- 12 Kasım 2014
- 842
- 869
- 123
- 32
- Konu Sahibi dermannuri
-
aynen cnm amatahmınım pazrtsı transfer olur heraldeeYa dilimi acıtmasa sorun değil de.inşallah transferi salı dln derde pzt si hallettiririm hemen.
igne olurken sen baktirdinmi e2 ne canim bi kac kisiye sordum onlarda baslarken baktirmis bide toplandiktan sonra İnşallah hepimiz yakalariz pozitifi yumurtalarım fazla gelismis yüksek doz vuruyorum 275 ünite o yuzden 9 gun igne kullanacam sen kac gün kullandintedawin hayirli.olsun cnmm benim 3 denemedirr hic e2 degerleri soylenmedi bana sadece usg yumurtalarin fazla gelismis massalahh pozitifi yakalarsin ins :)
hadi inşallah,dayanırım 9 ay napalımaynen cnm amatahmınım pazrtsı transfer olur heraldee
anlamıyorum bu dr ları.yani burada önemli olan senin gerçekteki e2 seviyen değilki.onun zaten tedaviyle ne alakası var.o hergün vurduğumuz iğneler estrogen (FSH) hormonu içeriyor.ilacın dozuna göre foliküllerde ani ve fazla etkili olması yumurtaların hızlı ve fazla büyümesine neden olabiliyor.buna da hiperstimülasyon yani ohss sendromu deniyor.Çok sayıda yumurta gelişimi sağlanırsa, yumurtalıkların boyutu artar, aşırı uyarılmış olan bu yumurtalıklardan salgılanan yüksek hormon seviyesi bazı yan etkiler görülebiliyor.ve bu durumda tüm tedavi protokolü iptal edilip daha sonra doktorun uygun bulacağı başka bir tarihte herşey sil baştan yapılıyor.dolayısıyla bu hormonun zaten normal bir kadında olması gereken ortalama bir değer var ve doktorlar bunu bilir.tedaviyle birlikte de ne kadar artması gerektiğini de biliyorlar elbette.dolayısıyla tedavi protokolü içersinde 2 yada 3 kez bu testi yaptırıp aşırı bir artış olup olmadığını,olmamışsa buna göre ilaca hangi dozda devam edilmesi gerektiğini belirliyorlar.zira henüz oluşmamış bir folikülü uyarmak için örn. 225 le başlanan iğnelere foliküller 16-18 mm olduktan sonrada 225 le devam etmek sağlıklı olmaz bencede.beni yanlış anlamayın,ben daha önce tüp bebek kliniğinde yıllarca çalıştım ve hastasına değer vermeyen çok dr gördüm.sözüm meclisten dışarı para için yapmayacakları şey olmaz.biz hepsini kendini mesleğine adamış hipokrata sadık sanıyoruz ama maalesef içlerinde dürüst olmayanlar olabiliyor.belki çok çok da önemsenecek,geri dönüşü olmayan bişey değil bu mevzu.olmadı tedavi bidaha yapılır tabii ama ben işine,hastasına değer vermeyip risk alabilen,sonucu etkileceyek yada insanların şevkini kıracak işler yapanlara çok kızıyorumcanım onu dedim doktora şimdi yapalım diye iğnelerden dolayı e2 değeri doğru çıkmaz dedi yüksek çıkar yumurtalar toplandıktan sonra değer normal seviyeye iner dedi valla olacaksa 1 ay değil 5 ay beklerim yeterki olsun
valla bende bisey anlamadim doktor para icin yapiyor diyecem ama işinde gercekten basarili cok arastirdim zaten rizede olduğumuz cok yaptiran var genelde ilkinde tuttu eczanede calistigim icin tup bebek ilaci alanlarin %70 benim doktoruma gidiyor ama bu tahlili ettirmemesi kafami kurcaladi soruncada hocam değerlere bakilmiyormu genelde herkes bakiyor herkesin tedavisi farkli sen sonuca odaklan diyo anlamadim biseyanlamıyorum bu dr ları.yani burada önemli olan senin gerçekteki e2 seviyen değilki.onun zaten tedaviyle ne alakası var.o hergün vurduğumuz iğneler estrogen (FSH) hormonu içeriyor.ilacın dozuna göre foliküllerde ani ve fazla etkili olması yumurtaların hızlı ve fazla büyümesine neden olabiliyor.buna da hiperstimülasyon yani ohss sendromu deniyor.