Tüp bebek transferi sonrası evde kayınvalide terörü

Kızlar çok yadırgamıssınız arkadaşı .. hormonları ile alay etmissiniz . Ama bu komik veya sizin alay edebileceğiniz birşey değil . Bilimsel olarakta var olan birşey . İnsan tüp bebek sürecinde manevi açıdan çok ama çok yıpranıyor . Üstüne yediği iğnelerin ilçların (HORMON TAKVİYE ) ilaçlarının haddi hesabı yok . Belki artık herşeyden nem kapıyor belki birden fazla denemesi oldu ve tutunamadı ? Ve belkide bu seferde kayınvalide gelsin ben yemekte ev işlerinde stress yapmayım dedi . İnsanlar çağresiz kalıyor biliyomusunuz . Bazen herşeyi deneyimde içim rahat etsin istiyorsunuz . Belki kyınvalidesi ısrar etti ?Tüp bebek ilaçları kullanırken eşime neler saçmalıyarak ağladığımı ben bilirim he bunun piskolojiyle felanda alakası yok canım yanıyordu hormon takviyeleri deli etmişti nefesim kesiliyordu . Bu yazdıkalrım devede kulak bile değil . . İstiyen herkeze nasip etsin allah . Kimse zorlanmasın bu yolda . Kolay değil asla .

10 günlük izin aşırı fazla zaten biraz siz abartmışsınız. baktınız evde sinir stres oluyorsunuz işe geri dönseydiniz keşke.
karı-koca konuşurken araya girip sürekli lafa karışan kvlerden de nefret ediyorum.

Konu sahibi ile dalga geçen arkadaşlar ; inşallah başınıza tüp bebekte ilgili bir şey gelmez Dilerim Rabbim uğraştırmadan nasip eder. Bu süreci yaşamadığınız için çok kolay konuşuyorsunuz. Onun stresi tedaviye başladığınız an başlıyor nasıl olacak yumurta olacak mı kaçıncı güne gidecek transfer olabilecek miyim vs ... Hanımefendinin de stres olması gayet normal . Bunu eleştiremezsiniz .... Bende ilk denemem de her şeyimi yaptım bir gün sonra kalktım yemeğimi falan her şeyimi yaptım ama tutmadı . 2 de yerimden dahi kalkmadım annem saolsun her şeyimi yaptı çok şükür ki Rabbime 2. De nasip etti. Sonradan hanımefendi bunu yaptım şunu yaptım ondan tutmadı diye kendini yiyeceğine yanında birinin olması tabi ki iyi olur ama yanındaki hanımefendiyi zaten strese sokmuş . Lütfen biraz empati yaparak okuyun... Konu sahibi inşallah tutunmuştır yavrunuz size . Hayırlı haberlerinizi bekliyorum...

o kadar hormon alip eve kayinvalide davet etmek de yani direk belaya davetiye cikartmak olmus,

o yuzden hatanin buyugu esinizde,
bir kismi da sizde, ben istemedim esim istedi diye bir sey olmamali,
sizin kesin suretle reddetmeyi ogrenmeniz lazim bu tarz istekleri,
zira bunun Allah izin verirse dogumu, lohusaligi var, degil mi.

simdi sessiz sakin evde oturup kendi kendine oyalanmasi vardi degil mi,
o yuzden yapacak bir sey yok, hata yaptik deyin, kendinizi uzmemeye calisin.
Kayinvalidenizi de, neticede kadini cagirmissiniz, gelmem dememis gelmis.

Son düzenleme:
Hormon konusunda gerçekten zor günler geçiren bir kadın olarak abartıldığını düşünen üyelere katılmıyor ve ekseriyetle kınıyorum shshs
2 hafta öncesinden başlar regl gerginliğim
Normal zamanda amaan diyeceğim şeye zıvanadan çıkıp ağlıyorum kendimi yerlere atıyorum sinirden. Böyle olmayı ben seçmedim ve memnun da değilim
Yanlış kararlar almama, insanlardan uzaklaşıp onları kirmama, sinirden tansiyonumun yükselmesine sebep olan bir durumu sevmem mümkün değil.

