir çocuğun bakımını daha üstlenebilirim diyorum kendime. Bir de yas malum 37. Tüp bebek konusu evet sanki bana da sonucu değiştirmeyecek gibi geliyor
Tıpta da hayatta da imkansız diye bir şey yok ama henüz dusuklerinizin sebebi belirlenememis bence ikinci çocuk için uygun şartlar ilk çocuğunuzun yaşı vs ama önce iyi bir dr bulun ön kontrollerinizi yapın ve ve süreci değerlendirin eğer yumurta rezervlerinizde de sorun yoksa dr sizi yönlendirir ama sanki suanki doktorunuz dusuklerinizi pek önemli bi sorun gibi görmüyor bence dr değiştirin. Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip ederGeçen yıl bu zamanlar ikinci çocuk yapmalı mıyım adında bir konu açmıştım. Eşimin işinden ayrıldığı, ancak proje işleriyle uğraşarak boşta olmadığı, hatta gelirimizin aynı seviyede kaldığı ancak yaptığı işin sürekli bir işi olmadığı, benim ise sabit bir işim ve maaşımın iyi olduğu ve birinci çocuktan sonra 2 düşük yaşadığımı bu durumda ikinci çocuk için yeniden denesem mi yoksa beklesem mi diye kararsız kaldığımı ifade etmiştim. O günden sonra 1 kere daha hamile kaldım. Ama yine embriyo gelişmedi. Kan pıhtılaşması vs tüm testler yapıldı hiç bir sorun yok. Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili de bir sorun yok. Eşimin iş durumu da şu an iyi maddi bir sıkıntımız yok. Doktor tekrar deneyin kendi kendinize dedi, böyle olması tamamen şanssızlık diyor. Bir başka doktor da tüp bebek yapmamızı önerdi. Açıkcası gözüm acayip korktu 3 düşükten sonra. Oğlum da erken doğmuştu. 1 ay kadar yoğun bakım süreci yaşadık. Gelişim süreci sıkıntılı oldu ama şu anda gayet iyi, 5.5 yaşında anaokuluna gidiyor, bir kardeşinin olmasını çok istiyor. Ben de artık 37 yaşındayım yeniden kendi kendime hamile kalırsam sağlıklı embriyo olur mu ya da hiç kendim denemeden tüp bebek sürecine girsem bana çare olur mu onun kararsızlığını yaşıyorum. Ne yapsam acaba?
ama iste ilk cocugunuzda suyunuzun o kadar erken gelmesinin sebebi vardir, doktorunuz bir sey dememis miydi.
simdi o riskler artmis ve erken donemde dusuk yasiyor olabilirsiniz.
tup bebek arastirmasindan ziyade, sizin hamileliklerinizde yasadiginiz fiziksel problemleri tanimlamaya calisin, farkli bir doktora bu amacla gidebilirsiniz bence.
Tıpta da hayatta da imkansız diye bir şey yok ama henüz dusuklerinizin sebebi belirlenememis bence ikinci çocuk için uygun şartlar ilk çocuğunuzun yaşı vs ama önce iyi bir dr bulun ön kontrollerinizi yapın ve ve süreci değerlendirin eğer yumurta rezervlerinizde de sorun yoksa dr sizi yönlendirir ama sanki suanki doktorunuz dusuklerinizi pek önemli bi sorun gibi görmüyor bence dr değiştirin. Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip eder
2.düşükten sonra birkaç doktora daha gitmiştim. Hepsi tahlillerime baktılar yeniden tahlil istediler ultrason vs yaptılar. Histereskopi vs de yapılmıştı. Rahimle ilgili bir sıkıntı yok. İlk gebeliğimin erken Doğumla sonuçlanması ile de bir sonuç çıkmadı. Gebelik şekeri falan da yoktu ben de. 3. Düşükten sonra kürtajı yapan doktor yeniden kendin dene diyor, gittiğim ikinci bir doktor da sen artık tüp bebeğe git dedi. O nedenle kafam karışık
anliyorum ama tup bebek sadece hamile kalmak icin degil mi?
bir tek bazi tup bebek merkezlerinde genetik tarama da yapiyorlar sanirim,
daha pahali bir islem normal tup bebek yontemine nazaran,
maddi durumunuz uygunsa muhakkak bu sekilde bir yontemi arastirin.
Geçen yıl bu zamanlar ikinci çocuk yapmalı mıyım adında bir konu açmıştım. Eşimin işinden ayrıldığı, ancak proje işleriyle uğraşarak boşta olmadığı, hatta gelirimizin aynı seviyede kaldığı ancak yaptığı işin sürekli bir işi olmadığı, benim ise sabit bir işim ve maaşımın iyi olduğu ve birinci çocuktan sonra 2 düşük yaşadığımı bu durumda ikinci çocuk için yeniden denesem mi yoksa beklesem mi diye kararsız kaldığımı ifade etmiştim. O günden sonra 1 kere daha hamile kaldım. Ama yine embriyo gelişmedi. Kan pıhtılaşması vs tüm testler yapıldı hiç bir sorun yok. Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili de bir sorun yok. Eşimin iş durumu da şu an iyi maddi bir sıkıntımız yok. Doktor tekrar deneyin kendi kendinize dedi, böyle olması tamamen şanssızlık diyor. Bir başka doktor da tüp bebek yapmamızı önerdi. Açıkcası gözüm acayip korktu 3 düşükten sonra. Oğlum da erken doğmuştu. 1 ay kadar yoğun bakım süreci yaşadık. Gelişim süreci sıkıntılı oldu ama şu anda gayet iyi, 5.5 yaşında anaokuluna gidiyor, bir kardeşinin olmasını çok istiyor. Ben de artık 37 yaşındayım yeniden kendi kendime hamile kalırsam sağlıklı embriyo olur mu ya da hiç kendim denemeden tüp bebek sürecine girsem bana çare olur mu onun kararsızlığını yaşıyorum. Ne yapsam acaba?
Bu şekilde bir süreç yaşayanlar neler yaptı yeniden kendi kendine deneyerek sağlıklı hamilelik geçiren oldu mu tekrarlayan düşüklerden sonra?
Sizinle neredeyse aynı şeyleri yaşamış biri olarak su an 12 yaşında olan oğlumun isteğiyle yaklaşık 4 sene normal yolla olsun diye beklemiş, 2 kere hamile kalıp düşük yapmış o arada yaşı 35 olmuş biri olarak tavsiyem, beklemeden tüp bebek yapmanız olacaktır. Muhtemelen önce size ve eşinize genetik test, hatta çok düşük olduğu için embriyo lara da genetik test yaparak sağlıklı bir bebeğiniz olacağına inanıyorum ben.
Doktor tavsiyesi isterseniz kendi doktorunu kesinlikle size tavsiye ederim. Özelden yazmanız yeterli. İyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?