Tüp bebek tedavisine yeni başlayanlar haydi destek olma zamanı

duygugul .!.:
Jeli opudan sonra ve transferden sonra dahi kullanmaya devam ediyosun sonuca kadar. Ayrica antibiyotik tarzi ilaclarda veriliyo kortizol dahil beslemene dikkat et rahim inceltici yiyicekleri birak ozellikle dere otu maydonoz kahve ve bitki caylari sakin kullanma nar suyuda gunde 2 bardak rahim kalinlasmasini sagliyomus dr sor ve kullan. Opudan sonra cok agrin olur korkma. Transferden sonra ilk 2 gun cok onemli asil bugunlerde tutunuyolar. :) Rabbim gonlune gore verir ins. Hayirlisiyla...
Sao
Jeli opudan sonra ve transferden sonra dahi kullanmaya devam ediyosun sonuca kadar. Ayrica antibiyotik tarzi ilaclarda veriliyo kortizol dahil beslemene dikkat et rahim inceltici yiyicekleri birak ozellikle dere otu maydonoz kahve ve bitki caylari sakin kullanma nar suyuda gunde 2 bardak rahim kalinlasmasini sagliyomus dr sor ve kullan. Opudan sonra cok agrin olur korkma. Transferden sonra ilk 2 gun cok onemli asil bugunlerde tutunuyolar. :) Rabbim gonlune gore verir ins. Hayirlisiyla...

Saol bilgi için)

Canım teşekkür ederim bilgiler için :) gerçekten opudan sonra bayaaa ağrım oldu, şimdi iyiyim ama. 21 tane yumurta toplanmış. Transfere yarın karar verilcek ne zaman olacağına....

Canım
3 eylulde basladik tedaviye cok sukur simdilik hersey yolunda yumurtalar toplandi transfer zamanini bekliyoruz cok heyecanliyim ins bu surec cabuk gecer resmen zaman durdu :KK43:

Tedaviye yeni baslayacak arkadaslar varsa yardimci olmak isterim. Allah herkesin yardimcisi olsun...
çok sevimdim tedavi sürecin bak ne güzel olumlu oluyor yazını 3eylülde yazmışsın inşallah bebeişim şuan senin karnındadır...güzel haberlerini bekliyorum....

Canım

çok sevimdim tedavi sürecin bak ne güzel olumlu oluyor yazını 3eylülde yazmışsın inşallah bebeişim şuan senin karnındadir guzel haberlerini bekliyorum....
Cok canim ama olmadi eylul 26 da transferim oldu 5 ekimde kanamam oldu. Hayirlisi artik hersey yolundayken bazen istedigin gibi sonuc alamiyosun. Aralikta dondurulmus embryo transferim olacak. Ins. Ozaman tutunur... :(

Canım teşekkür ederim bilgiler için :) gerçekten opudan sonra bayaaa ağrım oldu, şimdi iyiyim ama. 21 tane yumurta toplanmış. Transfere yarın karar verilcek ne zaman olacağına....
Cok sukur canim simdi incelenip kac tanesi dolleniyo kac tanesi kakiteli diye ayirt edecekler. Dikkatet kendine agir kaldirma bol bol istirahat et hepsinin kaliteli olmasini bekleyip uzulme. Benim 11 yumurtadan 9 kaliteli, 8 dollenmis, 5 tranfer yapilabilir cikti. Sana tek tavsiyem kesinlikle dondur. Cunku herhangi biseyde tekrar yaptirmak istersen bu kadar eziyet cekmiyosun. Ins. Hayirli guzel haberlerini aliriz. :)

Cok sukur canim simdi incelenip kac tanesi dolleniyo kac tanesi kakiteli diye ayirt edecekler. Dikkatet kendine agir kaldirma bol bol istirahat et hepsinin kaliteli olmasini bekleyip uzulme. Benim 11 yumurtadan 9 kaliteli, 8 dollenmis, 5 tranfer yapilabilir cikti. Sana tek tavsiyem kesinlikle dondur. Cunku herhangi biseyde tekrar yaptirmak istersen bu kadar eziyet cekmiyosun. Ins. Hayirli guzel haberlerini aliriz. :)
21 yumurtadan 14 tanesi döllenmiş, 5 gün içinde iyiler seçilecekmiş.. Bu ay transferim yapılcakmış, kalanlar diğer aya dondurulcakmış..umarım senin transferinde aralıkta olur hayırlısıyla.

21 yumurtadan 14 tanesi döllenmiş, 5 gün içinde iyiler seçilecekmiş.. Bu ay transferim yapılcakmış, kalanlar diğer aya dondurulcakmış..umarım senin transferinde aralıkta olur hayırlısıyla.
Cok guzel canim ins. Hayirlisiyla transferin olur cok guzel sohuclar alirsin. Allah yardimcimiz olsun

Canim sonucunu aldinmi ins. Hayirli haberler guzel haberler verirsin.