Yiyecek konusuna gelecek olursak hayvanlar bizim gibi değillerdir. Üyelerin de dediği gibi bozuk olan şeyleri zaten yemiyorlar.
Kaldı ki konu sahibi başkasına dokunmayacak şeye zehirlendiğini bünyesinin zayıf oldugunu söylemiş.
Hayvanlar suan gayet iyidir yani.

Kaynananın da aşırı sinir bozucu bir davranışını göremedim ama söyleme tarzı bile bambaşka olup sizi delirtmeye yetebilir.
Sevmediginiz icin ekstradan batıyor sanırım.
Gitme şansı yoksa onlarla oturmayip ruh sağlığınızı koruyabilirsiniz

sağlıkla kucağınıza alın

kv evine gitsin

doğumda vs de gelmesin

tüp bebeğim 10 yaşında

perşembe öğleden sonra transfer oldu Pazartesi işteydim

salı kucağımda dosyalarla adliyede idim hem de siyasi bir davada tüm şehrin gözleri bendeydi

stres olmayayım diye kendinizi gerdikçe daha stres olursunuz

mümkün olduğunca olağan hayatınızı yaşayın ağır vs kaldırmayın iş yapmayın ama evde kv vs de gereksiz stres

eşiniz işte iken siz kendinize yetersiniz

Merhaba. Şuan moralim çok bozuk. Özelini paylaşmayı seven biri değilim, buraya yazmaktan utanıyorum biraz ama patlamak üzereyim gerçekten. 5 gün önce tüp bebek transferi oldum, işim çok stresli olduğu için 10 gün izin aldım. Eşim de izin almadığı ve beni de yalnız bırakmak istemediği için annesini getirdi, benimki müsait değildi. Kayınvalidemle aramız normalde iyi ama cahilce ve haddini aşan hareketleri çoktur. Ben de sürekli kibar bi dille uyarırım. Ama çok umursamam, ciddiye de almam, kalbini kırmak istemem. Ama belki de hormonların etkisiyle şimdi hiç katlanamıyorum, çok kötüyüm. Hele dün inme inecek sandım. Dün sabah üçümüz mutfaktayız, eşimle şakalaşıyoruz, kayınvalidem kolumu dürttü sus oğluma cevap verme diye, gözlerini patlattı öyle sinirlendim ki anlatamam döndüm ne dürtüyorsun dedim. Normalde asla böyle konuşmam. Kahvaltıdan sonra çay içiyoruz eşime dedim ki test günümüz haftaya pazar ama Cumadan yaptıralım, olmamışsa boşuna Cumartesi günü üç saatlik serumu taktırmayız, kayınvalidem sertçe sus olmamışsa deme, ağzına alma dedi. Ay nasıl sinirlendim bi anda anlatamam o ses tonu söyleme şekli delirtti beni. Döndüm ağzımdan çıkanların hesabını mı vericem, hem böyle bi seçenek de var, yokmuş gibi mi davranayım ona göre hareket etmem gereken durumlar oluyor dedim. Annesine çıkışıyorum diye bu sefer eşim bağırmaya başladı. Baktım olmuyor bari biraz uzanayım dedim, on dakika sonra kayınvalidem yatak odama daldı !!! Sen niye buraya geldin diye, çok sinirlendim iyice ama bu sefer bişey demedim, çıktık hastaneye gittik serum için. 5 saat sonra döndük, canım nasıl dondurma istedi anlatamam, dondurmayı bi çıkardım tamamen erimiş, kayınvalidemin yanına koştum bugün dondurucu açık kaldı mı dedim evet dedi 3-4 saat açık bırakmışım yeni kapattım dedi. Herşey erimiş. Döndüm boşaltmaya başladım geldi dikildi tepeme attırmam, atma ne olacak diye tartışmaya başladık. Gitti eşimin yanına karın benim açık bıraktığımı söylüyor ama ben açık bırakmadım dolabınız bozulmuştur dedi. Bu sefer biz eşimle dolap mı bozuldu diye ayrı bir panik olduk. Bi süre içindekileri ellemedik iki saat sonra kontrol ettik hepsi geri donmuş, dolap bozuk değilmiş yani, eşimle ne var ne yoksa çöpün yanına bıraktık sokak hayvanları yesin diye. Hadi kazara olmuş ona bişey demiyorum da beni çok üzen, kayınvalidem biliyor en ufak bişeyde hemen zehirleniyorum saatlerce istifra ediyorum, bünyem aşırı hassas. Böyle bir zamanda bunu nasıl saklar. Bi tanıdığım transferden sonra zehirlenmişti, öğürerek kusarken embriyo tüpüne kaçmış, kızın tüpünü aldılar. Allah korudu resmen. Atarken baktım bi sürü şey bozulmuş, kokuşmuştu, resmen zehirlenecektik. Normalde dondurma asla yemem, temmuz ortası oldu ağzıma sürmedim, Allah çok büyük, resmen gösterdi durumu, uyardı. Bilmiyorum belki de ben çok abartıyorumdur. Bunlar normal şeylerdir. Suç sen de çok yüz vermişsin diyecekseniz de kibar bi dille diyin rica edicem, ben sadece büyüklerime saygılı olmaya çalışıyorum. En stressiz olmam gereken bu günler de çok kötüyüm zaten.
Ahhhh kayınvalideler benimkide transferden sonra biz bakarız sana diye diye beni güvendirip transfer sonrası sadece hastaneden eve geldiğim gün geldi daha sonra 1 kez bile uğramadı, bu durum bende tabiki aşırı stres yaptı sonucumuz olumsuz, umarım sizinki olumlu olur. Not: normalde kayınvalidemle aramız iyidir sıkıntılı bir tip değildir ama en zor anımda yanımda olmayan diğer günler ağzıyla kuş tutsa nolcak