Çok sayıda yumurta gelişimi sağlanırsa, yumurtalıkların boyutu artar, aşırı uyarılmış olan bu yumurtalıklardan salgılanan yüksek hormon seviyesi bazı yan etkiler görülebiliyor.ve bu durumda tüm tedavi protokolü iptal edilip daha sonra doktorun uygun bulacağı başka bir tarihte herşey sil baştan yapılıyor.dolayısıyla bu hormonun zaten normal bir kadında olması gereken ortalama bir değer var ve doktorlar bunu bilir.tedaviyle birlikte de ne kadar artması gerektiğini de biliyorlar elbette.dolayısıyla tedavi protokolü içersinde 2 yada 3 kez bu testi yaptırıp aşırı bir artış olup olmadığını,olmamışsa buna göre ilaca hangi dozda devam edilmesi gerektiğini belirliyorlar.zira henüz oluşmamış bir folikülü uyarmak için örn. 225 le başlanan iğnelere foliküller 16-18 mm olduktan sonrada 225 le devam etmek sağlıklı olmaz bencede.beni yanlış anlamayın,ben daha önce tüp bebek kliniğinde yıllarca çalıştım ve hastasına değer vermeyen çok dr gördüm.sözüm meclisten dışarı para için yapmayacakları şey olmaz.biz hepsini kendini mesleğine adamış hipokrata sadık sanıyoruz ama maalesef içlerinde dürüst olmayanlar olabiliyor.belki çok çok da önemsenecek,geri dönüşü olmayan bişey değil bu mevzu.olmadı tedavi bidaha yapılır tabii ama ben işine,hastasına değer vermeyip risk alabilen,sonucu etkileceyek yada insanların şevkini kıracak işler yapanlara çok kızıyorumsöylemek istediğimin özeti bu.Allah umarım bir aksilik yaşamadan ilk tahlilde o pozitifi görmenizi ve evladınızı kanlı canlı sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah.hepimize geçmiş olsun.dualarınızı esirgemeyin.
Tedavin hayirli olsun lucrin bende kullandim ama kist yapmadj bende kist yapma etkisi varmis dogru sana yapmasinin nedeni yumurtaliklarini kontrol altina almasi icin ama benim doktorum kist olmasin diye igneden once dogum.kontrol hapi kullandirdi o yuzdende kist olusmamis olabilir bendemerabalar bende kasımın ilk haftası adetimin 21 günü doktoruma gittim lucrin yaptı ve adetin 2 günü gittiğimde doktor bana lucrin sende kist oluşturmuş bu ay tedaviye başlamayacaz bir sonraki ay gel dedi ben hiçbir şey anlamadım, doktor bana normaldir lucrinin böyle bir yan etkisi var dedi, madem var ne diye yapıyorsun, bu sefer direk adetin 2 günü muayene olacam eğer bir sıkıntı yoksa başlıcaz dedi doktor ama içime büyük bir korku girdi
çok iyi ya inşallah tutar hamile kalırsın bişeyler soracam sana genel anestezimi oldun transfer ne zamanYumurtalarım toplandı ve çıktım.5 sağlıklı yumişim varmış.çok dua edin kızlar...
hadi hayirlisi cnm bende eve geldim simdi toplandii 21 tanee cok iyi dedi rahim kalinliginda cok guzel dedi benimki cok zor gectii cokk uyandigimda agliyodum zatenn bagira bagira hemdee esim basucumdaydii sonraa agir bi agri kesicii yapildi biraz hafifledii dr cok yumurta toplanndigi icinn cok agrin olur dedi normalde bu kadar toplanmadigi icin kimsede bole olmuyomus esimde agladi benlee kiyamam uzandim simdii hala agrim var ve kanamamda var pazrtsi kac dollendigi solencek sali transfer heralde hadi hayirlisiYumurtalarım toplandı ve çıktım.5 sağlıklı yumişim varmış.çok dua edin kızlar...