Canım transferim salı günü yapıldı, ama OHSS riski olduğundan tek embriyo transfer edildi. 10 embriyo donduruldu. 2 Kasım test günü, 9 gün var dahaaa...
Hayirli olsun canim ins. Guzel haberlerinn aliriz bu arada cok sevindim 10 tane dondurulmus Allah gonlune gore versin ins. :)

Herkese merhaba.ben de muhe melek önümüzdeki hafta tüp beşek için doktora gideceğim. Malatya Doğu fertil gitmeye karar verdim.daha önce iki kez aşılama yaptırdım. Ilk kez tüp bebek yaptıracak kısmet olursa.bir yandan diyorum moralini yüksek tut bu sefer olucak diğer yandan diyorum ya bu da olmazsa.ayrıca yumurta toplama işleminden de korkuyorum açıkçası. Bilmediğim için sadece.bir de netten çok araştırdım tüp bebeklerde ilgili kafama takılan bir kaç şey oldu henüz tam olarak ispatlanmamis şeyler ama insan tedirgin oluyor işte. Umarım herkes istediği sonucu elde eder ve sağlıklı bebeklere sahip oluruz.

Bu süreçte neler yapabiliriz açaba. ..Özellikle beslenmesinde falan dikkat etmemiz gereken şeyler olabilir mi ki

Herkese merhaba.ben de muhe melek önümüzdeki hafta tüp beşek için doktora gideceğim. Malatya Doğu fertil gitmeye karar verdim.daha önce iki kez aşılama yaptırdım. Ilk kez tüp bebek yaptıracak kısmet olursa.bir yandan diyorum moralini yüksek tut bu sefer olucak diğer yandan diyorum ya bu da olmazsa.ayrıca yumurta toplama işleminden de korkuyorum açıkçası. Bilmediğim için sadece.bir de netten çok araştırdım tüp bebeklerde ilgili kafama takılan bir kaç şey oldu henüz tam olarak ispatlanmamis şeyler ama insan tedirgin oluyor işte. Umarım herkes istediği sonucu elde eder ve sağlıklı bebeklere sahip oluruz.
merhaba canım,ben de doğu fertilde muayene oldum,kasım gibi inşallah başlıyorum,başarı oranı yüksek,senin sorun neydi bu arada? bende pko var tüpler kapalı görünüyormuş hsgde,eşimde çok şükür problem yok

Bu süreçte neler yapabiliriz açaba. ..Özellikle beslenmesinde falan dikkat etmemiz gereken şeyler olabilir mi ki
canım öncelikle bilgin vardır ama ben yinede söylemek istedim tüp bebek yöntemi ile gebe kalma oranın aşılamaya göre daha yüksek. aşılamada %15 başarı oranı var. bende 1 kez yaptırmıştım aşılama ve tutmamıştı. sonrasında tüp bebeğe geçtik çünkü doktorum bir kez olmadıysa zorlamaya gerek yok ve başarı oranı düşüktür demişti, böylelikle tüpe geçtik. tabi sabır gerektiren bir süreç kontrollerin belli zamanlarda alman gereken ilaçlar ve iğneler olacak 20- 25 gün içinde herşey bitiyor. tabi bu yumurta gelişimine göre değişim gösteren bi durum hele toplama işlemi en kolayı çünki zaten genel anestezi uygulanıyor ve hiçbirşey hissetmiyosun sonrasında da ağrın olmuyor. önemli olan yumurtaların sağlıklı şekilde döllenmesi transfer de acısız 15 dakika bile sürmenen bir işlemdir. tabii yediğine içtiğine bu dönemde dikkat ediyosun zaten doktorun seni bu konuda yönlendiriyor. ama benim gibi beslenmene titizlik göstermek istersen bu konuda kendi uyguladığım şeyleri yazabilirim sana.. :KK25:

canım öncelikle bilgin vardır ama ben yinede söylemek istedim tüp bebek yöntemi ile gebe kalma oranın aşılamaya göre daha yüksek. aşılamada %15 başarı oranı var. bende 1 kez yaptırmıştım aşılama ve tutmamıştı. sonrasında tüp bebeğe geçtik çünkü doktorum bir kez olmadıysa zorlamaya gerek yok ve başarı oranı düşüktür demişti, böylelikle tüpe geçtik. tabi sabır gerektiren bir süreç kontrollerin belli zamanlarda alman gereken ilaçlar ve iğneler olacak 20- 25 gün içinde herşey bitiyor. tabi bu yumurta gelişimine göre değişim gösteren bi durum hele toplama işlemi en kolayı çünki zaten genel anestezi uygulanıyor ve hiçbirşey hissetmiyosun sonrasında da ağrın olmuyor. önemli olan yumurtaların sağlıklı şekilde döllenmesi transfer de acısız 15 dakika bile sürmenen bir işlemdir. tabii yediğine içtiğine bu dönemde dikkat ediyosun zaten doktorun seni bu konuda yönlendiriyor. ama benim gibi beslenmene titizlik göstermek istersen bu konuda kendi uyguladığım şeyleri yazabilirim sana.. :KK25:
öncelikle bu uzun cevabın için çok teşekkürler.evet başarı oranı yüksek ama bakalım inşallah olur.ya belkı komık olacak ama su sperm ve yumurta hucrelerı karıstı dıye haber falan cıkıyo ya tvde mesela kayseride bı hastane cıkmıstı boyle bır seyle ılgılı.ay ne bılım ya cok derın dusununce aklıma neler neler gelıyor sonra kendı kendıme saçmalama dıyorum.beslenme konusunda tavsıylerını belıyorum:) maydonoz ve nane tuketılmesı ıyı degılmıs onu bılıyorum.

öncelikle bu uzun cevabın için çok teşekkürler.evet başarı oranı yüksek ama bakalım inşallah olur.ya belkı komık olacak ama su sperm ve yumurta hucrelerı karıstı dıye haber falan cıkıyo ya tvde mesela kayseride bı hastane cıkmıstı boyle bır seyle ılgılı.ay ne bılım ya cok derın dusununce aklıma neler neler gelıyor sonra kendı kendıme saçmalama dıyorum.beslenme konusunda tavsıylerını belıyorum:) maydonoz ve nane tuketılmesı ıyı degılmıs onu bılıyorum.
evt. şimdi güvenilir ve bu konuda başarısı olan merkezler tercih edilmeli. labratuarı iyi bir yer olmalıki embiryo gelişimi vs.konusunda sorun yaşamamalısın.. yiycek tüketiminde de tuz,şeker,un azaltılmalı yapılabiliyosa kesilmeli gereksiz kilo almamış olursun.hazır gıdalar ve gazlı içeceklerden uzak durmalısın özelliklede tuz çünkü ödem yapıyor.yeşil çaydan uzak durman gerek düşük riski yaratıyor. kahve uyaran olduğundan doktorda önermeyecek zaten. çayı az tüketiyorum çok açık ve şekersiz. tabii yürüyüş.hareket önemli ben haftada bir plateste yapıyorum aklıma gelenler bunlar

bebek yöntemi ile gebe kalma oranın aşılamaya göre daha yüksek. aşılamada %15 başarı oranı var. bende 1 kez yaptırmıştım aşılama ve tutmamıştı. sonrasında tüp bebeğe geçtik çünkü doktorum bir kez olmadıysa zorlamaya gerek yok ve başarı oranı düşüktür demişti, böylelikle tüpe geçtik. tabi sabır gerektiren bir süreç kontrollerin belli zamanlarda alman gereken ilaçlar ve iğneler olacak 20- 25 gün içinde herşey bitiyor. tabi bu yumurta gelişimine göre değişim gösteren bi durum hele toplama işlemi en kolayı çünki zaten genel anestezi uygulanıyor ve hiçbirşey hissetmiyosun sonrasında da ağrın olmuyor. önemli olan yumurtaların sağlıklı şekilde döllenmesi transfer de acısız 15 dakika bile sürmenen bir işlemdir. tabii yediğine içtiğine bu dönemde dikkat ediyosun zaten doktorun seni bu konuda yönlendiriyor. ama benim gibi beslenmene titizlik göstermek istersen bu konuda kendi uyguladığım şeyleri yazabilirim sana.. :KK25:[/QUOTE]
cnm sen tup bebek tedavısı oldunmu? aşılama işe yarıyormu?eskı msj larımda yazdıgım gibi sorunumuz yok ama olmuyor bıt turlu tup bebek tedavısıne baslasam ne kadar başarılı oluruz bılmıyorum bı de fıyat ne kadar deyısır?

selamm ben de yeni basladı tedaviye dün yumurtam toplandıı 13tane dediler
bugun aradılar 11 tane döölendi 8 tanesei birsey oldu dedilerr
yarın kalitesine bakıp arayıcılar dediler

Kizlar mrb.benm 2cm cikolata kistim var ve bebegmz olmuyor onun disinsa tuplerm acik esimdede bi sknti yok.artik tup bebek deneyecegz.asilamaya bile yanasmadi dr.bosuna zaman ve para kaybi dedi gidin tup bebek yaptrn dedi.ama ben sansm cok olsn diye kibris dusunuorm.28 yasndaym bana turkiyede kac transfer yaparlar bi bilgnz varmi?

Back
X