Birbirimize karşı neden bu kadar acımasızız? Umarım sizi dalga geçtiklerini sanarak eleştirenler tüp bebek tedavisi olmak zorunda kalmaz. Bu sebeple anlayamamaları ve şuursuzca konuşmaları normal. Sakın burdakilere takılmayın. Zaten sizin için hiçbirşeyi kafaniza takmamaniz,mümkün oldugunca huzurlu gecirmeniz gereken bir süreç başlamış. Bir sekilde o kadindan kurtulun. Gerekirse kocanizdan bile kurtulun bu süreçte. Sizi kimsenin germesine,üzmesine izin vermeyin. Allah korusun olumsuz bir sonuç alındığında o kayinvalideler kapi arkalarinda evet cocuklari olmuyor diye fisildasirken ,icinizde gercek aciyi hissedecek olan tek kisi sizsiniz.Herkes haddini ve durmasi gereken yeri bilsin. Eşinizle konuşup onu çağırdığı gibi göndermesini ve bu konuda hiçbir problemi size yansitmamasini soyleyin.Iyiye,güzele, olumluya odaklanin. Zevk aldığınız şeyleri yapin. Lütfen kendinizi yormayin. Inşallah bebeginiz size sıkıca tutunmustur. Dualarım sizinle...

3 5 saat
Merhaba. Şuan moralim çok bozuk. Özelini paylaşmayı seven biri değilim, buraya yazmaktan utanıyorum biraz ama patlamak üzereyim gerçekten. 5 gün önce tüp bebek transferi oldum, işim çok stresli olduğu için 10 gün izin aldım. Eşim de izin almadığı ve beni de yalnız bırakmak istemediği için annesini getirdi, benimki müsait değildi. Kayınvalidemle aramız normalde iyi ama cahilce ve haddini aşan hareketleri çoktur. Ben de sürekli kibar bi dille uyarırım. Ama çok umursamam, ciddiye de almam, kalbini kırmak istemem. Ama belki de hormonların etkisiyle şimdi hiç katlanamıyorum, çok kötüyüm. Hele dün inme inecek sandım. Dün sabah üçümüz mutfaktayız, eşimle şakalaşıyoruz, kayınvalidem kolumu dürttü sus oğluma cevap verme diye, gözlerini patlattı öyle sinirlendim ki anlatamam döndüm ne dürtüyorsun dedim. Normalde asla böyle konuşmam. Kahvaltıdan sonra çay içiyoruz eşime dedim ki test günümüz haftaya pazar ama Cumadan yaptıralım, olmamışsa boşuna Cumartesi günü üç saatlik serumu taktırmayız, kayınvalidem sertçe sus olmamışsa deme, ağzına alma dedi. Ay nasıl sinirlendim bi anda anlatamam o ses tonu söyleme şekli delirtti beni. Döndüm ağzımdan çıkanların hesabını mı vericem, hem böyle bi seçenek de var, yokmuş gibi mi davranayım ona göre hareket etmem gereken durumlar oluyor dedim. Annesine çıkışıyorum diye bu sefer eşim bağırmaya başladı. Baktım olmuyor bari biraz uzanayım dedim, on dakika sonra kayınvalidem yatak odama daldı !!! Sen niye buraya geldin diye, çok sinirlendim iyice ama bu sefer bişey demedim, çıktık hastaneye gittik serum için. 5 saat sonra döndük, canım nasıl dondurma istedi anlatamam, dondurmayı bi çıkardım tamamen erimiş, kayınvalidemin yanına koştum bugün dondurucu açık kaldı mı dedim evet dedi 3-4 saat açık bırakmışım yeni kapattım dedi. Herşey erimiş. Döndüm boşaltmaya başladım geldi dikildi tepeme attırmam, atma