ûhadi hayirlisi cnm bende eve geldim simdi toplandii 21 tanee cok iyi dedi rahim kalinliginda cok guzel dedi benimki cok zor gectii cokk uyandigimda agliyodum zatenn bagira bagira hemdee esim basucumdaydii sonraa agir bi agri kesicii yapildi biraz hafifledii dr cok yumurta toplanndigi icinn cok agrin olur dedi normalde bu kadar toplanmadigi icin kimsede bole olmuyomus esimde agladi benlee kiyamam uzandim simdii hala agrim var ve kanamamda var pazrtsi kac dollendigi solencek sali transfer heralde hadi hayirlisi
21 miiihadi hayirlisi cnm bende eve geldim simdi toplandii 21 tanee cok iyi dedi rahim kalinliginda cok guzel dedi benimki cok zor gectii cokk uyandigimda agliyodum zatenn bagira bagira hemdee esim basucumdaydii sonraa agir bi agri kesicii yapildi biraz hafifledii dr cok yumurta toplanndigi icinn cok agrin olur dedi normalde bu kadar toplanmadigi icin kimsede bole olmuyomus esimde agladi benlee kiyamam uzandim simdii hala agrim var ve kanamamda var pazrtsi kac dollendigi solencek sali transfer heralde hadi hayirlisi
sedasyonla bayıldım 15 dklık bi anestezi.hemen de ayıldım.sedyeye bile kendim bindimçok iyi ya inşallah tutar hamile kalırsın bişeyler soracam sana genel anestezimi oldun transfer ne zaman
ayyy cnm bende oyleyim cok aci cektimm bu acilarimizi unuturuz ins bebislerimizlee :) bizde cok yumurta toplandigi icin agrida cok oluo ilac kulanmaya basladinmi ben bugun basliyorum crinone jel.tetra.prednol.folbiol.aspirin.estrofem ve parolBen de dün opu oldum 26 tane yumurta toplandi bugün haber geldi 19 olgun yumurtanın hepsi döllenmiş,carşamba transfer var'bugün karnım cok agriyo kafami yerden kaldiramiyorum
û
Evet bbasladim canim,estrofem,progestan fitil,crinone jel ve hibor göbekten iğne kan sulandiriciymişayyy cnm bende oyleyim cok aci cektimm bu acilarimizi unuturuz ins bebislerimizlee :) bizde cok yumurta toplandigi icin agrida cok oluo ilac kulanmaya basladinmi ben bugun basliyorum crinone jel.tetra.prednol.folbiol.aspirin.estrofem ve parol
hehe evet cnmm cok oluo zaten benimm :) ayy ne guzell inliyodum ben resmen agridan bagira cagira bi hal oldum ozel bi agri kesici vurdular biraz hafifledim ins cnm unuturuz hepsini :) ilaclara basladinmi sen21 miiimaaşallahhh barekallah... yavrum o neymiş öyle yaa,karetta karetta gibi yumurtlamışsın inşallah olumlu sonuçlar alır cici bi anniş olursun çok geçmiş olsun.ben de hiiiç problem ağrı sancı olmadı hamdolsun.çook rahat geçti.hafif bir kasık ağrısı oldu o kadar.cümleten geçmiş olsun,Rabbim acılarımıza karşılık müjdeler verdirsin inşallah.
hmm hadi hayirlisi olsun ins cnmEvet bbasladim canim,estrofem,progestan fitil,crinone jel ve hibor göbekten iğne kan sulandiriciymiş
Benim dün opu oldu,bugün aradılar 26 yumurtam vardi 19 u döllenmis,carşambaya transfer varsedasyonla bayıldım 15 dklık bi anestezi.hemen de ayıldım.sedyeye bile kendim bindimtransfer yarın belli olcak,döllenmeyle ilgili yarın bilgi verilcek muhtemelen salı dediler ama pzt de olabilir.
Benim dün opu oldu,bugün aradılar 26 yumurtam vardi 19 u döllenmis,carşambaya transfer var
benim bi antibiyotiğim var bide progestan gel.ayrıca tedavinin başından b eri kullandığım folik asit ve coraspirin.çok geçmiş olsun canım yaaa...bende hiç olmadı valla.polikistik overmiydin sen bu arada?hehe evet cnmm cok oluo zaten benimm :) ayy ne guzell inliyodum ben resmen agridan bagira cagira bi hal oldum ozel bi agri kesici vurdular biraz hafifledim ins cnm unuturuz hepsini :) ilaclara basladinmi sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?