ne olacak diye tartışmaya başladık. Gitti eşimin yanına karın benim açık bıraktığımı söylüyor ama ben açık bırakmadım dolabınız bozulmuştur dedi. Bu sefer biz eşimle dolap mı bozuldu diye ayrı bir panik olduk. Bi süre içindekileri ellemedik iki saat sonra kontrol ettik hepsi geri donmuş, dolap bozuk değilmiş yani, eşimle ne var ne yoksa çöpün yanına bıraktık sokak hayvanları yesin diye. Hadi kazara olmuş ona bişey demiyorum da beni çok üzen, kayınvalidem biliyor en ufak bişeyde hemen zehirleniyorum saatlerce istifra ediyorum, bünyem aşırı hassas. Böyle bir zamanda bunu nasıl saklar. Bi tanıdığım transferden sonra zehirlenmişti, öğürerek kusarken embriyo tüpüne kaçmış, kızın tüpünü aldılar. Allah korudu resmen. Atarken baktım bi sürü şey bozulmuş, kokuşmuştu, resmen zehirlenecektik. Normalde dondurma asla yemem, temmuz ortası oldu ağzıma sürmedim, Allah çok büyük, resmen gösterdi durumu, uyardı. Bilmiyorum belki de ben çok abartıyorumdur. Bunlar normal şeylerdir. Suç sen de çok yüz vermişsin diyecekseniz de kibar bi dille diyin rica edicem, ben sadece büyüklerime saygılı olmaya çalışıyorum. En stressiz olmam gereken bu günler de çok kötüyüm zaten.
3 5 saat dolap açık kalmayla bırak yiyeceklerin kokuşmasını donu bile çözülmez. elektirik kesilince insanlar hemen dolabı mı boşaltıyor. Toru topu 5 gün olmuş transfer olalı hangi ara hormonlarınız coştu. Zamane anne adayları da bebek çalışması yaparken hormanları çokdan yükselmiş oluyor. Saygılı olan haliniz buysa( inşallah bebeğiniz tutar hamile kalırsınız anneliği tadarsınız ) hamile kalırsanız hormon yükselmese bile sizinkini nasıl çoşturur nasıl davranırsınız kadına merak ettim

Birbirimize karşı neden bu kadar acımasızız? Umarım sizi dalga geçtiklerini sanarak eleştirenler tüp bebek tedavisi olmak zorunda kalmaz. Bu sebeple anlayamamaları ve şuursuzca konuşmaları normal. Sakın burdakilere takılmayın. Zaten sizin için hiçbirşeyi kafaniza takmamaniz,mümkün oldugunca huzurlu gecirmeniz gereken bir süreç başlamış. Bir sekilde o kadindan kurtulun. Gerekirse kocanizdan bile kurtulun bu süreçte. Sizi kimsenin germesine,üzmesine izin vermeyin. Allah korusun olumsuz bir sonuç alındığında o kayinvalideler kapi arkalarinda evet cocuklari olmuyor diye fisildasirken ,icinizde gercek aciyi hissedecek olan tek kisi sizsiniz.Herkes haddini ve durmasi gereken yeri bilsin. Eşinizle konuşup onu çağırdığı gibi göndermesini ve bu konuda hiçbir problemi size yansitmamasini soyleyin.Iyiye,güzele, olumluya odaklanin. Zevk aldığınız şeyleri yapin. Lütfen kendinizi yormayin. Inşallah bebeginiz size sıkıca tutunmustur. Dualarım sizinle...
Bir anneden bahsediyorsunuz. Kadın işkence altında , nazi kampında kafası giotinle kesilir vaziyette değil. O kadın da çocuğunu böyle dünyaya getirdi. El insaf. Oğullarımızı çocuklarımızı sen esirge yarabbim.

polemik değilde sadece cevap vermek istedim..
o adet dönemi hormonu gibi değil bu 100 katını düşün ..tedavide yumurtlarını çoğaltmak ve büyütmek için yapılan iğneyi alıp karnına batırmak , saatini kesinlikle kaçırmaman gerek diye sürekli gözünün satte olması ..yumurtalar büyüdüğündeki karnındaki sertlik ..sonra bir üşürsün birde bakmışsın ki sıcaktan bunalıyorsun nefes alamassın sonra kafan dolu etraftan binbirtürlü ses onu yeme bunu yeme şunu iç kendine dikkat et yok yatt yok kalkkk ... zaten olucak mı olmuyacak mı korkusu ayyyyyyyyyyy yazarken yine yaşamış gibi oldum bunların hiçbiri naz değil gerçek .mesela eşim benim koluma bile dokunsa sakın bidaha bana dokunma diye bağırıyordum çünkü etlerim acıyordu :KK43: :KK43: :KK43:
kimse yaşamadan bilemez allahımm isteyen herkese bu zorlu sürecin sonucunda bebeğini kucağına versin ziraaa ben bu dayanılmaz hormonları 6 defa yüklenmek zorunda kaldım ..
Peki kavustunuz mu mucizenize

Neden tek kalamıyorsunuz inanın anlamadım ben. Bir sebebi mi var? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın.
Gönderin gitsin evine,daha ilk günden böyleyse 10 gün nasil geçecek ki?

Ben de anneliğin bir tek tüp bebekle olduğunu bilmiyordum. Tüp bebek olmayınca daha mı az değerli oluyor. Anne olmaya çalışırken başka bir anneyi yerle bir etmek de ne bileyim. Neyse tamam haklısınız
Haklı olmak gibi bir kaygım asla yok.Anti parantez anne olmanin sadece doğurmakla olduğunu da hiç düşünmüyorum. Sadece oldukça hassas bir tedavi şeklinden bahsediyoruz burada. Ve kendisini korumasi gereken hassaslasmis bir kadin buraya dökmüş içini bir sekilde belki rahatlarim diye. Annelikle ilgili fikriniz olabilir belli ki annesiniz sonsuz saygi duyulasi. (ne yazik ki biz degiliz ve olmaya cabaliyoruz.) Ama tedaviyle anne olmadiysaniz eğer, bu tedavi hakkinda bilgi sahibi değilseniz yani herhangi bir fikriniz yoksa lütfen yorum yaparken biraz daha dikkatli olun olur mu?

Haklı olmak gibi bir kaygım asla yok.Anti parantez anne olmanin sadece doğurmakla olduğunu da hiç düşünmüyorum. Sadece oldukça hassas bir tedavi şeklinden bahsediyoruz burada. Ve kendisini korumasi gereken hassaslasmis bir kadin buraya dökmüş içini bir sekilde belki rahatlarim diye. Annelikle ilgili fikriniz olabilir belli ki annesiniz sonsuz saygi duyulasi. (ne yazik ki biz degiliz ve olmaya cabaliyoruz.) Ama tedaviyle anne olmadiysaniz eğer, bu tedavi hakkinda bilgi sahibi değilseniz yani herhangi bir fikriniz yoksa lütfen yorum yaparken biraz daha dikkatli olun olur mu?
Allah en kısa zamanda size de nasip etsin inşallah. Yaşamadım ama anlamaya çalışırım. Rabbim emeklerinizi çabanızı özleminizi geri çevirmesin inşallah.

Merhaba. Şuan moralim çok bozuk. Özelini paylaşmayı seven biri değilim, buraya yazmaktan utanıyorum biraz ama patlamak üzereyim gerçekten. 5 gün önce tüp bebek transferi oldum, işim çok stresli olduğu için 10 gün izin aldım. Eşim de izin almadığı ve beni de yalnız bırakmak istemediği için annesini getirdi, benimki müsait değildi. Kayınvalidemle aramız normalde iyi ama cahilce ve haddini aşan hareketleri çoktur. Ben de sürekli kibar bi dille uyarırım. Ama çok umursamam, ciddiye de almam, kalbini kırmak istemem. Ama belki de hormonların etkisiyle şimdi hiç katlanamıyorum, çok kötüyüm. Hele dün inme inecek sandım. Dün sabah üçümüz mutfaktayız, eşimle şakalaşıyoruz, kayınvalidem kolumu dürttü sus oğluma cevap verme diye, gözlerini patlattı öyle sinirlendim ki anlatamam döndüm ne dürtüyorsun dedim. Normalde asla böyle konuşmam. Kahvaltıdan sonra çay içiyoruz eşime dedim ki test günümüz haftaya pazar ama Cumadan yaptıralım, olmamışsa boşuna Cumartesi günü üç saatlik serumu taktırmayız, kayınvalidem sertçe sus olmamışsa deme, ağzına alma dedi. Ay nasıl sinirlendim bi anda anlatamam o ses tonu söyleme şekli delirtti beni. Döndüm ağzımdan çıkanların hesabını mı vericem, hem böyle bi seçenek de var, yokmuş gibi mi davranayım ona göre hareket etmem gereken durumlar oluyor dedim. Annesine çıkışıyorum diye bu sefer eşim bağırmaya başladı. Baktım olmuyor bari biraz uzanayım dedim, on dakika sonra kayınvalidem yatak odama daldı !!! Sen niye buraya geldin diye, çok sinirlendim iyice ama bu sefer bişey demedim, çıktık hastaneye gittik serum için. 5 saat sonra döndük, canım nasıl dondurma istedi anlatamam, dondurmayı bi çıkardım tamamen erimiş, kayınvalidemin yanına koştum bugün dondurucu açık kaldı mı dedim evet dedi 3-4 saat açık bırakmışım yeni kapattım dedi. Herşey erimiş. Döndüm boşaltmaya başladım geldi dikildi tepeme attırmam, atma ne olacak diye tartışmaya başladık. Gitti eşimin yanına karın benim açık bıraktığımı söylüyor ama ben açık bırakmadım dolabınız bozulmuştur dedi. Bu sefer biz eşimle dolap mı bozuldu diye ayrı bir panik olduk. Bi süre içindekileri ellemedik iki saat sonra kontrol ettik hepsi geri donmuş, dolap bozuk değilmiş yani, eşimle ne var ne yoksa çöpün yanına bıraktık sokak hayvanları yesin diye. Hadi kazara olmuş ona bişey demiyorum da beni çok üzen, kayınvalidem biliyor en ufak bişeyde hemen zehirleniyorum saatlerce istifra ediyorum, bünyem aşırı hassas. Böyle bir zamanda bunu nasıl saklar. Bi tanıdığım transferden sonra zehirlenmişti, öğürerek kusarken embriyo tüpüne kaçmış, kızın tüpünü aldılar. Allah korudu resmen. Atarken baktım bi sürü şey bozulmuş, kokuşmuştu, resmen zehirlenecektik. Normalde dondurma asla yemem, temmuz ortası oldu ağzıma sürmedim, Allah çok büyük, resmen gösterdi durumu, uyardı. Bilmiyorum belki de ben çok abartıyorumdur. Bunlar normal şeylerdir. Suç sen de çok yüz vermişsin diyecekseniz de kibar bi dille diyin rica edicem,
Bu yaştaki insanları uyarsnzda düzelmez asla kırmayın kalbini eşinizin annesi sonuçta aynı evde yaşamak işte böyle şeylere sebep oluyor keşke gelmeseymiş eşiniz yapsaydı bazı işleri siz dinlenirdiniz yine bence stres kötü etkiler tedavinizi allah korusun

Biraz fazla mı tahammülsüzsünüz acaba? Bu kadının hiç mi iyi yanı yok? Anlattığınız şeyler de incir çekirdeğini doldurmaz.

Back
X